agaga21 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 dziewczyny, dlaczego zakładacie, że w innym miejscu drops szybciej znajdzie dom? to dość dziwny tok myślenia. ludzie mieszkają wszędzie, gdy przeniesiecie go do warszawy, może się okazać, że w bogatyni znajdzie się chętny na dropsa. to po prostu trudny przypadek-tak jak nasz baron ale pewnie doczeka się swojego człowieka bez względu na to, gdzie będzie hotelowany. tak jak nasz baron, do którego od 3 misięcy przyjeżdża rodzina, właśnie z bogatyni! początki były trudne jednak nie zrazili się i od początku czerwca baron codziennie jeździ do ich domu w odwiedziny na kilka godzin a od 1 lipca ma tam zostać na stałe. nie wiem czy się uda ale wszystko na to wskazuje. baron czeka ponad 2 lata na swoją szansę i właśnie ją dostaje! dropsiastemu też się uda, tak jak udało się naszym innym psiakom bogatyńskim, a było ich kilka: -ajsi -ziutek -roki(niestety potem skradziony) -kaśka -dixon -hektor -maja -białas -bako to wszystkie nasze psiaki, które były u marka i znalazły dom(nawet w gdyni!!!) myśle że zmiana miejsca tylko namiesza mu niepotrzebnie w głowie. Quote
Alicja Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 piechcia15 napisał(a):podnoszenie czy przenoszenie psa? podnoszenie wątku :( Quote
piechcia15 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 o zmianie miejsce pomyślałyśmy tylko na podstawie telefonów jakie kiedykolwiek dzwoniły w jego sprawie i każdemu było za daleko bo mieszkał właśnie gdzieś bliżej centrum. Ale namieszanie mu w głowie tez mnie bardzo zastanawia. Boję się tylko tego, że to aż 400zł miesięcznie i poważna deklaracja niemal życiowa. Bo teraz minął już rok zaraz będzie dwa i co dalej? trzy i cztery? co jak nas Niemcy zostawia z kasą? eutanazja??czy ktoś z nas weźmie go do domu?:(:( mam mnóstwo wątpliwości do tego psa czy on jest faktycznie adopcyjny:( Quote
agaga21 Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 a co marek mówi o jego adopcyjności? ech...nawet nie wiesz jak dobrze rozumiem twoje obawy... Quote
piechcia15 Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 no mówi właśnie że to ciężki pies można by go nazwać specjalnej troski i osoby zajmująca się nim musi być "wybitna" znająca się na rzeczy. To pies przy którym trzeba mieć oczy dookoła głowy i w każdej chwili myśleć za niego. On do tej pory ma fioła na punkcie jedzenia i potrafi rzucić sie przy misce, albo wyrwać jedzenie z ręki... czyli absolutny kontakt z dziećmi w domu. Quote
bebcik Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Oj, taki sliczny a taki problemowy, :( kurde, prawdziwy facet :) Quote
piechcia15 Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 no nadal nadal:( jak widać bezskutecznie:( Quote
bebcik Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 Jestem dumna z siebie bo wpłaciłam na dropsa bez przypominania :) Ech, Drops, ty twardzielu :) Quote
piechcia15 Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 to ja tez jestem z ciebie dumna:) bo ja zapomniałam...że miałam przypomnieć:) Quote
bebcik Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 piechcia15 napisał(a):to ja tez jestem z ciebie dumna:) bo ja zapomniałam...że miałam przypomnieć:) jednak to dobrze ze tak nawzajem sie wspieramy :) Quote
piechcia15 Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 pan Marek powiedział że przeniesienie Dropsa gdzieś bliżej centrum to dobry pomysł bo zwiększa szansę na jego adopcję, bo u niego głucha cisza:( co nie zmienia faktu że nie mamy za bardzo gdzie i za co go przenieść:( Quote
kasia14 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 A Jamor? Myślę, że przeniesienie Dropsa do dobry pomysł. Tam ma małe szanse na adopcję, ponad to zobaczymy jak się będzie zachowywał po przeniesieniu... Quote
chita Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 dziewczyny ale przeciez Bogatynia to nie wyrok, wg mnie nei ma znaczenia miejsce...zobaczcie Barona, znalazl rodzine ktora go od kilku miesiecy odwiedza, takich ludzi nie znalazłby byc moze nigdzie indziej, mnostwo astow z Bogatyni znalazlo domy a przeciez wiekszosc z nich wymagala szkolenia... moze trzeba Dropsiastemu nowych ogloszen, z nowym tekstem i zdjeciami... Quote
piechcia15 Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 on ma regularnie wszytko zmieniane:( ostatnio miał całe nowe allegro:( myślę że trzeba mu gdzieś jakiś pakiet ogłoszeniowy wykupić nam chodzi głównie o to że Dropsa przed adopcja trzeba dobrze poznać, odwiedzać regularnie dłuższy czas. A kto w dzisiejszych czasach może sobie pozwolić na taki urlop :( Quote
piechcia15 Posted July 11, 2011 Author Posted July 11, 2011 pomocy mam 5 szczyli w smrodzie i ubóstwie do pilnej adopcji, mają 5 tyg:(:( http://www.dogomania.pl/threads/210999-*Pabianice*-5-szczeniak%C3%B3w-do-pilnej-adopcji-%C5%BCyj%C4%85-w-n%C4%99dzy-i-ub%C3%B3stwie-PILNIE-DSy?p=17237905&posted=1#post17237905 Quote
bebcik Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 ech, musisz takie biedactwa znajdywać? :( kiedy ludzie zaczną być bardziej odpowiedzialni... maluch sliczne :( ale ciachnąć sunie trzeba Quote
piechcia15 Posted July 15, 2011 Author Posted July 15, 2011 ludzie się nie zmienią...będzie tylko gorzej. A na sterylki jestem z panem umówiona Quote
dycha Posted July 15, 2011 Posted July 15, 2011 Przepraszam za offa, zajrzyjcie proszę na wątek http://www.dogomania.pl/threads/211216-Uratujmy-suczk%C4%99-od-tyrana-jej-Pani-jest-bezradna!!!!!!!!!!!!!!! Quote
piechcia15 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 kochani przypominam o wpłacie deklaracji brakuje wpłat od wojtuś, agaga21, Quote
andzia69 Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 piechcia15 napisał(a):kochani przypominam o wpłacie deklaracji bo już chyba zapomnieliście o Dropsiastym:( brakuje wpłat od bebcik, wojtuś, agaga21, andzia69, agnieszka32 Piechcia...ja wpłacałam 150 zł ostatnio za 3 mies znowu - sprawdź i napisz, bo myślałam, ze wpłaciłam za 06.07.08 - dobrze? Quote
Recommended Posts