LeCoyotte Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Unbelievable napisał(a):Rysuję go ołówkiem z ikei i 6b, i temperuję je nożem, tak to jest jak się nie weźmie rzeczy do rysowania:evil_lol: Nóż jest lepszy niż jakakolwiek temperówka;) mam też pytanie. Źrenice są wymyślone bo na zdjęciu prawie nie było widać, czy tak jest ok? Przepraszam za marne zdjęcie :roll: http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/20110901508.jpg Wygląda ok, nie ma zeza;) betty_labrador napisał(a): a ja zaczęłam nowy rysunek ołówkiem- ale na kartce trochę fakturowanej i kurcze chyba nie potrafię uzyskać na takiej kartce pojedynczych włosków! musze wziąć taka kartke bez faktury-na takowej bardzo fajnie wlasnie rysowalo mi sie ostatnią bokserke Pyze. Na grubo fakturowanym słabo szczegóły wychodzą, też wolę gładsze, ale nie aż tak jak kartka do ksero;) A to mój bokser Quote
Pinesk@ Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 kotecek skończony :P Słuchajcie mam dylemat. Dziś zaczęłam rysować tego psiaka i nie wiem co zrobić z okolicą, którą zaznaczyłam na czerwono. Na zdjęciu jest ono totalnie ciemne, czarne. Myślicie, ze rysować na czarno czy użyć wyobraźni i rozjaśnić, narysować bez cienia takiego mocnego? zdjecie: Quote
Bolsbokser Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Ooooch ...miodzio http://art.pastelworks.net/boxer_bysio.jpg Pineska, wiesz no to nie jest takie czarne. Postaraj się narysować żuchwę i nos jak trzeba, i delikatnie zaznacz tez cień na języku. Quote
Unbelievable Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 LeCoyotte napisał(a):Nóż jest lepszy niż jakakolwiek temperówka;) może i tak, jak się potrafi to obsługiwać :evil_lol: ale bardziej niż temperówki brak mi gumki i ołówka 2b :-( mój boksiu prawie gotowy ale przy twoim mogę się schować :mdleje: Quote
Pinesk@ Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Bolsbokser napisał(a): Pineska, wiesz no to nie jest takie czarne. Postaraj się narysować żuchwę i nos jak trzeba, i delikatnie zaznacz tez cień na języku. ok, popróbuję :) Boksio fantastyczny... ! Quote
Bolsbokser Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 A ja przeszłam dzisiaj samą siebie. Rysowałam o 6 rano, jadąc autobusem do pracy :) jechał taaaak spokojnie. Quote
betty_labrador Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Pineska ja bym rysowala jak jest na zdjęciu. A kotek tzn Żbik(?) nie ma za ostro narysowanych tych wąsów? Quote
Pinesk@ Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 Chyba ma ;) trochę przesadziłam. Ale na żywo aż tak kontrastowy nie jest ;) Quote
Bolsbokser Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 No wyszły troszkę zbyt intensywnie te wąsy. Ja jeszcze nie doszłam do ładu ze swoim skanerem i wciąż nie mam dobrego skanu mojego poprzedniego boksia - cały jest bardzo ciemny, a kawałek klaty ma biały i on wyszedł, jakbym narysowała 5 kresek na krzyż, zamiast cieniowania :( Jak dojdę do ładu z ustawieniami to wstawię wreszcie porządany efekt. PS. A do moich Boksi to chyba już wszyscy się przyzwyczaili, bo nikt nie zauważył boksia do kalendarza rysowanego w autobusie :eviltong: Quote
Domiśka Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 A ja mam takie pytanko jak się rysuje z siatką? Quote
betty_labrador Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 boksio w busie super :D kreski stawiac w takim miejscu to niezła sztuka :> Saba nera mi sie podoba ten wilk :razz: dopracuj tylko :) łapy nie są najgorsze ;) z pamięci czy ze zdjęcia? Quote
Bolsbokser Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Domiśka napisał(a):A ja mam takie pytanko jak się rysuje z siatką? Hmmm... rysujesz sobie siatkę na kartce i na zdjęciu. Potem przenosisz proporcje, czyli rysujesz w danym kwadracie siatki to, co jest w odpowiadającym mu kwadracie na zdjęciu. Mój Boksio idzie do przodu ... Nie mogę się doczekać Boksiów Komy, Unbelievable i Puchu Quote
