amikat Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Ten maluch został znaleziony w dzielnicy Murcki. Oszołomiony przyszedł od strony drogi w kierunku Bielska (szybkiego ruchu) i chodził między blokami. Dwie kochane dziewczyny, nastolatki wzięły ,malucha na ręce i zaniosły do domu gdzie pozostać nie mógł bo mieszkają tam już ich psy. Pani Bożenka z Firmy BO-STAR (nasz wierny sponsor) zadzwoniła do mnie prosząc o pomoc i informując także że malec ma chorą skórę, jest młodziutki i potrzebuje pilnie pomocy. Wczoraj pojechałam po niego...... przyznam się "że prawie szczeniaka" w tak tragicznym stanie skóry i sierści nie widziałam od lat.... Maluch waży 5,5 kg - wygląda jak mieszanka SHITZU i LHASA APSO albo Teriera Tybetańskiego. Cała skóra na głowie , łapach, pupie była zdredziała, pozlepiana w filcowe płaty i kule. W miejscach gdzie widać było skórę była zaogniona, czerwona, bolesna. KOSZMAR. Na łapkach krwawiące ranki, podrażnione od ostrych włosów oczy. Nie pozwalał dotknąć sobie uszu - bolały i całe były pozlepiane od trzech dużych kulek "FILCU" . Stefanek bał się gwałtownych ruchów, denerwował się podróżą autem ..... Najpierw trafił do fryzjera . Nasza Madzia kochana psia fryzjerka mimo napiętego planu zajęć i klientów do wieczora przyjęła chłopaka i zrobiła na BOGA uwalniając od 1,5 kg filcowatego płaszcza który widać częściowo na zdjęciu. Zrobiła to za darmo, dla Stefanka przyznając, że pierwszy raz coś takiego widzi!!! Odbierając psiaka - nie poznałam go!!! Tylko radośnie tańczący ogon pomógł mi uwierzyć ze to Stefek!!!! Mówiła mi ze po zabiegach kosmetycznych kiedy postawiła go na ziemi najpierw psiak był w szoku oglądał się jakby sam siebie nie poznawał, bał się własnego ogona! Potem zobaczył otwarta klatkę kenelową , wszedł do niej i tam został. MOŻE ON JEST Z JAKIEJŚ PARSZYWEJ PSEUDO HODOWLI???????? W domu robię próby - on szuka klatki tam się wbija i myśli ze to miejsce dla niego. Klatkę schowałam musi chodzić swobodnie!!!!!! Wchodzi także do każdej napotkanej torby. Masakra. NIe wie co to znaczy iść na spacer , ale od wczoraj nauczył się ze smycz i obroża oznaczają wielką frajdę i zabawę z innymi psami. To dopiero nowość!!!!! Nareszcie skóra stefanka oddycha. PO kilkunastu godzinach od strzyżenia skóra zbladła, zaczerwienienie ustępuje a on się nie drapie!!!! Leczymy odleżyny na skórze które dokuczają mu bardzo - na pupie, w uszach, na początku, pod paszkami a także z tyły przednich nóg.Byliśmy także wczoraj u weterynarza. Weterynarz dał mu maść do uszu i odrobaczenie. Reszta - jak skóra się poprawi . Mały je z ogromnym apetytem, bawi się za naszymi psami . Jestem pełna nadziei ze znajdzie szybko nowy kochający i odpowiedzialny dom. Uprzedzam ze sprawdzimy potencjalna rodzinę bardzo skrupulatnie i oczywiście uniemożliwimy Stefciowi krycie i produkcje szczeniaków. Chcemy ,żeby był szczęśliwym , swobodnym psem a nie maszyną do produkcji szczeniąt, zamkniętą w kenelowej klatce. Proszę o pomoc w ogłoszeniach , allegro i proszę o pomoc w znalezieniu domu dla Stefka. Nie wybrzydzam ale dom musi wiedzieć jak pielęgnuje się długa sierść i musi liczyć się z kosztami pielęgnacji tego malucha. Lubi dzieci ale ze względu na uraz - obolała skóra - musi być brany na ręce delikatnie. Quote
amikat Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 A tak jest dzisiaj!!! Śliczny mały aksamitek bez wąsów, bojący się własnego ogonka który odkrył przed chwilką. Uśmiechnięty Stefan..... Myślę ze szczęśliwy. Quote
Ada-jeje Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Jest piekny a jak mu odrosnie siersc, to bedzie prawdziwym zywym pluszakiem. Quote
Klementynkaa Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 rany!!! jakie cudo!!! tylko gdzie go umieścimy... Quote
oris Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 ale golasejk :);), cudnie bedzie wygladal jak siersc odrosnie Quote
JOMA Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Śliczności z tymi uszkami :loveu: - DOMKI ustawiajcie się w kolejce !!! Quote
oris Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Aneta moge dla chlopaka zrobic allegro prosze o tekst i namiary, wieczorkiem wystawie chlopaka Quote
maciaszek Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 [quote name='oris']Aneta moge dla chlopaka zrobic allegro prosze o tekst i namiary, wieczorkiem wystawie chlopakaNamiary zapewne na Amikat: 722 394 982 i [email protected], a tekst w zasadzie jest prawie gotowy, wpierwszym poście ;) - trzeba tylko wyciąć co nieco tu i ówdzie i podkreślić to, co najważniejsze :). Quote
Ola la Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 o rany jakie cudo:crazyeye: cudo na szczescie w dobrych rekach:loveu: kiedy siersc odrosnie to dopiero bedzie przystojniak:loveu: juz widze pseudohodowcow i ich jęzory do samej ziemi na jego widok:angryy: ale niedoczekanie:evil_lol: Quote
malawaszka Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 cudo cudo cudo!!!! jakie szczęście, że już nie cierpi z tym filcem :multi: Quote
Glutofia Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Widziałam wczoraj chłopaczka w realu jest śliczny:loveu:delikatny taki kochany:loveu::loveu: maluszek okruszek Quote
amikat Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Kolejny mój TYMCZAOWICZ - kolega Stefanka i Likaona - http://www.dogomania.pl/forum/f1166/super-facet-sportowiec-wyczynowiec-franek-szukam-najlepszego-domu-143093/#post12705015 Quote
Jasza Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Jestem i ja. Dzięki Bogu Amikat, że on trafił do Ciebie! Jeżeli to potrzebne, zaraz zabieram sie za ogloszenia malucha na portalach na których jestem zalogowana... Quote
amikat Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Jasne że potrzebne i jeżeli mozesz Frankowi też.... Kolejny mój TYMCZASOWICZ - kolega Stefanka i Likaona - http://www.dogomania.pl/forum/f1166/super-facet-sportowiec-wyczynowiec-franek-szukam-najlepszego-domu-143093/#post12705015 Quote
Jasza Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Franka mialam okazję poznać, kiedy jeszcze nie byłam zalogowana na Dogo, w WPKiW pod Kapeluszem, w czasie wystawy kotów.. Był wtedy oczywiście mniejszy ( bo i młodszy) ale pamiętam go do dzisiaj... Oczywiście, że jemu też zrobię ogłoszenia!:lol: Quote
Jasza Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Na razie zrobiłam Stefankowi ogłoszenia na Gumtree.katowice Alegratka Szerlok.Katowice Ojej e-zwierzak Katowiczak Nasipupile Śląskieogłoszenia Petsy Pineska Animalia Pięknisty jest! Franek też! Quote
admirabilis6 Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Jeziuuu, jakie to sliczne! Laleczka z niego. Jajka kiedy poleca? Quote
amikat Posted July 30, 2009 Author Posted July 30, 2009 Myślę za za tydzień. Niech on najpierw rany wyliże. Ma poodparzaną skórę. Nie chcę żeby go bolało aż tyle miejsc na raz. Tak nawiasem on odkrył wczoraj ze ma jaja i z lubością oddaje sie psiej toalecie, czytaj przyjemności! A to nowość!:razz: Quote
Jasza Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 amikat napisał(a):Myślę za za tydzień. Niech on najpierw rany wyliże. Ma poodparzaną skórę. Nie chcę żeby go bolało aż tyle miejsc na raz. Tak nawiasem on odkrył wczoraj ze ma jaja i z lubością oddaje sie psiej toalecie, czytaj przyjemności! A to nowość!:razz: :evil_lol: Quote
HebaNova Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 jakie szczęście że jest lato i puponek mu nie marznie bez futerka :lol: Quote
Rybc!a Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 Słuchajcie, ja mam dom dla psa w typie yorka. Szukają samca, młodego. Myślę, że Stefan się im spodoba- pokażę i w razie pytań, będę pisała ! :) Czy w razie czego dałoby jakoś załatwić transport do Elbląga , albo chociaż pomoc w kosztach z waszej strony ? Quote
Recommended Posts