jagoda1403 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 W schronisku będę jeszcze dzisiaj bo przy takiej pogodzie nie mogę patrzeć na śpiwór który leży i się marnuje zamiast ogrzewać jakiegoś psiaka Proszę o pomoc w wyborze, który piesek bardziej potrzebuje domku nie znoszę takich chwil kiedy trzeba wybierać już od wczoraj mam wyrzuty sumienia że wezmę tylko jednego :( Quote
ciapuś Posted October 15, 2009 Author Posted October 15, 2009 Jest bardzo trudno podjąć decyzję który bardziej potrzebuje domu. Ja przynajmniej nie umie jej podjąć i myślę że najlepiej będzie zdecydować który to ma być kiedy je zobaczysz. Quote
kaja555 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 wiem, że wybór straszny, ale ten bardziej nieśmiały będize miał gorzej ze znalezieniem domu w schronisku :shake: Quote
jagoda1403 Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Też mi się wydaje że to Julka powinnam zabrać choćby dlatego że on jest mniejszy i przez to słabszy w boksie pełnym psów, a Gusti to jeszcze szczeniak pełny życia i radosny dzięki czemu ma większe szanse na przetrwanie niż taki nieśmiały i przestraszony Julek Quote
zuzka Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/swiateczne-serwetki-bazarek-na-kodinke-ciapulke-nie-tylko-do-26-10-a-149024/#post13164 Quote
Kasia77 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='jagoda1403']Też mi się wydaje że to Julka powinnam zabrać choćby dlatego że on jest mniejszy i przez to słabszy w boksie pełnym psów, a Gusti to jeszcze szczeniak pełny życia i radosny dzięki czemu ma większe szanse na przetrwanie niż taki nieśmiały i przestraszony Julek Juleczku,cudowne wieści! Powodzenia piesku:multi: A czy chłopcy są bardzo ze sobą związani? Oby Gustek nie podupadł na duchu przez stratę przyjaciela. Quote
hop! Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 A skąd wiecie, że Julek już jest w DT? Myślę, że chłopcy powinni mieć osobne wątki. Quote
jagoda1403 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Witam jeszcze Julek jest w schronisku chce mieć dla niego już wszystko kupione i wtedy go zabiorę. Tak na prawdę to staram się znaleźć jak najszybciej prace to wtedy od zaraz bym go zabrała ale to niestety nie jest takie łatwe w schronisku jest jakieś ogłoszenie na stronie odnośnie pracownika do opieki nad zwierzakami, ale nie wiem czy aktualne muszę mieć stały dochód na karmę bo mam już kilka stworków na utrzymaniu a nie chce ryzykować brakiem funduszy tym bardziej że nie wszystkie są takie małe, a dzisiaj mija 8 miesięcy od kiedy uratowałam klacz z jednej z łódzkich stajni.... Jeżeli ktoś z Was ma jakieś propozycje pracy to bardzo chętnie z nich skorzystam bo cały piątek płakałam, że Julek jeszcze jest w schronisku a ja nie mogę wziąć go od razu bo moje serce oszalało na jogo punkcie po czwartkowej wizycie u niego Quote
Kamila_s Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 moze zlozylibysmy sie na karme dla Julka??????? Quote
Kasia77 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Kamila_s napisał(a):moze zlozylibysmy sie na karme dla Julka??????? Przyłączam sie do pomysłu! Jagoda i jej domek,to dla Julka jedyna szansa na opuszczenie schroniska, pomóżmy im! Quote
Niewiasta_21 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Psiak bedzie pod opieką Fundacji Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie, wiec jesli ktos zechce wesprzeć Jagode i jej podopiecznego to bardzo prosimy o wpłate na nasze konto, gdyż psów na utrzymaniu bardzo duzo. Jak tylko Jagoda weźmie psiaka, podam wszystkie dane. Quote
jagoda1403 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Wszyscy jesteście wspaniali jestem bardzo mile zaskoczona taką reakcja dogomaniaków, aż czuje jak mnie ściska w środku ze szczęścia :) Też Was bardzo proszę o wpłaty dla Fundacji Pomagajmy Razem - Zwierzęta w Potrzebie bo gdyby nie oni to nie wiem kiedy mogłabym dać Julkowi DT u siebie, a tak wstępnie jesteśmy umówione że w środę, najpóźniej w sobotę z samego rana pojedziemy zabrać Julka :) TAK BARDZO SIĘ CIESZE I JESZCZE RAZ GORĄCO WAS ZACHĘCAM DO WSPOMAGANIA FINANSOWEGO FUNDACJI POMAGAJMY RAZEM-ZWIERZĘTA W POTRZEBIE CHOĆBY NAJMNIEJSZYMI SUMAMI BO TO Z NICH ZBIERAJĄ SIĘ WSTĘPNE SUMY NA POMOC URATOWANYM ZWIERZKOM:multi: Quote
jagoda1403 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Przepraszam, że ja tu tak truje ale nie mogę się już doczekać jak Juluś będzie u mnie :) Tak bardzo się ciesze bo kombinowałam jak koń pod górę co by tu zrobić, żebym mogła go zabrać do siebie, ale moi najbliżsi znajomi odradzali mi ten pomysł bo uważali, że nie dam sobie rady, bo nie mam na to funduszy. To samo było kiedy decydowała się na ratowanie konia, teraz mojej ukochanej klaczki wtedy również spadli mi z nieba chętni do pomocy w utrzymaniu,a konik zmienił się nie do poznania dużo miłości, wspólnie spędzany czas na łąkach i porcje dobrego owsa spowodowały, że ludzie śmiejąc się mówią, że konia podmieniłam i że ona musi mieć dobre pochodzenie nie wieżą że to mój koński kundel NN ... Quote
Kamila_s Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 jagoda to cudownie,ze sa takie osoby jak Ty!!:loveu::loveu::loveu: Jullek bedzie mial szanse by zobaczyc jak to jest byc w normalnym domku,a potem wieksza szanse na domek docelowy... po prostu brak mi slow... oczywiscie wplace pare groszy:cool3:na fundacje..podajecie dane;) Quote
Lidan Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Czytam, czytam i oczom nie wierzę :crazyeye: Fajnie, że choć jeden psiaczek ma sznase na opuszczenie schronu. A czy istnieje możliwość, żeby dt stało się ds :???: No co... pomarzyć nie można :oops: Quote
Kasia77 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Jakie szczęście,że chociaż Julek dostał szanse na normalne życie:multi:. To prawie jak cud... Quote
Kamila_s Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 i jak tam Julek i jego domek tymczasowy??:cool3: Quote
Lidan Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Też czekam z zapartym tchem na informację o domku dla biednego ale ślicznego trójłapka :kciuki: Quote
jagoda1403 Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 Jeszcze czwartek i pietek Juluś musi wytrzymać w schroniskowym boksie, a w sobote rano zabieramy go z fundacją i jedziemy prosto do ciepłego domku już nie mogę się doczekać tak bardzo bym chciał go mieć juz obok siebie a co do DS to sie okaże może loś sie do niego już nie usmiechnie i wtedy zostanie ze mną .... Póki co daje mu DT i aktywnie szykamy nowego odpowiedzialnego i kochajacego właściciela :) Quote
Kamila_s Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 czekamy wiec do soboty!!:multi::multi::loveu: Quote
maarit Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 Kamila_s napisał(a):czekamy wiec do soboty!!:multi::multi::loveu: Czekamy, czekamy....;) Quote
Recommended Posts