Biafra Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Przyjechały chłopaki :loveu::loveu::loveu: Cała trójka. Załadunek, transport i zakwaterowanie przebiegły bez żadnych problemów. Stan ogólny...średni. Dobrze, ze w Boguszycach zostały wcześniej wygolone, przynajmniej nie smierdziały tak jak Siwa z Dakotą, i Modjeska bez uszczerbku na zdrowiu przetransportowała całą trójkę :Rose: Przyjechały w piątek...ale dogo wyrzucało i wyrzucało tą radosną wiadomość :shake:. Najbardziej kontaktowy w chwili obecnej jest Fred. Jak otwieram kojec próbuje po mnie wyjść na zewnątrz :evil_lol: z beztroską miną "super, że przyszłaś mnie zmienić, to ja sobie idę" Wczoraj wieczorem byliśmy się przejść na spacer bez żadnych problemów. Baca nie chce , żeby go dotykać. Odsuwa się na bok, odwraca plecami i czeka aż odejdę. Pierwszego dnia do wieczora nie chciał oddać kagańca :cool1: Dopiero po kilku próbach podszedł do mnie. Brutus jest bardzo przyjacielski, ciekawski, jak kucam i poprawiam miski, liże mnie po włosach. Niestety odkąd przyjechał nic nie zjadł :-( Pierwszego dnia po przyjeździe zwymiotował sporo kurzych łapek. Aż dziwne jak to dowiózł w żołądku, a nie udekorował samochodu. Spróbuję go dzisiaj przekonać domowym obiadkiem. Wczoraj wieczorem oglądała je wetka. Brutus bardzo jej się nie podobał :shake: Na jutro ma zalecone badania krwi , pod kątem nerek. Quote
Soema Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 [quote name='gagata']No cóż...chłopak nikogo nie pogryzł,nie zjadł, to i zainteresowanie nim wygasa....:roll:[/quote] Nie chciałam tego pisać.. Biafra, a Baca wykazuje w stosunku do Ciebie jakąś agresję? Oprócz kagańca.. Jak one w kojcach mieszkają, kto z kim? Teraz musimy się wziąć za zbiórkę, żeby nie zacząć od długów..:roll: Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Jakich długów się obawiacie?My o Bacy będziemy pamiętać.. A właśnie-jest agresywny?Oby nie.. E Quote
Biafra Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 [quote name='Soema'] Biafra, a Baca wykazuje w stosunku do Ciebie jakąś agresję? Oprócz kagańca.. Jak one w kojcach mieszkają, kto z kim? [/quote] Baca nie wykazuje w stosunku do mnie agresji. Na razie jest raczej wycofany. Jak wchodzę do kojca, to idzie do przeciwległego kąta i kładzie się plecami do mnie. Nie reaguje na wołanie i nie podchodzi. Musi się oswoić z nową sytuacją. W kojcach mieszkają osobno. Każdy ma swój . Mają kontakt wzrokowy ze sobą. Brutus jest pośrodku i może powąchać się z Bacą albo z Fredem. Quote
Soema Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 [quote name='waldi481']Jakich długów się obawiacie?My o Bacy będziemy pamiętać.. A właśnie-jest agresywny?Oby nie.. E[/quote] Ja tylko tak głośno myślę.. bo brakuje stałych deklaracji na Brutusa.. a tu jeszcze dojdą badania, podstawowe zabiegi..:roll: może chociaż bazarki?:oops: Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Nie będziemy sie martwić z góry.Będą pieniądze dla Bacy i Freda to się wykroi i dla Brutusa.Będzie dobrze,bo do licha kiedyś musi być dobrze. Chciałabym żeby Baca znalzł dom.. E Quote
sonikowa Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Na początek - bardzo się cieszę, że psiaki szczęśliwie dojechały i teraz są juz bezpieczne. Najgorsze za nimi, to pewne. Jestem też pełna uznania (choć to skromne słowo) dla Biafry, która biorąc dwa wielkie psy w bliżej nieokreślonym stanie, wzieła też trzeciego bez ponad połowy deklaracji... Teraz Brutusowi coś jest, oby nic poważnego, ale potrzebne są badania. [B]Czyli bazarki potrzebne bardzo !![/B] Kaukaziczki małe, ależ bym was wymiziala, o ile byście pozwoliły ;-) PS. Baca jest chyba najstarszy, to może dlatego jako bardziej dojrzały musi oswoić się z sytuacji. W sumie one chyba i tak są w lepszej kondycji psychicznej niż Dakota i Siwa? Quote
