Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Właściwie jedyne zmartwienie, to jak - i czy - pies rezydent przyjmie nową lokatorkę. Nie mogę dać głowy, ze od razu będzie fajnie, ale po odpowiednim zapoznaniu psów powinno być ok. Nesia bardzo potulnie i z podkulonym ogonem weszła do naszego stada, więc myślę, ze i tam tak zrobiła. Ale nawet kilka wizyt pani Ani u nas nie rozwiąże tego problemu. 

Posted

Wiesz co, ja Olka ze schronu przywiozłam po prostu. Moje suki na wejściu warczały na niego, tak z góry, ale huknęłam na nie, aż szyby zadrżały, i zrozumiały, że żartów nie ma, znaczy że jestem po stronie Olka i koniec.

Posted
Dnia 18.02.2026 o 13:46, rozi napisał:

Wiesz co, ja Olka ze schronu przywiozłam po prostu. Moje suki na wejściu warczały na niego, tak z góry, ale huknęłam na nie, aż szyby zadrżały, i zrozumiały, że żartów nie ma, znaczy że jestem po stronie Olka i koniec.

Tez tak myślę, a im dłużej pani Ania się zastanawiać, tym większe będzie miała obawy. "Ojej, a co ja zrobię, jak się nie dogadają, będę musiała Nesię odwieźć!" Wg mnie psy się dogadają, znam Nesię 🙂

Posted

Dziś po ulicy taki piesek chodził (na zdjęciu coś zajada), pewnie już trafił do gminnego kojca. A siedzi tam nadal łaciaty, i od wczoraj jeszcze jeden. Nie ma końca 😞

77d28cda-f415-47d5-8435-4a5a676bc319.jpg

Posted
Dnia 18.02.2026 o 20:18, Poker napisał:

Skąd się bierze tyle dorosłych psów. Przecież musiały gdzieś żyć skoro dotrwały do dorosłości. ? 

Nie znasz wsi.

Plączą się suki ze szczeniakami, gdzieś ktoś żarcia trochę rzuci, ktoś przegoni. Z kilku przeżyją dwa, jeden, gospodarskie rozszarpią, albo parwowiroza zabije, albo coś. Jak któryś przeżyje, to się tak błąka.

Posted
Dnia 18.02.2026 o 20:18, Poker napisał:

Skąd się bierze tyle dorosłych psów. Przecież musiały gdzieś żyć skoro dotrwały do dorosłości. ? 

I mnie to zawsze zastanawia 😞 na wsi psa, który sobie gdzieś poszedł, nie szuka się, bierze kolejnego szczeniaka od sąsiada. Jestem jak najbardziej za powszechną sterylizacją...

Posted

Wczoraj zapytałam SMSem panią Anię o decyzję. W te czy wewte. Wstrzymała mi dawanie ogłoszeń, szukania domu na olx i fb, bo na bank zabierze Nesię. Zaproponowałam sobotę, tę sobotę. Wczoraj wieczorem telefon, że pani się pochorowała, ma grypę (tu kaszel w słuchawkę i pochrząkiwanie...)... no kurcze, czemu jakoś nie wierzę...I nadal nie wie, jak jej pies zareaguje na nową koleżankę. Tak jakby kilka dni zwłoki dało jej odpowiedź 😞 

Tak ze ruszam na całego z szukaniem domu dla Nesi. Jest na tyle ogarnięta, że zamieni dt na ds.

Posted
Dnia 15.02.2026 o 16:00, malagos napisał:

W piątek wysłałam jeszcze zdjęcia

To mi zapaliło lampkę. W czwartek super kontakt, a potem apiać zdjęcia, to zawraca całą rozmowę w punkt zerowy. Nic nie gadałam.

Posted

Nikt, ale to zupełnie nikt, nie pyta o Nesię. 

Jutro chyba zapytam panią Anię, czy zdecyduje się na przyjazd ze swoim psem, by się psiaki poznały. Nie mam wyjścia:(

Posted
Dnia 25.02.2026 o 20:13, Poker napisał:

Dziwna pani. Ale spróbować warto.

nie mam wyjścia, najwyżej odmówi, i czekamy dalej na TEN telefon. Kłopot jedynie w tym, że Nesia nie lubi kotów, z naszymi domowymi izoluję ją (póki zimą ani myślały wyjść), ale chcą z wiosną wyjść na taras - Nesi wtedy nie mogę wypuścić do ogrodu. Trzeba będzie kierować ruchem, kto wychodzi, kto wchodzi. Do tej pory luzik - psy na dwór, bieganie godzinę, i do domu. I tak kilka razy dziennie.

Posted

Jednak nikt z ogłoszeń się nie odezwał 😞 podobnie, jak pan Jakub, w którym pokładałam nadzieje na pomoc 😞

Zadzwoniłam do pani Anny, czy nadal jest chętna na Nesię. 

Dziś ma przyjechać z mężem i psem rezydentem. Zobaczymy, czy się polubią.

Posted

Hurra!! Pania ania przyjechała z mężem i psem - taki fajny ONkowaty chłopak, ze schroniska w Małem Bożem.

Pan wziął psa na smycz, pani Ania za kilka minut Nesię i poszli na łąki poznawać się 🙂 I przeszło to bardzo dobrze, tak z resztą myślałam, znając Nesię. 

No i panna pojechała do Warszawy 🙂

• Like 3
  • Upvote 1
  • malagos changed the title to ~ Nesca - kolejna czarna sunia, MA DOM W WARSZAWIE! ....
Posted
Dnia 1.03.2026 o 18:23, malagos napisał:

Hurra!! Pania ania przyjechała z mężem i psem - taki fajny ONkowaty chłopak, ze schroniska w Małem Bożem.

Pan wziął psa na smycz, pani Ania za kilka minut Nesię i poszli na łąki poznawać się 🙂 I przeszło to bardzo dobrze, tak z resztą myślałam, znając Nesię. 

No i panna pojechała do Warszawy 🙂

Hurrraaa! Jaki dobry wieść na koniec dnia 🤩

No to teraz kciuki za pierwsze dni i tygodnie w nowym domu. Oby Nesia dobrze się w nim odnalazła i zakumplowała z kolegą na dobre. ❤️

• Like 1
Posted

W gminnym kojcu są cztery psy... Wszystko chłopaki. Kazdy z innej wsi 😞

A ze u nas od wczoraj jest moja siostra Anna, to... 

Od dziś w naszym kojcu zamieszkał Asik - ja mówię na niego Oczuś - pogodny, wesoły młody psiaczek, ze zdjecia powyżej

• Like 1