Magija Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 [quote name='Aarionne']A ja na tej fotce http://img197.imageshack.us/img197/7400/p1120498.jpg widzę, że nie tylko Buba ciężko pracowała :razz::razz::razz: o w rzeczy samej! :lol: Quote
Magija Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Do okrągłości na prawdę dużo jej brakuje - niestety, boki wciąż zapadnięte. Ale zobaczcie za to jak ładnie zaczyna porastać przypominam, że te miejsca jeszcze niedawno wyglądały tak: Quote
Magija Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Buba dziś była ze mną w pracy a potem wraz z Gizmo poszliśmy na długi spacerek połączony z leniuchowaniem w parku i nawet biedroneczkę przygarnęło maleństwo do siebie na krótką drzemkę a potem ślicznie wróciliśmy do domku Quote
Magija Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 cukierkowe allegro Buby Buba sunia co serce na łapce wyciąga (709168647) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Cameo Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Piękna sunia :loveu: Madziu... brak mi słów... Quote
Magija Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Cameo napisał(a):Piękna sunia :loveu: Madziu... brak mi słów... ooo, ciocia "miauowa" jak nam miło:loveu: Quote
Magija Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 czuwamy nad Bubą, sika brak od ponad doby:-( Quote
Aarionne Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Magija, spokojnie, zrobi siku. Moja Korka jak miała cieczkę to przez niemal dwie doby nie sikała, bo na dworze miała inne ciekawsze rzeczy do roboty. I nic jej nie było! Buba sie odblokuje, nie wytrzyma i siknie! Trzymam za Was kciuki! Quote
Magija Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Aarionne napisał(a):Magija, spokojnie, zrobi siku. Moja Korka jak miała cieczkę to przez niemal dwie doby nie sikała, bo na dworze miała inne ciekawsze rzeczy do roboty. I nic jej nie było! Buba sie odblokuje, nie wytrzyma i siknie! Trzymam za Was kciuki! Dzięki, denerwuję się strasznie, chyba ona wie, że czuwamy Quote
gameta Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Magija napisał(a):Dzięki, denerwuję się strasznie, chyba ona wie, że czuwamy Pewnie, że wie - po tym co przeszłam na 100% jest mocno wyczulona na zachowania ludzkie :cool1: A jak byś wychodziła z nią na spacer gdzieś gdzie są krzaki i ona na długim sznurku? Wiesz, żeby myślała, że nie widzisz - może tak sik z kretem nadejdą ? Quote
majqa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Pani Madziu, dzwoniła Pani do mojej znajomej? Może dograłybyście nie tylko rady przez telefon ale w grę weszłaby również randka z Bubą i pogadanie na żywo, poobserwowanie jej? Ot, luźne zapytanie bez wydźwięku dyrektywnego. Mam nadzieję, że Bubunia zrobiła już siku. :-( Quote
Magija Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 Był sik i kupa, więc wielkie uff, już nie musimy czuwać, co daje podwójną ulgę. Więc spacerki są owszem w miejscach zakrzaczonych, wyłazimy też na dłuższe wypady typu parki, dziś zaliczyliśmy kilkugodzinne leniuchowanie na wyspie na stawach Jana. Buba chodzi bez smyczy, więc nawet linka nie jest potrzebna, po prostu myślimy, ze ona i tak wie, że my widzimy, na spacerach nie czuje się na tyle pewnie, by odejść gdzieś, pójść w ukryte miejsce - tak sądzę, bałaby się, że znikniemy wtedy. Pani Izo - rozmawialiśmy i umówiliśmy się na konsultacje na żywo w czwartek, strasznie jesteśmy wdzięczni także dlatego, że konsultacje są bezpłatne. Serdecznie dziękuję za namiar na Panią Olę.:loveu:(Bubunia w skarpecie ma tylko 8 zł a pod koniec tygodnia czeka nas wizyta u wete, dalsze leczenie zmian skórnych no i przede wszystkim umówienie sterylki bo nie podoba mi się ten wyciek z pochwy) Sik i kupa pojawiły się kiedy Macioek zamknął ją na chwilę w pokoju, wystarczyło kilkanaście minut by się załatwiła. Była przeszczęśliwa kiedy została za to wszytsko na maksa wygłaskana, wypieszczona i wycałowana. Quote
