Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ciotki, ja tu spać już chcę, bo przed świtem wyjeżdżam, a wy mi tu w rachunkach mieszacie ;-) Ale mieszajcie, mieszajcie, cała dogomanio zamieszaj, to i na Fredka nazbieramy :multi::multi::multi:

[FONT=Arial][SIZE=2]Jednorazowo:
[/SIZE][/FONT]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Agusiazet 100 zł
[/SIZE][/FONT][/B][B][FONT=Arial][SIZE=2]Jola li 50 zł[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Anna 33 30 zł[/SIZE][/FONT][/B]
[B]Anonim od KWL 100 zł [/B]

[FONT=Arial][SIZE=2]w sumie: [B]280 zł[/B]
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]
Miesięczne deklaracje:

[/SIZE][/FONT][B][FONT=Arial][SIZE=2]Nanhoo 30 zł[/SIZE][/FONT][/B]
[B][FONT=Arial][SIZE=2]Coronaaj 45 zł [/SIZE][/FONT][/B]
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=&quot][B]Mosii 30 zł
Sonikowa 20 zł [/B]
[B]SBD 5 zł
Samoglow 20 zł
Waldi481 15 zł ( z zastrzeżeniem zmiany sumy)[/B]
[B]Anonim od KWL 40 zł[/B]
[B]Morisowa 5 zł
Anna 33 10 zł
[/B]
w sumie: [B]220 zł[/B][/FONT][/SIZE][/FONT] !!!

Czyli teraz dysponujemy 500 zł, wiecie?

[SIZE=5]500 zł[/SIZE]

Piekna sumka!!

Posted

[quote name='agata51']To wpiszcie i moje 20zł/mies. Cudny pies! I poproszę o nr konta.[/quote]

Ale sie interes rozkrecil...Jeszcze pare dni i miejsce dla Fredzia bedzie oplacone.

Posted

[quote name='agata51']To wpiszcie i moje 20zł/mies. Cudny pies! I poproszę o nr konta.[/quote]

Dziękuję Agatko:loveu: w imieniu Pati która założyła ten wątek.
Na konto musisz poczekać, zbieramy tylko deklaracje.
Zobaczymy jakie zapadną decyzje w sprawie Bacy.

[COLOR=black][FONT=Arial]Jednorazowo:[/FONT][/COLOR]

[B][COLOR=black][FONT=Arial]Agusiazet 100 zł [/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Arial][COLOR=black]Jola li 50 zł[/COLOR][/FONT][/B]
[B][COLOR=black][FONT=Arial]Anna 33 30 zł[/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Anonim od KWL 100 zł [/B][/COLOR][/FONT]

[COLOR=black][FONT=Arial]w sumie: [B]280 zł[/B] [/FONT][/COLOR]

[FONT=Arial][COLOR=black]Miesięczne deklaracje: [/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=black][B]Nanhoo 30 zł[/B][/COLOR][/FONT]
[B][COLOR=black][FONT=Arial]Coronaaj 45 zł [/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=&quot]Mosii 30 zł[/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=&quot][COLOR=black]Sonikowa 20 zł [/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=&quot][COLOR=black][B]SBD 5 zł [/B][/COLOR][/FONT]
[B][FONT=&quot][COLOR=black]Samoglow 20 zł[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=&quot][COLOR=black]Waldi481 15 zł ( z zastrzeżeniem zmiany sumy)[/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=&quot][COLOR=black][B]Anonim od KWL 40 zł[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=&quot][COLOR=black][B]Morisowa 5 zł [/B][/COLOR][/FONT]
[B][FONT=&quot][COLOR=black]Anna 33 10 zł [/COLOR][/FONT][/B]
[B][COLOR=black][FONT=&quot]Agata 51 20,00[/FONT][/COLOR][/B]

[FONT=&quot][COLOR=black]w sumie: [B]240 zł[/B][/COLOR][/FONT][COLOR=black][FONT=Verdana] !!![/FONT][/COLOR]

[FONT=Verdana][COLOR=black]Łączna suma:[/COLOR][/FONT]

[COLOR=black][FONT=Verdana]520 zł[/FONT][/COLOR]

