puchu Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Nie podawałaś. Pn-pt do 14 mogę podjechać gdziekolwiek. Cały weekend będę na wystawie (zawody agility), wiec jeżeli się wybierasz, możemy się tam umówić. Quote
Bolsbokser Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 puchu napisał(a):Nie podawałaś. Pn-pt do 14 mogę podjechać gdziekolwiek. Cały weekend będę na wystawie (zawody agility), wiec jeżeli się wybierasz, możemy się tam umówić. dam znać na pw Quote
Domiśka Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 pineska nie zle to wyglą da ja mam zamiar narysowac 2 owczarki szetlandzkie Quote
Bolsbokser Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Domiśka napisał(a):pineska nie zle to wyglą da ja mam zamiar narysowac 2 owczarki szetlandzkie To rysuj i pokazuj. Quote
Pinesk@ Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Puchu boksio świetny! Czwarty rysunek psa?! Nie wierzę! :D Bolsbokser zdjęcie oryginału to format większy niż A3 więc się cały też nie mieści w skanerze. Ale tu fragment: I już widzę co zrobiłam źle. Tylko jak to poprawić, żeby to jakoś wyglądało? Nie patrzcie na nos bo bedzie robiony od nowa ... ;) Quote
LeCoyotte Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Puchu żartujesz?:lol: świetny jest! Quote
Bolsbokser Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Pineska, dlatego zawsze proszę o wstawienie fotki, bo jak się zestawi jedno obok drugiego, to autor rysunku sam widzi, co źle zrobił :) Generalnie ten nosek do poprawy, musisz lepiej zaznaczyć stop i białą maskę na kufie, "usta" powinny ciutkę wyżej się zaczynać i być "wyższe"/"szersze" na wysokość - nie wiem, jak to opisać. Ta "pętelka" na ustach (w samym rogu) powinna zawijać do dołu, a nie do góry i musi być szersza. Quote
Pinesk@ Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Dzięki, dzieki, jutro będę działac dalej :) Quote
Koma Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 wolno idzie ale idzie... na dowód zdjęcie- słabiutkie bo telefonem... ma być z obrożą czy bez bo nie pamiętam? Quote
Bolsbokser Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Łoch, śliczniutki. Fajnie się zapowiada :) No lepiej bez obroży - ładniej :) Quote
Bolsbokser Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 betty_labrador napisał(a):a co myslicie o moim rysunku? Oj, przepraszam, nie wyświetliło mi się od razu zdjęcie. Teraz już je widzę. Też bardzo fajnie. Masz charakterystyczną kreskę. Od razu wiadomo, że to Twoja praca :) Nie będę Ciebie nakłaniać do treningu rysowania kreska po kresce, bo to nie byłby już Twój styl.Ale ... wg mnie mogłabyś popracować nad tym, żeby łagodniej zmieniać kierunek sierści - tutaj akurat na tułowiu. No i mimo wszystko zrobiłabym delikatniejszy, albo może bardziej pełny cień. Ale to moje zdanie. Generalnie niczego nie musisz zmieniać. Zdjęcia nie widziałam, ale wg mnie proporcje są OK. Quote
betty_labrador Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 dziekuje :) mówisz o cieniu na podłodze? jesli tak to sama go wymyślałam-nie potrafię z pamięci za dużo :) fakt ze czasem na tulowiu-jak nie widac duzo na zdjeciu robie wymyslone przyspieszone kreski. A włos po włosku... hmm ciezko mi z tym. Ja wole tak rysować. Choc wcale to nie jest na szybko. Ale może za któryms razem postaram sie, i zobacze jak mi wyjdzie. Czy to będzie jeszcze mój styl ;) Quote
Bolsbokser Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Tak, mam na myśli cień na podłodze. Na fotografii trochę się znasz. Na świetle pewnie też i na cieniu sądzę, że również. Albo podpatrz, jak jest to na zdjęciu, no chyba, że nic nie widać, albo ... zastanów się skąd mogłoby padać światło. Najlepiej chyba przyjąć, że z góry i zza psa trochę (bo tak zazwyczaj jest na takich pstrykach) i w tej sytuacji cień na podłodze powinien być przyciemniony tuż przy psie i delikatnie powinien się rozjaśniać w miarę oddalania się od psa - będzie bardziej naturalny :) Quote
Bolsbokser Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 betty_labrador napisał(a):no z tym właśnie gorzej :D Rozwinęłam wypowiedź - zerknij powyżej. Quote
LeCoyotte Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Bolsbokser napisał(a): Albo podpatrz, jak jest to na zdjęciu, no chyba, że nic nie widać, albo ... zastanów się skąd mogłoby padać światło. Najlepiej chyba przyjąć, że z góry i zza psa trochę (bo tak zazwyczaj jest na takich pstrykach) Jak dla mnie światło pada z przodu, pewnie z lampy błyskowej. Ale zamiast zgadywać niech betty sprawdzi na zdjęciu;) Quote
Bolsbokser Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 LeCoyotte napisał(a):Jak dla mnie światło pada z przodu, pewnie z lampy błyskowej. Ale zamiast zgadywać niech betty sprawdzi na zdjęciu;) Najlepiej sprawdzić. Ale jeśli nie było z lampą .... bla bla bla ... w każdym razie trzeba pokombinować :) Quote
betty_labrador Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 tak lampa blyskowa ;) to zdjecie Quote
Bolsbokser Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 zapraszam do licytacji Portretu Bysia autorstwa LeCoyotte http://allegro.pl/portret-boksera-by...812445681.html Quote
Bolsbokser Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 A mój już tuż tuż ... Odważyłam się nos narysować :) bo zawsze mam z nim problem. Skany na razie są kiepski. Jak portret będzie gotowy, to będę wyciskać siódme poty ze skanera :) Quote
Recommended Posts