xmartix Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 nie rozumiem, jak jadą do fundacji to znaczy że kto je będzie ogłaszał dalej? Quote
_ogonek_ Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 idusiek zawsze kazdy robi co moze, szczegolnie dla psa z ktorym jest naprawde emocjonalnie zwiazany. zrobiliscie bardzo duzo, sama tez staram sie pomoc w szukaniu domu dla parki suczek (Kariny i Sarny- matka, córka) i niestety juz od dlugiego czasu nic nie wychodzi.... W polsce jest strasznie trudno znalezc dom dla takich psiakow... Quote
idusiek Posted October 18, 2009 Author Posted October 18, 2009 xmartix napisał(a):nie rozumiem, jak jadą do fundacji to znaczy że kto je będzie ogłaszał dalej? sunie pojadą do Niemiec do DT a potem do adopcji. My juz nie będziemy się nimi opiekować. Jadą za granicę domków szukać. Quote
feliksik Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 przecież domek w PL jest chętny, dlaczego chcecie je wysłać do Niemiec. Przecież mogą jechać (gdyby co) pewnie w innym czasie. te fundacje przyjeżdżają co jakiśczas po psiaki. Dajcie im szansę w PL, bo w Niemczech to też tylko DT. Przecież tak starałyście się tutaj z ogłoszeniami, a jak ktoś sięzgłosił, to chcecie dać innego pieska. MOże warto spróbować, dopytajcie o inny termin przyjazdu fundacji, przecież na pewno znowu przyjadą. A wtedy zaoszczędzicie im nastepnej tułaczki. MOże to własnie jest ten domek, na który czekały. Niestety mogę tylko wyrazić swoje zdanie, ale za wybór padłby na Polskę, jak nie wyjdzie to na Niemcy. Tam mają tylko kolejny DT!! Quote
ronja Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 feliksik napisał(a):przecież domek w PL jest chętny, dlaczego chcecie je wysłać do Niemiec. Przecież mogą jechać (gdyby co) pewnie w innym czasie. te fundacje przyjeżdżają co jakiśczas po psiaki. Dajcie im szansę w PL, bo w Niemczech to też tylko DT. Przecież tak starałyście się tutaj z ogłoszeniami, a jak ktoś sięzgłosił, to chcecie dać innego pieska. MOże warto spróbować, dopytajcie o inny termin przyjazdu fundacji, przecież na pewno znowu przyjadą. A wtedy zaoszczędzicie im nastepnej tułaczki. MOże to własnie jest ten domek, na który czekały. Niestety mogę tylko wyrazić swoje zdanie, ale za wybór padłby na Polskę, jak nie wyjdzie to na Niemcy. Tam mają tylko kolejny DT!! domek jest chętny,ale mam wrażenie, że pani nie zdaje sobie sprawy z obowiązków. obie Babolki stanowią mieszankę wybuchową i ja nie będę ryzykować. dom jest w Katowicach, w razie czego nie odbiorę ich z dnia na dzień, a taki powrót dla nich to też będzie trauma. pani ich nie widziała na oczy,w metrze było małe zdjęcie samego pyszczka Trójki - nie wiem jakie pani ma wyobrażenie o Babolkach, bo one są tylko ratlerkowate z urody. nie jestem w stanie pojechać do Katowic pokazać Pani Babolek. były już adopcje ze zdjęcia, a potem rozczarowanie, bo "na zdjęciu wyglądała na mniejszą, ładniejszą, itp" znajdą dobry dom w Niemczech - tak jak inne psy, które tam pojechały. czy bedą szczęsliwe w Polsce, czy zagranicą - jaka to różnica? będą informacje o nich z fundacji, więc w czym problem? proszę o nie wszczynanie jałowych dyskusji. została podjęta decyzja, że Babolki mają jechać - zostały w tym celu zaczipowane i mają paszporty i nie bedę odwoływać wszystkiego, tylko dlatego, że pani wzięłaby może dwie. ja z nimi mieszkam i wiem, że opieka nad nimi jest dosyć wyczerpująca. Quote
gameta Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ja poprę Ronję i Iduśka - długo i intensywnie te 7 łap szukało domu w PL. Pani z Katowic nie brzmi najlepiej :shake: Tym bardziej, że w katowicach i okolicach jest za trzęsienie psow do adopcji - nie trzeba brać w ciemno. Wygląda to na zwykły poryw, który w prozie życia minie :cool1: Ronja, a Tobie teraz przypada szczytny obowiązek nauczenia czegoś Babolek po niemiecku, coby nam wstydu za dużo nie przyniosły :eviltong: Quote