Guest Elżbieta481
Posted

Tak sobie myślę..Bezwzględu na to jaką decyzję podejmą właściwi ludzie co do przyszłości Bacy może by tak wzorem jamników założyć coś takiego jak,,kaukazią skarpetkę,,?Czytam-bo nie wiedziałam-dużo jest braci Bacy w potrzebie..:shake:
Elżbieta

Posted

Inaczej na teraz pomóc nie mogę. Zrobiłam bazarek - książki, przede wszystkim dla przyszłorocznych maturzystów, ale nie tylko. Cały dochód na Bacę. Serdecznie zapraszam.
Baca jest prześliczny :loveu: i taki biedny. Zasłużył na lepszy los i chyba dzięki Wam, doczeka się tego. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-ksiazkowy-na-ratowanie-bacy-do-06-lipca-140967/#post12528708[/URL]

Posted

Baca dzisiaj- prosi o pomoc.

[URL=http://img36.imageshack.us/i/baca42.jpg/][IMG]http://img36.imageshack.us/img36/8252/baca42.jpg[/IMG][/URL] [URL=http://g.imageshack.us/img36/baca42.jpg/1/][IMG]http://img36.imageshack.us/img36/baca42.jpg/1/w700.png[/IMG][/URL]

Posted

Byliśmy dziś z krótką wizytą w Boguszycach. Poznaliśmy kilka pięknych psów, także Bacę. Co mogę o nim napisać po tak krótkim czasie ?
Opiekunowie go bardzo lubią (nie tylko pan Józef), a to już samo za siebie mówi. Nieprzewidywalny killer nie zaskarbi sobie uczuć, zwłaszcza tak stabilnych trwających od lat. Baca nie zatracił się w schronisku, jego zachowanie jest wręcz podręcznikowe, pies spokojnie obserwuje intruzów nie przekraczających granic jego terenu, nie okazuje agresji, jest spokojny i opanowany. W obecności opiekuna inicjatywę oddaje w jego ręce i wtedy reakcje Bacy zależą od tego jak zachowuje się opiekun, Baca przekazuje mu odpowiedzialność za bezpieczeństwo terenu i stada.
Podsumowując można powiedzieć że Baca jest psem w typie rasy o psychice zgodnej z wzorcem, sądzę że nawet łatwiejszej niż typowy przedstawiciel rasy - wydaje mi się że jest bardziej podatny na uznanie autorytetu ludzi - grupy ludzi których zna, a nie tylko jednego wybranego opiekuna.

Trochę zdjęć

Baca obserwuje reakcję opiekuna

[IMG]http://img37.imageshack.us/img37/9575/baca1c.jpg[/IMG]

Tego bym nie próbował robić z kilkoma pieskami które mamy pod opieką :-)

[IMG]http://img142.imageshack.us/img142/3303/baca2.jpg[/IMG]

Jednym z kłopotliwych elementów wychowania owczarków kaukaskich które mają być prezentowane na wystawach jest nauczenie psa pokazywania zębów... bez pogryzienia... a tu proszę, to tylko zabawa.

[IMG]http://img205.imageshack.us/img205/7217/baca3.jpg[/IMG]

[URL="http://img190.imageshack.us/img190/682/mvi3010p.mp4"]I na koniec filmik - tak kochamy Bacę.[/URL]

Posted

KWL czytam Twoje posty z prawdziwym zainteresowaniem. Kopalnia wiedzy o kaukazach. Przybliżyłeś mi rasę, o której do tej pory posiadałam standardową wiedzę.

Posted

CoolCaty jesteś mistrzynią w tworzeniu nowych ras :lol:
Z Fredem zakumplowani jesteśmy od ponad roku, jak mnie zobaczy luka do toreb; co masz dla mnie ? Raz, świntuch jeden obsikał moją nogę .Na widok nożyczek a ma niezłe dredy zmyka gdzie pieprz rośnie . Na terenie Bacy byłam z dwoma opiekunami. moją wizytą nie był zachwycony. I dziwne , pracownicy OS, Bacy zupełnie się nie boją , uważają go za jednego z najłagodniejszych psów, a Freda owszem, zwłaszcza kobiety.
Baca- deklaruję jednorazowo 40 zł a na przestrzeni 3 miesięcy po 20 zł m-cznie.
Ewa

Posted

[quote name='Maruda666']Inaczej na teraz pomóc nie mogę. Zrobiłam bazarek - książki, przede wszystkim dla przyszłorocznych maturzystów, ale nie tylko. Cały dochód na Bacę. Serdecznie zapraszam.
Baca jest prześliczny :loveu: i taki biedny. Zasłużył na lepszy los i chyba dzięki Wam, doczeka się tego. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/bazarek-ksiazkowy-na-ratowanie-bacy-do-06-lipca-140967/#post12528708[/URL][/quote]

Bardzo dziekuję:multi:

Posted

[quote name='ostatniaszansa']CoolCaty jesteś mistrzynią w tworzeniu nowych ras :lol:
Z Fredem zakumplowani jesteśmy od ponad roku, jak mnie zobaczy luka do toreb; co masz dla mnie ? Raz, świntuch jeden obsikał moją nogę .Na widok nożyczek a ma niezłe dredy zmyka gdzie pieprz rośnie . Na terenie Bacy byłam z dwoma opiekunami. moją wizytą nie był zachwycony. I dziwne , pracownicy OS, Bacy zupełnie się nie boją , uważają go za jednego z najłagodniejszych psów, a Freda owszem, zwłaszcza kobiety.

Baca- deklaruję jednorazowo 40 zł a na przestrzeni 3 miesięcy po 20 zł m-cznie.
Ewa[/quote]

BRAWOOOOOOOOOOO :klacz::klacz:

KOBIETY:loveu:Nawet sikanie po nogach Wam nie przeszkadza, jak kochacie:evil_lol:

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3][B]Kto jeszcze się przyłączy?[/B][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][SIZE=3]Dajcie szansę Bacy:loveu:[/SIZE][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][SIZE=3]Musimy zebrać 450,00 stałych deklaracji, aby miał szansę na życie:shake:[/SIZE][/B][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Jednorazowo:[/FONT][/COLOR]

[B][COLOR=black][FONT=Verdana]Agusiazet 100 zł [/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]Jola li 50 zł[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]Anna 33 30 zł[/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Anonim od KWL 100 zł [/B][/COLOR][/FONT]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]Ostatniaszansa 40,00[/FONT][/COLOR][/B]
[B]Chandler 70,00[/B]

[COLOR=black][FONT=Verdana]w sumie: [B]390,00[/B] [/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Miesięczne deklaracje: [/FONT][/COLOR]

[B][COLOR=black][FONT=Verdana]Nanhoo 30 zł[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]Coronaaj 45 zł [/FONT][/COLOR][/B]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Mosii 30 zł[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Sonikowa 20 zł [/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]SBD 5 zł [/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Samoglow 20 zł[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Waldi481 15 zł ( z zastrzeżeniem zmiany sumy)[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Anonim od KWL 40 zł[/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Morisowa 5 zł [/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Anna 33 10 zł [/B][/COLOR][/FONT]
[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Agata 51 20,00[/B][/COLOR][/FONT]
[B][COLOR=black][FONT=Verdana]Ostatniaszansa 20,00 ( przez trzy miesiące)[/FONT][/COLOR][/B]
[B]Bjuta 10,00[/B]

[FONT=Verdana][COLOR=black]w sumie: [B]270 zł[/B] !!![/COLOR][/FONT]

[FONT=Verdana][COLOR=black][B]Łączna suma: 660,00 zł [/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[FONT=Arial]Deklaruję skromne 10 zł. co miesiąc - ale jest jeden warunek - muszę do 6 lipca dostać nr konta (jest już takie?), żeby ustawić zlecenie stałe. Potem wyjeżdżam i najpewniej aż do września, nie dam rady tego zrobić...[/FONT]

Posted

[quote name='Bjuta'][FONT=Arial]Deklaruję skromne 10 zł. co miesiąc - ale jest jeden warunek - muszę do 6 lipca dostać nr konta (jest już takie?), żeby ustawić zlecenie stałe. Potem wyjeżdżam i najpewniej aż do września, nie dam rady tego zrobić...[/FONT][/quote]
Dziękuję :loveu: