Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super fotki, super wiesci..co do qpek niestety sie nie znam zupelnie..wiec nic nie poradze....ale fakt- rzadkie nie oznaczaja chyba za dobrze...:cool3:Po ryzu to raczej takie nie powinny byc...ale ja naprawde nie wiem....

• Replies 888
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gonia66 napisał(a):
Po ryzu to raczej takie nie powinny byc...ale ja naprawde nie wiem....

ja miałam psa, który w ramach diety na rzadkie kupki dostawał własnie "dania z ryżem". I było z dnia na dzien gorzej ;-) okazało się, że ryżu w ogóle nie trawi. I po suchym w kilka dni się unormowało.
Więc różnie bywa...
a Jurasek... wygląda cudnie :) i jakie ząbki ma ładne!

Posted

brygida999 napisał(a):
chetniej,ale jakos sucha go ''nie kreci''... wiec glownie ten ryz z kurczakiem jak polecili mi jego opiekunowie.jednak qpencja wychodzi z dnia na dzien coraz rzadsza! i martwi mnie to,bo wiem,ze to niedobrze (pomijam kwestie sprzatania,ze jest o wiele trudniej) ale najwazniejsze jego zdrowko.nie wiem co teraz ? cos poradzicie?..
a smierdzi strasznie qpka.to chyba tez zle? gorzej niz kocie odchody,a

Brygidko , miałam niedawno bardzo chorego staruszka i miałam ten sam problem. Za poradą weta, który mi go leczył, przeszedł na suchą karmę royala dla sercowców i renal na nerki, zalewałam ją wodą, woda odparowywała, dodawałam gotowanego kurczka. Na początku wyjadał tylko kurczaka ale po dwóch dniach zgłodniał i zjadł całą miskę i kupka była super. Szybko sprzatajaca się:cool3: a zalewałam wodą dlatego, że mało juz miał ząbków:-(

Juras wyglada cudownie, aż serce mi sciska:loveu::loveu::loveu:

Posted

Może dajesz za dużo oleju i dlatego rzadka kupa.
Zmniejsz do 1 łyżeczki dziennie i zobaczysz czy działa.
Juras śliczny, błyszczący i spokojny:loveu:

Posted

może trzeba iść z nim do weta-rozumiem, że miał szczepienia i ew. parwo nie wchodzi w grę?
A może to trzustka?
Trzymam kciuki za psiaka, wygląda prześlicznie, Brygido dokonałaś cudu:loveu:

Posted

terra napisał(a):
Może dajesz za dużo oleju i dlatego rzadka kupa.
Zmniejsz do 1 łyżeczki dziennie i zobaczysz czy działa.
Juras śliczny, błyszczący i spokojny:loveu:

O TO CHODZI,ZE ON NIE BARDZO ZA SUCHA KARMA,CHOCIAZ KUPILAM MU BARDZO DOBRA.WYKOSZTOWALAM SIE ,A ON NIE JE,CZASEM TYLKO SKUBNIE.Z WODA PROBOWALAM,ALE TO W OGOLE NIE CHCIAL,A Z ODROBINECZKA,DOSLOWNIE KAPKA OLEJU PREDZEJ.ALE,ZE NIE BARDZO CHCE JESC SUCHA WIEC DAJE RYZ Z MIESEM.ZRESZTA TAK MI MOWIONO GDY JURAS DO MNIE PRZYJECHAL-ZE GLOWNIE RYZ Z KURAKIEM,A SUCHA MNIEJ,I ALBO Z WODA,ALBO Z OLEJEM.DO WETA OCZYWISCIE POJDE,ALE JESZCZE POPROBUJE.
MAM JUZ MALY SPOSOB-DOSTAJE JESC I ZARAZ NA SPACER-ALE I TAK NAJCZESCIEJ KUPKUJE NA KLATCE.SASIEDZI MNIE CHYBA :mad:
NIE WIEM TYLKO JUZ JAK WYPRACOWAC JAKIES STALE PORY KARMIENIA I SPACEROW,BO ON RAZ SPI I NIE MA MOWY O CZYMKOLWIEK,A RAZ LATA PO CALYM DOMU.JAK TAK DALEJ POJDZIE,TO DO PRACY NIE POJDE I POJDZIEMY Z JURASEM POD MOST :shake:
AHA.ZDARZA MU SIE LENIUCHOWAC NA MEBLACH.DZIS GO ZNALAZLAM RAZ NA KANAPIE,A RAZ NA MOIM LOZKU :-o
NA SZCZESCIE CHOCIAZ NIC NIE OSIKAL,COS ZA COS :cool3:
TERAZ MA ''BIEGANE'' PO CALYM DOMU.
P.S.JURASEK MA PIERWSZA ZABAWKE NA PROBE ODE MNIE -CHCIALAM SIE SAMA PRZEKONAC-BO MOWIONO MI,ZE JUZ SIE NIE BAWI.. A TU NIESPODZIANKA ;) TROSZKE SIE BAWI.ALE RZUCAC MU NIC NIE WOLNO,BO ROZJAZD MUROWANY :lol:

