Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malicja napisał(a):
chcialam tylko dodac, ze podczytuje watek Juraska i kibicuje Wam od samego poczatku :lol:

to super,ze jest Was wiecej :)
ps.Juras zgoniony z lozka spi wlasnie na podlodze (woli to niz swoje legowisko?:shake:) i..
..puszcza smierdziuszki... :diabloti:

• Replies 888
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='brygida999']to super,ze jest Was wiecej :)
ps.Juras zgoniony z lozka spi wlasnie na podlodze (woli to niz swoje legowisko?:shake:) i..
..puszcza smierdziuszki... :diabloti:Co nie znaczy o złym wychowaniu, ale o dobrym trawieniu żoładka:D

Posted

brygida999 napisał(a):
..a no jak to przy niedzieli..leży na lozku i puszcza bączki...

Mój 14-letni Niuniek(też ze schronu),nie tylko przy niedzieli puszcza bąki na łóżku:lol:
Pozdrawiam Was i również czytam zawsze świeże wieści:loveu:

Posted

ZDJĘCIE SUPER- ALE TO JEST NAJLEPSZE..

Juras

Na tapczanie leży leń,
nic nie robi cały dzień.

"O, wypraszam to sobie!
Jak to ja nic nie robię?
A kto leży na tapczanie?
A kto zjadł pyszne śniadanie?
A kto dzisiaj szczekał i sapał?
A kto się za uchem podrapał?
A kto znalazł na spacerze 2 grosze?
O - o! Proszę!"

Na tapczanie leży leń,
nic nie robi cały dzień.

"Przepraszam! A leków nie zażyłem?
A łapek dzisiaj nie myłem?
A nie goniłem kotka?
A nie naniosłem błotka?
A nie dałem się strzyc?
I to wszystko nazywa się nic?"

Na tapczanie leży leń,
nic nie robi cały dzień.

Śniło mu się, że nad czymś ogromnie się trudził.
Tak zmęczył się tym snem, że się obudził ;)

Posted

wstawilam to zdjecie i przerobilam wierszyk brzechwy bo dzis lenil sie nasz juras az smierdzialo ;) na spacer go nie moglam wyciagnac z tego wyrka..
teraz tez lezy, nie mam juz sily go sciagac... ech..

Posted

Randa napisał(a):
Brygida masz talent poetycki!
A Jurasek może jest meteoropatą i w taka pogode chce mu się lenić.

WSzystko mozliwe..podobno psie dziadziusie tak wlasnie maja bardzo czesto:/

Posted

z reguly rano nie kwapi sie do wyjscia na spacer,zawsze "wyciagam" go ze spania smakolykiem, a dzis nawet smakolyka nie chcial :( a tego przeciez nigdy nie odmawial. smutny dzis jakis i powolny, mam nadzieje,ze to tylko taki gorszy dzien...

Posted

[quote name='brygida999']z reguly rano nie kwapi sie do wyjscia na spacer,zawsze "wyciagam" go ze spania smakolykiem, a dzis nawet smakolyka nie chcial :( a tego przeciez nigdy nie odmawial. smutny dzis jakis i powolny, mam nadzieje,ze to tylko taki gorszy dzien...
Posyłam Wam ciepłe mysli i buziaczki
To na pewno tylko gorszy dzień...

Posted

jak się przed chwilą okazało- jest jeszcze coś oprócz przysmaków co podrywa naszego staruszka na "nierówne" ;) łapki..
..to jest kot moi mili... a dwa koty to już w ogóle jest impreza!
heh...

Posted

terra napisał(a):
Pogonił kota? :crazyeye:

tak, pogonil, bo w domu sa dwa :)
mieszkanie jest podzielone mniej wiecej na pol,zeby bylo w miare sprawiedliwie,pol mieszkania dla juraska pol dla 2 kotkow. kazde po okolo 50 m2,wiec mysle,ze maja miejsca troszke, rzadko sie spotykaja,a gdy juz dojdzie do spotkania to niestety juras warczy i goni,nawet zdarzylo sie pare razy przy doslownie sekundzie nieuwagi,ze bezczelnie wyjadl im z misek.. liczylam,ze sie zaprzyjaznia,nawet na samym poczatku je ignorowal, a teraz juz niestety nie zachowuje sie przyjaznie,choc widze,ze koty byly by do tego bardziej sklonne. ach ten juras..
ale nie jest zle,jak juras spi to koty buszuja mu niemal pod nosem,ale jak jest na nogach to zaden nie odwazy sie ;)

Posted

brygida999 napisał(a):
tak, pogonil, bo w domu sa dwa :)
mieszkanie jest podzielone mniej wiecej na pol,zeby bylo w miare sprawiedliwie,pol mieszkania dla juraska pol dla 2 kotkow. kazde po okolo 50 m2,wiec mysle,ze maja miejsca troszke, rzadko sie spotykaja,a gdy juz dojdzie do spotkania to niestety juras warczy i goni,nawet zdarzylo sie pare razy przy doslownie sekundzie nieuwagi,ze bezczelnie wyjadl im z misek.. liczylam,ze sie zaprzyjaznia,nawet na samym poczatku je ignorowal, a teraz juz niestety nie zachowuje sie przyjaznie,choc widze,ze koty byly by do tego bardziej sklonne. ach ten juras..
ale nie jest zle,jak juras spi to koty buszuja mu niemal pod nosem,ale jak jest na nogach to zaden nie odwazy sie ;)

No Brygidko..kurna...ktoś musi być w koncu w domu KRÓLEM....początkowo Jurasek pewnie nie dowierzal..moze mysla.."i tak mnie odda za kilka dni...więc lepiej w razie czego nie fikam"..ale teraz, jak juz zdobył Wasze serca na dobre i o tym doskonale wie...to musi pokazac tym malym bestiom co probuja opanowac chalupe- kto tu r adzi:D

Posted

Tak, widać nikt mu w życiu nie powiedział, że z kociastymi można żyć za pan brat. A szkoda.
Byleby nie zrobił krzywdy któremuś, chociaż, jak mu się kot postawi, to może porządnie oberwać.:roll:

Posted

terra napisał(a):
Tak, widać nikt mu w życiu nie powiedział, że z kociastymi można żyć za pan brat. A szkoda.
Byleby nie zrobił krzywdy któremuś, chociaż, jak mu się kot postawi, to może porządnie oberwać.:roll:

spokojnie,nie dochodzi do takich sytuacji by mogl dorwac jakiegos,zreszta koty sa szybsze,a jurasek zanim pobiegnie lapki mu sie rozjada i kota ni ema szans szybkiego dogonic..

ale dzis martwi mnie co innego-po raz pierwszy juras nie chce jesc :(
ledwo wcisnelam mu tabletke w pasztecie a zawsze wcinal.nie chcial jesc ryzu z mieskiem, probowalam samego mieska tez nie,nawet sprobowalam plasterek szynki i nie chcial. martwie sie teraz bardzo! :(
nie wiem czy cos powinnam zrobic, na razie czekam,jak dzis w ogole nie bedzie chcial jesc to pojde do lekarza, na razie poczekam chyba i moze pozniej cos zje..
piszcie jak macie jakies rady :(

Posted

Czasem pieski same robią sobie głodówkę. I nie jest to nic szczególnego.
Może tak być, że w końcu zrozumiał, że jedzenia nie zabraknie i teraz się oczyszcza.
Ale ponieważ to piesek starszy i chory, trzeba go bacznie obserwować. Jeśli głodowanie będzie się przedłużać, trzeba zasięgnąć porady weta.
Najważniejsze żeby pił wodę i się wypróżniał.