Jump to content
Dogomania

KAMYK, pies niebanalny. Od trzech lat w pensjonacie u Sylwiaso - zbieramy na utrzymanie i szukamy domu idealnego... niebanalnego ;-)

Recommended Posts

Posted

Chciałabym podziękować za wpłaty, udało się zebrać całą kwotę, a zaraz potem dotarła od ciotki Agaty pokaźna sumka:) uzupełnię finanse jak tylko będę miała dostęp do zwyklego, sprawnego komputera...na razie lepiej mi podczytywac niż pisać...ale jestem:)

Posted

[IMG]http://img843.imageshack.us/img843/8677/dscn9669w.jpg[/IMG]

jęzorek :)

[IMG]http://img684.imageshack.us/img684/664/dscn9674d.jpg[/IMG]

[IMG]http://img848.imageshack.us/img848/3676/dscn9693r.jpg[/IMG]

Posted (edited)

[quote name='Selenga']Essentiale czy Hepatiale?[/QUOTE]

Essentiale Forte. Jeden z moich wyżłów dzięki niemu pożył kilka miesięcy dłużej - przynajmniej ja w to wierzę - a i ja robię sobie (a raczej wątrobie) od czasu do czasu kurację. No i dzieki temu jeszcze żyję.

A Kamyk prześliczny, przecudny! I jaki czysty! Sylwiaszku, kąpałaś go?

A ja znów nie mogę do niego pojechać...

madcatku, a uszczknij coś ode mnie i dopisz mojej mamie za kwiecień. Majowa wpłata też wspólna.

Edited by agata51
Posted

czytam o tej watrobie w te i we wte i wychodzi na to,że Kamyk powinien dostawać te esentiale,hepatiki lub eseliwy do końca swoich dni. I zero tłuścioszków,kompletnie nic,ni grama,bo najbardziej rąbie wątrobę tłuszcz,trzeba byc twardym.

Posted

Kamyk dostaje suchą karmę. Już nie jest wychudzony, jest żarłokiem i żadne tłuścioszki nie są mu potrzebne. Sylwia o ty wie i mam nadzieję, że ma dość siły, żeby się powstrzymać, prawda Sylwiątko? :eviltong: A czy powinien do końca życia łykać te piguły? Uważam, że nikomu (zwłaszcza komuś "obdarzonemu latami" - jak zwykł nazywać ludzi w podeszłym wieku pewien mądry rabin) nie zaszkodzi. Ale ja się na tym nie znam i trzeba by zasięgnąć opinii u wetki.

madcat, dziękuję. Mama jest bardzo przejęta - jak tylko dostaje emeryturę, odkłada 50zł dla Kamyka - to pierwsza rzecz, jaką robi po wizycie listonosza. Nie chciałabym, żeby trafiła na czarne kwiatki ;)

Posted

a najlepsze jest to,że moja sucz,która nigdy schronu nie zaliczyła,ni nic, ani jednego dnia w budzie nie przespała, miala o wiele gorsze wyniki wątrobowe niz Kamyk...

Posted

[quote name='brazowa1']a najlepsze jest to,że moja sucz,która nigdy schronu nie zaliczyła,ni nic, ani jednego dnia w budzie nie przespała, miala o wiele gorsze wyniki wątrobowe niz Kamyk...[/QUOTE]

A czym ją karmisz, kochana? Może też jakieś tłuszczyki podrzucasz? Żartuję. Mój pierwszy Besser jadał co popadło - to były czasy kartkowe - jak już wyjadł całą wołowinę (pamiętam głodny wzrok mojego męża, jak mu rosół bez wkładki serwowałam), jadł różne dziwne rzeczy, a najdziwniejsze na wakacjach - zdarzała się fasolka po bretońsku ze słoika i kaszanka. Nic dziwnego, że mu wątroba wysiadła - ale dopiero po 14 latach. Na coś musiał umrzeć. Niezły był z niego aparat. Eh....

Kamyk, ty to masz jak w niebie!

Posted

O matko jedyna! Wróciło mu - znaczy się, jest szczęśliwy. Sylwia, ty jesteś święta kobieta. Ja takiego na cztery wiatry bym przegoniła albo znacznie podniosła opłatę za pobyt nieokrzesańca w przyzwoitym, bądź co bądź, hotelu. Z drugiej strony, jakbyś, na przykład, zechciała stuletni dąb zakorzenić na swoim podwórku - masz jak znalazł! Pies ogrodnika?

Posted

no nareszcie.:evil_lol: Kamień wam pokaże co potrafi. Mówiłam wam, że pracownicy schroniska przesuwali jego budę, a doły wypełniali "odpadkami". To jego żywioł. Doły były takie, że dorosłego faceta nie było z nich widać.Sylwia, jak takie żółte zaczną wyłazić to trzeba przysypać bo się rozlezą.:p

Posted

[quote name='madcat1981']Luka cenne te Twoje porady:))) No i jeszcze nowy zarcik: Kamień ma doła ;)[/QUOTE]

I ja podglądam z radością wyczyny Kamysia :D.
Do żartu jeśli ,mi wolno ,dodam życzenia : aby tylko takie doły istniały w życiu przystojniaka:loveu:

Posted

O matko! Jakie zacięcie w pracy! Chciałabym pracować z takim entuzjazmem...
Sylwia, może go wynajmować na godziny archeologom, leśnikom i sadownikom? Albo do budowy metra...

Posted (edited)

[quote name='Selenga']O matko! Jakie zacięcie w pracy! Chciałabym pracować z takim entuzjazmem...
Sylwia, może go wynajmować na godziny archeologom, leśnikom i sadownikom? Albo do budowy metra...[/QUOTE]

[quote name='__Lara']Selenga, Ty to masz głowę :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]

Selenga, bierz Kamyka - będziecie tarzać się w złocie!

Sylwia, to jedyny dół na twojej posiadłości? Nie pozwól mu na więcej. A na noc zabezpiecz jakoś, bo zapomnisz i jeszcze nam wpadniesz.

A tu bazarek dla niskopiennej siostrzycy Kamienia. Przynajmniej dołów nie kopie:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227913-Dla-Ciebie-dziecka-filmy-psa-i-konia-)do-23-czerwca-2012r-godz-22/page3[/URL]

Edited by agata51
Posted

Kochane cioteczki to chyba 5-ty dół,ale co tam niech chłopak działa!!Selengo masz racje mógłby Kamyś jeszcze dorobić!!!a ja jeszcze muszę napisać,że Kamyś świetnie otwiera sobie sam drzwi i furtki pięknie łapkami to z lewej to z prawej i już furteczka otwarta taki to nasz Kamyś.

Posted

[quote name='agata51']Selenga, bierz Kamyka - będziecie tarzać się w złocie! [/QUOTE]
Kochana, gdybym ja mogła mieć psa o jego gabarytach, to Kamyś już dawno byłby u mnie. Jeździlibyśmy sobie po kraju i wykopywali kamienie... nie ma to jak wspólne zainteresowania. Ale niestety, skazana jestem na rozmiary mikro :(

Posted

Odwiedzam Kamysia i podziwiam jego zapobiegliwość ,czyli kopanie zbiorników retencyjnych :evil_lol:...Jeszcze trochę takiej burzowej wiosny i te dołki mogą się przydać :loveu: ,a do cioteczek opiekujących się przystojniakiem będzie można zawitać już nie tylko nad rzeczkę ale w krainę Kamysiowych jezior :eviltong::lol: