majqa Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 A ja poproszę o zdjęcia z cudnym, różowym języczkiem Bubuni. :loveu: Quote
majqa Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 3mam kciuki Madziu, w razie potrzeby pisz na PW/ mail/ dzwoń. Quote
Magija Posted August 25, 2009 Author Posted August 25, 2009 dziękuję wszystkim za ciepłe myśli skierowane w naszą stronę. Netti - Pucek zginął pod kołami auta, jakkolwiek to brzmi była to śmierć, której nie dało się przewidzieć, nie wybiegł na ruchliwą ulicę, przejechało go auto, które akurat ruszało. Pod klatką schodową, bo oni nie mają chodnika, tylko taką drogę przeciwpożarową... Przeżył szczęśliwie 15 lat... Podejmiemy decyzję odnośnie Buby do końca tego tygodnia. Bierzemy pod uwagę 3 domy i już nie chcemy mieszać sobie w głowach, dlatego wszystkich, którzy chcieli by buldożka zapraszam do kontaktu na pw, prześlę ankietę i zaproponuję inne psy w potrzebie. Iza, dziękuję, jesli moge zadzwoniłabym do Ciebie późnym wieczorem na tel stacjonarny. Quote
gameta Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Magija napisał(a): Podejmiemy decyzję odnośnie Buby do końca tego tygodnia. Bierzemy pod uwagę 3 domy i już nie chcemy mieszać sobie w głowach, dlatego wszystkich, którzy chcieli by buldożka zapraszam do kontaktu na pw, prześlę ankietę i zaproponuję inne psy w potrzebie. Mam nadzieję, że własny też wzieliście pod uwagę :cool3: Quote
Magija Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Próbuję dograć jeszcze wizytę u Pani z Czeladzi, nad Łodzią się już nie zastanawiamy, bo kazaliśmy im na spokojnie zastanowić się wraz ze wszystkimi członkami rodziny nad problemem z załatwianiem się. Tak na sucho, bez emocji i bez patrzenia na psa. Po prostu problem sikania i srania w odniesieniu do codziennego życia (wiem, wiem, fajnie to brzmi). Dziś dostaliśmy odpowiedź, ze mama do tego nie ma przekonania i być może zaczęło by ją to irytować. To bardzo dobry dom i wiemy, że psu byłoby jak w niebie i dlatego cieszymy się, że tak poważnie podeszli do sprawy. Znajdziemy im chyba innego buldożka. Jutro wizyta u Alex0603 a do końca tygodnia am nadzieję, ze wizyta u Pani Eweliny z Czeladzi dojdzie do skutku. I wtedy podejmiemy decyzję. Tak czy inaczej uważam, że każdy z tych domów może spokojnie czekać na swojego buldoga - bo wszystkie 3 są rewelacyjne i takich ludzi długo trzeba szukać, a nasze psy właśnie takich domów potrzebują. Czeka nas jeszcze z Maćkiem kolejna trudna rozmowa, pewnie nie jedna, ale obiecuję, że do końca tygodnia już coś postanowimy. Jutro Buba jedzie oddać krew honorowo i zobaczymy co w psie siedzi, umówimy sterylizację. Gameta - tak braliśmy i swój, ale to nie takie proste, na prawdę chcemy dla suni najlepiej i patrzymy z perspektywy czasu, nie tylko na to co tu i teraz. Obojgu nam trudno, ale podjęliśmy się opieki nad psem przeznaczonym do adopcji i mamy tego świadomość, choć serce krzyczy, trzeba też czasem posłuchać rozumu... Quote
Magija Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 [quote name='edyta1421']Witam ponownie! Dziękuje za odpowiedz i zaproszenie. Rozumie że to jeszcze potrwa zaczym państwo zdecydują do jakiego domku pójdzie Bunieczka, jesteśmy cierpliwi nic na siłe. Proszę wygłaskać i wycałować sunieczke od nas, mamy nadzieje że do kogo kolwiek trafi to czeka ją tylko szczęście , radośc i dużo dużo miłości. Proszę o kontakt na E-mail - [email protected] Pani Edyto a Pani odesłała mi maila bo ja nie mogę znaleźć? Quote
Magija Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 wizyta u Pani Eweliny z Czeladzi umówiona, bardzo dziękuję Izie za pomoc w jej zorganizowaniu. Czekam z duszą na ramieniu. Jutro dwie wizyty. Dziś siądę i na poważnie już porozmawiam z moim mężem. Jutro tak jak pisałam badania krwi, dopiero po południu bo od rana mam pracę a ostatnio posucha więc trzeba łapać wszystko by choć trochę podciągnąć. Może uda się zrobić badania na cito - zobaczymy. Im bliżej decyzji tym coraz więcej nerwów, chciałabym już by to wszystko się ułożyło tak jak myślę. Buba jest wyjątkowa, to skarb, nieba jej przychylimy. Ktokolwiek zostanie jej opiekunem bedzie miał psa wspaniałego i kiedy zupełnie Bubcia się otworzy to śmiem twierdzić, że cudowniejszego psa na świecie nie będzie. Quote
majqa Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Magija napisał(a): (...) Buba jest wyjątkowa, to skarb, nieba jej przychylimy. Ktokolwiek zostanie jej opiekunem bedzie miał psa wspaniałego i kiedy zupełnie Bubcia się otworzy to śmiem twierdzić, że cudowniejszego psa na świecie nie będzie. Nie mam wątpliwości. Na nią można, oj można zachorować, właśnie na nią i żadną inną. Quote
