Vectra Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Westie_justa , spróbuj sam łepek :)z piłeczką , może być w Twoim kolorze ulubionym [IMG]http://www.penn-staff.pl/images/zoom/Franio%202009/D.FRANIO-2009-120.jpg[/IMG] Quote
makot'a Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Dorzucę się do wątku, jak zwykle z doskoku :lol: Efekt wczorajszej i dzisiejszej nocy Wam pokażę. Perspektywa do rekonstrukcji Krzyżtoporu na zaliczenie Historii Arch. Powszechnej. Ołówek i cienkopis, format B2 (50x70cm) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-VmKozcvX1rc/Tx23EAf8K3I/AAAAAAAAA9w/1oaJVmH1P50/s720/krzyztopor-szkicMIN.jpg[/IMG] Podmalować to jeszcze akwarelą, jak myślicie? A może kredkami? Czy może zostać już takie? Quote
betty_labrador Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Makota szkic jak dla mnie super! świetny ! Nie podpowiem Ci czy cos domaowac bo sie kompletnie na tego typu szkicach nie znam. Ale taki juz robi wrażenie :) Quote
vege* Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [B]makot'a[/B] wow robi wrażenie :-o ja bym nie ruszała bo szczegóły nie będą chyba już tak widoczne jakby się akwarelą pomalowało ;-) Quote
Unbelievable Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 makota a nie chcesz podłubać cienkopisem w szczegółach? taka trochę koronkowa robota ale świetnie wygląda :) te "strzałki"(zabij mnie, nie wiem jak to się nazywa :evil_lol: wystające elementy z "dziedzińcem" nooo) nie poleciały trochę przypadkiem? ta z prawej strony np. chyba trochę się rozjeżdża :hmmmm: ale mogę się czepiać, może perspektywa robienia zdjęcia nie taka;) i tak jestem pod wrażeniem bo nigdy nie miałam tyle cierpliwości :evil_lol: Quote
makot'a Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 [quote name='Unbelievable']makota a nie chcesz podłubać cienkopisem w szczegółach? taka trochę koronkowa robota ale świetnie wygląda :) te "strzałki"(zabij mnie, nie wiem jak to się nazywa :evil_lol: wystające elementy z "dziedzińcem" nooo) nie poleciały trochę przypadkiem? ta z prawej strony np. chyba trochę się rozjeżdża :hmmmm: ale mogę się czepiać, może perspektywa robienia zdjęcia nie taka;) i tak jestem pod wrażeniem bo nigdy nie miałam tyle cierpliwości :evil_lol:[/QUOTE] To bastiony :D Starałam się je wykreślić jak najbardziej zbliżone do tego, jakie są w rzeczywistości, ale one są krzywe w rzucie, nie są symetryczne ani nic takiego, więc pewnie ich asymetria + nieuniknione błędy wykreślenia dały taki efekt. Nie twierdzę, że zrobiłam je dobrze, ale czuję się trochę usprawiedliwiona ich naturalną krzywizną :D Detalem już tego raczej nie będę nasycać bardziej, bo się zrobi za płaskie i zakryje konstrukcję, a nie chcę tego przerysować :) Quote
pina_collie Posted January 23, 2012 Posted January 23, 2012 Cudowne! makot'a , doskonałe.. !! ale tylko Ty możesz zdecydować czym będziesz malowała ;) Quote
makot'a Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 W kolorze w końcu zrobiłam... [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-VUTa0PrQueA/Tx4JjwTUVqI/AAAAAAAAA94/hKjEHJH6lwo/s720/krzyztoporkolor.jpg[/IMG] Skończyłam historię...teraz czas zabrać się za coś innego :/ Pozdrawiam. Quote
pina_collie Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Ciekawe kolory .. ;) ,ale czy to jest naprawdę skończone? :) Quote
borysova Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 [QUOTE=makot'a;18465072]W kolorze w końcu zrobiłam... [url]https://lh6.googleusercontent.com/-VUTa0PrQueA/Tx4JjwTUVqI/AAAAAAAAA94/hKjEHJH6lwo/s720/krzyztoporkolor.jpg[/url] Skończyłam historię...teraz czas zabrać się za coś innego :/ Pozdrawiam.[/QUOTE] Mmm świetne :) Studiujesz architekturę? Quote
makot'a Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 [quote name='pina_collie']Ciekawe kolory .. ;) ,ale czy to jest naprawdę skończone? :)[/QUOTE] Zdecydowanie :D [quote name='borysova']Mmm świetne :) Studiujesz architekturę?[/QUOTE] Tak :) Dziękuję za opinie :) Miło mi, że się Wam podoba :) Quote
