Szarotka Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 [quote name='Dogo07'] A ja sie boje , że jak ktoś psa do budy weźmie to go nie bedzie jako członka rodziny traktował. Hm...........mowie Ci, ze to zalezy od czlowieka. Nasze psy na dworze jadly bialy ser i surowa cielecine i dostawaly witaminy itp. Nie chodzily do weterynarza tylko do profesora wetrynarii itp. Wszystkie zyly do 14 roku zycia. Mysle, ze moze byly lepiej traktowane niz rodzina:evil_lol::evil_lol::evil_lol: No, ale Baranek potrzebuje domu. Poza tym wg. Twojej teori nikt kto mieszka na wsi i trzyma psa w kojcu lub w budzie ( wiekszosc ludzi z podhalanami na wsi tak je trzyma) nie powinien miec psa. Quote
Onaa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Zależy od człowieka i od psa. Jeśli psiak w budzie to tylko w super warunkach. Ja osobiście jestem za domowym psiakiem. Mieszkam w bloku i innego niż pies kanapowy sobie nie wobrażam :). Quote
Onaa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 I nic na to nie poradze ale buda mi sie źle kojarzy. No taka jest rzeczywistość, że wiekszość psiaków w budach ma źle. Quote
Szarotka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Co robimy z Barankiem ?? zeby znalazl dom, moze byc w bloku, byle ludzie byli fajni:multi::multi::multi::multi: Quote
Onaa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Narazie to dzięki naszej dyskusji watek Baranka był ciągle na topie :). A na domek Baranka pomysłów brak jak narazie :(. Skoro psiak ma tyle ogłoszeń i nic. Może jeszcze poczekać na jakieś informacje z hoteliku. Można by wtedy jakoś wzbogacić tekst do ogłoszeń. Quote
Onaa Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 A jak nie znajdzie domku w Polsce to pewnie trzeba będzie wysłać go zagranicę. Quote
Szarotka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Wiem z autopsji, ze jak jedne ogloszenia nie dzialaja to trzeba zrobic inne. Zawsze gdzies jest ktos kto chce akurat takiego psa, tylko trzeba tego czlowieka znalezc. No i reklama dzwignia handlu. Jak bysmy sie przypiely do Baranka to go wyadoptujemy. Teraz trzeba znalezc dom: Barankowi, Atosowi i Rufusowi, bo to juz u Jamora recydywisci. Dosyc tego. Tylko dobre zdjecia i sprawozdanie od Jamora potrzebne. Quote
madcat1981 Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Wpłynęło 20 zł od Dogo07 na dwa miesiące. :loveu: Quote
jamor Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Baranek lubi sikac w kojcu, jak wychodzi lubi tez siknąc do kolegi. balasków w boskie nie robi. Tak wiec moze podsikiwac w mieszkaniu ale nie musi. Quote
Szarotka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 No wiec Atos juz dostal swoja porcje. Wieczorem pomysle o Baranku, jemu sie tez nalezy :):) Quote
szajbus Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Jak się zachowuje w stosunku do człowieka i do innych zwierząt? Ja jednak jestem za tym, żeby starać się o zgłoszenie go do adopcji zagranicznej. W ten sposób będzie miał zwiększone szanse na nowy dom. Szarotko, jeśli wiesz więcej o Baranku niż jest w ogłoszeniach to napisz drugi tekst i ogłaszaj. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie. Quote
Szarotka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 To jak mozecie to zgloscie ja nie wiem jak sie to robi. Ja bede go oglaszac tam gdzie mnie bazarek poprowadzi. Kazdy robi co moze :):) Quote
