Lemur. Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Z powodu nudy odpaliłam gimpa i narysowałam te oto oko ;P . W zasadzie to nie wiem po co je wstawiam, ale zastanawiam się nad tworzeniem grafiki komputerowej. Może w jakiś sposób będzie mi to wychodzić. :). Quote
vege* Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='Domiśka']A tu już skończony[/QUOTE] Śliczny, ale ja bym zrobiła trochę cieńszy ten wzorek koło oka ;-) Quote
LeCoyotte Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='rodzice'] http://img594.imageshack.us/img594/1954/p1080066y.jpg Skąd czerpiesz wzory? Już gdzieś widziałem tego psa;) Quote
betty_labrador Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 [quote name='LeCoyotte']Skąd czerpiesz wzory? Już gdzieś widziałem tego psa;)[/QUOTE] moze jakies znane zdjecie? moze z gazety o psach? Quote
rodzice Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 O matko zastrzeliłeś mnie :-o . Nie pamiętam . Mam tego setki . Od lat zbieram psie gazety , psie kalendarze , mam tysiace fotek z wystaw . Musialabym teraz to wszystko przejrzeć i zobaczyć skad mam tego psiaka . Czesto bywa tak ze robię jednego psiaka z kilku , głowa od jednego , ogonek od drugiego , wtedy mi się lepiej komponuje . Niektórym otwieram pychole i pokazuje język , odsłaniam oczy - no generalnie różnie to bywa . Jeżeli rozpoznałeś tego pieska to znaczy ze nie jest żle :lol: i coś tam mi jednak wychodzi . Ale mam prośbę , jeżeli znasz psiaka i jego wlascicieli daj mi na priv namiary na nich , ja chyba nie jestem w stanie odtworzyć skad mam wzór bo ze szkicu nic nie wywnioskuję . Quote
NightQueen Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='LeCoyotte']Skąd czerpiesz wzory? Już gdzieś widziałem tego psa;)[/QUOTE] [quote name='rodzice']O matko zastrzeliłeś mnie :-o . Nie pamiętam . Mam tego setki . Od lat zbieram psie gazety , psie kalendarze , mam tysiace fotek z wystaw . Musialabym teraz to wszystko przejrzeć i zobaczyć skad mam tego psiaka .[/QUOTE] to jest grzywacz z Przyjaciela Psa, tak mi się przynajmniej wydaje, gazeta z roku bodajże '08 czy '09 Quote
rodzice Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 hi hi no mówiłam ze mam tego sporo skoro to rok 08 czy 09 a nadal regularnie kupuję psie gazety to wyobraźcie sobie ile tego było . Było bo w tej chwili sporą część wydałam znajomej . Quote
NightQueen Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='rodzice']hi hi no mówiłam ze mam tego sporo skoro to rok 08 czy 09 a nadal regularnie kupuję psie gazety to wyobraźcie sobie ile tego było . Było bo w tej chwili sporą część wydałam znajomej .[/QUOTE] też mam sporo starych magazynów, ale robiłam w nich porządek ostatnio więc mniej więcej pamiętam co tam było ;) i też używam ich jako wzorów do rysowania Quote
betty_labrador Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 [quote name='NightQueen']to jest grzywacz z Przyjaciela Psa, tak mi się przynajmniej wydaje, gazeta z roku bodajże '08 czy '09[/QUOTE] tez mi sie kojarzy to z PP :) pamietam taki plakacik wisial chwile na mojej scianie. I Pati ma racje ze PP :) Quote
dora1221 Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 witam:) jestem tu nowa... wszystkie Wasze rysunki mi sie strasznie podobaja:) sama rowniez szkicuje:) mam do Was pytanie:oops: czy moglby mi ktos naszkicowac mojego pieska? jesli ktos bedzie chetny to prosze o napisanie na moja poczte [email protected] a podesle jego zdjecie:) w zamian tez moge tej osobie cos naszkicowac a wczesniej podeslac kilka szkicow;) pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i zycze sukcesow w dalszym rysowaniu:) Quote
borysova Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Hej dora1221, ja się chętnie podejmę, jeśli byś chciała :) Nie rysuję genialnie ale mogłabym poćwiczyć, A Ty w zamian narysowałabyś mojego psiaka, ok? :P Quote
