Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wiosna']Ależ tu cicho ostatnio. Ale.. "cicha woda brzegi rwie". [B]Trzymajciu kciuki - jest całkiem poważna propozocja domeczku dla naszego chłopaka pod Warszawą![/B][/quote]

Super, oczywiście trzymamy!!!

Posted

[COLOR=#333333][FONT=Arial][SIZE=3]Cohen został zabrany z najgorszego pod słońcem schroniska dla bezdomnych zwierząt. Tam psy głodują, rozmnażają się, zagryzają z przepełnienia, giną od ran, które sobie zadają i z głodu.[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Arial][SIZE=3]Nie tak łatwo jest zabrać psa z takiego miejsca. Każdy, który spędził tam choć trochę czasu może być żywym dowodem krzywd, jakich tam zaznał.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Arial][SIZE=3]Ludzie, miłośnicy psów stoczyli walkę o tego psiaka, ratując mu zdrowie, życie a co najważniejsze otwierając nowy rozdział jego istnienia.[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Arial][SIZE=3]Miejsce, w którym przebywał Cohen nie odbiło na nim mocno swego piętna, Cohen jest przemiłym zwierzakiem pozbawionym wszelkich "skrzywień psychicznych". Jest w nim ogromna wola życia i radość. Jedyne, co Cohen ma krzywe to łapkę - kiedyś była ona złamana i zrosła się krzywo, teraz więc Cohen wygląda jak nieco zbyt "napakowany" kawaler ;)[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Arial][SIZE=3]Jest młody - ma około 2-3 lat, niesłychanie kontaktowy, miły i wylewny. Nie ma w nim żadnej agresji - ani w stosunku do ludzi, ani do innych psów, jest grzeczny, bardzo ładnie zachowuje się w domu. Cohen jest tak samo kochany jak duży, tak samo miły jak ciężki. Doskonale nadawałby się na stróża – zachowuje pozory groźnego zwierzaka, jednak równie dobrze (albo i lepiej) czułby się po prostu w domu, z rodziną, wśród ludzi.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#333333][FONT=Arial][SIZE=3]Cohen grzecznie jeździ autem, jest wykastrowany, wkrótce będzie też zaszczepiony.[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Arial][SIZE=3]Tel. w sprawie adopcji: 0-506-935-278[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Arial][SIZE=3]______________________________[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Arial][SIZE=3]to taki sobie tekścik na podstawie Wiosny opisu zaczęrpniety ze strony www :oops:[/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=#333333][FONT=Arial][SIZE=3]Jeżeli uważacie, że może być - a domek pod Warszawą nie wypali (oby wypalił) jedziemy z ogłoszeniami [/SIZE][/FONT][/COLOR]

Posted

Negri wielkie dzieki:loveu::loveu: tekst super - mam nadzieje jednak, ze domek wypali i juz jutro Cohen bedzie grzac tyłek w nowym domku...bo sila rozpedu wczoraj zabralismy/Patryk Wiosny/ juz na miejsce Cohena:evil_lol::evil_lol: kolejna biede Olkusza- psa ktory bardzo dlugo tam siedzial i jest strasznie wystraszony podobno sobowtor Elzy i z wygladu i z zachowania
[IMG]http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/wp-content/uploads/schron/sierpien09/czarny_duzy3.jpg[/IMG]

taki borok :shake:
zajrzyjcie prosze
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/fundusz-sokratesa-pomoz-psom-z-olkusza-146047/index2.html[/url]

Negri mam nadzieje, ze Twoj tekst wykorzystamy na Niego;)

Posted

[quote name='Ra_dunia']Cohen ponoć w drodze do nowego domku ;)
Teraz bardzo prosimy wszystkich o przeniesienie deklaracji na Chojraka :modla:
Jego zdjęcia na wątku Funduszu Sokratesa.[/quote]
A gdzie jest watek Sokratesa?????To nie ten???A Chojrak...ja juz sie zaczynam gubic.....to ten nowy psiunio na zdjeciu wyzej????Chcialabym wiedziec, bo ja "trzymam" fundusze Cohena- wczesniej Sokratesa..no i troszke zaczynam sie gubic w tych watkach(bo jest drgi- Amisa no i nowego Onka..)Prosze wiec o konkretne informacje.....

Posted

No to po kolei:
Wątek Sokratesa:
http://www.dogomania.pl/forum/f78/duzy-pies-z-guzem-na-szyi-pomocy-potrzebne-deklaracje-na-hotel-sokrates-za-tm-144247/
od tego się zaczęło.

