Magija Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Dzwonią i piszą do nas ludzie, ale wciąż nie słyszę tego najważniejszego dla mnie, a właściwie dla niej. Czy ktoś pokocha naszą Bubę? Buba jest sunią smutną, ciągle staramy się pokazać jej czym można się cieszyć. I tak radością jest jedzenie, ogromną, radością jest głaskanie i to, że zwraca się na nią uwagę. Granica tego pokazywania jej świata jest strasznie krucha i boimy się jej przekroczyć. Zaufała. Nam ufa. Szczególnie ufa Maćkowi. Oddaje mu całe swoje serduszko. Tak bardzo się tego boimy... Nie wiem czy rozumiecie. Dziś tak patrzyłam z boku. Jestem ja, Gizmo jest, są koty i to dobrze, jesteśmy jedna wielką rodziną. Dla Buby jednak istnieje ten świat i istnieje drugi - Maciek i jest najważniejszy. Bardzo się boję, bo czas gra chyba na naszą niekorzyść, no ale nie umiem jej tylko "hodować", karmić, wyprowadzać na spacer i przykrywać do spania. Pokazujemy jej życie i ona w to życie idzie z nami, a raczej z Maćkiem idzie i dziś się o tym przekonałam. Rozstaliśmy się na chwilę na dworze, ja w jedną stronę, do domu, bo spacerek był długi i męczący i szybko, by nakarmić, by odpoczęła. le ona woli z nim dreptać, mimo, że zmęczona, bo pańcio, jego się nie opuszcza. Buba odda całe życie za swojego człowieka, tylko niech on nadejdzie szybko, bo złamiemy jej serce :( Quote
Louisa Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 Ja bym ją z chęcią przygarnela... ale boje sie ze kochana sunia nie przyzwyczai sie do mnie i bede ją ranila... a wtedy juz nic nie zrobie. Choc nadzieja przerasta nade bojaznie. Quote
Magija Posted August 16, 2009 Author Posted August 16, 2009 a Bubulka dziś ni z tego ni z owego postawiła klocka na balkonie:evil_lol: czyżby sądziła, że smrodek mógłby nas nieco zwalić z nóg i dlatego to uczyniła?:evil_lol: Quote
szachus Posted August 16, 2009 Posted August 16, 2009 co za różnica balkoch czy trawnik ??? przeciez i jedno i drógie na dworze :razz: Quote
Korciaczki Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Trafiłyśmy na wątek Buby zupełnie przypadkiem. Przeczytałyśmy wątek, obejrzałyśmy fotki i się poryczałyśmy. Magija- Aniele, Bubo- psi skarbeńku :loveu: Będziemy kibicować psinie w szukaniu domku najdoskonalszego, bo urzekła nas ta sunia, co wyciąga serce na łapce. Zdjęcia rewelacyjne, a opis taki, taki wzruszający... Pozdrawiamy Bubę i lecimy na wątek Kulki. Ps. można banerkiem się poczęstować? Quote
bagira@sara Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 a co tam u Bubci słychac?? może nowe fotki ?? :lol: Quote
Magija Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 Korciaczki napisał(a):Trafiłyśmy na wątek Buby zupełnie przypadkiem. Przeczytałyśmy wątek, obejrzałyśmy fotki i się poryczałyśmy. Magija- Aniele, Bubo- psi skarbeńku :loveu: Będziemy kibicować psinie w szukaniu domku najdoskonalszego, bo urzekła nas ta sunia, co wyciąga serce na łapce. Zdjęcia rewelacyjne, a opis taki, taki wzruszający... Pozdrawiamy Bubę i lecimy na wątek Kulki. Ps. można banerkiem się poczęstować? można pewnie, witaj cioteczko Miauowa Quote
Magija Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 bagira@sara napisał(a):a co tam u Bubci słychac?? może nowe fotki ?? :lol: sama bym chciała wiedzieć, bo dzielna wojowniczka pojechała dziś z Mackiem do pracy i normalnie do tej godziny ich nie ma, a my tu z Gizmo obiad naszykowaliśmy i czekamy i czekamy a tu ni widu ni słychu:-o Quote
Korciaczki Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Magija napisał(a):można pewnie, witaj cioteczko Miauowa Tak ściślej, to cioteczki, nie cioteczka :oops: bo my siostry dwie na jednym koncie. Tak, tak kojarzymy całą Łódź na miau. razem z Szeryfkiem kibicujemy łódzkim kotom. I teraz Bubie. Bo Buba jest cudna :loveu: Quote
