fiorsteinbock Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Agnieszka88 napisał(a):Córeczka ma 17 miesięcy.Jest bardzo grzeczna jeśli chodzi o psiaki,tzn.nie szarpie,nie musi sprawdzać palcem czy na pewno pies ma oko :D Pozatym zawsze jesteśmy obok,nie pozwalamy na to aby pies był sam z dzieckiem.Co do poprzedniego psa,nie była to do końca nieprzewidywalna reakcja na dziecko.Była to agresja do obcych osób,męża po powrocie z pracy(po kilku dniach u nas) potraktowała jak obcego i chciała ugryźć.Bałam się że może stać się to samo z córcią.Tym bardziej że jak wiadomo,dzieci w tym wieku to już wogóle są nieprzewidywalne.Stąd też właśnie moje zainteresowanie sawą.Marzy nam się większy pies,ale musi to koniecznie być pies łagodny,bez żadnych przejawów agresji.Poprzednia nie wykazywała nic w schronie-zresztą teraz też ponoć jest aniołek.Ale w domu okazało się że chyba tak bardzo boi się utraty domu,że każdego obcego psa i człowieka atakowała.Z ciężkim sercem ale musiałam ją oddać.I nie chcąc by to się powtórzyło muszę mieć wmiarę pewność że pies jest łagodny,a z tego co czytałam to sawa mieszkała z dziećmi. Tak, to prawda - Sawa jest b. lagodnym psem i wychowywana byla przy dzieciach. Rowniez nie wykazuje agresji w stos. do zwierzat. Jest cudownym psem i domek musi byc najlepszy! Los potraktowal ją okrutnie, za lata oddania i bezinteresownej milosci porzucili Sawe, taka wdziecznosc ludzka... :shake: Quote
fiorsteinbock Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 elzunia napisał(a):Ktoś nie uważnie czyta ja biorę staruszka i potrzebuję żeby go tylko dowieżć mam dzieci mam psy i dam radę a o sawę jest podpisana ania i to ona chce sawę do siebie Ania pisze z twego nicku. Gisella chyba tez zrozumiala, ze Elzunia bierze Sawe ;) troche z tym balagan sie zrobil... Ja moge dowiezc Sawe do Nowej Rudy, musze tylko z osoba, do ktorej jedzie dograc termin. Nie wiem kto pisze z Elzunia: czy Ty, Elu, czy Ania. Quote
mimoza Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 elzunia napisał(a):Ktoś nie uważnie czyta ja biorę staruszka i potrzebuję żeby go tylko dowieżć mam dzieci mam psy i dam radę a o sawę jest podpisana ania i to ona chce sawę do siebie elzunia, nie miej zalu, ze ktos cos przeoczyl, bo nie uzywasz znakow interpunkcyjnych. A to bardzo utrudnia zrozumienie;) Quote
elzunia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 WIDZĘ ŻE JEDNAK KOLEŻANCE BĘDĘ MUSIAŁA NAPISAĆ ŻE SAWA MA JUŻ NOWY DOM STAŁY:placz: Quote
fiorsteinbock Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 elzunia napisał(a):WIDZĘ ŻE JEDNAK KOLEŻANCE BĘDĘ MUSIAŁA NAPISAĆ ŻE SAWA MA JUŻ NOWY DOM STAŁY:placz: a skad takie wnioski? :crazyeye: Cos przeoczylam...znowuż? Quote
mimoza Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 No wlasnie, jakies decyzje zapadly na privie? Quote
elzunia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Powiem tak na początku napisałam ania i pisze teraz ela ale wiszę na tel i rozmawiam z anią bo nie ma dostępu do neta{ania}ale jest zainteresowana ma2.5synka i 12letniego synka do towarzystwa by sawcia miała 6letniego bokserai jeśli nie ma przeszkód to ona sawę weźmie no chyba że ktoś na dzień dobry deklaruje się na stały dom może nie napisałam jasno bo obie byłyśmy podekscytowane i dzieciaki z radości obok szalały więc jeśli ta druga pani ma jakieś wątpliwości ania jch nie ma chce tą sunie Quote
Agnieszka88 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Jeszcze nic nie zapadło.Musze zadać najważniejsze pytanie a nie chce na wątku bo to osobista sprawa.Tak więc czekam na gg.Dajcie mi 10minut. Quote
elzunia Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Ja też już się zgubiłam nic już nie rozumiem czekam ja tu nowa jestem nawet nie wiem jak otworzyć priv ale wiem że ktoś tu już kocha sawę cierpliwie czekamy na decyzję Quote
fiorsteinbock Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 elzunia napisał(a):Ja też już się zgubiłam nic już nie rozumiem czekam ja tu nowa jestem nawet nie wiem jak otworzyć priv ale wiem że ktoś tu już kocha sawę cierpliwie czekamy na decyzję Wyslalam wiadomosc prywatna, abys mogla na priva odpisac. Jutro bedziemy u Sawy w schronisku, gdbybys Elu miala problem z odpisaniem na PW podaje nr 501 161 217 pusc sms lub sygnal, jutro w godzinach przyzwoitych zadzwonie. Quote
