Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madallena napisał(a):

Czy kiedykolwiek zawarczal albo rzucil sie na Ciebie z zebami? no bo ja to chce w nim tego agresora zobaczyc ;)

Muszę przyznać że na razie nie. Ale przepatrzyłam różne strony z opisami Moskiewskich i generalnie się wszystko zgadza. Łagodny misiu do rodziny, obrońca i agresor do obcych. Zdobywałam jego zaufanie już w schronie, i jak później przychodziłam, reagował na mnie pozytywnie. Ale pamiętam że jak wiozłam go do kliniki i pielęgniarz go wystawił z kojca to skoczył na mnie z zębami. Ale tylko capnął za rękę i krzywdy nie zrobił. Musimy go przetestować na obcych ;-)
Na razie nie mamy z nim problemów, dogaduje się z całym stadem, zdarza się że obok hasky-ego śpi, wymieniają się resztkami kosteczek. Pies ideał.

Posted

Wróciłam po weekendzie. Beniu Je już duuużo. Po dwa kubki rano i wieczorem czyli razem 4. Za to nie chce na spacery wychodzić za bardzo. Raz tz poszedł z nim, ale Beniu sam cofnął się do domu, jak się okazało zwiedzał wieś. ;-)
Od tamtego czasu chodzi na smyczy.

Posted

Hej, Beniu przytył juz trochę. Żebra już nie przebijają się przez skórę. Ale np dzisiaj rano nic nie zjadł. Wieczorem pewnie nadrobi. Wczoraj ściągnełam mu szwy z jajek (ups, raczej z worka), i z rany. Jeden szew jeszcze został, jak go bolało, to chłopak zasłaniał nogę głową, ale nic zębów nie pokazał. Z tym ostatnim szwem muszę chyba pojechać do weta bo nie mogłam go wyjąć.
Generalnie nasz Lordzik lubi zbłądzić w trakcie spaceru i poszczekać u sąsiadów na podwórku.

Po za tym doszły nowe wpłaty:
30.11. xmartix za pa.dziernik )+5zł., listopad )15., grudzień )15 = 35zł
30.11. od Kaas1 - 30zł

07.12. Od Piotra K. 200zł (za listopad i grudzień)
08.12. Od Aldony W. z Oleśnicy 50zł
09.12. Od Kaczadupka 15zł
09.12. Od Zuzlikowej 10zł
10.12. Od Kajus JB 50zł

Jak trochę słoneczko zaświeci to będą nowe fotki, na razie się nie zapowiada co prawda.

Posted

Dzisiaj mi zwiał ze spaceru i pobiegł za rudym, włóczykijem sąsiadów. Biegłam żeby nie zdążył na podwórko sąsiadów wejść. I zastałam go przed bramom obwąchującego rudego, żadnej agresji, ani pomrukiwania. Zawołałam i od razu przyszedł. Ja tak sobie myślę że on chce tam wizytę kurtuazyjną odbyć, bo jak tak się wprowadzić i nie obejść sąsiadów!!

Posted

no Benio do domu maszeruj!!!
dzwonił jakiś koleś, ale jak mu powiedzialam ze pies jest w typie to stwierdzil, nie ze nie, że takiego nie chce, mówiłam mu że bardzo niewielka różnica ale jednak w typie a nie "rasowy" no ale nie chciał... co za ludzie..

Posted

Ludziska...wszystkie psy bez papierów są w typie!Nawet najbardziej rasowe!
Papierów nie ma...czyli jest w typie!Rasowe to tylko te,które mają papiery!Nie chce w typie,to do hodowcy po psiaka z papierami!

Lord,a Ty się nie przejmuj- nie dorósł człek do Cia!
Mizianek milijony!!!...LILU- tulę w podzięce za chłopaka!

Posted

...i niech dalej se myśli...szybciej zostanie myśli-wym!
Ludziska potrafią być niepoważne i nie chcieć poznać faktów-se coś ubrdają i trzymają się tego bezmyślnie...

A zresztą-nie ma czego żałować...nie zakochał się w Lordzie,to znaczy nie człowiek dla Lorda!

Posted

[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Wiecie co, on nie za bardzo chce siedzieć na zewnątrz. Jak przyjeżdżam z pracy to wpuszczam psy do domu, żeby spokojnie wjechać na posesję, a później idę z nimi na spacer. A Beniu jak już wejdzie do domu to wołami nie można go wyciągnąć. Jak chce go złapać za obroże to pokazuje mi kopyta i patrzy litościwie mówiąc - nie chce tam iść. Dopiero jak wezmę smycz zaczyna kumać że to spacer i że będzie fajnie. Miło by było jakby znalazł domek nie typowo do kojca, ale też do domku. On jest taki uroczy, kotów już nie goni, szybko pojął że na górę nie wchodzimy, tylko wersalka na dole jest do dyspozycji. On tylko cały czas chce być miziany, wkłada tą swoją wielką głowę pod rękę, a jak się nie uda, to tyłkiem taranuje. Znowu będzie ciężko się rozstać.[/FONT]
[/FONT]