Posted

Brygida mam wrazenie ze to po prostu zmiana karmy czy chociazby wody...nie przypominam sobie zeby Juras jechal na kuraku owszem jak jest w domu to lepiej zeby go jadl ale on moze nie tolerowac np ryzu(moj pies mial tez po nim sraki) i moze takze nie tolerowac kury...sprobuj dac mu ryz wymieszany z kasza ale obowiazkowo gryczana bo innej nie powinno sie psiakom podawac i do tego rosiol z kura moze akurat tu sie wszystko na siebie nalozylo i to wcale nie sprawa jakiegos schorzenia

Posted

probowalam juz kasze gryczana-mniej chetnie jadl i wybieral mieso a kasze troche zostawial,bo sypka i tak nie oblepia mieska jak ryz.a ryz z kurakiem wcina jakby w zyciu nic nie jadl.jak mi tydzien temu juraska przywiezli to taubi mowil zeby mu dawac wlasnie ryz z kurczakiem.jadl juz piersi i raz porcje rosolowe-jedno i drugie wcinal,az sie uszy trzesly. mam wrazenie,ze to nie zadne schorzenie-bo rzadka kupka nie byla od razu,tylko chyba od 2giego dnia.probuje teraz roznych rzeczy i zobacze.ale oprocz konsystencji martwi mnie zapach,a raczej smrodek,ktory wyciska lzy z oczu :eviltong: to chyba tez nie za dobry objaw? czy sie myle? bo juz nie wiem sama...
a tak poza tym to spioszek,spioszek,spioszek... dzis spal do 13 :crazyeye:
i co ja mam robic,dac spac,czy budzic na jedzenie i spacer na sile? bo mysle,ze jak spi to nie chce mu sie ani jesc,ani nic... pozwolilam mu spac,a jak sam wstal-od razu micha i spacer.i znow qpka na klatce :shake:
w sumie lepiej niz w domu ;)

Posted

wiesz on musi sobie po prostu oczyscic jelitka z tych wszystkich karm ktore wcinal w azylu wiadomo ze nie zawsze w sschronisku psiaki jedza ciagle to samo a karma jest zmieniana nie zawsze na dobre wychodzi to kazdym psiakom,moze akurat jurasek nalezy do tych delikatniusnych...ja bym mu dala jeszcze troche czasu

kiedys mielismy psiaka ktory rzadkie kupy walil dlatego ze pil za duzo wody, gdy wode mial wydzielana to kupa byla idealo

Posted

Ja swoją w tygodniu budzę na spacer poranny przed moją pracą, bo jak ja nie wyjdę rano to nie wiem, o której by została wyprowadzona. Myślę, że mimo że nie pracujesz na razie mogłabyś go budzić o jakiejś stałej porze i przyzwyczajać powoli do trybu życia jaki będzie prowadził jak pójdziesz do pracy. Tak mi się wydaje :)

Posted

asiaf1 napisał(a):
a może kupę zaniesć do weta do zbadania, może ma jakieś robale sama nie wiem-może lepiej iść do weta, żeby się nie pogorszyło

racja,moze miec giardie i wtedy kupa nie bedzie sie zageszczac.
W sumie on byl odrobaczany w sierpniu wiec nie zaszkodzi odrobaczyc go po schroniskowo

Posted

Kostek napisał(a):
racja,moze miec giardie i wtedy kupa nie bedzie sie zageszczac.
W sumie on byl odrobaczany w sierpniu wiec nie zaszkodzi odrobaczyc go po schroniskowo

poza tym nie wiadomo czym było odrobaczany bo nie wszystkie tabletki zabijają np. giardie

Posted

brygida999 napisał(a):
a ja myslalam,ze psom trzeba dawac wody pod dostatkiem,a nie wydzielac,
ale skoro to pomoglo...

może nie eksperymentować w jego przypadku tylko zapytać weta?

Posted

asiaf1 napisał(a):
poza tym nie wiadomo czym było odrobaczany bo nie wszystkie tabletki zabijają np. giardie

wiadomo bo ja go odrobaczalam;) dostawal aniprazol przez 3 dni na poczatku sierpnia