ronja Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 gameta napisał(a):Ja poprę Ronję i Iduśka - długo i intensywnie te 7 łap szukało domu w PL. Pani z Katowic nie brzmi najlepiej :shake: Tym bardziej, że w katowicach i okolicach jest za trzęsienie psow do adopcji - nie trzeba brać w ciemno. Wygląda to na zwykły poryw, który w prozie życia minie :cool1: Ronja, a Tobie teraz przypada szczytny obowiązek nauczenia czegoś Babolek po niemiecku, coby nam wstydu za dużo nie przyniosły :eviltong: wiele osób lituje się nie zdając sobie sprawy do końca z obowiązków. pani z Katowic zginął pies miesiąc temu. szukała go, ale nie znalazła. zapytałam, a co bedzie jeżeli się znajdzie - odpowiedź - bedę miała najwyżej 3 psy. 3 psy dla emerytki w bloku to chyba trochę duzo. szczepienia, fiprexy, karma... spacery na 3 psy są uciążliwe w mieście- wiem, bo miałam 4 psy w bloku i chodziłam na spacery w turach. wybrałam wraz z dziewczynami z fundacji Viva to co dla Babolek będzie najlepsze. bardzo mi zalezy, by dobrze trafiły, by były kochane i szczęsliwie. nawet po niemiecku;) Quote
tanitka Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 zawioze je osobiście i wszystko Wam napiszę po powrocie. :razz: Quote
_ogonek_ Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 no to w takim razie można życzyć małym powodzenia za granicą, kobitki świat zwiedzą ;p Quote
idusiek Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 uff :multi:, no moze w koncu będzie dobrze. Tanitka- a poinformujesz nas na bieżąco co dalej z nimi będzie,prawda?;) Quote
gameta Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 idusiek napisał(a):uff :multi:, no moze w koncu będzie dobrze. Tanitka- a poinformujesz nas na bieżąco co dalej z nimi będzie,prawda?;) Noooo i jak się nazywają - czy drei i vier ? (czy jakoś tak, bo za cholerę nie pamiętam pisowni) Quote
tanitka Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 no pewnie! a moze będą Helga i Heidie?:loveu: Quote
idusiek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 o nie ! Heidi odpada, moja ulubiona onka ze schronu ma na imię Heidi i to imię jest zarezerwowane tylko dla niej!:diabloti: Quote
ronja Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 z przyczyn organizacyjnych od wczoraj Babolki mieszkają u nas w domu, w wydzielonym boksie i są przegrzeczne i przekochane!!!!! a jak się bały, gdy je na rekach nioslam do domu:shake: Czwórka mi uciekla i poleciała schować się do swojego kojca. w domu dygotaly na początku. są czyściutkie i cichutkie i śpią słodko wtulone w siebie. jutro ich ostatni dzień u nas:-( Quote
idusiek Posted October 21, 2009 Author Posted October 21, 2009 jezuuuuuuuu, ja wiem ze im od teraz będzie juz tylko lepiej, bo mają w koncu szansę, ze domek i w ogole i ogromne dzięki dla Tanitki, ale ryczeć mi się chce jak cholera, ze wyjeżdzają :-(:-(:-( tanitka, nie daj im zrobić krzywdy bo to złote sunie mimo tego, że czasem im coś strzeli.;) ronja, proszę ucałuj małe od wrednej ciotki Idusiek i powiedz, ze będę za nimi tęsknić i życzę im wszystkiego najlepszego i trzymam kciuki za wspaniałego nowego właściciela ! :multi: Quote
gameta Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 idusiek napisał(a):tanitka, nie daj im zrobić krzywdy bo to złote sunie mimo tego, że czasem im coś strzeli.;) ronja, proszę ucałuj małe od wrednej ciotki Idusiek i powiedz, ze będę za nimi tęsknić i życzę im wszystkiego najlepszego i trzymam kciuki za wspaniałego nowego właściciela ! :multi: Ja się przyłączam do powyzszej prośby i odemnie także proszę ucałować wszystkie 7 łap i kikuta też, a co tam ;) Smutno mi jakoś :-( Quote
ronja Posted October 21, 2009 Posted October 21, 2009 chociaż to urwisy, to będę tęsknić i jutro cale popołudnie spędzam z Babolkami i z ich ulubionym tymczasowiczem Quote
_ogonek_ Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 ronja, przesylam calusy dla niezwyklego dueciku :) Quote
ronja Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 Babolki pojechały:-( Tanitka wysłala smsa, że są bardzo grzeczne w podróży i że już są w Niemczech. Ma dać mi znać jak z Babolkami dotrą do celu Quote
gameta Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 ronja napisał(a):Babolki pojechały:-( Wszystkiego co najlepsze na nowej drodze życia :loveu: Quote
ludwa Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 niech im się tam szczęsci, skoro tutaj się nie udało Quote
idusiek Posted October 23, 2009 Author Posted October 23, 2009 a wiadomo cosik wiecej? Wszystko w porządku? Nie zjadły nikogo i nie uciekły?:evil_lol: Quote
Recommended Posts