Agnieszka88 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 My chcemy napewno (decyzja ostatecznie podjęta) dać salwie dom stały.Niestety jest ogromny problem z transportem.Jutro będziemy wszystko uzgadniać (Nie dysponuje taką kwotą jakiej potrzeba na transport :( ) Quote
fiorsteinbock Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Do Gliwic mamy kawalek drogi, tu opcja Nowej Rudy jest dogodniejsza dla Sawy jaki i z punktu widzenia ekonomicznego. Tak czy inaczej - Sawa ma ogromne zainteresowanie i za to Wam bardzo dziekuje! Jutro, pozwolcie wszystko dogadamy i dogramy! Gisellko! musimy rano jechac do Sawy i uzgodnic wszystko! Sprawdzam trasy: do NR jest 28 km - do Gliwic 180 km. Quote
Agnieszka88 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Ehh ta odległość :( Mam nadzieję że jakoś by się to udało dograć...No nic,czeka mnie ciężka noc ;) Ps.Z reguły śpię do późna,ale można dzwonić wcześniej,gdybym nie odbierała to do oporu ;) Quote
Madallena Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Zaraz zaraz. Mnie w adopcje Sawy prose nie mieszac. Ja tylko podrzucilam DT - tyle Agnieszka - nie mam gg i nie mam tez nic zwiazaneo z Sawa! Nie zanm jej, nie prowadze watku, zaoferowalam tylko tymczas (nie ja tylko kolezanka elzuni) Elzunia - ania chce dac Sawie tymczas czy staly bo ja zrozumialam, ze tymczas, bo kicha z pieniedzmi a ta opcja jest ok... Quote
ellensilla Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Dziewczyny, moj TŻ bedzie prawdopodobnie jechal na weekend do Gliwic, wiec moglby spokojnie Wam przewiezc Sawe. To wazna decyzje dokad ta bida pojdzie, szkoda byloby ją podejmować ze względu tylko na odleglosc i transport. Dajcie znac czy chcialybyscie skorzystac z naszej pomocy. Quote
Agnieszka88 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Madallena-to w takim razie przepraszam :) Napisałam do Ciebie ponieważ myślałam że zajmujesz się sawą,wybacz-mój błąd.Właściwie to nie wiem skąd mi to do głowy wpadło ;) Quote
Agnieszka88 Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 ellensilla napisał(a):Dziewczyny, moj TŻ bedzie prawdopodobnie jechal na weekend do Gliwic, wiec moglby spokojnie Wam przewiezc Sawe. To wazna decyzje dokad ta bida pojdzie, szkoda byloby ją podejmować ze względu tylko na odleglosc i transport. Dajcie znac czy chcialybyscie skorzystac z naszej pomocy. Jejku,byłoby wspaniale gdyby się udało:loveu::lol: no i gdyby to nie była ogromna kwota,bo tu też o to się rozchodzi z mojej strony. Quote
Cantadorra Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Wystarczy chwile nie byc u Sawy, a tu juz domek za domkiem! Panna ma powodzenie co nie miara, tylko pozazdroscic. Czekamy na ostateczne wiescie. To byloby cudownie zobaczyc ja na zdjeciach w stalym domku! Trzymam kciuki! Quote
Agnieszka88 Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Tak,tak,czekamy :) Tzn.ja nie mogę się już doczekać jaką decyzję podejmą dziewczyny ;) Elzunia a co z Wampirkiem?Bierzesz go ty,a sawe chce koleżanka czy jak??Doczytałam już ;) sorki za pytanie :) Quote
fiorsteinbock Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Sawa jutro jedzie na DT do Nowej Rudy, do Pani Ani - z mozliwoscia pozostania na stale. Ta opcja jest dogodniejsza dla nas ze wzgledu na odleglosc, mozemy dowiezc i karme i ew. leki i bedziemy mialy ją blisko siebie. Cioteczki, potrzebujemy karme dla Sawci! Mozecie nas wesprzec? Deklarujemy z Gisella jeden worek, ale musimy miec zapas dla naszej Damy :cool3: Quote
Cantadorra Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 A na jaka karme? Potrzebuje jakiejs specjalistycznej? Quote
fiorsteinbock Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Cantadorra napisał(a):A na jaka karme? Potrzebuje jakiejs specjalistycznej? Nie Cantadorrko, zwyklą. Chcemy tez witaminki kupic aby Pani dosypywala, zawsze to wzmocnienie dla pieska! Quote
elzunia Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Agnieszko wampirek to malusi psi staruszek bez szans na dom tak ja go biorę dam mu ciepłe kolana i dużo miłości zawsze swoje pieski nosiłam na rękach niestety moich nie da rady lekko wagowo za duże Quote
Recommended Posts