gagata Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Witamy na wątku i na dogo...Jak bedzie potrzebna pomoc prosze tu napisac, pomożemy...:lol: Ja też jestem z tej starszej wachty i całkiem nie tak dawno umialam tylko stawiac pasjansa na komputerze... Quote
malagos Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Pewnie, gagata, pewnie, starszej :diabloti: Ale taki klubik Młodego Seniora mozemy utworzyć, czemu nie?... Quote
gagata Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='malagos']Pewnie, gagata, pewnie, starszej :diabloti: Ale taki klubik Młodego Seniora mozemy utworzyć, czemu nie?...[/quote]Cicho, do poważnej babci mówisz...Hi, będę się miała od kogo uczyć, bo dzieciom to cierpliwości do mnie brak...:diabloti: Klub Młodego Seniora - super!:multi: Quote
Isadora7 Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Witajcie w Klubie Młodego Seniora:loveu: Quote
Neris Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 Jaka jest DOLNA granica wieku? Było w weekend sporo telefonów, jeden wręcz ZABÓJCZY. 7 rano, dzwoni telefon, ja dość nieprzytomna jeszcze odbieram. - Słucham - Gdzie są te szczeniaki?? - w Pomiechówku - Qu.....wa koniec rozmowy Quote
AnnaA Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 Dostałam wiadomośc na swoją pocztę, udało mi się napisac odpowiedż i gdzieś ją wysłałam, ale nie wiem dokąd. Wdalszym ciągu podtrzymuję chęc pomocy ale ciągle nie wiem jak. Jakie warunki trzeba spełniac aby byc DT? Quote
Neris Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Anno, nie otrzymałam Twojej wiadomości. Jeśli chodzi o wysyłkę rzeczy na bazarek, chętnie podam swój adres bo widzę że innych "wyrywnych" brak :evil_lol: Jeśli chodzi o DT to chyba każda z osób przekazujących do niego psy ma inne wymagania. Warto też wiedzieć, czy wolimy psy starsze, młodsze, szczenięta, każdy z nich ma inne wymagania. Możesz po prostu czytać wątki psów potrzebujących domu tymczasowego i z czasem któryś wpadnie Ci w oko. Quote
gagata Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Anno, najlepiej jest zastanowic sie na początku, jakie pieski lubisz, małe, duże, młode, stare i jakie warunki masz im do zaoferowania (czy mieszkasz w bloku, czy w domku, czy masz ogródek, mozliwośc np postawienia kojca itp).Potem warto pomysleć, czy dasz radę takiemu psu zapewnić stałą opieke, tj, spacery,ew.weta,prawidłowe jedzenie.Czy znajdzie sie ktos, kto w sytuacji awaryjnej pomoże w opiece nad psem np. szpital itp... Często bywa tak, że osoba przyjmujaca psa na płatny DT pozostaje w psiakiem sama, bez wsparcia osób deklarujących pomoc finansowa i warto sie z tym liczyc. Póżniej możesz poszukać sobie takiego psiaka, który zapadnie Ci gdzieś w serducho, np tu na dogo albo gdzies indziej, choćby po nawiązaniu współpracy z osobami szukającymi DT i już. Po jakims tam czasie zorientujesz sie sama, czy możesz dać DT kolejnemu psu, czy dajesz rade.;) Warto pamietać, że na DT moga trafiac psy, które nie umieja zachować czystości w domu,żle znosza samotność, boja sie ludzi - jednym słowem, trzeba je tego wszystkiego nauczyć...Straty materialne tez moga sie zdarzyc (zjedzenie buta czy nadgryzienie wersalki albo drzwi:evil_lol:} Quote
żabusia Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Prosze pomoc: http://www.dogomania.pl/forum/f1161/pilnie-potrzebna-kasa-na-sterylke-aborcyja-147654/#post13058823 Quote
AnnaA Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Przepraszam, że Ci zawróciłam głowę tymi drobiazgami na bazarek. Masz racje, że koszt wysyłki może przekroczyc dochód z bazarku. Szkoda,że mieszkasz z drugiej strony W-wy bo jestem zmotoryzowana i mogłabym podjechac. Mieszkam na skraju Puszczy Kozienickiej. A może ktoś będzie chętny z okolic Piseczna, Góry Kalwarii. Jeżeli chodzi o DT to jeszcze sprawę przemyślę z tym, że oferuję DT nieodpłatnie ale mam dwa swoje psy, które mogą protestowac /w tym jeden duży/. Quote
Neris Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Aniu, wcale nie zawracałaś głowy, w końcu koszty wysyłki obciążały Ciebie więc trochę się martwiłam. Będę chyba zawozić psa do Konstancina w piątek, może wtedy udałoby się spotkać. Na razie to patykiem na wodzie pisane, ale może się wyklaruje. Quote
