Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sybisia napisał(a):
No tak, było takie przypuszczenie, że przyjaciółki artystki pilnie śledzą wątki, donoszą i jak tylko jakiś pies ma szansę na poprawę bytu natychmiast podejmowana jest akcja "kłody pod nogi" i "nie pozwalam" (a podobno "liberum veto" to już historia:evil_lol:)

dokładnie o tym samym pomyślałam... Ale czy nie ma na nią jakichś przepisów?, ze psy są w strasznym stanie i takie tam.. Nie da się tak jej tych dwóch psów odebrać???

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zwłaszcz, że niewidomy sznaucer, który chodzi po dachu nie jest pod należytą opieką i w każdej chwili może spaść i jeśli nie zabić się to zostać kaleką (podwójną). I gdzie to serce i opieka nad "ulubieńcem"?

Posted

na jakie zasadzie ta kobieta robi swoją działalność- jesli zalozeniem fundacji jest opieka na zwierzętami bezdomnymi- i znajdowanie im nowych domów- nie ma kompletniej zadnej podstawy, do nie wydania psa, bo te psy nie są jej jako jej. Jesli nie wywiązuje się ona z działań statusowych- to mozna zacząc robić nieprzyjmności i pisać o cofniecie statusu użytku publicznego. A to oczywiście oznacza , iż nie będzie mozna wplaca 1% podatku. Bez przesady- ale te Panie donosicieli - niech również doniosą, ze tak łatwo nie ma-psy się rozmnazaja, chorują itd i jesli jakiś ma szansę na poprawę życia - zaś bezpodstawienie psy są przetrzymywane- bo moza czas zacząć cos zrobic w tej sprawie.

Posted

GoskaGoska napisał(a):
na jakie zasadzie ta kobieta robi swoją działalność- jesli zalozeniem fundacji jest opieka na zwierzętami bezdomnymi- i znajdowanie im nowych domów- nie ma kompletniej zadnej podstawy, bo nie wydania psa bo te psy nie są jej jako jej. Jesli nie wywiązuje się ona z działań statusowych- to mozna zacząc robić nieprzyjmności i pisać o cofniecie statusu użytku publicznego. A to oczywiście oznacza , iż nie będzie mozna wplaca 1% podatku. Bez przesady- ale te Panie donosicieli - niech również doniosą, ze tak łatwo nie ma-psy się rozmnazaja, chorują itd i jesli jakiś ma szansę na poprawę życia - zaś bezpodstawienie psy są przetrzymywane- bo moza czas zacząć cos zrobic w tej sprawie.

Niestety, pani artystka jest wspierana przez bardzo wiele mogące osoby, zachwycone jej "sercem" i "poświęceniem" dla piesków i wszystkie próby nagłośnienia sprawy w mediach są skutecznie blokowane i wogóle sprawa jest wykręcana "do góry ogonem"

Posted

każdy kto ma takich zwolennikow- moze miec i tak samo wielkich przeciwnikow- nie bardzo wierze , ze jest nie doruszenia- te zdjęcia i stan psów mowi sam za siebie. Tylko ludzie trzeba tyle razy powtarzac , az przejrzą na oczy.

Posted

Dzisiaj w Boguszycach milo nie bylo. Tytulem wyjasnienia - Hasko nie zostal zamkniety w pracowni u p.Wahl - przebywa w zupelnie innej czesci, u p.Agaty. Nie pojechal gdyz jest mniejszym psem, a Maggie miala wolny tylko ogromny kojec z wielka buda, dlatego pojechala Piekna. O Dinga caly czas walczymy, czasami to az nie chce mi sie wierzyc jak wyglada prawo w tym kraju:shake: Poniewaz pojechala zupelnie inna sunia, mam pytanie - czy ktos zechcialby pomoc w oplaceniu hoteliku Pieknej? Koszt pobytu wynosi 15zl dziennie, Piekna ma swoj watek i pilnie jest jej szukany domek./Agnieszka

