madcat1981 Posted May 22, 2012 Author Posted May 22, 2012 Chciałabym podziękować za wpłaty, udało się zebrać całą kwotę, a zaraz potem dotarła od ciotki Agaty pokaźna sumka:) uzupełnię finanse jak tylko będę miała dostęp do zwyklego, sprawnego komputera...na razie lepiej mi podczytywac niż pisać...ale jestem:) Quote
willma Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 [IMG]http://img843.imageshack.us/img843/8677/dscn9669w.jpg[/IMG] jęzorek :) [IMG]http://img684.imageshack.us/img684/664/dscn9674d.jpg[/IMG] [IMG]http://img848.imageshack.us/img848/3676/dscn9693r.jpg[/IMG] Quote
agata51 Posted May 24, 2012 Posted May 24, 2012 (edited) [quote name='Selenga']Essentiale czy Hepatiale?[/QUOTE] Essentiale Forte. Jeden z moich wyżłów dzięki niemu pożył kilka miesięcy dłużej - przynajmniej ja w to wierzę - a i ja robię sobie (a raczej wątrobie) od czasu do czasu kurację. No i dzieki temu jeszcze żyję. A Kamyk prześliczny, przecudny! I jaki czysty! Sylwiaszku, kąpałaś go? A ja znów nie mogę do niego pojechać... madcatku, a uszczknij coś ode mnie i dopisz mojej mamie za kwiecień. Majowa wpłata też wspólna. Edited May 24, 2012 by agata51 Quote
madcat1981 Posted May 25, 2012 Author Posted May 25, 2012 No przecież, mea cupa, zawsze rozpisywałam oddzielnie a tu takie zaćmienie :oops: To przez wgapianie się w Kamienia;) No gdzie mu będzie lepiej ;) Quote
brazowa1 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 czytam o tej watrobie w te i we wte i wychodzi na to,że Kamyk powinien dostawać te esentiale,hepatiki lub eseliwy do końca swoich dni. I zero tłuścioszków,kompletnie nic,ni grama,bo najbardziej rąbie wątrobę tłuszcz,trzeba byc twardym. Quote
agata51 Posted May 25, 2012 Posted May 25, 2012 Kamyk dostaje suchą karmę. Już nie jest wychudzony, jest żarłokiem i żadne tłuścioszki nie są mu potrzebne. Sylwia o ty wie i mam nadzieję, że ma dość siły, żeby się powstrzymać, prawda Sylwiątko? :eviltong: A czy powinien do końca życia łykać te piguły? Uważam, że nikomu (zwłaszcza komuś "obdarzonemu latami" - jak zwykł nazywać ludzi w podeszłym wieku pewien mądry rabin) nie zaszkodzi. Ale ja się na tym nie znam i trzeba by zasięgnąć opinii u wetki. madcat, dziękuję. Mama jest bardzo przejęta - jak tylko dostaje emeryturę, odkłada 50zł dla Kamyka - to pierwsza rzecz, jaką robi po wizycie listonosza. Nie chciałabym, żeby trafiła na czarne kwiatki ;) Quote
ivette3 Posted May 26, 2012 Posted May 26, 2012 Śliczny ten Kamyś w wiosennej oprawie :loveu: .Ciekawe ile sunieczek się za nim ogląda :cool3::oops: ? Quote
brazowa1 Posted May 27, 2012 Posted May 27, 2012 a najlepsze jest to,że moja sucz,która nigdy schronu nie zaliczyła,ni nic, ani jednego dnia w budzie nie przespała, miala o wiele gorsze wyniki wątrobowe niz Kamyk... Quote
agata51 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 [quote name='brazowa1']a najlepsze jest to,że moja sucz,która nigdy schronu nie zaliczyła,ni nic, ani jednego dnia w budzie nie przespała, miala o wiele gorsze wyniki wątrobowe niz Kamyk...[/QUOTE] A czym ją karmisz, kochana? Może też jakieś tłuszczyki podrzucasz? Żartuję. Mój pierwszy Besser jadał co popadło - to były czasy kartkowe - jak już wyjadł całą wołowinę (pamiętam głodny wzrok mojego męża, jak mu rosół bez wkładki serwowałam), jadł różne dziwne rzeczy, a najdziwniejsze na wakacjach - zdarzała się fasolka po bretońsku ze słoika i kaszanka. Nic dziwnego, że mu wątroba wysiadła - ale dopiero po 14 latach. Na coś musiał umrzeć. Niezły był z niego aparat. Eh.... Kamyk, ty to masz jak w niebie! Quote
willma Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Kamyk w swoim świecie :) [video=youtube;vjyvGwkvLjk]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=vjyvGwkvLjk#t=2s[/video] Quote
madcat1981 Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 [TABLE] [TR] [TD="width: 299"][FONT=Calibri][COLOR=#000000]Padłam :D:D:D:D [/COLOR][/FONT][/TD] [/TR] [/TABLE] Quote
