Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Dogo07']
A ja sie boje , że jak ktoś psa do budy weźmie to go nie bedzie jako członka rodziny traktował.

Hm...........mowie Ci, ze to zalezy od czlowieka. Nasze psy na dworze jadly bialy ser i surowa cielecine i dostawaly witaminy itp. Nie chodzily do weterynarza tylko do profesora wetrynarii itp.
Wszystkie zyly do 14 roku zycia. Mysle, ze moze byly lepiej traktowane niz rodzina:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
No, ale Baranek potrzebuje domu.
Poza tym wg. Twojej teori nikt kto mieszka na wsi i trzyma psa w kojcu lub w budzie ( wiekszosc ludzi z podhalanami na wsi tak je trzyma) nie powinien miec psa.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Zależy od człowieka i od psa.
Jeśli psiak w budzie to tylko w super warunkach.

Ja osobiście jestem za domowym psiakiem. Mieszkam w bloku i innego niż pies kanapowy sobie nie wobrażam :).

Posted

Narazie to dzięki naszej dyskusji watek Baranka był ciągle na topie :).

A na domek Baranka pomysłów brak jak narazie :(.
Skoro psiak ma tyle ogłoszeń i nic.
Może jeszcze poczekać na jakieś informacje z hoteliku.
Można by wtedy jakoś wzbogacić tekst do ogłoszeń.

Posted

Wiem z autopsji, ze jak jedne ogloszenia nie dzialaja to trzeba zrobic inne. Zawsze gdzies jest ktos kto chce akurat takiego psa, tylko trzeba tego czlowieka znalezc.
No i reklama dzwignia handlu. Jak bysmy sie przypiely do Baranka to go wyadoptujemy.
Teraz trzeba znalezc dom: Barankowi, Atosowi i Rufusowi, bo to juz u Jamora recydywisci. Dosyc tego. Tylko dobre zdjecia i sprawozdanie od Jamora potrzebne.

Posted

Jak się zachowuje w stosunku do człowieka i do innych zwierząt?
Ja jednak jestem za tym, żeby starać się o zgłoszenie go do adopcji zagranicznej. W ten sposób będzie miał zwiększone szanse na nowy dom.

Szarotko, jeśli wiesz więcej o Baranku niż jest w ogłoszeniach to napisz drugi tekst i ogłaszaj. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie.

Posted

Szarotko. linki do ogłoszeń, masz w pierwszym poście Baranka. Wystarczy tam wejść, zalogować się i dalej postępować zgodnie z instrukcją. To nie jest trudne, ale bardzo czasochłonne.
Jeśli znasz jakieś inne portale ogłoszeniowe to lepiej.
Ogłoszeń nigdy nie jest za wiele. Tak jak powiedziałam ja swoich pilnuje i mu odnawiam. Na 100% nie przyjmą ci ogłoszenia w adopcje. org, bo już jest tam ogłoszony, a oni trzymają się regulaminu jak diabli,. Jeden pies jedno ogłoszenie i nie ma zmiłuj się.
Możesz, ale nie musisz mieć problemów z ogłoszeniami, gdzie moderuje je admin z takich samych powodów jak w adopcje org.
Czasami na innych portalach gdzie moderuje ogłoszenie admin udało mi się przeszmuglować dodatkowe ogłoszenie, ale nigdy w odopcjach.org. Więc tam sobie daruj .

Posted

Czy w takim razie psiak jest już zgłoszony do adopcji zagranicznej ?
Czy trzeba do kogoś pisać ?
Bo skoro go nikt w Polsce nie chce, to szkoda żeby taki samotny w hoteliku siedział.

Posted

Hmmmm jestem tu nowa, chcialabym pomagac psiakom na tyle na ile moge... po porządkach w szafie mam dwie nowe spodniczki, ktore niestety okazaly sie za male... pomyslalam o bazarku ale ni choroby nie wiem jak sie to robi pomoze ktos?

Posted

Martusiuuuuuu ;) Myślę, że na początek powinnać poćwiczyć wklejanie zdjęć na forum - najpierw trzeba je wrzucić na specjalny portal do umieszcania zdjęć w internecie (imageshack.us, fotosik.pl,), a potem troche podszkolić cierpliwość bo tu wszystko dziwnie działa :oops: Znasz kodowanie html? Powinno sprawę ułatwić. Dużo osób pomaga poprzez odebranie rzeczy wystawienie bazarku samemu - ja bym tak chętnie zrobiła ale niestety na razie to mam jakieś cztery czy pięc bazarków do zrobienia i po prostu nie dam rady czasowo :oops:

Posted

[quote name='ewatonieja']możesz mi przesłac fotki ja wstawie tylko założ temat w dziale BAZAREK zmierz te rzeczy podaj dokładne wymiary, oceń koszty przesyłki w1 poscie trzeba tez wkleic link do watku psa na którego zbiera sie pieniażki mój mejl [email protected]
Dzieki za pomoc. Postaram sie jak najszybciej zrobic zdjecia, jak tylko wydobęde aparat z kartonow