Cameo Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Magija napisał(a):ooo, ciocia "miauowa" jak nam miło:loveu: Ta od Łódzkiej Ali :cool3: konkretniej od Gosiowej :cool3: Quote
majqa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 Cieszę się z takiego obrotu sprawy. :lol: Zadzwonię do Oli podziękować jej. Jestem przekonana, że będzie Pani zadowolona ze spotkania, Ola to łebska babka, oddana zwierzaczkom, a do tego cudny człowiek. Quote
Magija Posted August 9, 2009 Author Posted August 9, 2009 słuchajcie, stało się coś niesamowitego!!! Maciek drażnił się z Gizmo wałkiem i liną, Gizmo wisiał na linie, Maciek go dopingował krzycząc "trzymaj, trzymaj" wtedy Buba, która oczywiście leżała na fotelu i chrapała zerwała się i pobiegła do nich! Chyba była przekonana o tym, ze Gizmo Macka napadł bo wskoczyła mu na plecy i chciała ugryźć! Niesamowite, byłą w stanie odważyć się i zrobić coś takiego (choć zaraz oczywiście uciekła) by bronić Maćka! Jesteśmy w szoku! Quote
majqa Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 O jejku, Bubunia popędziła wprowadzić ład i porządek. :lol: Quote
Magija Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Nie pisałam wczoraj, bo też i późno wróciłam do domu, a poza tym kursowałam pomiędzy pracą a domek z psami i bez psów ;) Buba się odblokowała! Mamy wrażenie, ze to wszystko po tej obronie Maćka i siku za który została wychwalona przez niego za wszystkie czasy ;) Otóż Buba sika i robi kupę w miarę własnych potrzeb, nie trzyma ponad dobę - odpuściła!!!! Teraz więc tylko kwestia nauczenie jej załatwiania się na dworze, która będzie już prostsza, bo słuchajcie, załapała w kilka godzin o co mi chodzi z podkładem i siku ląduje tylko na nim (kupa obok). Oprócz tego zżyła się z Gizmo. Na spacerach leci za nim jak szalona (normalnie jeszcze niedawno bym nie pomyślała, że jest zdolna do takiego galopu, a tu proszę, całkiem niezła błyskawica ;) ) Mają wspólne sprawy, wspólnie zapachy ich interesują i uwaga - mój Gizmo Buby pilnuje, jak tylko mała gdzieś przystanie to po nią wraca, jakby mu cześć stada zniknęła :lol: W piątek jedziemy do weta ustalić termin sterylki, uszy są już piękne, futerko po mału zarasta. a oto Buszmeni moi kochani :lol: na spacerku parkowym Quote
Aarionne Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Buszmeni rewelacyjni! Magija, skoro one tak się zżyły... nie będę kończyć :evil_lol: Quote
Magija Posted August 11, 2009 Author Posted August 11, 2009 Aarionne napisał(a):Buszmeni rewelacyjni! Magija, skoro one tak się zżyły... nie będę kończyć :evil_lol: ano zżyły myśmy też się zżyli, ale to nie jest dobry czas na takie decyzje, gdyby wszystko było już stabilne, było by prościej. Ja czekają szczepienia, badania krwi, sterylizacja, koszty będą spore - nas w tej chwili nie stać. Jak myślę o tym, że mam ją oddać ściska gardło, bo i ona do Maćka i Gizmo do niej i stosunek do kotów i kotów do niej. I praca, którą trzeba wykonać, sukcesy, które cieszą i sprawiają, że zżywa się jeszcze bardziej. Boje się, że się otwiera i zamknie jak ją oddamy, uczy się wszystkiego, my dla niej jak rodzice, co świat pokazują. Zaufała. Im dłużej u nas tym gorzej. My jesteśmy dorośli, pościska w gardle a potem jakoś damy radę. Tymczas dla psa jest o wiele trudniejszy niż koci, bo kot kocha inaczej, wewnętrznie i subtelnie. Pies bardziej wylewnie. Quote
gameta Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Magija, ale nikt nie każe wam podejmować decyzji TERAZ ;-) Pozdrawiam z w końcu pochmurnej Gdyni :multi: Quote
lavinia Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 tak - słuszne słowa - to nie jest jeszcze czas na decyzje :-) póki co Buba rules :eviltong: Quote
majqa Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 Magija napisał(a):(...) Otóż Buba sika i robi kupę w miarę własnych potrzeb, nie trzyma ponad dobę - odpuściła!!!! (...) Yes, yes, yes!!! :happy1: :cunao: Zaczynam rozumieć euforię Marcinkiewicza! Quote
Yana Posted August 11, 2009 Posted August 11, 2009 super ! mam nadzieję, że w sprawie siusiania teraz już będzie z górki :lol: Quote
Recommended Posts