Unbelievable Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Chyba skończyłam, czekam na sugestie co poprawić ;) i znowu przepraszam za marne zdjęcie, jeżeli trzeba mogę zrobić normalnym aparatem(o ile go odkopię) Quote
Pinesk@ Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Ale ma zaciętą minę! Bardzo fajnie wyszło! :) A tu moje skończone brzydactwo. Skopałam, wiem, cierpliwości do wykończenia dokładnego zabrakło. Nosek skopałam i tą paszczę jednak. Obecnie zabieram się za cziłki długowłose. Format A3. Trening podobno czyni mistrza :P Quote
betty_labrador Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 fajne rysunki girls :) wystarane:) Quote
Bolsbokser Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Unbelievable napisał(a): http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/308551_216015655118507_100001302231612_510564_242863_n.jpg Chyba skończyłam, czekam na sugestie co poprawić ;) i znowu przepraszam za marne zdjęcie, jeżeli trzeba mogę zrobić normalnym aparatem(o ile go odkopię) Wg mnie mogłabyś jednak przyciemnić te oczka, wiem że są niedoświetlone, ale obecnie wyglądają jak ludzkie i mają trochę wściekłe spojrzenie. Poza tym podoba mi się. Pineska, rzeczywiście coś nosek nie wyszedł. Ogólnie mi się podoba. popracuj nad łagodnością kresek, żeby miały bardziej "miękki: wygląd. To co mi się rzuca w oczy, to zbyt mocno zaznaczone oko w stosunku do całej reszty. Może, po prostu troszeczkę mocniej wycieniować sierść, to się zrówna kontrast z oczami, Albo okolice oczu troszeczkę mocniej zaznaczyć, żeby nie same oczy. Quote
Pinesk@ Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Dzięki Bolsbokser za bardzo, bardzo cenne rady, bede nad tym pracować :) Tymczasem sobie siedzę nad tym szkicem i nie wiem jak poprawic tego pieska po lewej żeby nie miał tak komicznego wyglądu (tak mi sie wydaje, ze śmiesznie wyglada). Oczy rysowałam z głowy bo na zdjęciu są bardzo ciemne. Chyba za szeroko są? + no i oczywiście jak an razie za ciemne do reszty bo sie za mocniejsze cieniowanie jeszcze nie zabrałam PS: To jest format A3 także cały rysunek się na skaner nie zmieścił większy format: http://i641.photobucket.com/albums/uu138/Pineska_92/bazgrolkowo/due.jpg Quote
Bolsbokser Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Na prawdę fajnie to http://i641.photobucket.com/albums/uu138/Pineska_92/bazgrolkowo/mae.jpg zaczyna wyglądać. Ja też niedługo będę chihuałki długowłose rysować, ale aż trzy :) Na pewno wrzucę je tutaj. A pokażesz fotkę ? To może u da mi się podpowiedzieć, jak poprawić ten komiczny uśmiech :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Bolsbokser napisał(a):Wg mnie mogłabyś jednak przyciemnić te oczka, wiem że są niedoświetlone, ale obecnie wyglądają jak ludzkie i mają trochę wściekłe spojrzenie. Poza tym podoba mi się. już poprawione, faktycznie za jasne były ;) co z wysyłką? Quote
Falkaa Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 to raczej zażenowanie :D :evil_lol: świetny jest ! :D Quote
Bolsbokser Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 WOW, Puchu, SUPER http://i178.photobucket.com/albums/w249/pusia84/grafika/skanowanie0001-4.jpg Ja bym jeszcze większy kontrast zrobiła w uszach. Quote
puchu Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Super, że się podoba :) Jak się umówimy na oddanie go? Dla tych co dopiero zaczynają, to mój czwarty rysunek psa :) Quote
Bolsbokser Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 puchu napisał(a):Super, że się podoba :) Jak się umówimy na oddanie go? Dla tych co dopiero zaczynają, to mój czwarty rysunek psa :) No ten powyżej to mój 10-ty,ale taki bardziej szczegółowy to dopiero jakiś 6-ty. Wszystko przed Tobą. Widzę postęp. Podawałam Ci chyba swój numer tel ?! nie pamiętam. Dam znać, jak będę mieć ranną zmianę w pracy. Quote
Recommended Posts