Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Idę spać spokojna o tą noc:) To jest po prostu nieprawdopodobne, jak bardzo jestem szczęśliwa, że Haśko był dzisiaj taki jak wcześniej... Słyszę, jak chrapie:) Mam nadzieję, że to nie jest jednodniowa odmiana... Trzymajcie kciuki za jutro:)
W piątek dzięki dobremu sercu Ockhamy jedziemy do lecznicy na Orlich Gniazd - była we wtorek ze swoją niunią u wetynki i od razu zapytała o Haśko. Mamy się stawić przed weekendem, zanim steryd przestanie działać. Dobrze mieć taką sąsiadkę - Ockhamę, która przeżyła moje panikowanie i ustawiła do pionu:)

Posted

PESTKA. napisał(a):
Nie przeginam:):):) Prawda to jest:)

Nieee - to pół-prawda... :eviltong:

A jutro, a właściwie to już dzisiaj... w realu będzie :mad:
...pójdziesz Ty spać czy nie? bo jeszcze Haśka zaraz zbudzisz :diabloti:

Posted

ockhama napisał(a):
Nieee - to pół-prawda... :eviltong:

A jutro, a właściwie to już dzisiaj... w realu będzie :mad:
...pójdziesz Ty spać czy nie? bo jeszcze Haśka zaraz zbudzisz :diabloti:

miałam taki zamiar właśnie, ale sprawdziłam co jeszcze do zrobienia jest "na wczoraj", to zmieniłam zdanie:)

Posted

[quote name='PESTKA.']miałam taki zamiar właśnie, ale sprawdziłam co jeszcze do zrobienia jest "na wczoraj", to zmieniłam zdanie:)

wg mnie Twój pierwotny zamiar był słuszny, ale może... to co masz zrobić dziś zawsze odłóż do jutra i są tacy co stosują taką właśnie życiową dewizę i sobie chwalą :evil_lol:

off'ujemy wątek :razz: i jutro nas autorka :mad:

Posted

[quote name='ockhama']wg mnie Twój pierwotny zamiar był słuszny, ale może... to co masz zrobić dziś zawsze odłóż do jutra i są tacy co stosują taką właśnie życiową dewizę i sobie chwalą :evil_lol:

Autorka mam nadzieję, że zrozumie:) Mając na względzie moje i Haśkowe przeżycia:)

Posted

No proszę jakie nocne Marki.
A autorka pewnie dołoży i swoje i nasze przeżycia i na pewno zrozumie.
Byle Haśkulcowi bylo lepiej, to i nam wszystkim będzie lepiej. No i przede wszystkim Pestce :loveu:

Posted

Pestko, co więcej jak pięknie dziękujemy możemy napisać? Pilnie śledzimy wątek i mocno, mocno trzymamy kciuki za powodzenie, za poprawę, a dla Ciebie spokój. Doświadczyłam, sama jak to jest gdy coś dziwnego, niedobrego dzieje się z psem. Moja ukochana nie żyjąca już niestety sunia bokserka. Przez ostanie 10 m-cy swojego życia ( miała 11 lat ) ni stąd ni zowąd zaczeła dostawać schizy na punkcie pozostawania w domu bez ludzi. Bo towarzystwo miala -4 koty w tym jeden w niej zakochany. Całe dnie skakała na drzwi wejściowe i toczyła litry śliny. Żadne środki uspokajające nie działały. Weci rozkładali ręce.Ba do tego dziwna sprawa - obsychały jej brzegi języka. ani profesorowie na SGGW ani dr Czerwiecki z Warszawy ( sława ) pojęcia nie mieli co jest tego przyczyną. To był koszmar dla psa i dla nas. I ta kompletna bezradność :(
Uda się ,musi, tyle wspaniałych osób zaangażowanych w sprawę Haśka. Serdecznie pozdrawiamy. W imieniu o.sz Ewa

Posted

[quote name='ockhama']wg mnie Twój pierwotny zamiar był słuszny, ale może... to co masz zrobić dziś zawsze odłóż do jutra i są tacy co stosują taką właśnie życiową dewizę i sobie chwalą :evil_lol:

i ci co tak robią zwykle najlepiej sobie w zyciu radzą :lol:
a co do offowania - off to moje drugie imię :evil_lol:

[quote name='PESTKA.']Autorka mam nadzieję, że zrozumie:) Mając na względzie moje i Haśkowe przeżycia:)

amen ;)

Haś jeszcze byś mógł odpuścić koty i Pana Pestkowego i będzie git - umowa stoi? :lol:

Posted

Jesooo jak się cieszę! Dobrze, że chłopak się wyciszył. Czyli jednak teoria odnośnie przyczyn "wariactwa" by się mogła potwierdzić. Oby tak dalej.

Posted

Wczoraj wieczorem rozmawialam z Pestką i (tfu tfu tfu) chwalila, że Hasior zachowuje się w miarę normalnie. Podsypia w dzień jak przystało takiemu dziadziowi. Ale głowę kotu u Pestkowej Mamy chciał zeżreć :-(

Posted

A może koty mu naupychały, "słownie" zmieszały z błotem, kazały się wynosić z ich domku, to Haśko postawił się i zapałał świętym oburzeniem?:evil_lol: No i teraz chce urywać głowę każdemu miauczącemu:diabloti:

Posted

No i po wizycie u Wetynki. Chłopak dostał zastrzyk z dexamethasonu, od środy będzie go brał w tabletkach. Za dwa tygodnie mamy się zgłosić do kontroli. Jego zachowanie było najprawdopodobniej spowodowane przez za duże ciśnienie krwi w mózgu (jak poplątałam, to Ockhama mnie poprawi):) Jeżeli objawy nie powrócą to stopniowo będzie można zmniejszać dawkowanie lekarstwa. Jeżeli natomiast okaże się, że w trakcie stosowania zacznie się znów dziwnie zachowywać, to będzie to oznaczało najgorsze - zmiany nowotworowe. Ale bądźmy dobrej myśli:)

Generalnie jest ok, zachowuje się jak normalny pies:)

A propos kotów, to wciąż jest kiepsko i nie wiem, czy Pan Kłosiński będzie w stanie coś na to poradzić. Patrząc na to, jak się Haśko zachowuje, to w to wątpię niestety... Trzeba mu szukać DT bez nich, bo jak tak dalej pójdzie, to moje maleństwa zwariują w tym pokoiku.

Posted

Ja jestem dobrej myśli. Nic innego nie pozostaje ;)
Co do kotów no to sama nie wiem... Może coś uda się zaradzić mądrej głowie skoro na początku jakoś razem żyli to może jest sposób na przywrócenie tego stanu. A kiedy macie się spotkać?

Posted

weszka napisał(a):
Ja jestem dobrej myśli. Nic innego nie pozostaje ;)
Co do kotów no to sama nie wiem... Może coś uda się zaradzić mądrej głowie skoro na początku jakoś razem żyli to może jest sposób na przywrócenie tego stanu. A kiedy macie się spotkać?

Ockhama będzie dzwonić do Pana Andrzeja jutro i jeżeli się uda, to pewnie w poniedziałek/wtorek powinniśmy się spotkać.