iwa77 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Filuś - gdy trafił do nas do schroniska miał 1 rok , a było to w lutym 2007 roku. Minęły długie dwa lata ,a w życiu Filusia nie zmieniło się nic - dalej jak tkwił tak i tkwi w schronisku. Obecnie Filuś ma 3 lata . Jego numer :370/07 Filuś jest psem niezwykle łagodnym , delikatnym , nieśmiałym i niewątpliwie lękliwym. Cechy te powodują ,że psinek nie umie się sam pokazać i zareklamować wśród odwiedzających i dlatego nikt go nie zauważa , nie dostrzega . Dużo przesiaduje w boksie wewnętrznym , trzyma się na uboczu,nie podchodzi do kraty , nie prosi o uwagę - wiedzie swój smutny żywot wciśnięty w kącik boksu i cierpi w milczeniu. Psinek po wyjęciu z boksu czuł się na początku bardzo niepewnie i był zalękniony.Po chwili uspokoił się i ośmielił troszkę .Jest bardzo grzecznym, spokojnym psem.Jest on bardzo spragniony kontaktu z człowiekiem , uwielbia pieszczoty. Bardzo ładnie poszedł na spacerek , kotki nie wywołują u niego żadnych negatywnych reakcji . Z innymi psami dogaduje się , nie wdaje w żadne awantury. Filus to kochany i bardzo dobry pies , który po prostu nie umie zawalczyć o swoje ... Pomóżmy mu znaleźć dom ,aby nie musiał całej młodości spędzić w schronisku... On bez nas nie poradzi sobie ... Jesteśmy jego jedyną nadzieją na lepsze jutro .... Sami zobaczcie jaki to fajny psiak : Quote
kikou Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 taka maleńka ślicznośc bez domu to az nie do wiary.... ale faktycznie musi byc niesmialy biedaczek bo ja tez nigdy go nie zauwazylam.... jejku jak dobrze, że wypatrzyłaś bieduńka, na pewno znajdziemy mu domeczek... Quote
iwa77 Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 On jest w B-32 u Wiktora , ja też nie miałam pojęcia o jego istnieniu , zobaczyłam go na stronie schroniskowej Kingi i mi serce ścisnęło , dwa długie lata takiego życia .... Bardzo kochany psinek , musimy mu pomóc ! Quote
Poker Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 śliczny maluch i ten słodki jęzorek na wierzchu :loveu: Quote
Isadora7 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Iwonko znowu wypatrzyłaś śliczną bidę. Za banerki się zaraz biorę. Quote
Isadora7 Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Banerki dla Filusia, podlinkowane. Iwonko rozumiem, że szykować się do allegro. :cool1: Quote
majqa Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 No i nie napisałam na innym wątku? Kolejny mini - biduś...:-( Quote
iwa77 Posted June 27, 2009 Author Posted June 27, 2009 Tak Dorotko bardzo prosimy z Filusiem o Allegro ! Banerki przepiękne dzięki !:loveu: Quote
majqa Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 I do Ciebie musi się uśmiechnąć szczęście Filuśku... Quote
iwa77 Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 Cioteczki proszę pomóżcie z ogłoszeniami - ja na swoim starym kompie - rzęchu niewiele mogę zrobić , a na naprawę drugiego muszę czekać jeszcze ok. tygodnia . Quote
majqa Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Iwuś, zmodyfikuj choć na moment tytuł na okoliczność ogłoszeń, ja jestem już zagotowana czasowo i nie wiem, w jakim momencie będę mogła się włączyć ogłoszeniowo. :-( Quote
danka1234 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Ja pomoge w ogłoszeniach ale potrzebuje tekstu i kontaktu. Quote