Aga3006 Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 makot'a cudo! [IMG]http://www.cute-factor.com/images/smilies/onion/5c745924.gif[/IMG] Quote
betty_labrador Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 kurcze, to jest sztuka-wiedziec kiedy skonczyc zeby nie przedobrzyc. Czasem wlasnie nie konczac co do szczegolu. Ja jakos nie potrafie tego osiagnąć. Quote
zuzolina Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 to je też coś wstawie od siebie, choć daaawno mnie tu nie było [IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/398425_300226333361675_100001229317256_839550_1987249403_n.jpg[/IMG] Quote
pina_collie Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Cudne! to akwarele? ;) fajne masz wyczucie pędzla :D Quote
makot'a Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 Bardzo fajne, widać, że swobodnie malowane :D Kolorki też ładnie dobrane, podoba mi się :) Quote
zuzolina Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 tak, akwarele:) ostatnio bardzo lubię nimi malować. Quote
betty_labrador Posted January 24, 2012 Posted January 24, 2012 no to teraz ja [IMG]http://img11.imageshack.us/img11/1623/misiai.jpg[/IMG] Quote
emdziolek Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Zuzka - zajedwabiste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba se zamówie u ciebie taki piękny obrazek w dużym formacie i powiesze na ściane :D:D Betty - bez urazy - ale kiedys malowałaś 100 razy lepiej, ten rysunek jest do bani wg mnie, jest płaski, bez życia, kolory sie zlewają, wszystko wygląda jak jedna wielka plama. Wyglada jakbys rysowała to z ogromną niechęcią. A tak kiedyś lubiłam Twój styl rysowania. Ten nowy okromnie mi sie nie podoba. Quote
betty_labrador Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='emdziolek']Zuzka - zajedwabiste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba se zamówie u ciebie taki piękny obrazek w dużym formacie i powiesze na ściane :D:D Betty - bez urazy - ale kiedys malowałaś 100 razy lepiej, ten rysunek jest do bani wg mnie, jest płaski, bez życia, kolory sie zlewają, wszystko wygląda jak jedna wielka plama. Wyglada jakbys rysowała to z ogromną niechęcią. A tak kiedyś lubiłam Twój styl rysowania. Ten nowy okromnie mi sie nie podoba.[/QUOTE] dziekiza szczera opinie. Widocznie sie wypalilam. Żaden rysunek juz dobrze mi nie wychodzi. Trudno ;) Ale dzieki- naprawde. Quote
emdziolek Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Moze zrób sobie małą przerwe w rysowaniu - ja jak przestało mi wychodzić bo za dużo rysowalam, odłożyłam wszystko na miesiac i totalnie nie tykałam nic. Później wziełam sie za coś czego nigdy wczesniej nie robiłam, narysowałam portret człowieka - wyszedł genialnie jak na pierwszy raz, później drugi i trzeci i wreszcie wiem jak rysować ludzi hehehe :P Ja zawsze robie soie przerwe jak przestaje mi wychodzic :P Quote
betty_labrador Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 [quote name='emdziolek']Moze zrób sobie małą przerwe w rysowaniu - ja jak przestało mi wychodzić bo za dużo rysowalam, odłożyłam wszystko na miesiac i totalnie nie tykałam nic. Później wziełam sie za coś czego nigdy wczesniej nie robiłam, narysowałam portret człowieka - wyszedł genialnie jak na pierwszy raz, później drugi i trzeci i wreszcie wiem jak rysować ludzi hehehe :P Ja zawsze robie soie przerwe jak przestaje mi wychodzic :P[/QUOTE] mialam przerwe pomad poltora roku...widocznie zaszkodzila, no coz. trudno sie mowi. Quote
emdziolek Posted January 25, 2012 Posted January 25, 2012 Zresztą popatrz sobie na swój rysunek Molly z przed lat czy takiego pięknego goldenka narysowałaś albo sznupka czarnego, chodzi mi o ten portret a nie o snupa olbrzyma. Był tez piekny rysunek Komy i labcia - no to były małe arcydzieła. A ten Twój nowy rysunek wyglada jak ten z tych Twoich pierwszych 3 co wstawiłas rysujac juz pastelami :P Odpocznij, zregeneruj siły artystyczne i za jakis czas narysuj cos juz na "świeżo" :) Założe sie że bedzie o niebo lepiej :) Quote
Recommended Posts