Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miałam wczoraj szczęście poznać Bubunię :loveu: i...już niunia ma mnie w garści. Dawno nie widziałam tak delikatnej, kochanej i słodkiej istoty. Sam wdzięk. :lol: Cudny, wystawiony języczek tylko dodaje jej uroku. Gdybym ją miała u siebie, byłaby zadręczona przeze mnie zacałowywaniem. :roll: Nie sposób się powstrzymać :oops:, zresztą, Bubusia idzie na całego w odwzajemnianiu buziaków. Zjawisko, po prostu zjawisko. :-o :loveu:

Posted

Bubulka całuski uwielbia - dostawać i rozdawać, w czółko najbardziej i buzi buzi z języczkiem takoż:cool3:

W domu już Buba rozluźniona na maxa, w nowych sytuacjach nadal spięta, woli iść spać lub się gdzieś schować. Wczoraj towarzyszyła nam na wizycie przedadopcyjnej u nowych ludzi Sticza i oczywiście pokazała jak potrafią chrapać buldożki (dobrze że ją wzięłam, hehe)
Biedna jest ta Buba z nami, zaraz spadamy w odwiedziny do znajomych, a jutro też lecimy na szkolenie a potem wieczorkiem spotkanie z naszymi znajomymi, którzy bardzo chcą ją poznać.

Wczoraj na długaśnym spacerze stanęła na przeciw Maćka, spojrzała mu prosto w oczy i mówi: stary, kiedy koniec spaceru bo mi się strasznie siku chce:diabloti: Jako, ze Maciek mi nie uwierzył w tłumaczenie jej mowy to poszliśmy w końcu do domu i co robi Buba? Leci na podkład, puściła bąka i dawaj, robić ogromną kałużę:diabloti:

A oto Buba na dzisiejszym szkoleniu się prezentuje w nowym moro kompleciku

Posted

Witam serdecznie! Pani Magdo jesteśmy gotowi wraz z mężem dać domek przesłodkiej Buni. Dzisiaj rano rozmawiałyśmy telefonicznie, próbowałam przesłać wiadomość przez alegratkę ale jakiś błąd w serwerze mi wyskakuje. Całe przedpołudnie szukałam wiadomości o Buni no i trafiłam tu. Bunia zawładneła naszymi sercami ( całej 5 osobowej rodzinki) jej smutne spojrzenie ściska nas za serducha i jej smutny los. Pragniemy dać jej kochający, pełen miłości domek i dużo pieszczotek. Mamy sunie 3 letnią Lale jest to zwyczajny kundelek oraz kocurka Kode około 1 roku - Lala i Koda żyją w zgodzie i miłości. Posiadam stadko świnek morskich- takich niechcianych , dwie nawet przybyły z psełdohodowli chore a teraz cieszą się zdrowiem i pełnią świnkowego życia! Mamy chomiki syryjskie którym szukamy nowych domków, są jeszcze rybki i papugi. Mamy dorastające dzieci które miłość do zwierząt mają wpojone od urodzenia tak jak my. Jesteśmy gotowi dać Buni wiele miłości i cierpliwości, poświęcic wiele czasu, to że sunia załatwia się w domu nie ma dla nas znaczenia, nie jest przeszkodą - mamy czas. Każdy nasz zwierzak ma swoją smutną historie, ale każdy z nich jest traktowany jak członek rodziny z miłością i szacunkiem. Pokochaliśmy Bubkę od pierwszego spojrzenia i bardzo chcemy pokazać jej świat z tej dobrej strony- pełen miłości, ciepła i czułości. Pozdrawiam Edyta !