malagos Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Ale mozna z tym bazarkiem zrobić tak: porobić kazdej rzeczy zdjecia, przesłać do osoby, która ma wprawę w wystawianiu bazarków, ta prowadzi i podnosi itp. bazarek, a po jego zakończeniu pieniadze wraz z kwotą za przesyłkę są wpłacane na konto np. Anny, ta zostawia sobie kwotę za przesyłki, resztę wysyła na konto Neris. Tak wystawim bazarki EVA2406. Quote
gagata Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 No tak, tylko AnnaA napisala,że nie jest komputerowo biegła....Pytanie, czy sobie poradzi z fotami i ich przekazaniem do kogoś... Anno? Quote
AnnaA Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 W piątek Konstancin bardzo by mi odpowiadał. Podaję nr komórki 509142552 Quote
Abrakadabra Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Neris, i Anna jak nie dacie rady w piątek (z Konstancinem) - to jestem w stanie pomóc Wam w przyszłym tygodniu. Sorry, ale dopiero po niedzieli i na dodatek nie wiem dokładnie kiedy..., ale pomogę. Tylko wyslijciemi PW, bo jestem "zalatana". Quote
kasiaprodex Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Neris napisał(a):Aniu, wcale nie zawracałaś głowy, w końcu koszty wysyłki obciążały Ciebie więc trochę się martwiłam. Będę chyba zawozić psa do Konstancina w piątek, może wtedy udałoby się spotkać. Na razie to patykiem na wodzie pisane, ale może się wyklaruje. jakiego psa sie pozbywasz?:cool3: Quote
Neris Posted September 29, 2009 Author Posted September 29, 2009 Luśkę, tę którą Dorota nosiła na rękach, pani wie jaki to pies i chce się podjąc. Quote
AnnaA Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 Mogę zaoferowac transport tego pieska do Konstancina. Poza tym mogę przywieżc oferowane drobiazgi na bazarek do Pomiechówka ale tylko w niedzielę /mniejszy ruch na drogach/. Kontakt 509142552 Quote
Neris Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Mail od pani Siuraka: Dawno się nie odzywałam za co bardzo przepraszam, ale nie miałam internetu. Standardowo przesyłam kilka fotek . Bary waży już 18kg w ciągu miesiąca przytył aż 9kg jest już taaaaki duży . Jeżeli chodzi o jego zamiłowanie do ptaków to niestety mu nie przeszło , ostatnio znowu musiałam zakopać biednego gołąbka w sumie to trzeci no i jeszcze jeden wróbel. Swoim wyglądem coraz bardziej przypomina matkę , ma podobną sierść i mordkę - jeżeli dobrze pamiętam, myślę ze będzie z niego duuuuży owczarek.przeszedł już wszystkie szczepienia , jest zdrowy i wesoły. Jestem Ciekawa czy jego siostrzyczki znalazły dom(mam nadzieję że tak ). Poza tym Bary ma kolegę Maksa też owczarka świetnie się razem bawią , zabieramy go prawie wszędzie , ostatnio byliśmy z nim nad wodą suuuuper się pluskał. Jedyny kłopot jaki z nim mamy to to że nie chce spać ani w budzie ani w domu jest mu chyba za ciepło mam nadzieje że jak mu dupka zmarźnie w zimę to wejdzie do swojej budy, bo jak narazie to śpi sobie pod samochodem:-) Pozdrawiam Anna Quote
Neris Posted September 30, 2009 Author Posted September 30, 2009 Aniu, nie wiem jak będzie z Konstancinem bo państwo sie nie odzywają. Quote
AnnaA Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 Ponawiam chęc przywiezienia "bazarku"w niedzielę. Daj znac na tel lub meil. Quote
AnnaA Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 A może znalazłby się ktoś z drugiej strony W-wy tzn od południa /Zalesie, Konstancin, Piseczno/ kto też działa na rzecz psiaków i przydałoby mu się trochę bazarkowych drobiazgów. Może byc też ktoś z Radomia - to tylko 40 km ode mnie. Czekam na odzew - ofiarowuję pomoc. Quote
Neris Posted October 1, 2009 Author Posted October 1, 2009 Jesteśmy z Anną w kontakcie telefonicznym :) Znowu było o dziewuszki parę telefonów, ale nikt nie zgadza się na sterylizację. Jedynie jedna młoda pani z Warszawy- Żerania, która ma jeszcze zadzwonić w niedzielę ma do tego jakieś rozsądne podejście. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 ehhh ta sterylka....nie wiem co tych ludzi tak przeraża-pewnie nie tyle "okaleczenie", co tez jeszcze cena....ale marzec miesiącem sterylizacji to taniej... Quote
Recommended Posts