malagos Posted January 14 Author Posted January 14 W kojcach gminny dwa psiaki - piesek z rynku z naszej wsi, od miesiąca, i od 2 dni śliczna szorstkowłosa sunia, czarno-biała, przeurocza Nasza podopieczna, po 2 tyg, małe zmiany na lepsze. Człowiek jej niepotrzebny, psy też, tylko micha się liczy - i tylko wtedy się cieszy. Quote
Poker Posted January 16 Posted January 16 Pasuje do niej imię Panda? Nie wygląda na zabiedzoną. Może uciekła w Sylwestra? Quote
malagos Posted January 17 Author Posted January 17 Dnia 16.01.2026 o 15:59, Poker napisał: Pasuje do niej imię Panda? Nie wygląda na zabiedzoną. Może uciekła w Sylwestra? Nikt jej nie szuka Przybłąkała się do ludzi mieszkających w lesie - starej gajówki, którą kupiło małżeństwo z Warszawy. I to oni szukali dla psa pomocy, w niedzielę 12 stycznia. W poniedziałek nasza gmina odłowiła sunię, ale państwo o niej nie zapomnieli. Dziś się umówiliśmy przy gminnych kojcach na wyprowadzenie suni i zrobienie zdjęć do ogłoszeń. I... skończyło się na tym, ze zabrali Lalę (tak ją sobie nazwali....) do domku Na razie na tymczas, bo mają swoją dużą suczkę i dwa koty, i często wracają do Warszawy. Ano, zobaczymy, co czas pokaże 4 Quote
malagos Posted January 17 Author Posted January 17 Pani Marta przesłała mi filmik, jak obie sunie się bawią koło domu. Teren ogrodzili dawniej, bo przychodziły zwierzaki z lasu i drogi ... 1 Quote
rozi Posted January 17 Posted January 17 Dnia 17.01.2026 o 19:54, malagos napisał: Pani Marta przesłała mi filmik, jak obie sunie się bawią koło domu. Teren ogrodzili dawniej, bo przychodziły zwierzaki z lasu i drogi ... Znaczy co, zostanie? Quote
Jaaga Posted January 18 Posted January 18 To super wieści. Ma tak przykuwającą uwagę urodę, że nie dziwię się, że utkwiła im w głowach. Quote
malagos Posted January 18 Author Posted January 18 Nie, raczej nie zostanie. Pani wraca do Warszawy w przyszłą niedzielę, w domu czekają 2 koty, a i suczka rezydentka Alpina daje nowej do zrozumienia, kto tu rządzi. Pani dała już ogłoszenie na olx i ciągle pokazuje ją na fb. Jak mi prześle kilka nowych zdjęć, to i ja ogłoszę na olx z innym tekstem. Oby ktoś ją zauważył, bo jak wróci do małego zimnego kojca... Nasza podopieczna Nesia ma obróżkę i już paraduje ze smyczą po kojcu. Codziennie jakiś postęp. Nadal lękliwa, tyłkiem szoruje po śniegu, łapki przykurczone, głowa przy ziemi Strasznie zalękniona Jakbym widziała Dorkę Quote
malagos Posted January 21 Author Posted January 21 Nesia w szeleczkach (mam jeszcze zapas od Nesiowatej ) radzi już sobie doskonale. Idzie przy nodze, właściwie za nogą, nie szarpie, nie wyrywa się. Ale ogon nadal pod brzuszkiem, zero radości... 2 Quote
agat21 Posted January 21 Posted January 21 Dnia 21.01.2026 o 11:43, malagos napisał: Nesia w szeleczkach (mam jeszcze zapas od Nesiowatej ) radzi już sobie doskonale. Idzie przy nodze, właściwie za nogą, nie szarpie, nie wyrywa się. Ale ogon nadal pod brzuszkiem, zero radości... To świetne wieści! Ogon też się przekona, że lepiej się nie chować 1 Quote
Poker Posted January 22 Posted January 22 Dnia 21.01.2026 o 21:40, agat21 napisał: No taka z niej ślicznota, że ojej! My to jesteśmy fiśnietę. Pokaż psa, który się nam nie spodoba . 2 Quote
malagos Posted January 22 Author Posted January 22 Dnia 22.01.2026 o 11:03, Poker napisał: My to jesteśmy fiśnietę. Pokaż psa, który się nam nie spodoba . Oby więcej takich Goopoli! Nesia dziś biegała po sadzie, wprawdzie ze smyczą, by ewentualnie ją było łatwiej złapać, ale jak obwąchała wszystkie kąty i zapoznała się z Sarą-sąsiadką (Okowata suczka) przez siatkę, przybiegła po smaczek. I wraca bez gadania do kojca i ciepłej budki. U nas kolejny mroźny dzień, nawet w tv mówili o Ostrołęce jako najzimniejszym miejscu w Polsce. Przedwczoraj było o 7.00 rano -21 stopni. Wczoraj - 17. 1 Quote
agat21 Posted January 22 Posted January 22 Dnia 22.01.2026 o 11:03, Poker napisał: My to jesteśmy fiśnietę. Pokaż psa, który się nam nie spodoba . Mówisz - masz Quote
agat21 Posted January 22 Posted January 22 ... oczywiście mogę ręczyć tylko za mój osobisty spaczony gust Quote
agat21 Posted January 22 Posted January 22 A tak serio to strasznie mi żal takich zniekształconych i okaleczonych psiaków Quote
agat21 Posted January 22 Posted January 22 Dnia 22.01.2026 o 12:19, malagos napisał: Oby więcej takich Goopoli! Nesia dziś biegała po sadzie, wprawdzie ze smyczą, by ewentualnie ją było łatwiej złapać, ale jak obwąchała wszystkie kąty i zapoznała się z Sarą-sąsiadką (Okowata suczka) przez siatkę, przybiegła po smaczek. I wraca bez gadania do kojca i ciepłej budki. U nas kolejny mroźny dzień, nawet w tv mówili o Ostrołęce jako najzimniejszym miejscu w Polsce. Przedwczoraj było o 7.00 rano -21 stopni. Wczoraj - 17. Rany, trzymajcie się tam ciepło. U nas też zimnica, ale gdzie nam do Was.. 1 Quote
Mazowszanka14 Posted January 22 Posted January 22 Widać wyraźny postęp. Spojrzenie jeszcze niepewne, ale i to minie. 1 Quote
Recommended Posts