Kaja i Aza Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='Poker']Kaja , to jest Jantarek ,a nie Piracik.Mimo wszystko miłe , że mu dobrze życzysz :evil_lol: [/quote] Poker, oczywiscie, ze Jantarek:oops:, chyba za duzo watkow subskrybuje. Tak czy inaczej zycze psiuniowi, zeby wyzdrowial i znalazl dom na stale. Quote
Lilek Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Smoku, czy ty już masz od Majq tę umowę adopcyjną czy ją organizować?A poza tym umowa adopcyjna też nie jest wykładnikiem dobrego domu.Ja wiozłam swoją sunie do adopcji, domek był super, umowa podpisana ze wszelkimi szykanami, a dobę później państwu się odwidziało i zabierałam ją z powrotem. Jeśli tę panią znasz i do pewnego przynajmniej stopnia ufasz jej, a kobieta zobowiązuje się leczyć JAntka, to chyba można jej przekazać piesia z zastrzeżeniem, że jeśli coś się zmieni, to psiak wraca do ciebie.W ten sposób zostawiasz jej wyjście na wypadek,gdyby rzeczywiście coś działo sie nie tak.Ucałuj Jantarka i nie zamartwiaj się.Najważniejsze, że Jantar ma się trochę lepiej.Będzie dobrze, Smoku, zobaczysz. PS>PRZyszło mi do głowy spisanie takiego rodzaju porozumienia między wami.Możesz przecież robiąc to wyjaśnić swojej znajomej,że to dlatego, żebyście i ona i ty miały poczucie bezpieczeństwa.Jeśli to mądra osoba, to zrozumie, że tu najważniejsze jest dobro psiaka. Quote
Nemi Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='Lilek']PRZyszło mi do głowy spisanie takiego rodzaju porozumienia między wami.Możesz przecież robiąc to wyjaśnić swojej znajomej,że to dlatego, żebyście i ona i ty miały poczucie bezpieczeństwa.Jeśli to mądra osoba, to zrozumie, że tu najważniejsze jest dobro psiaka.[/quote] Mnie też przyszło do głowy, że takie porozumienie byłoby niezłe, jeśli chodzi o kwestie formalne. Nie będę już sprawdzać, ale wydaje mi się, że ktoś napisał, że na DT można zbierać środki na dogo. Zrozumiałam z tego, że na inne nie można - ale może się mylę. Więc przyszło mi do głowy takie porozumienie o stanowieniu DT u tej Pani. Poza tym, jeśli Pani jest honorowa - to taki zabieg ułatwiłby jej przyjmowanie środków na leczenie, jeśli pojawiła by się taka konieczność. No i zgadam się ze wszystkimi, że umowa nic nie znaczy, jeśli jej strony nie będą jej chciały przestrzegać. Smok zna tą Panią, więc pewnie umowa nie jest potrzebna, ale może ułatwić późniejszą pomoc. I myślę, że każda dobra chwila w życiu się liczy - psy potrafią te chwile docenić :lol: Quote
gameta Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='Nemi']ktoś napisał, że na DT można zbierać środki na dogo. Zrozumiałam z tego, że na inne nie można - ale może się mylę. Więc przyszło mi do głowy takie porozumienie o stanowieniu DT u tej Pani. [/quote] Dogomana z założenia pomaga psom bezdomnym - jak pies ma DS to nie jest bezdomny, więc nie powinno zbierać się na jego utrzymanie... Quote
majqa Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Chyba, że poprosi się moda o przeniesienie wątku do działu - [B]Mają dom, ale potrzebuja pomocy[/B]: [url=http://www.dogomania.pl/forum/f1129/]Mają dom, ale potrzebuja pomocy - Dogomania Forum[/url] Quote
Basia i Barni Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='majqa']Chyba, że poprosi się moda o przeniesienie wątku do działu - [B]Mają dom, ale potrzebuja pomocy[/B]: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f1129/"]Mają dom, ale potrzebuja pomocy - Dogomania Forum[/URL][/quote] tak jest to chyba najlepsze rozwiazanie Quote
