piechcia15 Posted January 25, 2012 Author Posted January 25, 2012 spoko, nie ma problemu:)ważne że kiedyś dojdzie:) Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Przepraszam ze sie wtrace w ten watek bo nie jestem tu od poczatku troche poczytalam o sytuacji.... Co to znaczy ze szczypie za pupeczke?:) Jak to rozumiec? Jak bralam swojego psa ze schroniska walczyl o miske zaciecie lapal za rece warczal, rzucal sie do gryzienia ale jak jest juz ze swoim czlowiekiem ktory spedza z nim 24h na dobe pies wkoncu daje za wygrana i wierzy ze nikt mu tego jedzenia nie zabierze, odpuszcza sobie, strach mija, tak bylo z moim astkiem... Za swoja miske chcial zjesc doslownie... Minelu mu to troche czasu to zajelo ale teraz ozna mu mieszac w misce bez problemu... A probowalyscie znalesc mu DT w ktorym ktos mial doczynienia z tymi psami? Moze by kogos poszukac kto by sie podjol wyzwania? Lecz to tylko takie moje wywody :) Quote
andzia69 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 dt u kogoś doświadczonego byłby super...ale chętnych brak niestety:( Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Szkoda ze ja mieszkam tak dalko i mam juz 3 psy:( Kurde no tak mi szkoda tego psa... Bo on est dow yprowadzenia moim zdaniem Quote
andzia69 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 ano własnie...każdy zawalony psami swoimi i bezdomniakami po uszy:( Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 No to jest największy problem w tym wszystkim... A jaki on ma stosunek do innych psow? On juz siedzi w hotelu 2 lata tak? Quote
piechcia15 Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 on jest niestety killer:( i dlatego to było jedyne miejsce gdzie jest odizolowany od psów:( ponoć pan Marek pracuje z nim i na niego już nie warczy, ale twierdzi że Drops ma na tyle silny i mocny charakter że nową osobę będzie trenował na ile może sobie pozwolić.Tak samo jak z całą resztą zachowań. Nie wiem na czym polega szczypanie po pupie:) to napisała któraś z dziewczyn po odwiedzinach w Bogatyni:) on jak był u nas to łapał za ręce Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 piechcia15 napisał(a):on jest niestety killer:( i dlatego to było jedyne miejsce gdzie jest odizolowany od psów:( ponoć pan Marek pracuje z nim i na niego już nie warczy, ale twierdzi że Drops ma na tyle silny i mocny charakter że nową osobę będzie trenował na ile może sobie pozwolić.Tak samo jak z całą resztą zachowań. Nie wiem na czym polega szczypanie po pupie:) to napisała któraś z dziewczyn po odwiedzinach w Bogatyni:) on jak był u nas to łapał za ręce Ja mysle ze jest do wypracowania :) Znam pieski ktore probowaly pokazac kto rzadzi i wiem jak to wyglada :) No niestety jesli osoba z nim pracujaca bedzie sie bala jego warkotow i lapania za rece, nogi, pupe i inne czesci ciala nie da sobie z nim rady :( On potrzebuje stalego kontaktu z jedna osoba ktora bedzie z nim 24 h na dobe wtedy pomoze :) Pan szkoleniowiec napewno sie stara i jego slucha ale nie poswieca mu uwagi tak jak by byl jego psem.... Qrde popracowalabym z nim ale nie mam jak :( Tak mi go szkoda a ja lubie wyzwania :D :cool3: Quote
piechcia15 Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 no Marek nie jest z nim 24h bo ma chyba z 5 innych do pracy:( Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 No wlasnie wiem i rozumiem :) Dlatego jemu by sie przydal DT ktory nie bedzie sie bal "trudnego" psa :) Kurde popytam czy cos nie dalo by sie zrobic.... Quote
agaga21 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 karolina z tego co wiem to dropsiasty absolutnie nie nadaje się do domu gdzie są zwierzęta i dzieci. on ma nadal duży problem z jedzeniem. Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Wiem, wiem ale ja nie chce go do siebie poprostu popytam wsrod znajomych od bullkow :) Caly czas mysle o tym psaiku, musze sprobowac dac mu szanse bo inaczej nie bede spala spokojnie :) Quote
ania z poznania Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Nie wiem na czym polega szczypanie po pupie:smile: A to bardzo proste- podchodzi z tyłu i (trzeba przyznać delikatnie) gryzie w tyłek ;) Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Oj moj tylek juz nie raz byl pogryziony :) Popytam po znajomkach moze ktos sie podejmie zabrac Dropsika :) Quote
