Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Unbelievable napisał(a):
Rysuję go ołówkiem z ikei i 6b, i temperuję je nożem, tak to jest jak się nie weźmie rzeczy do rysowania:evil_lol:

Nóż jest lepszy niż jakakolwiek temperówka;)

mam też pytanie. Źrenice są wymyślone bo na zdjęciu prawie nie było widać, czy tak jest ok?
Przepraszam za marne zdjęcie :roll:

http://i797.photobucket.com/albums/yy256/usterajs/20110901508.jpg

Wygląda ok, nie ma zeza;)

betty_labrador napisał(a):

a ja zaczęłam nowy rysunek ołówkiem- ale na kartce trochę fakturowanej i kurcze chyba nie potrafię uzyskać na takiej kartce pojedynczych włosków! musze wziąć taka kartke bez faktury-na takowej bardzo fajnie wlasnie rysowalo mi sie ostatnią bokserke Pyze.

Na grubo fakturowanym słabo szczegóły wychodzą, też wolę gładsze, ale nie aż tak jak kartka do ksero;)

A to mój bokser

Posted

kotecek skończony :P

Słuchajcie mam dylemat. Dziś zaczęłam rysować tego psiaka i nie wiem co zrobić z okolicą, którą zaznaczyłam na czerwono. Na zdjęciu jest ono totalnie ciemne, czarne. Myślicie, ze rysować na czarno czy użyć wyobraźni i rozjaśnić, narysować bez cienia takiego mocnego?

zdjecie:

Posted

LeCoyotte napisał(a):
Nóż jest lepszy niż jakakolwiek temperówka;)

może i tak, jak się potrafi to obsługiwać :evil_lol: ale bardziej niż temperówki brak mi gumki i ołówka 2b :-(
mój boksiu prawie gotowy ale przy twoim mogę się schować :mdleje:

Posted

Bolsbokser napisał(a):

Pineska, wiesz no to nie jest takie czarne. Postaraj się narysować żuchwę i nos jak trzeba, i delikatnie zaznacz tez cień na języku.

ok, popróbuję :)

Boksio fantastyczny... !

Posted

No wyszły troszkę zbyt intensywnie te wąsy.
Ja jeszcze nie doszłam do ładu ze swoim skanerem i wciąż nie mam dobrego skanu mojego poprzedniego boksia - cały jest bardzo ciemny, a kawałek klaty ma biały i on wyszedł, jakbym narysowała 5 kresek na krzyż, zamiast cieniowania :(
Jak dojdę do ładu z ustawieniami to wstawię wreszcie porządany efekt.

PS. A do moich Boksi to chyba już wszyscy się przyzwyczaili, bo nikt nie zauważył boksia do kalendarza rysowanego w autobusie :eviltong:

Posted

Domiśka napisał(a):
A ja mam takie pytanko jak się rysuje z siatką?

Hmmm... rysujesz sobie siatkę na kartce i na zdjęciu. Potem przenosisz proporcje, czyli rysujesz w danym kwadracie siatki to, co jest w odpowiadającym mu kwadracie na zdjęciu.

Mój Boksio idzie do przodu ...

Nie mogę się doczekać Boksiów Komy, Unbelievable i Puchu

Posted

Ale ma zaciętą minę! Bardzo fajnie wyszło! :)

A tu moje skończone brzydactwo. Skopałam, wiem, cierpliwości do wykończenia dokładnego zabrakło. Nosek skopałam i tą paszczę jednak.
Obecnie zabieram się za cziłki długowłose. Format A3. Trening podobno czyni mistrza :P

Posted

Unbelievable napisał(a):

http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/308551_216015655118507_100001302231612_510564_242863_n.jpg

Chyba skończyłam, czekam na sugestie co poprawić ;)
i znowu przepraszam za marne zdjęcie, jeżeli trzeba mogę zrobić normalnym aparatem(o ile go odkopię)

Wg mnie mogłabyś jednak przyciemnić te oczka, wiem że są niedoświetlone, ale obecnie wyglądają jak ludzkie i mają trochę wściekłe spojrzenie.
Poza tym podoba mi się.

Pineska, rzeczywiście coś nosek nie wyszedł. Ogólnie mi się podoba. popracuj nad łagodnością kresek, żeby miały bardziej "miękki: wygląd.
To co mi się rzuca w oczy, to zbyt mocno zaznaczone oko w stosunku do całej reszty. Może, po prostu troszeczkę mocniej wycieniować sierść, to się zrówna kontrast z oczami, Albo okolice oczu troszeczkę mocniej zaznaczyć, żeby nie same oczy.

Posted

Dzięki Bolsbokser za bardzo, bardzo cenne rady, bede nad tym pracować :)

Tymczasem sobie siedzę nad tym szkicem i nie wiem jak poprawic tego pieska po lewej żeby nie miał tak komicznego wyglądu (tak mi sie wydaje, ze śmiesznie wyglada). Oczy rysowałam z głowy bo na zdjęciu są bardzo ciemne. Chyba za szeroko są? + no i oczywiście jak an razie za ciemne do reszty bo sie za mocniejsze cieniowanie jeszcze nie zabrałam
PS: To jest format A3 także cały rysunek się na skaner nie zmieścił

większy format:
http://i641.photobucket.com/albums/uu138/Pineska_92/bazgrolkowo/due.jpg

Posted

Bolsbokser napisał(a):
Wg mnie mogłabyś jednak przyciemnić te oczka, wiem że są niedoświetlone, ale obecnie wyglądają jak ludzkie i mają trochę wściekłe spojrzenie.
Poza tym podoba mi się.

już poprawione, faktycznie za jasne były ;) co z wysyłką?

Posted

puchu napisał(a):
Super, że się podoba :) Jak się umówimy na oddanie go?

Dla tych co dopiero zaczynają, to mój czwarty rysunek psa :)

No ten powyżej to mój 10-ty,ale taki bardziej szczegółowy to dopiero jakiś 6-ty.
Wszystko przed Tobą. Widzę postęp.

Podawałam Ci chyba swój numer tel ?! nie pamiętam.
Dam znać, jak będę mieć ranną zmianę w pracy.