ronja Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 no i z Wyborczej nikt nie zadzwonił:shake: Quote
gameta Posted September 11, 2009 Posted September 11, 2009 Ja nie rozumiem - dwie takie fajne psice i zero odzewu :shake: Quote
idusiek Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 nic i nic i zero, naprawde NIKT do mnie nie dzwonił od samego poczatku. moze trzeba im zrobic bardziej tkliwy tekst? Tylko ja nie umiem tak pisac z łezką z oku :oops: ja twarda realistka jestem :shake: Quote
xmartix Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 odnowilam allegro ale macie rację, za słaby tekst jest tam trzeba lepszego Quote
pinkmoon Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Napiszę im coś smutnego ;) nie wiem czy w tej chwili ale na dzisiaj wieczór coś skrobnę. Wszystkie dane dot. psów te co w obecnym allegro, tak? Quote
idusiek Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 tak ,wszystko jest tutaj : Mama i córka - suczki,szukają bezpiecznego kąta (736771512) - Aukcje internetowe Allegro dzięki wielkie !!!:loveu: Quote
Laima Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Bidulki; nie czytałam całego wątku - one szukają domu razem, czy osobno? Quote
pinkmoon Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 O właśnie, też miałam pytać o to co Laima. I jak one się w końcu nazywają, Parówka i Babolka czy Trójka i Czwórka? Bo widziałam dwie wersje allegro, przyznam że imiona cyferkowe mi się bardziej podobają :loveu: Quote
ronja Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 pinkmoon napisał(a):O właśnie, też miałam pytać o to co Laima. I jak one się w końcu nazywają, Parówka i Babolka czy Trójka i Czwórka? Bo widziałam dwie wersje allegro, przyznam że imiona cyferkowe mi się bardziej podobają :loveu: szukają domu jednego - najlepsza opcja, ale jeśli się nie uda, to pójdą do róznych domów nazywają się teoretycznie Trójka i Czwórka, ale wołam na nie Babolki i na to reagują Quote
pinkmoon Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 Wśród wszechobecnej obojętności, samotności i braku nadziei na lepszą przyszłość, one potrafiły podtrzymywać się nawzajem w czekaniu na szczęśliwe jutro. Trójka i Czwórka - matka i córka, dwa psy, które na całym świecie mają tylko siebie nawzajem. Nie wiemy, jak zaczęła się ich historia. Pojawiły się jako dwa psie istnienia znikąd, zmęczone ciągłą tułaczką. Ich domem był las i wykopana w ziemi nora, w której opiekowały się sobą nawzajem i czekały, aż ktoś je odnajdzie. Nie traciły nadziei, dopóki były razem - zawsze nierozłączne, w trudnych chwilach szukające pociechy chociaż u siebie, skoro ludzie zawiedli. Pies, który raz poznał, jak dobrze jest żyć z ludźmi nigdy tego nie zapomni - Trójka i Czwórka, zapewne już dawno temu bezdusznie porzucone, nadal chcą kochać człowieka. W ich oczach widać prośbę o nowy dom; o to by znów, tak jak kiedyś, były dla kogoś ważne. Dla takich psów jak one człowiek jest całym światem, najlepszym przyjacielem, nieomylnym przewodnikiem. Dlaczego więc nikt nie chce zabrać ich ze sobą? W schronisku dla zwierząt szanse dwóch małych, niepozornych piesków, są znikome. Tyle jest ładnych, młodych, atrakcyjnych psów - Trójka i Czwórka mogą tylko cicho czekać z niemą prośbą o to, by ktoś je wreszcie zauważył. Starsza suczka, Trójka - malutka, wielkości ratlerka - idzie przez życie na trzech łapkach. W schronisku przeszła operację amputacji przedniej łapki, konieczną z uwagi na uraz z przeszłości - i obecnie jej brak nie stanowi