szajbus Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 Szarotko. linki do ogłoszeń, masz w pierwszym poście Baranka. Wystarczy tam wejść, zalogować się i dalej postępować zgodnie z instrukcją. To nie jest trudne, ale bardzo czasochłonne. Jeśli znasz jakieś inne portale ogłoszeniowe to lepiej. Ogłoszeń nigdy nie jest za wiele. Tak jak powiedziałam ja swoich pilnuje i mu odnawiam. Na 100% nie przyjmą ci ogłoszenia w adopcje. org, bo już jest tam ogłoszony, a oni trzymają się regulaminu jak diabli,. Jeden pies jedno ogłoszenie i nie ma zmiłuj się. Możesz, ale nie musisz mieć problemów z ogłoszeniami, gdzie moderuje je admin z takich samych powodów jak w adopcje org. Czasami na innych portalach gdzie moderuje ogłoszenie admin udało mi się przeszmuglować dodatkowe ogłoszenie, ale nigdy w odopcjach.org. Więc tam sobie daruj . Quote
madcat1981 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Dokładam swoją deklarację 10 zł. Zrobiłam przelew do Jamora na grudzień. Od "standardowej" kwoty 403 zł odjęłam 40 zł = 363 zł Stan na 30.11.09 to 189 zł Quote
Onaa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Czy w takim razie psiak jest już zgłoszony do adopcji zagranicznej ? Czy trzeba do kogoś pisać ? Bo skoro go nikt w Polsce nie chce, to szkoda żeby taki samotny w hoteliku siedział. Quote
madcat1981 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Nowe wpłaty :) Bambino - 20 zł MakS - 50 zł Mama MakS - 20 zł Nowy stan na 30.11 - 279 zł Quote
martusiaaaaaa Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Hmmmm jestem tu nowa, chcialabym pomagac psiakom na tyle na ile moge... po porządkach w szafie mam dwie nowe spodniczki, ktore niestety okazaly sie za male... pomyslalam o bazarku ale ni choroby nie wiem jak sie to robi pomoze ktos? Quote
madcat1981 Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Martusiuuuuuu ;) Myślę, że na początek powinnać poćwiczyć wklejanie zdjęć na forum - najpierw trzeba je wrzucić na specjalny portal do umieszcania zdjęć w internecie (imageshack.us, fotosik.pl,), a potem troche podszkolić cierpliwość bo tu wszystko dziwnie działa :oops: Znasz kodowanie html? Powinno sprawę ułatwić. Dużo osób pomaga poprzez odebranie rzeczy wystawienie bazarku samemu - ja bym tak chętnie zrobiła ale niestety na razie to mam jakieś cztery czy pięc bazarków do zrobienia i po prostu nie dam rady czasowo :oops: Quote
martusiaaaaaa Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 To może faktycznie poczekam zeby moc komus przekazac. Chyba ze w tym czasie uda mi sie samej podszkolic. Quote
ewatonieja Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 możesz mi przesłac fotki ja wstawie tylko założ temat w dziale BAZAREK zmierz te rzeczy podaj dokładne wymiary, oceń koszty przesyłki w1 poscie trzeba tez wkleic link do watku psa na którego zbiera sie pieniażki mój mejl [email protected] Quote
szajbus Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Pierwsza strona uzupełniona. Wszystko się zgadza. Baca, a ty wyglądaj tego domeczku Quote
martusiaaaaaa Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 [quote name='ewatonieja']możesz mi przesłac fotki ja wstawie tylko założ temat w dziale BAZAREK zmierz te rzeczy podaj dokładne wymiary, oceń koszty przesyłki w1 poscie trzeba tez wkleic link do watku psa na którego zbiera sie pieniażki mój mejl [email protected] Dzieki za pomoc. Postaram sie jak najszybciej zrobic zdjecia, jak tylko wydobęde aparat z kartonow Quote
madcat1981 Posted December 3, 2009 Posted December 3, 2009 Wpłynęło 30 zł od Beci2222 - pięĸniście dziękujemy :-) Quote
szajbus Posted December 3, 2009 Author Posted December 3, 2009 Baranku czemu nikt cię nie chce? Quote
Recommended Posts