Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to Haśko przebadany dokładnie.
Bardzo mu się nie spodoibało badanie uszkow, bo są bardzo biedne i bolace. Dr stwierdził, że wygląda to na drożdżaki. Po tych uszkach Pani Beata musiała lecieć pożyczać kaganiec, bo niemiło sie zrobiło.

Teraz o oczkach. To sprawa bardziej skomplikowana - w jednym oczku Haslo ma za wysokie ciśnienie, bo oczko jest większe. W drugim - jaskra. A w obu zespoł suchego oka. Gdyby to zaczęto leczyć te 4-5 lat temu, to chłopak by coś jeszcze widział. To zielone co Haśko ma na oczkach to nie jest ropa, tylko to są łzy, ktore tak wyglądają przy tych suchych oczkach.
Dodatkowo Haśko ma zapalenie skóry.
Za to serducho i płuca są w porządku (uffffff choć coś). No i pazurki ma poobcinane, więc się zrobił elegancki kawaler z niego.
Pani Beata dostała cały plik recept, ktore jutro będzie wykupywać
Tu jest spis tego co Haśko potrzebuje:
na prawe oczko - duże ciśnienie - Betarman (nie wiem, czy dobrze to napisałam) + Keflet
na oba oczka - Cyklosporyna, Artelac (to sztuczne łzy - co 2 godziny trzeba tym kropić)
Przez 14 dni Diferdol i Tobrosoft
Do uszu najpierw Panolog (spadek po Dońci) a potem Triderm

Tę cyklosporynę mozna kupic tylko w jednej "ocznej" aptece przy ul Grzegórzeckiej. Pamiętam, że dla Bonusia też tego nigdzie w aptekach nie moglam dostać.

Fajnie to wygląda wszystko razem,prawda?

Posted

o rany :( biedny chłopak :( duże ciśnienie w oczach badzo boli z tego co się orientuję :(

ale mam nadzieję, że potem się uspokoił? biedny....

AMIGA pisz ile zapłaiłyście i ile leki chociaż to pewnie dopiero jutro jak się da kupić wszystko

Posted

Biedaczek kochany, przywiózł taki bagaż z Boguszyc! :angryy: Teraz niech ta cała "apteka" zadziała na zewnątrz i od wewnątrz to chłopak poczuje ulgę. Szkoda tylko, że wzrok bezpowrotnie stracony:-(

Posted

[quote name='malawaszka']o rany :( biedny chłopak :( duże ciśnienie w oczach badzo boli z tego co się orientuję :(

ale mam nadzieję, że potem się uspokoił? biedny....

AMIGA pisz ile zapłaiłyście i ile leki chociaż to pewnie dopiero jutro jak się da kupić wszystko[/QUOTE]

Wczoraj zaplaciłyśmy 100 zł
A za recepty to się dowiemy dzisiaj ile Pani Beata zaplaci.
Aaaaa no i jeszcze zapomniałam. Pani Beata zauważyla w koo wiadomo co.......... :-( Więc chłopak dostal wczoraj tabletki na odrobaczenie, zapas na powtórne no i jeszcze dla kiciusiów bo przecież mają z Haśko kontakt.

Posted

Pani Beata dziś wydała 116 zł za wszystkie leki. I to juz jest po zniżce, bo pełna kwota wyniosła coś ponad 130 zł. Sory, nie za wszystkie - jutro jeszcze ma dostać jeden z antybiotyków - to będzie coś ponad 10 zł.
Haśko daje sobie grzecznie kropić oczka. Z uszkami jest trochę gorzej

Posted

No i mialam nieścisłe informacje
Teraz podaje dokładne koszty

TRIDERM KREM - 22,04
BETAMANN - 8,83
TOBROSOPT - 15,29
DIFADOL - 10,35
ARTELAC - 15,29
LEK ROBIONY (CYKLOSPORYNA)-45,15
KEFLET - 10,32

CAŁOŚĆ 127,27

Posted

Hasko już pokochał całym serduchem Panią Beatę.
Jak byla w mieście cos załatwiać i zorientowała się, że jeszcze trochę czasu jej to zajmie, to zadzwoniła do Swojej Mamy, żeby Haśko zbyt długo nie musiał zaciskać pęcherza.
Ale nie - Haśko się zaprł i pokazał, że on z żadnymi obcymi nie będzie chodził na siusianko

Posted

Dostłam wczoraj maila od Pani Beaty,ąle dopiero dzisiaj weszłam na pocztę.
Cytuję

"Podziękuj proszę za tak szybkie przelanie pieniążków.

Wieczorne zabiegi już prawie zakończone - został tylko betamann na prawe oczko. Chłopak naprawdę grzeczny, nawet z wpuszczaniem maści do uszek nie ma problemu. Widać to prawdziwy facet, lubi jak go dziewczyny pieszczą, ale chłopcy niech się trzymają od niego z daleka:) "

Posted

Mądry Haśko! Czuje chłopaczyna, że coś dobrego dzieje się wokół niego i odwdzięcza się całym psim serduszkiem. Zdrowiej, kochany sznupku:loveu:

Posted

Pytałam weta czy można Haśko przejechać maszynką bez ryzyka podrażnienia, czy pozrywania strupków,ktore on ma na skórze. Dowiedzialam się, że trzeba bardzo uważać