iwa77 Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 nad tekstem pomyślę , a kontakt proszę podawać do mnie : [email][email protected][/email] 605 546 486 Quote
xmartix Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 ojej ale ten piękny ! ja zawsze go myliłam z naszym Płaczkiem :):):):) też się przyczynię do ogłoszeń :diabloti: Quote
Bella1 Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 Będzie miał Filuś szansę na domek , bo w Schronisku jakoś chłopak nie miał szczęścia a to taki super piesiu i z charakteru i urody Quote
majqa Posted June 28, 2009 Posted June 28, 2009 [CENTER][B]Kruszynka Filuś - młodość, uroda, samotność i smutek.[/B][/CENTER] [CENTER]Kiedy miał zaledwie roczek wierzył, że świat stoi przed nim otworem, tajemniczy, kolorowy, trzymający dla niego bukiet niespodzianek. Niestety, prawda wyglądała inaczej. [B]Zamiast kwiecia miłych niesamowitości czekał na niego uschnięty badyl porażki.[/B] Wystarczył bowiem zbieg nieprzewidzianych okoliczności i [B]wolność maleńkiego Filusia ograniczyło schroniskowe ogrodzenie.[/B] To miejsce trzyma tego [B]pięknego[/B], [B]łagodnego[/B] psiaczka w dwuletniej już niewoli. [B]Jak to możliwe, że owo futrzate cudeńko nie znalazło na siebie amatora? W czym tkwi hak?[/B] W przypadku Filunia nie ma takowego, jest natomiast prawdziwy pech. [B]Uroczy drobiażdżek o tęsknym spojrzeniu migdałowych oczek nie pozwala, by szczęście sobie o nim przypomniało. [/B]Gdy w psiej samotni pojawiają się odwiedzający, chętni uratować któreś ze zwierzątek, [B]Filuś nie daje sobie szansy bycia dostrzeżonym[/B]. Skrywa się w wewnętrznym boksie, wciska w kącik, trzyma na uboczu, tak bardzo jest [B]nieśmiały[/B], troszkę [B]lękliwy[/B], [B]nie widzący potrzeby w zareklamowaniu się[/B] i [B]nagłym zabieganiu o cudze względy[/B]. Prawdopodobnie uważa, że czyjaś uwaga skupi na każdym innym psie, tylko nie na nim. [B]Już raz go życie rozczarowało, więc, co oczywiste, boi się powtórki tego jakże przykrego stanu. Czy przypadkiem ta taktyka nie jest mu na rękę, by nie powiedzieć na łapkę?[/B] Bez wątpienia nie, co widać wpatrując się w [B]smutek i cierpienie samotności, malujące się na Filusiowym pyszczku[/B]. [B]To bardzo przejmujący obraz - uroczy lilipucik zatopiony myślami w nikomu nieznanych wspomnieniach, targany tęsknotą i niewiarą, że może być lepiej. [/B]Najwyższy czas, by to się zmieniło! [B]Wierzymy, że pewnego dnia pojawi się ktoś skłonny rozpromienić Filusia, a jego oczkom dodać blasku, jaki właściwy jest tylko psom, które czują, że przekroczą schroniskową bramę i nigdy, przenigdy już nie wróci do nich koszmar klatek, bud, siatek i wydzielonej przestrzeni.[/B] [B]Grzecznego, spokojnego, zrównoważonego, doceniającego bliskość człowieka Filusia z powodzeniem można zarekomendować jako domowego czterołapka, który dogada się z innymi psiakami, kotkami, a w swoim nowym panu ujrzy prawdziwe bóstwo godne uwielbienia.[/B] To mały bohater, wielki hart ducha mieszczący się w mikrym ciałku. [B]Błagamy o pomoc dla okruszka![/B] Schronisko, w miarę upływu lat, zniszczy w nim chęć życia, a to ostatnia rzecz, o jakiej marzą dla niego pracownicy. [B]Ich serca już podbił mały berbeć.[/B][/CENTER] [LEFT][B][I]Osoby zainteresowane Filusiem proszone są o kontakt [/I][/B] [B][I]z panią Iwoną, dzwoniąc na numer 0-605546486 [/I][/B] [I][B]lub pisząc na adres mailowy [/B][/I][EMAIL="[email protected]"][B][I][email protected][/I][/B][/EMAIL][/LEFT] Quote
Recommended Posts