Modjeska Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 :roll: Baca jest rzeczywiście w najgorszej kondycji psychicznej. Całą drogę w samochodzie leżał z dala od nas. Brutus pchał łeb do przodu i bardzo się chciał zaprzyjaźnić, Fred był bardziej zdystansowany ale drapanie za uchem sprawiało mu wyraźną przyjemność. Z resztą psy zostały lekko "zgłuszone" i świadomie jechały tylko ostatnie 1,5 godziny. :shake: Przed Biafrą jest ogrom pracy. Byłoby lepiej żeby chociaż nie miała problemów z finansowaniem wielkoludów. Quote
KWL Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 W przypadku Bacy to bardziej charakter i ewentualnie braki socjalizacyjne. On jest po prostu nieufny w stosunku do obcych - w Boguszycach swoim opiekunom pozwalał na bardzo bliski i serdeczny kontakt. Fred nie jest super wylewny, bo to silny charakterek, ale za to socjalizację ma dobrą. A Brutus to tylko honorowy kaukaz - nie musi przejawiać żadnych cech charakteru tej rasy. A pieniążki się bardzo przydadzą - jeśli Brutus ma kłopoty z nerkami to sama karma pochłonie majątek... Quote
Kaja i Aza Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Biafra, jak Ty sobie radzisz z tym wszystkim? Szczerze Cie podziwiam. Trzymam kciuki za cala trojke, a zwlaszcza za Brutusa. Quote
ania i negra Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='Biafra'] Brutus jest bardzo przyjacielski, ciekawski, jak kucam i poprawiam miski, liże mnie po włosach. Niestety odkąd przyjechał nic nie zjadł :-( Pierwszego dnia po przyjeździe zwymiotował sporo kurzych łapek. Aż dziwne jak to dowiózł w żołądku, a nie udekorował samochodu. Spróbuję go dzisiaj przekonać domowym obiadkiem. Wczoraj wieczorem oglądała je wetka. Brutus bardzo jej się nie podobał :shake: Na jutro ma zalecone badania krwi , pod kątem nerek.[/quote] Bardzo się cieszę, że chłopaki szczęśliwie dojechały. Trzymam kciuki za Brutusa, żeby zaczął jeść, pewnie to przez stres, wrażliwy chłopak z niego :loveu:. Co do deklaracji na Brutusa, nie mogę się na stałe zdeklarować, ale będę się starała od czasu do czasu coś dorzucić. Pozdrawiam serdecznie całą trójkę. Quote
Modjeska Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [B]progect[/B] Dołączył: 28 Lis 2004 Posty: 5041 Skąd: Kraków Bronowice teraz już Smardzowice Nie mogę więcej, wiem że to mało, ale 30 zł miesięcznie deklaruję, zaraz wpiszę w zlecenia stałe. :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Przeklejam z miau. dzięki progect Brutus ma jeszcze 30,- stałej deklaracji [URL="http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4701847#4701847"][IMG]http://forum.miau.pl/templates/subSilver/images/icon_minipost.gif[/IMG][/URL]Wysłany: Pon Lip 20, 2009 6:35 T [URL="http://forum.miau.pl/posting.php?mode=quote&p=4701847"][IMG]http://forum.miau.pl/templates/subSilver/images/lang_polish/icon_quote.gif[/IMG][/URL] Quote
Soema Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Super :) gdyby każdy tak 'mało' dorzucił..... ;) fajnie, że jest odzew. Quote
sonikowa Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='Soema']Super :) gdyby każdy tak 'mało' dorzucił..... ;) fajnie, że jest odzew.[/quote] Jets, jest :-) Baaardzo dziekujemy! Modjeska, podziekuje prose w imieniu Brutka :-) Uzupełnie dziś liste deklaracji, jesli dogo zacznie normalnie dzialac.... Dodam tylko, ze jeszcze jedna osoba, proszaca o anonimowosc zadeklarowala na Brutuska 75 zl miesiecznie!!!! Futrzaki, uszy do gory! Nie damy wam zginąć ;-) Quote
irenaka Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Wysłałam dzisiaj na Brutusa 30,00 jednorazowo, bo dogo szalało i nie miałam jak sprawdzić ile deklarowałam. Cieszę się, że trzej Panowie są już u Biafry, ale martwię się:shake: stanem zdrowia Brutusa. Deklarowałam, że zrobię bazarki do chłopaków i oczywiście podtrzymuję swoją deklarację. Od jutra jestem do dyspozycji, gdyby ktoś chciał coś podarować. Mój mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] Biafra:loveu: Może coś zostało z wczorajszego obiadku Brutusa, chętnie podjadę coś przekąsić, nie mam dzisiaj weny do gotowania?:evil_lol:. Quote
sonikowa Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [FONT=Verdana][COLOR=black][B]Wpisuje deklaracje. Jak tylko Biafra upora się z zestawieniem wpłat, to zamieszczę tutaj i na pierwszej stronie. [I] Miesięczne deklaracje (Brutus): [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I] Maruda666 30,00[/I][/B] [/COLOR][/FONT] [B][I][COLOR=black][FONT=Verdana]Coronaaj 45,00 ( zapłacono za dwa miesiące 07.07)[/FONT][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=black][FONT=Verdana]Soema 10 zł Tata Joli li 10 zł Samoglow 10 zł Sonikowa 10 zł agata51 10zł anonim 75 zł (kontakt ze mną) razem [SIZE=3]200 zł[/SIZE] Jednorazowe wpłaty (Brutus) ania i negra 50 zł Irenaka 30 zł (deklarowałaś 20 ale wpłaciłaś 30 ;-)) bazarek marudy 35 zł morisowa 10 zł (przeniesione z Freda) razem 125 zł [/FONT][/COLOR][/I][COLOR=black][FONT=Verdana]Czyli na Brutusa mamy stałe deklarcje na polowę kosztów pobytu i niemal zamykamy sumę wpłatami jednorazowymi. Potrzebne bazarki, mam nadzieję, że chłopak się nie pochoruje na dobre... I tak jednak widac, że był to ostatni moment, żeby go zabrac z Boguszyc. I dzięki Biafrze, ze się zdecydowala udzielić mu "kredytu" :evil_lol: [/FONT][/COLOR][/B][B][I][COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][/I][/B][FONT=Verdana][COLOR=black]Reszta bez zmian: [B][I] Transport:[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Chandler 70,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Pinkmoon 30,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Odi 50,00 [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Moresik 50,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Razem:200,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Jednorazowe ( przeznaczone na Freda):[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Agusiazet 100 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Jola li 50 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anna 33 30 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anonim od KWL 100 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Ostatniaszansa 40,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Chandler 70,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Z wątku Sary :115,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]3X 20,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Moresik 50,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]100zł od annskr z forum miau ( kontakt CoolCaty)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Coronaaj 60,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [B][I]Bazarek Marudy 65 Zł [/I][/B] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]w sumie: 800,00 !!!!! [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][I]Wpłaty jednorazowe zostaną przeznaczone na utrzymanie przez dwa miesiące Freda w DT a od września mamy stałą deklarację 400,00 od Nanhoo na tego psa. [/I][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Miesięczne deklaracje ( Baca): [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Nanhoo 30 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Coronaaj 45 zł ( przelew za dwa miesiące zrealizowano dnia 05.07)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Mosii 30 