dla niej żadnego problemu. Trójka jest wesoła, bardzo przyjazna, nauczona czystości. Swojemu nowemu właścicielowi do zaoferowania ma dużo miłości i wierności - jeśli ktoś ją pokocha, odwdzięczy się tym samym, i pójdzie za nim na koniec świata choćby i na trzech łapkach ;) Czwórka, córka Trójki, ma około roku - i po swojej mamie odziedziczyła ogromną miłość do ludzi. Ona również bezgranicznie pragnie mieć kogoś tylko dla siebie; kogoś, kto będzie o nią dbał, kto zapewni jej miłość, opiekę i bezpieczeństwo. Kiedyś bezdomne, zagubione w lesie - dzisiaj są już bezpieczne, ale wciąż czekają na kogoś, kto zabierze je do siebie i da im nowe życie. Nie pozwól, aby to czekanie stało się jedynym sensem ich istnienia; daj im szansę na radość poznawania świata u boku człowieka. Może to właśnie Ty je uratujesz? Może być? :cool1: Quote
ronja Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 pinkmoon napisał(a):Wśród wszechobecnej obojętności, samotności i braku nadziei na lepszą przyszłość, one potrafiły podtrzymywać się nawzajem w czekaniu na szczęśliwe jutro. Trójka i Czwórka - matka i córka, dwa psy, które na całym świecie mają tylko siebie nawzajem. Nie wiemy, jak zaczęła się ich historia. Pojawiły się jako dwa psie istnienia znikąd, zmęczone ciągłą tułaczką. Ich domem był las i wykopana w ziemi nora, w której opiekowały się sobą nawzajem i czekały, aż ktoś je odnajdzie. Nie traciły nadziei, dopóki były razem - zawsze nierozłączne, w trudnych chwilach szukające pociechy chociaż u siebie, skoro ludzie zawiedli. Pies, który raz poznał, jak dobrze jest żyć z ludźmi nigdy tego nie zapomni - Trójka i Czwórka, zapewne już dawno temu bezdusznie porzucone, nadal chcą kochać człowieka. W ich oczach widać prośbę o nowy dom; o to by znów, tak jak kiedyś, były dla kogoś ważne. Dla takich psów jak one człowiek jest całym światem, najlepszym przyjacielem, nieomylnym przewodnikiem. Dlaczego więc nikt nie chce zabrać ich ze sobą? W schronisku dla zwierząt szanse dwóch małych, niepozornych piesków, są znikome. Tyle jest ładnych, młodych, atrakcyjnych psów - Trójka i Czwórka mogą tylko cicho czekać z niemą prośbą o to, by ktoś je wreszcie zauważył. Starsza suczka, Trójka - malutka, wielkości ratlerka - idzie przez życie na trzech łapkach. W schronisku przeszła operację amputacji przedniej łapki, konieczną z uwagi na uraz z przeszłości - i obecnie jej brak nie stanowi dla niej żadnego problemu. Trójka jest wesoła, bardzo przyjazna, nauczona czystości. Swojemu nowemu właścicielowi do zaoferowania ma dużo miłości i wierności - jeśli ktoś ją pokocha, odwdzięczy się tym samym, i pójdzie za nim na koniec świata choćby i na trzech łapkach ;) Czwórka, córka Trójki, ma około roku - i po swojej mamie odziedziczyła ogromną miłość do ludzi. Ona również bezgranicznie pragnie mieć kogoś tylko dla siebie; kogoś, kto będzie o nią dbał, kto zapewni jej miłość, opiekę i bezpieczeństwo. Kiedyś bezdomne, zagubione w lesie - dzisiaj są już bezpieczne, ale wciąż czekają na kogoś, kto zabierze je do siebie i da im nowe życie. Nie pozwól, aby to czekanie stało się jedynym sensem ich istnienia; daj im szansę na radość poznawania świata u boku człowieka. Może to właśnie Ty je uratujesz? Może być? :cool1: no pewnie, bardzo ladnie, chwyta za serce tylko jedna rzecz - Czwórka nie jest wylewna do ludzi. do mnie tak, bo mnie zna i wie, ze przeważnie mam coś dobrego w kieszeni;). sama do mnie podchodzi, daje buziaki i się przymila. do obcych nie podchodzi, trzeba dać jej czas na zaufanie. Trójka przed każdym wywala brzuszek do glaskania, człowiek jest dla niej ważny. Quote
