Jump to content
Dogomania

**Amstaf Drops po szkoleniu w Bogatynii gotowy do adopcji, POSZUKIWANY DS

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dziewczyny, dlaczego zakładacie, że w innym miejscu drops szybciej znajdzie dom? to dość dziwny tok myślenia. ludzie mieszkają wszędzie, gdy przeniesiecie go do warszawy, może się okazać, że w bogatyni znajdzie się chętny na dropsa.
to po prostu trudny przypadek-tak jak nasz baron ale pewnie doczeka się swojego człowieka bez względu na to, gdzie będzie hotelowany. tak jak nasz baron, do którego od 3 misięcy przyjeżdża rodzina, właśnie z bogatyni! początki były trudne jednak nie zrazili się i od początku czerwca baron codziennie jeździ do ich domu w odwiedziny na kilka godzin a od 1 lipca ma tam zostać na stałe. nie wiem czy się uda ale wszystko na to wskazuje. baron czeka ponad 2 lata na swoją szansę i właśnie ją dostaje! dropsiastemu też się uda, tak jak udało się naszym innym psiakom bogatyńskim, a było ich kilka:

-ajsi
-ziutek
-roki(niestety potem skradziony)
-kaśka
-dixon
-hektor
-maja
-białas
-bako

to wszystkie nasze psiaki, które były u marka i znalazły dom(nawet w gdyni!!!)
myśle że zmiana miejsca tylko namiesza mu niepotrzebnie w głowie.

Posted

o zmianie miejsce pomyślałyśmy tylko na podstawie telefonów jakie kiedykolwiek dzwoniły w jego sprawie i każdemu było za daleko bo mieszkał właśnie gdzieś bliżej centrum. Ale namieszanie mu w głowie tez mnie bardzo zastanawia.
Boję się tylko tego, że to aż 400zł miesięcznie i poważna deklaracja niemal życiowa. Bo teraz minął już rok zaraz będzie dwa i co dalej? trzy i cztery? co jak nas Niemcy zostawia z kasą? eutanazja??czy ktoś z nas weźmie go do domu?:(:( mam mnóstwo wątpliwości do tego psa czy on jest faktycznie adopcyjny:(

Posted

no mówi właśnie że to ciężki pies można by go nazwać specjalnej troski i osoby zajmująca się nim musi być "wybitna" znająca się na rzeczy. To pies przy którym trzeba mieć oczy dookoła głowy i w każdej chwili myśleć za niego. On do tej pory ma fioła na punkcie jedzenia i potrafi rzucić sie przy misce, albo wyrwać jedzenie z ręki... czyli absolutny kontakt z dziećmi w domu.

• 2 weeks later...
Posted

piechcia15 napisał(a):
to ja tez jestem z ciebie dumna:) bo ja zapomniałam...że miałam przypomnieć:)

jednak to dobrze ze tak nawzajem sie wspieramy :)

Posted

pan Marek powiedział że przeniesienie Dropsa gdzieś bliżej centrum to dobry pomysł bo zwiększa szansę na jego adopcję, bo u niego głucha cisza:(
co nie zmienia faktu że nie mamy za bardzo gdzie i za co go przenieść:(

Posted

A Jamor?

Myślę, że przeniesienie Dropsa do dobry pomysł. Tam ma małe szanse na adopcję, ponad to zobaczymy jak się będzie zachowywał po przeniesieniu...

Posted

dziewczyny ale przeciez Bogatynia to nie wyrok, wg mnie nei ma znaczenia miejsce...zobaczcie Barona, znalazl rodzine ktora go od kilku miesiecy odwiedza, takich ludzi nie znalazłby byc moze nigdzie indziej, mnostwo astow z Bogatyni znalazlo domy a przeciez wiekszosc z nich wymagala szkolenia... moze trzeba Dropsiastemu nowych ogloszen, z nowym tekstem i zdjeciami...

Posted

on ma regularnie wszytko zmieniane:( ostatnio miał całe nowe allegro:(
myślę że trzeba mu gdzieś jakiś pakiet ogłoszeniowy wykupić

nam chodzi głównie o to że Dropsa przed adopcja trzeba dobrze poznać, odwiedzać regularnie dłuższy czas. A kto w dzisiejszych czasach może sobie pozwolić na taki urlop :(

• 3 weeks later...
Posted

ech, musisz takie biedactwa znajdywać? :( kiedy ludzie zaczną być bardziej odpowiedzialni... maluch sliczne :( ale ciachnąć sunie trzeba

Posted

piechcia15 napisał(a):
kochani przypominam o wpłacie deklaracji bo już chyba zapomnieliście o Dropsiastym:(

brakuje wpłat od bebcik, wojtuś, agaga21, andzia69, agnieszka32

Piechcia...ja wpłacałam 150 zł ostatnio za 3 mies znowu - sprawdź i napisz, bo myślałam, ze wpłaciłam za 06.07.08 - dobrze?