Korciaczki Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 http://img34.imageshack.us/img34/8348/p1120619.jpg Ten pies trafił do nieba... teraz potrzeba równie super domku stałego !!! Quote
bagira@sara Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Magija napisał(a):sama bym chciała wiedzieć, bo dzielna wojowniczka pojechała dziś z Mackiem do pracy i normalnie do tej godziny ich nie ma, a my tu z Gizmo obiad naszykowaliśmy i czekamy i czekamy a tu ni widu ni słychu:-o nie zle :lol: ale wiesz, pies zabardzo sie przyzwyczaja, jak i Wy do Buby, musicie chyba szybczej podejmowac decyzję..............najgorsze są rozstania :roll: Quote
Magija Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 bagira@sara napisał(a):nie zle :lol: ale wiesz, pies zabardzo sie przyzwyczaja, jak i Wy do Buby, musicie chyba szybczej podejmowac decyzję..............najgorsze są rozstania :roll: ale szybciej podjąć decyzji się nie da, najpierw syterylka, bez sterylki jej nie oddam Quote
Magija Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 ano wpadłam, ale za uszy mnie wyciągniecie - wierzę w to a tymczasem jedna Pani po pracy legła w fotelu przed tv i ani myśli się ruszyć (no nie, najpierw jeszcze zjadła kolacyjkę:evil_lol:) w pracy to co ona robi doniósł mi dziś Maciej - otóz znalazła sobie Buba miejsce przy wyjściu pod oknem, także, każdy klient, który wychodzi (a jest to sklep zoo, żeby nie było) musi przejść koło panny - a kiedy przechodzi to robi szybki zwrot i pyta - "a co ona lubi?" Na to mój mąż szanownie wskazuje ciasta, które najbardziej przypadły do gustu tejże pani i klienci kupują te ciastka:evil_lol: Na wiadomość, że Buba z reki nie je, kładą jej grzecznie na posłanku i szanowna Buba, kidy zgłodnieje szanownie te ciasta pożera:evil_lol: Quote
gameta Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ja nie wiem, czy to uczciwy zysk :shake: ;):evil_lol::evil_lol::evil_lol: zdjęcia obłędne - jak i Buba :loveu: Quote
Korciaczki Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Ależ wątek leci... :loveu: Buba jaka zadowolona :loveu: super :loveu: Quote
Korciaczki Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Magija, co to za biedny kotek pod nickiem? Chyba kojarzymy...:oops: Quote
Magija Posted August 17, 2009 Author Posted August 17, 2009 ciotki, ja nie wiem, że żadna z ciotek kochanych nie zwróciła mi uwagi na to, że Bubulka leży bez poduszki pod głową! Normalnie olśniło mnie jak wstawiłam foty dopiero:oops: Tak mi wstyd, że się natentychmiast postanowiłam zrehabilitować Oto Buba po pracy odsłona 2 ps. Korciaczki kochane ciotki ten kociak to Tajfunek z ł. schr. niestety nie udało się nam go uratować Quote
bagira@sara Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 zdiecia super a Bubcia wygląda na szcześliwą :loveu: Quote
Korciaczki Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Tajfunik ['] :-( Dzień dobry Bubuś :loveu: nowy poranek, nowe nadzieje... Quote
Yana Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 jaka ona szczęśliwa:loveu: dobrze, że się poprawiłaś i dziewuszce poduszkę dalaś :mad: jak tak mozna bez podusi...:evil_lol: Quote
szachus Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 jaka ona zadowolona na tym foteliku :loveu: Quote
Magija Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 no bardzo zadowolona, bo ona uwielbia spać, uwielbia:lol: Quote
Magija Posted August 18, 2009 Author Posted August 18, 2009 Bubulka dziś znów w pracy była:roll: Już nie nadążam, podobno jutro zostaje ze mną (ale dziś tez miała zostać, a jednak pojechała do pracy bo Pańcio autkiem jeździł) Była w dwóch hurtowniach, jeździła i podbija serca personelu. Pytam, Maciek, ale ona się nie męczy? Nie bo jeździ. No ale w hurtowni jak chodzi? Nie bo jeździ. I mi pokazał. Quote
Recommended Posts