Magija Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 Buba pozująca i bliżej i kochająca pieszczoty i siedzenie na rąsiach Quote
Magija Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 i przyszła Buba po Magdę do pracy i spać zaraz poszła bo co będzie siedzieć a tak Buba codziennie pomyka do pracy z Maćkiem Quote
gameta Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 ona ma coś takiego w oczach, że za każdym razem przychodzi mi do głowy, żeby ją adoptować :-( Ale rozsądek wie lepiej :cool1: Buba :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Magija Posted August 26, 2009 Author Posted August 26, 2009 gameta napisał(a):ona ma coś takiego w oczach, że za każdym razem przychodzi mi do głowy, żeby ją adoptować :-( Ale rozsądek wie lepiej :cool1: Buba :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: To teraz Gameta wyobraź sobie, że masz ją w domu i te oczy patrzą na Ciebie w realu co ja ma powiedzieć?:-( Quote
gameta Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Magija napisał(a):To teraz Gameta wyobraź sobie, że masz ją w domu i te oczy patrzą na Ciebie w realu co ja ma powiedzieć?:-( Magija, ty mi nic nie mów, bo ja bym chyba nie mogła. Oddanie swojej tymczasowiczki praktycznie odchorowałam, a wiem, że jak by była u mnie o dwa tygodnie dłużej, nigdzie bym jej nie oddała :shake: Ale wyszłam z założenia, że dwa psy i akwarium 240l na 32m2 to przesada :cool1: Quote
mgie Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Ona jest po prostu zachwycająca. http://img406.imageshack.us/img406/9915/p1120891.jpg Jej mądrość wprost bije z oczu. Nie zazdroszcze Wam podejmować tej decyzji. Quote
majqa Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 mgie napisał(a):(...) Nie zazdroszcze Wam podejmować tej decyzji. Wierzę, że zostanie podjęta ta, właściwa. Quote
Aarionne Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Buba jest przecudna, a te ząbeczki sprawiają, że jest normalnie tak miziasta, że mam ochotę wymiziać kompa :roll: Quote
majqa Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Aarionne napisał(a):(...) mam ochotę wymiziać kompa :roll: Czuję się wyróżniona, bo ja mogłam, bo ja mogłam wymiziać Bubunię...:multi: :multi: :multi: Quote
gameta Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 majqa napisał(a):Czuję się wyróżniona, bo ja mogłam, bo ja mogłam wymiziać Bubunię...:multi: :multi: :multi: Zazdroszę Ci -poważnie :roll: Quote
majqa Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Oj, tęskni mi się za poczytaniem o Bubuni... Quote
Magija Posted August 28, 2009 Author Posted August 28, 2009 Oj Iza ja nie wiem co ja mam pisać Odbyły się wizyty, krew wczoraj oddana, dziś wyniki, po obiadku będę wiedzieć co w psie siedzi. Strasznie się gryziemy, bo o ile dom z Warszawie jest w stanie myśleć o innym buldożku, choć z bólem serca, tak Pani z Czeladzi sprawdzona przez Madzię nie bardzo bo już ja strasznie kochają (Iza, wizyta wypadła na 6+) Nie pisałam tego wcześniej ale mój Maciek Bubę strasznie pokochał i to jest główny powód dla którego cięzko mi pisac cokolwiek. Wiem, że będzie nam strasznie ciężko ale musimy podjąć decyzję dobrą dla Buby nie rzywdząc przy tym ani ludzi ani psa. Pytanie co zrobić? Mamy na to pewnie jeszcze kilka dni, bo po badaniach krwi natychmiastiowa sterylka, z cipki nieładny wyciek, więc będziemy ciąć jak najszybciej, potem trzeba będzie już ostatecznie się okreslić, bo inaczej nie można. Quote
majqa Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Magija napisał(a):(...) Pani z Czeladzi sprawdzona przez Madzię nie bardzo bo już ja strasznie kochają (Iza, wizyta wypadła na 6+) Nie pisałam tego wcześniej ale mój Maciek Bubę strasznie pokochał i to jest główny powód dla którego cięzko mi pisac cokolwiek. (...). Madziu, pisałyśmy i rozmawiałyśmy z sobą więc...w kwestii ludzi...Pamiętaj, proszę, o jednym. Twój mąż kocha realną Bubę, a chętna pani wyobrażenie o Bubie. To tak dużym skrótem, wiesz, co mam na myśli. Kogo kocha Buba, wiem aż za dobrze. Pozostaje oczywiście jeszcze spojrzenie w przyszłość Waszą i Buby. Jakiejkolwiek decyzji byś nie podjęła, jestem z Wami, mocno całuję. Dzwoń w każdej chwili, jeśli tylko tego potrzebujesz. Quote
gameta Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 ech, jak wyniki naszej księżniczki ? I całkowicie ZGADZAM SIĘ Z PRZEDPISZĄCĄ ;) Quote
Recommended Posts