Posted

edyta1421 napisał(a):
Witam serdecznie! Pani Magdo jesteśmy gotowi wraz z mężem dać domek przesłodkiej Buni. Dzisiaj rano rozmawiałyśmy telefonicznie, próbowałam przesłać wiadomość przez alegratkę ale jakiś błąd w serwerze mi wyskakuje. Całe przedpołudnie szukałam wiadomości o Buni no i trafiłam tu. Bunia zawładneła naszymi sercami ( całej 5 osobowej rodzinki) jej smutne spojrzenie ściska nas za serducha i jej smutny los. Pragniemy dać jej kochający, pełen miłości domek i dużo pieszczotek. Mamy sunie 3 letnią Lale jest to zwyczajny kundelek oraz kocurka Kode około 1 roku - Lala i Koda żyją w zgodzie i miłości. Posiadam stadko świnek morskich- takich niechcianych , dwie nawet przybyły z psełdohodowli chore a teraz cieszą się zdrowiem i pełnią świnkowego życia! Mamy chomiki syryjskie którym szukamy nowych domków, są jeszcze rybki i papugi. Mamy dorastające dzieci które miłość do zwierząt mają wpojone od urodzenia tak jak my. Jesteśmy gotowi dać Buni wiele miłości i cierpliwości, poświęcic wiele czasu, to że sunia załatwia się w domu nie ma dla nas znaczenia, nie jest przeszkodą - mamy czas. Każdy nasz zwierzak ma swoją smutną historie, ale każdy z nich jest traktowany jak członek rodziny z miłością i szacunkiem. Pokochaliśmy Bubkę od pierwszego spojrzenia i bardzo chcemy pokazać jej świat z tej dobrej strony- pełen miłości, ciepła i czułości. Pozdrawiam Edyta !

O rany.... :loveu: :loveu: :loveu: Magija odezwij się :loveu::loveu::loveu:

Posted

no jestem
Pani Edytko, poproszę o podanie maila bym mogła Pani wysłać ankietę. Mam na ten moment 2 konkretne domy dla Buby, z czego jeden nie wiadomo jak z psem i jutro postaramy się to sprawdzić, a drugi też odwiedzimy jutro. Proszę jednak o kontakt bo absolutnie nic Pani nie dyskwalifikuje i wybierzemy najlepiej dla Bubuni, która miłości potrzebuje jak powietrza. Sunia i tak zostanie u nas do momentu sterylizacji, ale już przez ten czas mogłaby przyzwyczajać się do nowych właścicieli więc wizyta u nas wskazana.

Posted

Witam ponownie! Dziękuje za odpowiedz i zaproszenie. Rozumie że to jeszcze potrwa zaczym państwo zdecydują do jakiego domku pójdzie Bunieczka, jesteśmy cierpliwi nic na siłe. Proszę wygłaskać i wycałować sunieczke od nas, mamy nadzieje że do kogo kolwiek trafi to czeka ją tylko szczęście , radośc i dużo dużo miłości. Proszę o kontakt na E-mail - [email protected]

Posted

To jeszcze kilka zdjęć z dzisiejszych spacerków i odpoczywania po spacerkach.

pies trójgłowy

księżniczka - po prostu

ej, zostaw tego jamniora i lepiej choć do mnie ;)

krzywolek ząbkowy :loveu:

Posted

aha, ciociunie, słuchajcie jaką miałam przygodę na giełdzie zoo
podchodzi do mnie Pani, taka wkurzona widzę pędzi, ja z gadami oglądam moro komplecik dla Bubuni, a ta kobitka jak mnie nie zaatakuje - czy ja przypadkiem hodowli nie prowadzę, wyjaśniam, ze nie i dopiero zaczynamy normalnie rozmawiać, bo ona myślała, że ja tę biedną Bubulke do takiego stanu doprowadziłam :( Jak ja się cieszę, ze są na świecie jeszcze normalni ludzie, co sa w stanie zainterweniować, kiedy krzywdę psią widzą

Posted

gameta napisał(a):
Skąd macie jamniora ?

A ja bym na waszym miejscu nigdzie Buby nie oddawała - ona jest zakochana w was po uszy :loveu:

dzięki Bogu jamnior nie nasz tylko teściów, jest to następca Pucka, który przeżył z nimi lat 15 i zginął w tragicznych okolicznościach pod swoją klatką schodową [']
Ja tam Tolka bardzo kocham, ale na stałe to ja tego szczekacza bym nie zdzierżyła, to czemu mnie ten gnój tak kocha strasznie? No czemu?

Posted

gameta napisał(a):
Rozumiem, że Tolek to jamnior :evil_lol: Też piękna sztuka z niego :p
Ma rację Buba, że zazdrosna :evil_lol:

ale ona o Maćka zazdrosna, Tolka to zębami potraktowała bo co jej będzie szczeniak nad uchem dziabotał bez przerwy:cool3: