Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gonia66 napisał(a):
Ok..Ikuś..rozumiem..i już dziekuję w imieniu psiaczka...:loveu:Jest juz oierwsza wpłata dla Łapka- od Goni13- 30 zł- dziekujemy..:loveu:Kurcze..nie wiem teraz co z pozostalymi cioteczkami od Sokratesa, ktore nie wypowiedzialy sie na Jego wątku co do wplat...musze na spokojie do tego usiaśc i zobaczyć ile w takim razie jest oficjalnie pienążków Łapeczka...bo wg moich obliczeń(takich lekko "pobieznych", z wpłat na Soratesa, ktore sa zadeklarowane tutaj mamy jeszcze na pewno:(TO SĄ WPŁACONE JUZ PIENIĄZKI)

Ewu- 50 zł
Ika&Sonia- 100zł(ma dosłać jeszcze stowke)
Baldek2+Lucyna1- 60 zł
Ketunia- 30 zł (ma dosłać stówkę)
coronaaj 180 zł (deklaracja 60 zł na 3 miesiace)
Ihabe 20 zł (kurcze- nie wiem czy przenosila deklaracje na 100% ale jak znam zycie- to tak, wiec tu liczę)
Monday- 30 zł (jednorazowo)
MAMY WIĘC ZGROMADZONE NA KONCIE ŁAPECZKA(Sokratesa
  • )
    470 zł plus 30 zł od Goni13= 500zł BARDZO BARDZO DZIEKUJEMY WSZYSTKIM!!!:loveu::loveu::loveu::loveu:

MAM JESZCZE WPŁATY Lidan 20 zł oraz Jolanta08- 20 zł ale te cioteczki nie wypowiedzialy sie na watku Sokratesa więc nie wiem co z tą kaską..czy tu ma sie znaleźc czy na koncie innego pieseczka...jutro zapytam. Nie moge też znaleźć jednego nicka osoby deklarujacej stała wpłatę" znajomy od Lucyfrecja"...i nie wyslalam numeru konta...No to tak"z grubsza"..na teraz...

CIAPUNIU...KOCHAM, TĘSKNIE, NIE ZAPOMNE...22.08.2009..

• Proszę przeznaczyć 20,00 zł Sokratesa dla Łapka razem z deklarowanymi 10,00 zł

Posted

Negri_2008 napisał(a):
    Dzisiaj.
    Tym razem na pewno zdążymy temu psiorowi na pomoc :sadCyber:

tez w to wierze:calus:
    dokladnie tydzien temu Sokrates byl juz u Wiosny....tak mi przykro, ze dzis juz Go nie ma z Nami:-(

Gonia z tymi finansami to bedziemy wiedzic na czym stoimy jak zaplacimy rachunek za pobyt Sokratesa, bo wiekszosc osob przenioslo kase z Niego na Lapka, ale mamy nieuregulowany rachunek za Jego pobyt, jaka szkoda ze taki krotki:-(
    tranposrt pierwszy po Sokratesa w calości pokryła juz wczesniej baldek2;) wiec zostaje JEgo pobyt....ale to na pewno Wiosna jak juz znajdzie chwilke to rozpisze

Posted

A ja mam nadzieję, że Łapek jedzie już do hoteliku...
    Musimy mu pomóc znaleźć nowy dom. Taki, żeby zapomniał o tym paskudnym schronie !!!!!
    Na pierwszy miesiąc starczy pieniędzy na hotelik - tak myślę...

Posted

Łapek bezpieczny, tym razem bylo o wiele latwiej niz w przypadku Sokratesa, stan nie jest tak poważny, psiak sie cieszyl..pojechal z Wiosna od razu na zdiagnozowanie do kliniki...uffffff

Posted

Ufffffffff....nic jednak jeszcze nie pisze..nie umiem sie cieszyć po ostatnich wydarzeniach...:shake:
    DZewczynki....Łapeczek zabrany i to najważniejsze na dzis...ale ja nie mam konca swoich nieciekawych przeżyć...mój Kchany teśc zostal zabrany do szpitala, w zwiazku z tym musze wyjechacna 3 dni do Wrocławia...nie denerwujcie sie wiec bardzo prosze, ze mnie nie ma, bo prawdopodobnie tam nie bede miala mozliwosc wskoczyc na neta(nie ma córeczki)...jak wrócę napisze rzliczenie- co i jak...kto wplacił kolejne pieniązki..gdyby sie okazalo, ze ktos chce jeszcze numer konta, to bardzo prosze cioteczke ktora ma mój numer w moim imieniu o wyslanie...my slę, ze będzie potrzeba kasy, bo pewnie operacja bedzie konieczna..dlatego kazdy grosz na wage zlota- a jesli nie bedzie numeru konta, to moze ktos zrezygnowac...
    JA musze wykonac jeszcze jeden telefon..i napisze jak cos bede wiedziala, tymczasem na watku Kubusia mam uzgodnione z cioteczkami, zeby dac dla Łapeczka od kolegi conajmniej 100 zł (może nawet 200)...tak wiec stówkę to mozemy już doliczac do majątku Słodziaka...
    No..to tyle(dzis jeszcze nie wchodzilam do banku- nie mam jak- musimy jechać- amam jeszcze tyle do zalatwienia, ze boje sie ze nie zdązymy dzis wejsc do szpitala...wiec wszystko naisze w poniedzialek...Łapeczku...chłopaku...jak wróce chce tu przeczytać same pomyślne wiesci- pami etaj-trzymaj sie dzielnie!!!:loveu::loveu::loveu:

CIAPUŚ- KOCHAM, TĘSKNIE, NIE ZAPOMNĘ...2208.2009..

