Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='leni356']Widocznie musi poczekać na swój domek.. Nie mogę się ogarnąć po 'remoncie' dogo :( ale na szczęście ten wątek znalazłam. Pamiętacie kto zgłaszał Bonusika do zagranicznej adopcji? można by Baranka też zgłosić, może to byłaby szansa na fajny dom dla niego
Coś mi sie wydaje ,że ewatonieja. Jeśli sie myle, to sorki .

Posted

Pierwszy post uzupełniony.
Kasiu sprawdź czy masz takie samo rozliczenie. Agata 51 wpłaciła 50 zł, ale za jaki okres?

Dziewczyny jeśli chodzi o adopcje zagraniczne to z tego co wiem z niemiecką fundacja współpracuje fundacja Pomagajmy Razem Zwierzęta w Potrzebie, a więc ciapuś , hanka456, ewatonieja, anovip.
Nie wiem czy Baranek był zgłoszony na niemiecką stronę.

Ps. Czy tez macie problem z edycja postów i z otwieraniem stron? Ja mam kłopot z edycją i cały czas chcąc otworzyć jakakolwiek stronę to ganiam się z reklamami.

Posted

szajbus napisał(a):
Pierwszy post uzupełniony.
Kasiu sprawdź czy masz takie samo rozliczenie. Agata 51 wpłaciła 50 zł, ale za jaki okres?

Mam drobną różnicę 10 zł ale chyba wiem gdzie się mogłam pomylić:oops:, zaraz sprawdzę. I przy okazji prześwietlę naszą Agatkę ;)

Baranuś a ty zmykaj do domku bo już tak długo siedzisz, ze się ciotce madcatowe jwszystko w głowie pomieszało :)

Posted

Baran ma cały czas odnawiane ogłoszenia. Ma ich troszkę więcej niż wklejonych linków. Nie odnawiam linków z nygustwa. Jak ktoś będzie chciał sprawdzić czy dane ogłoszenie jest aktualne to mu wkleję link i po sprawie. Allegro ma odnawiane co 14 dni.
Jeśli chcesz robić mu ogłoszenia to rób, nic nie stoi na przeszkodzie. W adopcje .org ci nie przyjmą, bo tam odrzucają te które sie powielają. Nie przyjmą tez na portalach, gdzie ogłoszenie moderuje admin. Na innych możną bez problemu.

Posted

Przydałyby sie informacje od jamora jak się Baran zachowuje, jak dogaduje się z innymi psami, czy reaguje na koty, na ludzi itd. Jest szansa wystawić go do zagranicznej adopcji. Skoro w kraju nie ma nim zainteresowania to niech szuka szczęścia na obczyźnie.

Posted

Tak, ale nie mamy aktualnych informacji o psiaku. Ani takich właśnie jak pisała Szajbus, jak się psiak zachowuje w różnyxh sytuacjach. Poza tym problem psiaka to zachowanie czystości, dobrze byłoby go tego nauczyć. Wiadomo, że to zwiększa szanse na dom.

Posted

No chyba że Baranka chcemy wsadzić tylko do budy :(.
Ale tzreba pamietać że to starszy psiak, a poza tym sympatyczny i napewno spragniony bliskiego kontaktu z człowiekiem.

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ja tam nie jestem za dawaniem psiaków do budy.
Myślałam że Baranek kanapowcem zostanie.

Nie chodzi mi to, zeby byl uwiazany, ale wiekszosc moich psow w Polsce w Krakowie mieszkalo na dworze, tzn. w sieni, bo w budzie spac nie chcialy.
Skoro Baranek ma probelmy z utrzymaniem czystosci to jak moze mieszkac na stale w domu ??
Moje psy mimo, ze mieszkaly w wiekszosci w ogrodzie, to jadly lepiej niz my :):) i wogole mialy super. Poza tym to byly duze psy i w domu nie bardzo chcialy siedziec.
Pies z natury jest zewnetrzny, to my je wstawiamy do wewnatrz :):)

Posted

Chodzi o bliski kontakt z człowiekiem. A jak psiak w domu to wiadomo że i bliżej człowieka.
Pies jest stworzeniem udomowionym ale może żyć wszedzie byle by był z człowiekiem. Ważna jest więź pies - człowiek.
Szarotka napisałaś :"Pies z natury jest zewnetrzny, to my je wstawiamy do wewnatrz".
Fajne sformuowanie :).
Niestety, wiele ludzi opatrznie rozumie tę psią naturę i dlatego wsie są pełne uwiązanych na łańcuchach przy budach , nieszcześliwych psów :(. A my z dogomanii mamy pełne ręcę psiaków do uratowania.

W przypadku Rufusa np. pamietasz, też miał domek, niby był na cienkim łańcuchu, i co tak dobrze mu tam było, no niestety nie :(.

Jeśli chodzi o Baranka, to on nie ma problemów, tylko psiaka trzeba by nauczyć. Wiele psów schroniskowych i to starszych znajduje domy w mieszkaniach albo w domkach wewnątrz i jakoś można je przystosować do domowego życia.

Posted

Czesciowo sie z Toba zgadzam, mimo, ze mojemu psu by bylo lepiej jak by mogla wiecej siedziec na dworze, ale szczeka i sasiedzi tego pewnie by za bardzo nie lubili.
Jest jej goraco i nudno. Wszystko to jest kwestia czlowieka. Maya mieszka w domu, jest duzym psem i 50%/50% czyli pol na pol byloby dla niej najlepszym wyjsciem. No ale jest jak jest. Mysle, ze wiekszosc psow by tak wolala w domu, ale i na dworze. Zaden moj pies nie byl uwiazany. Maya jest od czasu do czasu jak chce posiedziec z przodu i szczekac na sasiadow :):) bo nie ma plotu. Nie jest to lancuch tylko dluga specjalna linka. Maya wtedy mowi wszystkim co o nich mysli, jak jest szczegolnie wymowna to moze tak im mowic maksymalnie 20 min, bo sie boje, ze sasiedzie moga stracic cierpliwosc.:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

A ja mojego psa sobie nie wyobrażam żeby był beze mnie.
Nawet jakbym miała dom z ogrodem to on i tak wolałby być przy kimś z nas, gdybyśmy siedzieli w domu. Nawet gdyby mógl swobodnie wchodzić tam i z powrotem.
Pewnie że są i psy którym nie zależy na byciu blisko z cżłowiekiem. ALe to jest mniejszość.
Wg mnie psy chcą byc przy człowieku, potrzebueją jego bliskości.

Posted

Bo gdyby psom wystarczyło tylko pole, buda, dobre jedzenie i troszke cżłowieka, i psie towarzystwo, to wyszłoby na to że w dobrych schroniskach to wszytsko mają więc po co im domy szukać, skoro są tam szczęśliwe. A pzrecież wiemy że to nieprawda. Że pies chce być czyjś, i chce aby człowiek sie nim interesował.

A ja sie boje , że jak ktoś psa do budy weźmie to go nie bedzie jako członka rodziny traktował.