Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Irkowa napisał(a):
w kazdym schronisku zdarzaja sie podobne wypadki.
pies przebywal tam od 3 miesiecy-zawsze byl spokojny , opanowany...nie wiem co tam sie stalo .
przebywal w boksie z 6 psami .

wiadomo ze schrony sa przepelnione - naprawde nie trudno o takie tragedie

No tak, wakacje w pełni...:mad:

• Replies 257
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ab-agnieszka napisał(a):
Kiedy to sie stalo?
Dlaczego w albumie zdjec jest podana data 3 maj 2009?

No wlasnie cos mi tutaj nie gra. Wogole jakos to wszystko szybko i na okretke, ok 20 bylo napisana pierwsza wiadomosc, ze znaleziony , zmasakrowany. Mozna by pomyslec ze w takim stanie zostal przywieziony do schroniska! W ciagu godziny udalo sie znalezc wkoncu kogos do oczyszczenia rany, zagmatwana ta historia. Proponuje jeszcze raz napisac historie tego psiaka. Co i gdzie sie to stalo.
Przepraszam ale chyba kazdy by chcial wiedziec wiecej.
Pozdrawiam

Posted

alexandro - powiem tak , sram pod siebie od wczoraj zeby pomoc temu psu
...
a mam dziwne wrazenie ze ktos robi z nasz oszustki...
nie widze klopotu-samochod - schronisko-hotel
wtedy przynajmniej nie bede musiala sie zrywac o 6 rano ...

przez takie akcje zwyczajnie odechciewa mi sie wchodzic na dogo ...trace zapal i chec do pomocy-sory , ja wymiekam ....

nie znam daty przybycia kazdego psa do schronu ....
wiem ze jest od okolo 3 miesiecy . wypadek zdarzyl sie w ta sobote w schronisku...
co jeszcze ?
wydaje mi sie ze teraz najwazniejsze jest to zeby mu pomoc , a nie zastanawianie sie jaka jest data w albumie czy na zdjeciu ...sory

Posted

Czasami pisząc pod wpływem emocji omijamy niektóre szczegóły, ja zrozumiałam że znaleziono go zmasakrowanego w boksie schroniskowym, nie ze gdzieś na drodze.

Proponuję powstrzymać się od komentarzy typu "coś nie gra" itp, bo to psu w żaden sposób nie pomoże.
To przecież normalne że szukając pomocy zakłada się wątek najszybciej jak się da, opisując również zdarzenia które już miały miejsce, trudno się spodziewać że wolontariuszka na widok psa rzuca się do posiadanego akurat w plecaku laptopa i prosto ze schroniska zakłada wątek.
Ja tu nigdzie nie widzę informacji, że w ciągu godziny znaleziono weta. I mi się nic nie gmatwa. Pies został poraniony, po znalezieniu opatrzony ale jak wiadomo w schronisku szanse na wyleczenie są niewielkie, więc szuka się możliwości umieszczenia go w hoteliku prowadzonym przez lekarzy wet.

Posted

Nie zniechęcajcie się, starajcie się mu pomóc. Zawsze znajdą się tacy, co będą szuka dziury w całym(tylko po co?). Ja niestety mogę was wspierać tylko obecnością na wątku...Chyba, że potrzebujecie jakiś środków opatrunkowych- mam parę paczek jałowych gazików, może się przydadzą?

Posted

ketunia napisał(a):
Jejku co za nieszczęście:-(. Mogę wpłacić 200 zł jednorazowo.
Poproszę o nr konta.

Czy psiaczek jutro opuszcza schronisko?

Pozdrawiam
Kasia

Kasiu,kopiuję dane do wpłat z 1-szego postu:
Katarzyna Gilarska
18 1160 2202 0000 0001 1183 4205
(millenium)

Chyba,że coś się zmieniło...

Posted

Dziękujemy wszytskim za pomoc!!!!!
Bede na biezaco informowac ile zebralismy i od kogo pieniazkow!

A teraz jescze pare słow dl asiejacych zamieszanie!

Z nowosaciami technicznymi jestem niesety bardzo do tyłu. Nie umiem wstawiac zdjec na forum wiec brat nauczyl mnie zakkladac publiczne albumy w programie Picassa. Jedyne co umiem kliknac zdjecia i uwtorzyc album.
Wejdz na ten album i na moj profil, tam zobaczysz tez inne albumy psiakow. Widze ze te ktore zakladaam ostatnio wszytskie maja date 3 maj 2009. Nie ma pojecia dlaczego i wczesnije tego nie widzialam. Nie bylo to dla mnie jakos specjalnie wazne.Widocznie mam zle ustawione.

Co do tego ze nie wszytskie informacje sa kompletne:
Irkowa była w schronisku, zobaczyla psa, napisała mi smsy w domu wysłala zdjecia. Ja od razu zalozylam watek. Napislam tylko skrotowo, co wiem zeby nie marnowac czasu.

Ot tyle.

Ale takie watpliowsci moga miec tylko osoby które nigdy nie byly w schronisku i nie znaja realii... czasem mijają długie dni zanim my same dowiemy sie co tak naprawde sie stało a psa trzeba ratowac od razu.

Posted

Naprawde nie jestem w stanie tego pojąć Irkowa i Kasiek starają sie pomóc temu pieskowi, Irkowa lata z językim na wierzchu zeby zalatwic transport zeby jak najszybciej mu pomoc dac mu szanse, Kasiek szybko działa i zamieszcza wątek na dogo a pewna osoba na dogo nie umie w zaden inny sposób pomóc tylko umie usiasc przed kompem i robic zamieszanie probując oskarżać uczciwe dziewczyny, a moze ta osoba ruszy sie przed komputera pojedzie do schroniska zobaczy psa i niech sama podejmie jakies kroki, usiasc i pisac na watku to kazdy potrafi!!!

Posted

Kiedy psiak będzie zabrany ze schroniska? Może potrzeba jakiś praktycznych rzeczy? Karma, leki?? Mam odłożone jeszcze 200zł z ostatniej zbiórki, więc piszcie co jest potrzebne, do schroniska mam 15 min rowerem...

Posted

betinka24 napisał(a):
Naprawde nie jestem w stanie tego pojąć Irkowa i Kasiek starają sie pomóc temu pieskowi, Irkowa lata z językim na wierzchu zeby zalatwic transport zeby jak najszybciej mu pomoc dac mu szanse, Kasiek szybko działa i zamieszcza wątek na dogo a pewna osoba na dogo nie umie w zaden inny sposób pomóc tylko umie usiasc przed kompem i robic zamieszanie probując oskarżać uczciwe dziewczyny, a moze ta osoba ruszy sie przed komputera pojedzie do schroniska zobaczy psa i niech sama podejmie jakies kroki, usiasc i pisac na watku to kazdy potrafi!!!

W 100% popieram Twoje słowa. Sama nigdy nie byłam w schronisku ale mam w domu trzy zwierzaki z odzysku (znajdy) i wiem jakie to bolesne gdy człowiek próbuje coś robić (ostatnio szukałam domu dla trzech kociaków, które kotka powiła u mnie w pracy - wszystkie mają dom :multi:) a ludzie patrzą na niego jak na oszołoma.
Dziewczyny po pierwszym też prześle na podane konto kilka złotych dla psiaka. Trzymam za psinę i za Was kciuki !!!

Posted

Irkowa chyba wlasnie jedzie po psiaka. Udalo sie je zalatwic transport.

Oczywiscie jesli ktos inny chce zabrac psa to nie ma problemu:

Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Józefowie
[LEFT] [/LEFT]
ul. Strużańska 15 05-119 Legionowo