Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak w skrócie: Pies musi nauczyć się jeść o określonych porach. W schronie nie siedział z tłumem, więc jadł kiedy chciał. U nas jest tak, ze jak nie zje, to zrobi to za niego reszta psów. Gotujemy teraz nogi i na tym wywarze namaczamy karmę. W tej postaci trochę zje. Ale to są tak małe ilości że mi się w głowie nie mieści. U mnie to nawet Nikita wielkości do polowy łydki je 10x więcej.
Dzisiaj zjadł całą, ugotowaną nogę.
Straszenie obszczekuje mi Lilu (TosaInu). Goni ją i szczeka na nią. Biedna się go boi. Nie wiem dlaczego akurat o nią tyle hałasu. Ewidentnie jest to taka zazdrość.
A konkrety: Pies raczej nie nadaje się do dzieci, bo wielki i swoim ciałem taranuje przeszkody. Goni ostro koty!!! Generalnie dogaduje się z sukami jak i psami. Nie ma w nim typowej agresji, raczej chęć bycia tym jedynym, co przejawia się straszeniem innych. Oddany całym sobą człowiekowi - wyczekuje gestu, spojrzenia, aby zerwać się i przybiec cały w skowronkach i radości. Siada, daje łapę, czasem się też kładzie na komendę. Generalnie zachowuje się jeszcze jak szczeniak.

Posted

[FONT=MS Shell Dlg 2]Zrobiłam rozliczenie, proszę sprawdźcie czy czegoś nie na mąciłam. [/FONT][FONT=MS Shell Dlg 2]
DEKLARACJE STAŁE: [/FONT]

[FONT=MS Shell Dlg 2]Litutosi 20 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]Artur W. 50 zł[/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2]ulv - 25 zł[/FONT]
Piotra K. 100 zł ( przez 6m-cy)
Kaas1 25 zł
kaczkadupka 15 zł
xmatix 15 zł
koleż. Madalleny 50 zł
gagata 10 zł
cajus JB 50 zł
figa 10 zł .............. 370 zł

[FONT=MS Shell Dlg 2]WPŁATY
Październik:
[/FONT]

09.10. Kaczadupka 15 zł
09.10. Kaśka - Łowicz 50 zł
09.10. Aldona - Oleśnica 50 zł
09.10. Zuzlikowa 10 zł
12.10. Kaas1 30 zł
12.10. Lilutosi 20 zl
12.10. Znajomi Lilu 150 zł
13.10. Maciek Ziel.Góra 100 zł
13.10. Xmartix 10 zł
13.10. anonimowa 281 zł
15.10. Zbigniew - W-w 50 zł
15.10. Karolina G. 5 zł
15.10. CAJUSJB 50 zł
19.10. Gosia02 15 zł
27.10. NEFRETETE30 100 zł SUMA 936

LISTOPAD
05.11. ARTUR W. 50 zł
09.11. POKER - Bazarek 35 zł
12.11. Kaczadupka 15 zł
13.11. CAJUSJB 50 zł
16.11. GAGATA (X,XI,XII) 30 zł
24.11. Aldona Oleśnica 50 zł SUMA: 230 zł
RAZEM: 1166 zł

22.11. LORD U LILUTOSI
[FONT=MS Shell Dlg 2]
WYDATKI:
1166zł
- 319,00 zł - KARMA PURINA PRO PLAN adult performance.
- 21,50 zł - Kaganiec
- 24,20 zł - Kolczatka

= 801,30 zł

[/FONT]

Posted

xmartix napisał(a):
ooo nie zapłaciłam za listopad, a za październik za mało.. :oops: już wpłacam.....

wpłaciłam końcówkę za październik, normalnie za listopad i grudzień..

Posted

Jeden mój znajomy Piotr K. daje mi kasę do ręki, niestety nie miałam czasu się z nim spotkać jak był w Polsce. Mam nadzieje że to wyrównamy.
Z nowości, dzisiaj rano i wieczorem zjadł cały kubek karmy (wielkość standardowa kubka do karmy) namoczonej w wywarze z nogi. Zaczyna być ok. Ale w schronie byłam dzisiaj i doktor mówił że on tak miał że parę dni fajnie jadł a później parę dni nie jadł. Mam nadzieje że u nas ten kubas rano i wieczorem jakoś da radę przełknąć, tym bardziej że u nas ma długie spacery. Minęły dwa tygodnie od operacji i niedługo będziemy ściągać szwy.
Dziś cały dzień byliśmy po za domem i Lordzik został na posesji z innymi naszymi psami. Wszystko było ok. Śpi w domu. I tu zastanawiam się czy nie kupić mu takiego fajnego dużego legowiska, żeby miał wreszcie kawałek swojego. Ale nie wiem czy nie szkoda kasy. Jak myślicie??

Posted

Łapka nigdy nie będzie sprawna, są ubytki w stawie, których nie da się naprawić. Druty od wenątrz raniły nogę i ograniczały pewne ruchy. Teraz znacznie poprawiła się motoryka, obciąza tą nogę częściej, ale jeszcze długa droga do znacznej poprawy. Czeka nas ściąganie szwów, no i jeszcze prześwietlenie czy nic się nie spaprało. Ale on i tak będzie kulał, bo ta nóżka jest krótsza.