Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Westie_justa , spróbuj sam łepek :)z piłeczką , może być w Twoim kolorze ulubionym

[IMG]http://www.penn-staff.pl/images/zoom/Franio%202009/D.FRANIO-2009-120.jpg[/IMG]

Posted

Dorzucę się do wątku, jak zwykle z doskoku :lol:

Efekt wczorajszej i dzisiejszej nocy Wam pokażę.
Perspektywa do rekonstrukcji Krzyżtoporu na zaliczenie Historii Arch. Powszechnej.
Ołówek i cienkopis, format B2 (50x70cm)

[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-VmKozcvX1rc/Tx23EAf8K3I/AAAAAAAAA9w/1oaJVmH1P50/s720/krzyztopor-szkicMIN.jpg[/IMG]

Podmalować to jeszcze akwarelą, jak myślicie?
A może kredkami?
Czy może zostać już takie?

Posted

makota a nie chcesz podłubać cienkopisem w szczegółach? taka trochę koronkowa robota ale świetnie wygląda :)
te "strzałki"(zabij mnie, nie wiem jak to się nazywa :evil_lol: wystające elementy z "dziedzińcem" nooo) nie poleciały trochę przypadkiem? ta z prawej strony np. chyba trochę się rozjeżdża :hmmmm: ale mogę się czepiać, może perspektywa robienia zdjęcia nie taka;) i tak jestem pod wrażeniem bo nigdy nie miałam tyle cierpliwości :evil_lol:

Posted

[quote name='Unbelievable']makota a nie chcesz podłubać cienkopisem w szczegółach? taka trochę koronkowa robota ale świetnie wygląda :)
te "strzałki"(zabij mnie, nie wiem jak to się nazywa :evil_lol: wystające elementy z "dziedzińcem" nooo) nie poleciały trochę przypadkiem? ta z prawej strony np. chyba trochę się rozjeżdża :hmmmm: ale mogę się czepiać, może perspektywa robienia zdjęcia nie taka;) i tak jestem pod wrażeniem bo nigdy nie miałam tyle cierpliwości :evil_lol:[/QUOTE]

To bastiony :D
Starałam się je wykreślić jak najbardziej zbliżone do tego, jakie są w rzeczywistości, ale one są krzywe w rzucie, nie są symetryczne ani nic takiego, więc pewnie ich asymetria + nieuniknione błędy wykreślenia dały taki efekt.
Nie twierdzę, że zrobiłam je dobrze, ale czuję się trochę usprawiedliwiona ich naturalną krzywizną :D

Detalem już tego raczej nie będę nasycać bardziej, bo się zrobi za płaskie i zakryje konstrukcję, a nie chcę tego przerysować :)

Posted

W kolorze w końcu zrobiłam...
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-VUTa0PrQueA/Tx4JjwTUVqI/AAAAAAAAA94/hKjEHJH6lwo/s720/krzyztoporkolor.jpg[/IMG]

Skończyłam historię...teraz czas zabrać się za coś innego :/

Pozdrawiam.

Posted

[QUOTE=makot'a;18465072]W kolorze w końcu zrobiłam...
[url]https://lh6.googleusercontent.com/-VUTa0PrQueA/Tx4JjwTUVqI/AAAAAAAAA94/hKjEHJH6lwo/s720/krzyztoporkolor.jpg[/url]

Skończyłam historię...teraz czas zabrać się za coś innego :/

Pozdrawiam.[/QUOTE]

Mmm świetne :) Studiujesz architekturę?

Posted

[quote name='pina_collie']Ciekawe kolory .. ;) ,ale czy to jest naprawdę skończone? :)[/QUOTE]

Zdecydowanie :D

[quote name='borysova']Mmm świetne :) Studiujesz architekturę?[/QUOTE]

Tak :)

Dziękuję za opinie :) Miło mi, że się Wam podoba :)

Posted

to je też coś wstawie od siebie, choć daaawno mnie tu nie było
[IMG]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/398425_300226333361675_100001229317256_839550_1987249403_n.jpg[/IMG]

Posted

Zuzka - zajedwabiste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba se zamówie u ciebie taki piękny obrazek w dużym formacie i powiesze na ściane :D:D

Betty - bez urazy - ale kiedys malowałaś 100 razy lepiej, ten rysunek jest do bani wg mnie, jest płaski, bez życia, kolory sie zlewają, wszystko wygląda jak jedna wielka plama. Wyglada jakbys rysowała to z ogromną niechęcią.
A tak kiedyś lubiłam Twój styl rysowania.
Ten nowy okromnie mi sie nie podoba.

Posted

[quote name='emdziolek']Zuzka - zajedwabiste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba se zamówie u ciebie taki piękny obrazek w dużym formacie i powiesze na ściane :D:D

Betty - bez urazy - ale kiedys malowałaś 100 razy lepiej, ten rysunek jest do bani wg mnie, jest płaski, bez życia, kolory sie zlewają, wszystko wygląda jak jedna wielka plama. Wyglada jakbys rysowała to z ogromną niechęcią.
A tak kiedyś lubiłam Twój styl rysowania.
Ten nowy okromnie mi sie nie podoba.[/QUOTE]

dziekiza szczera opinie. Widocznie sie wypalilam. Żaden rysunek juz dobrze mi nie wychodzi. Trudno ;) Ale dzieki- naprawde.

Posted

Moze zrób sobie małą przerwe w rysowaniu - ja jak przestało mi wychodzić bo za dużo rysowalam, odłożyłam wszystko na miesiac i totalnie nie tykałam nic.
Później wziełam sie za coś czego nigdy wczesniej nie robiłam, narysowałam portret człowieka - wyszedł genialnie jak na pierwszy raz, później drugi i trzeci i wreszcie wiem jak rysować ludzi hehehe :P
Ja zawsze robie soie przerwe jak przestaje mi wychodzic :P

Posted

[quote name='emdziolek']Moze zrób sobie małą przerwe w rysowaniu - ja jak przestało mi wychodzić bo za dużo rysowalam, odłożyłam wszystko na miesiac i totalnie nie tykałam nic.
Później wziełam sie za coś czego nigdy wczesniej nie robiłam, narysowałam portret człowieka - wyszedł genialnie jak na pierwszy raz, później drugi i trzeci i wreszcie wiem jak rysować ludzi hehehe :P
Ja zawsze robie soie przerwe jak przestaje mi wychodzic :P[/QUOTE]

mialam przerwe pomad poltora roku...widocznie zaszkodzila, no coz. trudno sie mowi.

Posted

Zresztą popatrz sobie na swój rysunek Molly z przed lat czy takiego pięknego goldenka narysowałaś albo sznupka czarnego, chodzi mi o ten portret a nie o snupa olbrzyma.
Był tez piekny rysunek Komy i labcia - no to były małe arcydzieła.
A ten Twój nowy rysunek wyglada jak ten z tych Twoich pierwszych 3 co wstawiłas rysujac juz pastelami :P

Odpocznij, zregeneruj siły artystyczne i za jakis czas narysuj cos juz na "świeżo" :) Założe sie że bedzie o niebo lepiej :)