Bolsbokser Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 [quote name='borysova']Hej dora1221, ja się chętnie podejmę, jeśli byś chciała :) Nie rysuję genialnie ale mogłabym poćwiczyć, A Ty w zamian narysowałabyś mojego psiaka, ok? :P A ja czekam na efekty :) Tymczasem, dopieszczam swojego Boksera i dzisiaj wstawię ukończony portrecik. Przepraszam, że nie zaoferuję rysunku,ale mam kilka zaległych zleceń i ... nie dam rady, na razie. Quote
dora1221 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='borysova']Hej dora1221, ja się chętnie podejmę, jeśli byś chciała :) Nie rysuję genialnie ale mogłabym poćwiczyć, A Ty w zamian narysowałabyś mojego psiaka, ok? :P okey.:) to napisz do mnie na poczte i odrazu wyslij zdjecie swojego pieska:) moja poczta to [email protected] Quote
dora1221 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='Bolsbokser']A ja czekam na efekty :) Tymczasem, dopieszczam swojego Boksera i dzisiaj wstawię ukończony portrecik. Przepraszam, że nie zaoferuję rysunku,ale mam kilka zaległych zleceń i ... nie dam rady, na razie.[/QUOTE] nic nie szkodzi;) czekamy na potrtet twojego bokserka:) Quote
dora1221 Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='mrowa23']a ja Wam pokaże mojego anglika;) jak takie cuda sie na koszulkach robi? tez bym cos takiego chciala:( Quote
Bolsbokser Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 [quote name='dora1221']nic nie szkodzi;) czekamy na potrtet twojego bokserka:) Noooo ... w zasadzie skończony. Jeszcze tylko kosmetyka - ostateczne kontrastowanie, delikatne cienie na białej sierści i ... bdb skan !!! A kto mi podpowie, czy robić jakieś delikatne "tło", gdzieś przyciemnić kartkę, żeby to ładnie wykończyć, czy zostawić taką samą głowę na białej kartce ? Quote
Bolsbokser Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Zapraszam do licytacji PORTRETU ZUZY autorstwa ZORLIS http://allegro.pl/portret-boksera-fundacja-sos-bokserom-i1872452493.html Quote
Bolsbokser Posted October 12, 2011 Posted October 12, 2011 Nooo, a mój portrecik Boksera wygląda mniej więcej tak: Mniej więcej, ponieważ biały kawek szyi nie jest wcale taki biały. Znowu muszę się pogimnastykować, żeby to delikatne cieniowanie było widoczne :angryy: Czy ktoś ma jakieś uwagi ??? Quote
borysova Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 dora1221 - wysłałam :P Śliczny bokser ;P Quote
makot'a Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 Dziś z nudów...a raczej z powodu za dużej ilości roboty, narysowałam sobie doga niemieckiego :P Kiepskiej jakości zdjęcie, bo już ciemno jest, a nie chce mi się tego doświetlać jakoś szczególnie...może jutro wrzucę lepszą wersję, jeśli ktoś będzie chciał szczegółów. Pozdrawiam :) Quote
Bolsbokser Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 makot'a;17805100 napisał(a):Dziś z nudów...a raczej z powodu za dużej ilości roboty, narysowałam sobie doga niemieckiego :P https://lh4.googleusercontent.com/-4QrXdl1DpQw/TpdJjA4cFmI/AAAAAAAAAk4/1m9NzthKw9A/s500/dogniem.JPG Kiepskiej jakości zdjęcie, bo już ciemno jest, a nie chce mi się tego doświetlać jakoś szczególnie...może jutro wrzucę lepszą wersję, jeśli ktoś będzie chciał szczegółów. Pozdrawiam :) A to ja będę upierdliwa - DAWAJ WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW !!! Znaczy lepszą fotę wstawiaj. Makot'a - zerknij na tego mojego boksera i podpowiedz mi, czy robić delikatne tło tego typu, co Ty przy dogu ? Nigdy wcześniej nie robiłam takich zaciemnień, więc generalnie mam jeszcze nieuwrażliwione na to oko i nie bardzo wiem, czy by się ono przydało w koło boksera czy nie. Quote
betty_labrador Posted October 13, 2011 Posted October 13, 2011 makota cudnie :loveu: uwielbiam taki styl rysowania. Daj prosze powiekszenie :) Quote
Recommended Posts