• Posted

No to całe szczęście ,że :loveu:Łapek już jest bezpieczny i pójdzie do weta z tą wyrwańa ze stawu łapką.
    Dziękujemy za udaną akcję ratwniczą!!1
    Numer konta Gonii66 dla Łapka mogę przesłać na pm.

Pieniążki z mojego bazarku już przesłane na konto Gonii66

Posted

dzieki Goniu za objecie ksiegowosci:cool3::cool3: i wielkie dzieki wszystkim z Kubusiowego watku za wielki spadek:multi:
    Wiosna jak zlapie chwilke na dniach zrobi rozliczenie Sokratesa, a potem bedziemy sie martwic o Łapka, ale jakos jak w przypadku Sokratesa caly czas sie balam, tak tu wiem, że Łapek bedzie zyc.....tylko o Sokratesie nie moge zapomniec, On tak chcial kochac, tak szybko sie przekonal do czlowieka, czemu Go wczesniej nie wypatrzylam:-(

Posted

jestem! :)

Psisko bezpieczne, wychochrane odpoczywa, jeżdżenie autem stasznie dzisiaj było męczące, taki upał :roll:

Jak napisała Gosia (z plaży!!!:diabloti:) z odbiorem nie było żadnych, ale to żadnych problemów. Gdybym nie wiedziała co to za miejsce, stwierdziłabym że to naprawdę miłe schronisko.

Dziękuję Wam za super akcję ratunkową, jesteście naprawdę cudowni.
    Psisko jest przemiłe, cudowne, łagodne i przytula się do nas ciągle ;) Ma około 2-3 lat, taki trochę Zumi, tylko większy i ciemniejszy :loveu:

Łapka okazała się starym złamaniem - niczym więcej. Kość jest krzywo zrośnięta, ale nie ma żadnej potrzeby interweniować - tylko pogorszyłoby to sprawę. Łapek chodzi na niej, staje i tylko troszkę mu łapka 'ucieka' za zewnątrz w łokciu. Nie ma zatem co leczyć - psisko zdrowe (odpukać), śilne, nawet grube troszeczkę :loveu:
    Poobserwować, wykastrować i sio do domu!!!

Rozliczenie napiszę jak tylko ogarnę wszystko tutaj i coś zjem :diabloti:

Posted

I super! I tak właśnie teraz miało być! Po tej tragedii z Sokratesem, należy się wszystkim odrobina radości.
    To teraz czas na super dom... i wyciągamy następną biedę z tego miejsca...

Posted

wiosna napisał(a):

Poobserwować, wykastrować i sio do domu!!!

i takie akcje i takie wieści to ja lubię:cool3::multi::multi::loveu:

super, że Łapek jest już bezpieczny i że z łapką, to nic poważnego:multi:

ten stary uraz go nie boli, prawda?:oops:

Posted

Myślę, że Łapkowi należy się jakieś nowe imię - nie żebym coś do "Łapka" miała, ale na to miano dawno już zasłużył nasz Griso (dla nieznających go - już trzyłapek, jeden z naszych najpierwszych hotelowiczów, którego leczyliśmy i... został :evil_lol:).
    Ja mam zapisane kilka pomysłów na imiona, z których czasem wybieramy jakieś dla nowoprzybyłych - jedyne, jakie z nich mi pasuje do naszego bohatera to Cohen (nawet zapisywane było z kropkami nad e :eviltong:).
    To jedna z postaci "Sagi o wiedźminie" Sapkowskiego, do której jakiś czas temu wróciliśmy słuchając audiobook'ów - bardzo w książce małoznacząca i niewiele o niej jest, ale to taki fajny, dzielny młody człowiek, który porzuca swoją pracę, wolność i "neutralność" i walczy na przegranej, beznadzielnej pozycji, pomagając ludziom. To tak pokrótce ;)

Ja nie potrafię się jeszcze całkowicie cieszyć - pierwsze dni Sokratesa też wydawały się szczęśliwe. Będę radować się za tydzień, teraz pilnie obserwuję zarówno Łapka, jak i wszystkie nasze pozostałe psy, które mogły się wcześniej zarazić.
    Łapka go nie boli, nie sądzę - on ma po prostu krzywą kość. Z którymś poprzednim takim 'połamanym' psem komuś to porównywałam mówiąc, że to tak jakby ktoś miał krzywe nogi - też nie boli ;)

Negri_2008 napisał(a):
    (...)
    Teraz dziewczyny pewnie są w schronie albo jadą.....:shocked!:

Wiesz co, Negri? :mad: Ja to mojemu Patrykowi pokażę!! :lol:

Zrobiłam rozliczenie (rachunek Sokratesa zaraz wpiszę na jego wątku).
    Transport tym razem niestety musimy policzyć normalnie, bez rabatów, bo ehh.. musimy :oops: Ale część trasy jest transportem połączonym z Crazy, która wczoraj miała usuwane wewnętrzne rzęsy w Klinice w Gliwicach) - wychodzi zatem 133zł.
    20zł zapłaciłam na RTG,
    25 odpchlenie (tylu pcheł dawno nie widziałam! :roll:)
    15zł odrobaczenie. Hotelik do końca sierpnia wyniesie 68zł.