Posted

Powiem tak - nieporozumienie, niedogadanie, emocje - nie wiem - dostałam taką informację przez telefon i taką podałam na forum - przepraszam, bo mogłam poczekać z pisaniem, ale jak to usłyszałam to szlag mnie trafił - okazuje się, że Haśko nie został zamknięty i ciągle możemy go zabrać, dziś pojechała inna sunia - jej się udało i mam nadzieję, że reszcie też się uda...

a tymczasem przepraszam za słowa, które napisałam wyżej, ale byłam przekonana, że piszę prawdę... :shake:

Posted

Malawaszko, mam dom tymczasowy dla Haśka od drugiej połowy wrzesnia. Dom doświadczony w opiece nad niewidomym psem. Dom, który pomaga nam w adopcjach psów z Boguszyc i na dodatek jest "po przejściach" z panią Wahl, panią Krzętowską i psami z Białki. Haśko będzie bezpieczny. Gwarantuję to!

Posted

Tak się cieszę, że Piekna pojechała, i to do Megii :-) Szkoda, że Haśko musi jeszcze czekać, ale skoro tymczas doświadczony to pewnie warto.
Zaraz poszukam wątku Pieknej - ja wysłałam prośbę o pomoc dla niej do Niemiec już kilka dni temu, mam nadzieję, że np, dołoża się do jej karmy..

Malawaszko, nie martw się, Dingo i haśko też wyjdą..

Posted

CoolCaty napisał(a):
Malawaszko, mam dom tymczasowy dla Haśka od drugiej połowy wrzesnia. Dom doświadczony w opiece nad niewidomym psem. Dom, który pomaga nam w adopcjach psów z Boguszyc i na dodatek jest "po przejściach" z panią Wahl, panią Krzętowską i psami z Białki. Haśko będzie bezpieczny. Gwarantuję to!

Dziękuję Ci CoolCaty! Zobowiązuję się szukać dla chłopaka domu do skutku, niech tylko wyjdzie z Boguszyc!

Posted

sybisia napisał(a):
Niestety, pani artystka jest wspierana przez bardzo wiele mogące osoby, zachwycone jej "sercem" i "poświęceniem" dla piesków i wszystkie próby nagłośnienia sprawy w mediach są skutecznie blokowane i wogóle sprawa jest wykręcana "do góry ogonem"

a jak by zainteresować ludzi z dogo, którzy pracują w radiu czy telewizji bądź gazecie???

Posted

Faktycznie w przypadku Hasko doszlo do jakiegos mega nieporozumienia.
Ale w zasadzie nic co tu napisalyscie nie jest przesada.
Powiem tak, jestesmy koszmarnie wykonczone po dzisiejszym dniu..
Jutro zdamy raport na forum.
Jesli chodzi o wydanie Dingo, nie skutkowaly zadne prosby ani argumenty.
Powiedzialam p Wahl, ze Dingo ma zapewnione leczenie i komfort zycia, ze tutaj po prostu umrze.
Odpowiedziala, ze dobrze, ze niech u niej umiera, ze starych drzew sie nie przesadza itd.
Nie mam sily napisac wszystkiego.Byla policja, byly krzyki, wszystko co sie tylko da.
Mamy jeszcze jeden sposob.Ale jaki, tego z wiadomych wzgledow nie napiszemy na forum.
Uprzedzam po raz enty, nie piszemy jakiego psa chcemy zabrac. Nie uprzedzajmy o tym. Zakladajmy psom watki, ale szczegoly na pw.
Wyjechaly dzis dwa owczarki i Piekna.
Dingo nie odpuscimy. Hasko rowniez.
Nie mam pojecia gdzie jest watek Pieknej..Ona ma watek???
Jak ma, to tez prosze o link, jak nie, to jutro zrobimy.
Potrzebne nam bardzo wsparcie w finansowaniu hoteliku i szybko dom oczywiscie..
Malawaszko, zabierzemy te sznaucery...