gameta Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ooooooooo od kiedy jest ten dział :crazyeye: Quote
majqa Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='gameta']ooooooooo od kiedy jest ten dział :crazyeye:[/quote] Chyba nie tak długo. Czysty przypadek sprawił, że rzucił mi się w oko. Do działu tego został przeniesiony m.in. wątek Barego z Halinowa (założony przez DIF). Quote
gameta Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 aaaaaaa widzisz, ja zatrzymałam się na etapie, że "możnaby założyć" nie wiedziałam, że został stworzony :cool1: To chyba już nie trzeba cudować z DT :roll: Quote
majqa Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='gameta'] (...) To chyba już nie trzeba cudować z DT :roll:[/quote] Hm... na pewno powstanie takiego działu, o jakim piszemy, spowoduje, że (nie ma się co oszukiwać) znajdzie się kilku zaradnych (co nie znaczy, że każdy, kogo sprawa tam została poruszona), którzy po adopcji zechcą "jechać" na takiej pomocy. Na dobrą sprawę przecież nie sposób sprawdzić: ile w tym prawdy, że..., czy, w jakim stopniu i dlaczego komuś jest ciężko i nie może podołać wydatkom na adoptowanego psa lub ma też inne w związku z tym potrzeby, których nie potrafi przeskoczyć. Ten dział jest rodzajem furtki ale to nie zarzut z mojej strony tylko stwierdzenie faktu, a że raczej nie mijam się z przewidywaniem, czas pokaże. Quote
gameta Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Majqa ale ja miałam na myśli tylko ten "nasz" przypadek A to że znajdą się nieuczciwi - cóż, na pewno się znajdą :cool1: Quote
majqa Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='gameta']Majqa ale ja miałam na myśli tylko ten "nasz" przypadek (...) [/quote] Przepraszam, że nie załapałam. :oops: Jasna sprawa. Boże broń nie miałam na myśli, robiąc wpis, ani pani chętnej na Jantarka ani innej, konkretnej osoby z podanego działu - nie śledzę tamtych wątków. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Zajrzałam do Jantarka i oniemiałam.:-o:-o Co za wiadomości ! [B]Smoku[/B], Ty na pewno najlepiej zdecydujesz, znasz potencjalny domek. Pani miała od Ciebie psa, którym opiekowała się świetnie, co daje asumpt do mniemania, że tak będzie też z Jantarkiem. Wyadoptowując psiaki z dogo, czasem nie wiemy, jak trafią. Pani jest Twoją znajomą ,jest odpowiedzialną osobą z doświadczeniem w psich sprawach, mieszka stosunkowo niedaleko. To są same atuty. Pozdrawiam Smoku Ciebie i Jantarka.:loveu::loveu: Quote
Energy Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='Ukryty Smok']eskatologicznie[/QUOTE] [quote name='Ukryty Smok'] nie jest krezuską[/QUOTE] [quote name='dana']daje asumpt do mniemania[/QUOTE] Ten wątek niewątpliwie rozwija nasze zasoby słownikowe:cool3::evil_lol: A jak się miewa Jantarek w poniedziałkowy wieczór? Quote
Ukryty Smok Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Witajcie! Uzgodniłyśmy, że w środę rano Jantar jedzie do Pani Beaty (czytaj: zawiozę go osobiście, wraz z jego skromnym dobytkiem - łóżeczko, obróżka, smyczka, zapasik karmy, witaminy, zastrzyki). Nie spałam całą noc i stwierdziłam, że zaryzykuję... daj Boże, aby psinie wyszło to na zdrowie!:modla: Z nowości: konsultowałam dziś małego z jedną Panią Doktor. To świetna, młoda dziewczyna, taka "młoda wilczyca", zrobiła specjalizację z chirurgii we Wrocławiu, a więc w dobrym ośrodku. Powiedziała: 1. Że z ewentualną resekcją trzeba poczekać, bo pies w obecnym stanie fizycznym może