Potem ponieważ na jego miejsce od razu został wyciągnięty Łapek nazwany potem Cohenem - założono mu oddzielny wątek, na którym teraz Goniu jesteśmy wątek Cohena: jak BOLI w y r w a n a łapa? pies już u wiosny, dziekuje! potrzebne deklaracje...

Ponieważ w między czasie powstał pomysł, żeby Wiosna miała już u siebie stałe miejsce dla psów z Olkusza założyła osobny wątek (żeby deklaracje były już ogólnie a nie na konkretnego psa). Tak powstał Fundusz Sokratesa, a oto i link do niego:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/fundusz-sokratesa-pomoz-psom-z-olkusza-146047/

Ufff... mam nadzieję, że teraz już wszystko jasne.

No dobra - może jeszcze tylko dodam, że Cohen właśnie pojechał do swojego domku i na jego miejsce Wiosna wyciągnęła następną biedę z Olkusza przerażonego Chojraka (jego zdjęcia są na wątku dotyczącym Funduszu Sokratesa).

Posted

[quote name='Jolanta08']Tak się cieszę, ze psinka ma domek :loveu:oby był w nim bardzo szczęśliwym psem.Oczywiście przenoszę moją deklarację na Chojraka.[/quote]
:shake::shake: niestety.....Cohen nie ma domku.......wiecej szczegołów napisze Wiosna.....generalnie jest niewesoło, bo na Cohena brakuje deklaracji, a na tego Chojraka nie mamy zadnych bo mial byc na miejsce Cohena

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']:shake::shake: niestety.....Cohen nie ma domku.......wiecej szczegołów napisze Wiosna.....generalnie jest niewesoło, bo na Cohena brakuje deklaracji, a na tego Chojraka nie mamy zadnych bo mial byc na miejsce Cohena[/quote]
Co?????????????JAk to nie ma domku????Amis nie ma domku, Cohen..co sie stało????CZY te psiaki pomiesczą si e u Wiosenki????JA wlasnie do Niej dzwonilam ale nie ma zasiegu albo ma tel wylaczony....ale dzownilam w innej sprawie, zanim tu weszlam...a teraz czytam...i oczom nie wierze...:-oMAmy jeszcze a skarpecie Cohena 603, 19 zł..i z tego co pamietam, cohen ma oplacony hotelik..(tylko nie pamietam do kiedy dokladnie- wplacalam Wiosence 6.IX pieniazki)...zaczynam sie martiwc ze sie pogubie z tymi finansami, bo nie sa plynne...no i psaiki sie zmieniaja..tzn mialy sie zmienic...:razz:Co teraz zrobimy kurde...??Wiosenko- dasz rade z ta iloscią???dasz...prawda???Tylko czy my damy..??A moze poprosic Wiosenke o jakas znizke w zwiazku z taka iloscia psow....:oops:

Posted

noo widzisz porobilo sie strasznie....Wiosna zrobila male pfrzemeblowanie i poki co sie mieszcza...Cohen ma oplacony caly wrzesien chyba....

podsumowanie deklaracji na Cohena
znajomy od Lucyfrecja (Paweł P.) 30zł
Renata z Olkusza 20zł
Baldek2 100zł
Ra_dunia 20zł
Negri_2008 30zł
Ewu 50zł
Coronaaj 60zł
Lu_Gosiak - 10zł
randa - 50zł
Jolanta08 - 10zł
razem: 380zł

czyli brakuje 70zł bo Wiosna policzy 450zł za miesiac a Bogusia - baldek2 dodala 10zł:multi:

no i brakuje 420zł na Chojraka wzietego na miejsce Cohena ale to juz tu nie bede mieszac bo On jest na watku Fundusz Sokratesa, no i dwa owczarki Amis i Amar w ogole nie maja deklaracaji MASAKRA

Posted

[quote name='Lu_Gosiak']noo widzisz porobilo sie strasznie....Wiosna zrobila male pfrzemeblowanie i poki co sie mieszcza...Cohen ma oplacony caly wrzesien chyba....