agaga21 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 karolina175 napisał(a):Wiem, wiem ale ja nie chce go do siebie poprostu popytam wsrod znajomych od bullkow :) Caly czas mysle o tym psaiku, musze sprobowac dac mu szanse bo inaczej nie bede spala spokojnie :) super by było :) Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 Zrobie co w mojej mocy :) Nie dobrze ze pies siedzi juz 2 lata w hotelu bez zadnych perspektyw na przyszlosc :( Chlopak ten co wraca do Polski albo sie odezwie albo nie Quote
piechcia15 Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 byłoby fajnie gdyby Dropsik zamieszkał w mieszkaniu ale nie znam go na tyle aby móc ocenić czy on np. będzie umiał wysiedzieć spokojnie 8godz jak się idzie do pracy. Czy nie zacznie demolować, szczekać itp?napewno potrzebowałby dużego wysiłku przed pracą Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 piechcia15 napisał(a):byłoby fajnie gdyby Dropsik zamieszkał w mieszkaniu ale nie znam go na tyle aby móc ocenić czy on np. będzie umiał wysiedzieć spokojnie 8godz jak się idzie do pracy. Czy nie zacznie demolować, szczekać itp?napewno potrzebowałby dużego wysiłku przed pracą Jesli tak jest to to tez jest do wypracowania z psem... Ja ychodze z zaozenia ze nie ma rzeczy ktorej nie mozna zmienic w zachowaniu psiorka no chyba ze ma problemy neurologiczne albo jest agresywny z natury.... Jak bede szukala kogos odesle go na ten watek niech poczyta wszystko i zdecyduje czy sie podejmie, poinformuje tez o tym ze takie problemy moga sie pojawic... Jestesmy ludzmi odpowiedzialnymi i znamy swoje mozliwosci wiec nie ma sie co martwic na zapas :) Najpierw musze popytac czy ktos sie podejmie :) Quote
piechcia15 Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 no opisy Dropsa mogą trochę odstraszać:) dlatego nawet w ogłoszeniach złagodziliśmy teksty. Oczywiście co do zachowania w mieszkaniu nic nie wiemy więc trzeba tylko przypuszczać. doszła kaska, zaraz wpiszę w 1 post Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 piechcia15 napisał(a):no opisy Dropsa mogą trochę odstraszać:) dlatego nawet w ogłoszeniach złagodziliśmy teksty. Oczywiście co do zachowania w mieszkaniu nic nie wiemy więc trzeba tylko przypuszczać. Ok rozumiem napewno rozwazymy wszystkie za i przeciw zanim podejmiemy jaka kolwiek decyzje :) Przeczytalam watek Dropsia i te jego problemy nie wydaja mi sie jakies tragiczne ale to moja ocena. Nie widzialm psa na zywo niestety wiec tylko moge przypuszczac o i jak i jak to wyglada :) Lecz spotkalam sie juz z takimi opisami psa ze myslalam ze to diabel wcielony a okazywalo sie ze pies ma male problemy tylko do skorygowania, nie neguje tu oczywiscie waszych spostrzezen co do psa absolutnie poprostu juz mam na wszystko dystans :) Quote
piechcia15 Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 ja też Dropsa dokładnie nie znam ale po filmach i rozmowach z p.Markiem określam go jako pozytywny wariat:) on nie chce mordować...on chce się bawić, biegać i zaspokajać swoje zapotrzebowanie na energię;) pocieszam się jeszcze że ten pies nie będzie wiecznie młody i chyba do końca życia nie będzie taki pobudzony:) Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 No raczej nie bedzie :) Jemu przydal by sie dom gdzie ktos trenuje psie sporty wtedy by mial taka dawke ruchu ze pozniej caly dzien by spal :) No zobaczymy popytam po znajomych moze ktos sie podejmie :) Gdyby lubial psy wzielabym go do siebie na DT no ale niestety nie da rady, moze to dziwnie zabrzmi ale uwielbiam psy z problemami :) Mam tak dzika satysfakcje jak pies staje sie kochanym pupilkiem ze mnie roznosi :) Quote
piechcia15 Posted January 26, 2012 Author Posted January 26, 2012 fajny ten twój bullek ze zdjęcia. Lubie czarno białe bullki Quote
karolina175 Posted January 26, 2012 Posted January 26, 2012 A dziekuje :) Mam go ze schroniska tez mialam z nim male problemy ale teraz to aniol nie pies :) Quote
Recommended Posts