agata51 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 O matko jedyna! Wróciło mu - znaczy się, jest szczęśliwy. Sylwia, ty jesteś święta kobieta. Ja takiego na cztery wiatry bym przegoniła albo znacznie podniosła opłatę za pobyt nieokrzesańca w przyzwoitym, bądź co bądź, hotelu. Z drugiej strony, jakbyś, na przykład, zechciała stuletni dąb zakorzenić na swoim podwórku - masz jak znalazł! Pies ogrodnika? Quote
luka1 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 no nareszcie.:evil_lol: Kamień wam pokaże co potrafi. Mówiłam wam, że pracownicy schroniska przesuwali jego budę, a doły wypełniali "odpadkami". To jego żywioł. Doły były takie, że dorosłego faceta nie było z nich widać.Sylwia, jak takie żółte zaczną wyłazić to trzeba przysypać bo się rozlezą.:p Quote
madcat1981 Posted May 31, 2012 Author Posted May 31, 2012 Luka cenne te Twoje porady:))) No i jeszcze nowy zarcik: Kamień ma doła ;) Quote
__Lara Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Hahahahaha, Kamień wrócił do swoich starych nawyków :D :D :D Quote
ivette3 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 [quote name='madcat1981']Luka cenne te Twoje porady:))) No i jeszcze nowy zarcik: Kamień ma doła ;)[/QUOTE] I ja podglądam z radością wyczyny Kamysia :D. Do żartu jeśli ,mi wolno ,dodam życzenia : aby tylko takie doły istniały w życiu przystojniaka:loveu: Quote
Selenga Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 O matko! Jakie zacięcie w pracy! Chciałabym pracować z takim entuzjazmem... Sylwia, może go wynajmować na godziny archeologom, leśnikom i sadownikom? Albo do budowy metra... Quote
__Lara Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Selenga, Ty to masz głowę :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
agata51 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 (edited) [quote name='Selenga']O matko! Jakie zacięcie w pracy! Chciałabym pracować z takim entuzjazmem... Sylwia, może go wynajmować na godziny archeologom, leśnikom i sadownikom? Albo do budowy metra...[/QUOTE] [quote name='__Lara']Selenga, Ty to masz głowę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE] Selenga, bierz Kamyka - będziecie tarzać się w złocie! Sylwia, to jedyny dół na twojej posiadłości? Nie pozwól mu na więcej. A na noc zabezpiecz jakoś, bo zapomnisz i jeszcze nam wpadniesz. A tu bazarek dla niskopiennej siostrzycy Kamienia. Przynajmniej dołów nie kopie: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227913-Dla-Ciebie-dziecka-filmy-psa-i-konia-)do-23-czerwca-2012r-godz-22/page3[/URL] Edited June 5, 2012 by agata51 Quote
sylwiaso Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Kochane cioteczki to chyba 5-ty dół,ale co tam niech chłopak działa!!Selengo masz racje mógłby Kamyś jeszcze dorobić!!!a ja jeszcze muszę napisać,że Kamyś świetnie otwiera sobie sam drzwi i furtki pięknie łapkami to z lewej to z prawej i już furteczka otwarta taki to nasz Kamyś. Quote
Olena84 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Odwiedzam Kamysia robotnika, moja wplata pojdzie dzis Quote
Selenga Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 [quote name='agata51']Selenga, bierz Kamyka - będziecie tarzać się w złocie! [/QUOTE] Kochana, gdybym ja mogła mieć psa o jego gabarytach, to Kamyś już dawno byłby u mnie. Jeździlibyśmy sobie po kraju i wykopywali kamienie... nie ma to jak wspólne zainteresowania. Ale niestety, skazana jestem na rozmiary mikro :( Quote
ivette3 Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 Odwiedzam Kamysia i podziwiam jego zapobiegliwość ,czyli kopanie zbiorników retencyjnych :evil_lol:...Jeszcze trochę takiej burzowej wiosny i te dołki mogą się przydać :loveu: ,a do cioteczek opiekujących się przystojniakiem będzie można zawitać już nie tylko nad rzeczkę ale w krainę Kamysiowych jezior :eviltong::lol: Quote
Recommended Posts