nie przeżyć zabiegu; 2. Musimy wzmocnić mu mięśnie, zwłaszcza tej lepszej nóżki, bo to ona będzie dźwigać ciężar ciała w czasie rekonwalescencji (chodzi o to, żeby niechcący nie rozwalić mu drugiej nóżki); 3. Mam się nie bać tego zabiegu, bo widziała z tym masę psów, nawet wielkich i radziły sobie świetnie; 4. Nawet, jak pies się nie będzie nadawał do tej operacji, to może nie być źle, bo psy maja ogromną zdolność do adaptacji... Umówiłam się, że gdy coś będzie nie tak, Jantar wróci do mnie. Pani Beata umie robić zastrzyki, a więc nie będzie problemu z kontynuacją kuracji - wezmę zapas leków na dwa tygodnie, potem zobaczymy. A teraz - pozwólcie mi się wypłakać...:-( Jantar, kochanie moje, nie traktuj tego jak zdrady, psino kochana. Ja chcę dla Ciebie jak najlepiej... Mam nadzieję, że odnajdziesz się w nowym domu, wśród ludzi, którzy, mam nadzieję, zrozumieją Twoje problemy i docenią to, co w Tobie najpiękniejsze - cudowne, złote psie serduszko. Wybacz mi, piesku, że Cię oddaję, ale uwierz mi - tak będzie lepiej... Jednak... gdy odejdziesz, zabierzesz ze sobą połowę mojego serca...:-( Twój Ukryty Smok PS. A teraz naprawdę idę się zastrzelić.:flaming: Quote
majqa Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 [quote name='Ukryty Smok'](...) PS. A teraz naprawdę idę się zastrzelić.:flaming:[/quote] Ja Cię błagam, po prostu błagam...:-( Quote
2010 Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 :loveu:Trzymamy kciuki !!!wszystko BĘDZIE O.K. Ukryty Smok bedzie nas informować (fotki) i :loveu:Jantarka odwiedzać.U.SMOKU on jest blisko Cibie... Quote
majqa Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ...a my nie zapomnimy o zaglądaniu na wątek, jeden z wyjątkowo serdecznych i ciepłych. Quote
gameta Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Smoku, słuszna decyzja. Nie płacz - rozstania z tymczasami sa straszne, ale najczęściej są dla dobra psa i na dobre mu wychodzą ;) Quote
Lilek Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Smoku, serduszko kochane, doskonale rozumiem twój płacz.Ja beczę tak samo przy wyadoptowywaniu każdego z moich psiaków.Tym bardziej, że niektóre jadą daleko.Z niektórymi domami jest stały kontakt, zdjęcia,maile, z niektórymi nie.Już 17 moich psiaków odjechało z domu do innych domów, a ja ciągle myślę o nich, martwię się, czy im dobrze i biję się z myślami, czy dobrze zrobiłam.Ale JAntarek jedzie do twojej znajomej, więc na bieżąco będziesz miała kontakt z p. Beatą i Jantarkiem,a to wielka ulga i pociecha.Jantarku, słonko, trafiłeś na najlepszych ludzi.Zdrowiej, psinkoPowodzenia, skarbie. Ja wiem,Smoku, łatwo powiedzieć: "Nie płacz".,kiedy ja sama ryczę w tej chwili jak bóbr.Ale będzie dobrze,Smoku, zobaczysz.Będzie dobrze.:loveu: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Decyzja podjęta.:loveu: [B]Smoku[/B], żyjesz po tej strzelaninie ? :evil_lol::evil_lol: Wierzę w to, że to optymalne rozwiązanie. Jantarek na pewno Cię Smoku pokochał. Teraz będzie miał szansę na kochający domek na zawsze, wierzę w to, że Pani pokocha Go tak, jak ten skrzywdzony przez ludzi psiak, na to zasługuje. Pokocha swoją Rodzinkę, jest taki pełen marzeń o własnym domku i miłości do zaoferowania domkowi. Na pewno jednak adaptacja Jantarka wymaga czasu. [B]Majqa[/B], tak, jak napisałaś, wątek serdeczny i ciepły, wyjątkowy na tle tego, co czasem dzieje się na dogo. :loveu: :iloveyou::loveu::iloveyou: :loveu: [B]Jantarku[/B] :thumbs::thumbs:. Quote
Recommended Posts