podsumowanie deklaracji na Cohena
znajomy od Lucyfrecja (Paweł P.) 30zł
Renata z Olkusza 20zł
Baldek2 100zł
Ra_dunia 20zł
Negri_2008 30zł
Ewu 50zł
Coronaaj 60zł
Lu_Gosiak - 10zł
randa - 50zł
Jolanta08 - 10zł
razem: 380zł

czyli brakuje 70zł bo Wiosna policzy 450zł za miesiac a Bogusia - baldek2 dodala 10zł:multi:

no i brakuje 420zł na Chojraka wzietego na miejsce Cohena ale to juz tu nie bede mieszac bo On jest na watku Fundusz Sokratesa, no i dwa owczarki Amis i Amar w ogole nie maja deklaracaji MASAKRA
No ale Chojrak jest malym psem- to moze Wiosenka da nam upust skoro az 4 psiaki "nasze" sa u niej....na nastepny miesiac Cohen ma no a deklaracji jeszcze nikt tak naprawde nie wplacal na kolejny miesiac- wiec mysle ze jak ludzie wplaca deklaracje- to prawie byloby na Chojraka od razu..no ale to na kolejny miesiac..a jeszcze 2 psy....mysle ze jak wszedzie- mozemy się chyba potargować:p

Posted

Jestem.
Ick, ludzie się nie rozmyślają, bardzo prosili mnie, abym im Cohena zostawiła. Bardzo go chcieli i wielokrotnie zapewniali mnie o tym, że będzie mu u nich dobrze.
Ale...
Ale okazało się, że ludzie mieszkają na działkach.
Są to ludzie o dobrym sercu i dobrych chęciach, na pewno złych zamiarów nie mieli, ale ja Cohena im nie zostawiłam, bo po prostu nie mają na to warunków.
Przykro mi, że tak to wyszło, pluję sobie w brodę, że nie wysłaliśmy tam kogoś na wizytę, bo oszczędziłoby to dużo pieniędzy, czasu i nadziei, no i zamieszania chyba też...
Najgorszy chyba w tym jest fakt, że ludzie nas okłamali, podając adres matki jako ten, gdzie Cohen będzie mieszkał, i dopiero dzięki matce udało nam się dowiedzieć o co właściwie chodzi.. :shake:
Okropne to wszystko. Niepoukładane i ehh.. nie tak to miało wyglądać.

Może niektórym z Was wydać się to dziwne, ale zastanawiałam się czy zostawić im Cohena, czy nie. Tak jak powiedziałam to nie są źli ludzie, jestem przekonana, że kochają zwierzęta i zrobiliby dla nich naprawdę dużo. Po prostu nie radzą sobie z życiem, z poukładaniem tego wszystkiego, a pewnie i otoczenie im nie ułatwia.
Jednak nawet z pomocą na przykład w postaci karmy dla Cohena nie byliby w stanie zapewnić mu bytu na pewno do końca życia - poprzednie psy straż miejsca zabrała do schroniska.. No i to, co w tym wszystkim najgorsze - brak szczerości z ich strony, który przesądził sprawę.

Cohen jest u nas, mieścimy się z psami - pozmieniałam z moimi psami i wygospodarowałam kojec, choć sam Cohen miejsca nie zmienił - mieszka przecież z nami w domu.
Jeśli chodzi o rozliczenie - obniżyłam opłatę za wszystkie duże psy z 17 na 15zł. Weźmiemy na siebie połowę tego transportu, czyli 125zł. Nie oczekuję też, że olkuskie psiaki będą u nas opłacane na czas, bo jest ich u nas teraz nadprogramowo dużo.
Chojrak jest dużym psem, on również dostał niższą cenę - 14zł.

Przykro mi, że tak się to pochrzaniło wszystko, tym bardziej, że już wzięliśmy psa na miejsce Cohena. Chcieliśmy oszczędzić kosztów, ale nie spodziewaliśmy się takiego obrotu sytuacji.

Czy mam założyć wątek Amarowi i Chojrakowi, czy "omawiamy" je wspólnie na wątku Funduszowym?

Posted

Dobrze ,że tak się stało. Coen miał szczęście w nieszczęściu.
No i biedakom też poszczęściło Amarowi i Chojrakowi ( wiem,że to teraz kłopot) Może już niedługo znajdą się odpowiedni i odpowiedzialnych ludzi bo to przecież jest najważniejsze. To piękne psiaki .
:loveu:Trzymam mocno kciuki
i może chociaż trochę im pomogę dochodem z mojego bazarku

Posted

Nie stało się nic złego.
Cohen uniknął domu, którego opieka nad nim może by przerosła. Tylko tej drogi szkoda i nadzieji...

Mam troszkę zaległości ale nadrobię. :cool3:

Kurcze, psów z Olkusza przybywa a ja nie będę mogła podnieść deklaracji na fundusz Sokratesa :shake:

Goniu - przesyłam swoje 30 zł