marysia55 Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 mama i córka są podobne do siebie jak 2 krople wody i bardzo śliczniutkie , takie zakrawacone dziewczynki :lol:. Może teraz będą miały więcej szczęścia:cool3:. Czasami ważny jest moment w którym wejdą na allegro :cool1: Quote
idusiek Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 no pewnie ze może byc :) dzieki wielkie pinkmoon :loveu::multi::multi: zamienię tylko słowo o Czwórce, skoro ona nie jest wylewna, to moze bardziej - ze nieśmiała, ale szybko sie przełamuje?;) a jaki dac tytuł ,zeby ruszył serce? Quote
idusiek Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 idusiek napisał(a):no pewnie ze może byc :) dzieki wielkie pinkmoon :loveu::multi::multi: zamienię tylko słowo o Czwórce, skoro ona nie jest wylewna, to moze bardziej - ze nieśmiała, ale szybko sie przełamuje?;) a jaki dac tytuł ,zeby ruszył serce? no własnie, sie dubluje sama...nie wiem jak Quote
marysia55 Posted September 12, 2009 Posted September 12, 2009 idusiek napisał(a):jak to wazny moment? :roll: idusiek, całe nasze zycie składa sie z momentów czy chwil (jak nazwiemy nieważne) . Chodzi o to, żeby w tym samym czasie na allegro wszedł człowiek, którego te psiaki zauroczą, żeby ich drogi zycia skrzyzowały sie w tym samym momencie :lol:. Dlatego ja osobiście uważam , że ten 'moment' jest bardzo ważny bo często decyduje o całym naszym zyciu i psim oczywiście też :p:p:p Quote
idusiek Posted September 12, 2009 Author Posted September 12, 2009 no tak, wiadomo...ale czasami człowiekowi juz majtki spadają od czekania na ten moment, a momentu niet :-( Oby teraz bylo lepiej - pozamieniłam juz teskty i zdjecia nowe wstawiłam Quote
LadyS Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 Ogłoszenia dla psiaków, wykupione przez ludwę: Czekają na akceptację moderatora: adopcje.org (dla każdej suczki osobno), ojej.pl, sprzedasz.pl Trójka i Czwórka - prawie ratlerek - szukają domu - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa Trójka i Czwórka - prawie ratlerek - szukają domu Trójka i Czwórka - matka i córka. Te dwi / Pinczer / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Trójka i czwórka - prawie ratlerek - szuka domu Warszawa - Adin.pl Trójka i Czwórka - prawie ratlerek - szukają domu - Warszawa - Zwierzęta Prev Trójka i Czwórka - prawie ratlerek - szuka domu (743775217) - Aukcje internetowe Allegro Quote
ronja Posted September 15, 2009 Posted September 15, 2009 [quote name='ladySwallow']Ogłoszenia dla psiaków, wykupione przez ludwę: Czekają na akceptację moderatora: adopcje.org (dla każdej suczki osobno), ojej.pl, sprzedasz.pl Trójka i Czwórka - prawie ratlerek - szukają domu - Psy, Szczeniaki, Pieski, Psiaki, Psy Rasowe - Gumtree Warszawa Trójka i Czwórka - prawie ratlerek - szukają domu Trójka i Czwórka - matka i córka. Te dwi / Pinczer / Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Trójka i czwórka - prawie ratlerek - szuka domu Warszawa - Adin.pl Trójka i Czwórka - prawie ratlerek - szukają domu - Warszawa - Zwierzęta Prev Trójka i Czwórka - prawie ratlerek - szuka domu (743775217) - Aukcje internetowe Allegro wielkie dzięki:p Quote
idusiek Posted September 15, 2009 Author Posted September 15, 2009 dziewczyny mają szansę pokazać się światu- ale nie ma ich kto tam zawieżć w poniedziałek.......... czy ktoś z Wa-wy moze nam pomóc z transportem???????:-(:-( Quote
Recommended Posts