Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 664
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fajne te zdjęcia, widać ile radochy mu sprawiają spacery.

Ja NIENAWIDZĘ śniegu i zimy. I jak moje psy hasają i cieszą się zimą, ja się cała trzęsę... a im starsza jestem tym gorzej z tym.

Posted

Kontaktowała się, ma jakiś konkretny domek dla jakiegoś Benka w Poznaniu. Zobaczymy, pożyjemy, to też trochę daleko. Nie będę mogła go oglądać :-(
Mój ciapciak kochany, znowu mi dzisiaj zwiał i do sąsiadów przydreptał. A tylko na chwile za płot wyszłam żeby się na polu załatwiły. A jak po nie go idę to się kładzie na ziemi i kopyta pokazuje. Ostatnio na drodze mi się położył to go za łapy i ciągnęłam po śniegu. Taka łajza jedna.

sprostowanie: domek z Wrocławia :lol:

Posted

Pamietajcie, ze benkow do adopcji jest ponad 100. Jezeli bedziecie mialy jakies zgloszenia fajnych domow a Lord juz pojdzie, dajcie tez szanse innemu benkowi. Nie zapominajcie o nich...

Posted

Na razie echo. Wczoraj wysłałam umowę adopcyjną do rodziny z Lubawki, aby mogli wcześniej ewentualnie zrezygnować lub potwierdzić chęci adopcji. Dzisiaj cioteczka ma się tam wybrać, zobaczymy.

Posted

Dzisiaj ma się odbyć wizyta u Pana z Lubawki o ile trasy będą przejezdne. Pani od Weronii nie zadzwoniła, szkoda bo mielibyśmy Benia na oku. Byliśmy wczoraj u Weta, bo Beniowi nadal sączy się z tych przetok (dwa miejsca). Dostał zastrzyk sterydowy, i dwie strzykawy do zaaplikowania w domu. Dr powiedział że to mu nie przeszkadza w życiu i że przetoki można usunąć operacyjnie ale i tak nie ma gwarancji że to się zamknie. (Tak w skrócie). Popatrzył jak Beniu chodzi i był pod wrażeniem jego sprawności ruchowej.
Zważyliśmy go i szczerze mówiąc liczyłam na coś więcej, a tu tylko 42 kilogramy. Od dziś dostaje jeszcze więcej jedzenia. Trzeba wziąć pod uwagę jednak że ma więcej ruchu i że trochę więcej spala.
Ma śliczną błyszczącą sierść i wieczną ochotę do zabawy.
Nagrałam wczoraj filmiki ze spaceru, może uda się coś sensownego sklecić.

Posted

Witam!
Sprawdziłam dzisiaj domek- Młode małzenstwo z corka. Maja mieszkanie . Ogród ( koło domu, ogordzony-psiak nie przeskoczy).
Beniu bedzie mieszkał w domku z rodzinka.
Ludzie zdaja sobie sprawe ze taki pies duzo je. Ze beda rowiez siadały mu łapy.

Fajna rodzina , bardzo sympatyczni . Widać ze ten pan jest psiarzem:p ....Nie moga doczekać sie Benka:)
Moim zdaniem powinien trafic do tych ludzi.

Kiedys mieli owczarka niemieckiego ale umarł miał juz 14lat.

Jaka jest decyzja?

Moge kupic dla Benia karme (dostanie w prezencie)

Posted

a liczą się z kosztami weta jak coś?
cóka ma ile lat?
wiedzą co znaczy pies i dziecko w domu?
będą na spacery z nim wychodzić czy wypuszczać na ogród? i jak spacery - to kto z nim będzie wychodził?

Posted

Tak licza sie.
Corka ma ok. 8-11lat.
Mieli kiedys psy -wiec wiedza co znaczy pies i dziecko w domu.
Na spacery tez beda wychodzic. Na ogrod tez beda wypuszczac ale w obecności jednego z małzonków.

Posted

a będą karmić tak jak trzeba? tzn tą "nie tanią" karmą?

to co Lilu podoba Ci się?? dla mnie ok, Monia nam konkretnie napisała, trochę krótko ale konkretnie.
:)
niech wpadają na wątek, żebyśmy świeże info zawsze miały a i na wizytę po adopcyjną się wpadnie