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Sonikowa 20 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]SBD 5 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Samoglow 20 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Waldi481 15 zł ( z zastrzeżeniem zmiany sumy)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anonim od KWL 40 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Morisowa 5 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anna 33 10 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Agata 51 20,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Ostatniaszansa 20,00 ( przez trzy miesiące)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Bjuta 10,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Ninka 130,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][I]w sumie: [B]400,00 !!![/B][/I][/COLOR][/FONT] Quote
Maruda666 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Drobna poprawka - z mojego bazarku było 100zł;). Nie zaglądałam kilka dni ( tak po cichutku podczytuję cały czas), a tu taka niespodzianka :multi::multi:. Trzej panowie pewnie uszczęśliwieni zmianą miejsca zamieszkania :lol:. Quote
sonikowa Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='Maruda666']Drobna poprawka - z mojego bazarku było 100zł;). Nie zaglądałam kilka dni ( tak po cichutku podczytuję cały czas), a tu taka niespodzianka :multi::multi:. Trzej panowie pewnie uszczęśliwieni zmianą miejsca zamieszkania :lol:.[/quote] Kochana, ja wiem i w poprzednim rozliczeniu pisalam, ze 100 zl, ale poniewaz Fred, po twoim bazarku, mial nadwyzke 35 zl to przerzucilam to na Brutusa - czyli z bazarku 65 zl poszlo na Freda a 35 na Brutka. Pytalam czy tak moze byc, ale skoro ni eprotestowalas to uznalam, ze ok ;-) Ale teraz zapytam oficjalnie czy nadwyzke 35 zl z bazarku moge przerzucic z Freda na Brutusa? :-) Quote
Maruda666 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Sonikowa, przepraszam :oops:,to ja coś mieszam :evil_lol:. Teraz dopiero doczytałam, że te 35zł jest u Brutusa Quote
CoolCaty Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Albo ja nie widzę, albo w stałych deklaracjach na Brutuska brakuje 35 zł od progect z forum miau? Quote
sonikowa Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 [quote name='CoolCaty']Albo ja nie widzę, albo w stałych deklaracjach na Brutuska brakuje 35 zł od progect z forum miau?[/quote] Masz racje! dzieki za czujnosc! Tyle, ze 30 zl ;-) [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Miesięczne deklaracje (Brutus): [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I] Maruda666 30,00[/I][/B] [/COLOR][/FONT] [B][I][COLOR=black][FONT=Verdana]Coronaaj 45,00 ( zapłacono za dwa miesiące 07.07)[/FONT][/COLOR][/I][/B] [B][I][COLOR=black][FONT=Verdana]Soema 10 zł Tata Joli li 10 zł Samoglow 10 zł Sonikowa 10 zł agata51 10zł anonim 75 zł (kontakt ze mną) progect (z miau) 3o zł razem [SIZE=3]230 zł[/SIZE] Jednorazowe wpłaty (Brutus) ania i negra 50 zł Irenaka 30 zł (deklarowałaś 20 ale wpłaciłaś 30 ;-)) bazarek marudy 35 zł morisowa 10 zł (przeniesione z Freda) razem 125 zł [/FONT][/COLOR][/I][COLOR=black][FONT=Verdana]Czyli na Brutusa mamy stałe deklarcje na polowę kosztów pobytu i niemal zamykamy sumę wpłatami jednorazowymi. Potrzebne bazarki, mam nadzieję, że chłopak się nie pochoruje na dobre... I tak jednak widac, że był to ostatni moment, żeby go zabrac z Boguszyc. I dzięki Biafrze, ze się zdecydowala udzielić mu "kredytu" :evil_lol: [/FONT][/COLOR][/B][B][I][COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR][/I][/B][FONT=Verdana][COLOR=black]Reszta bez zmian: [B][I] Transport:[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Chandler 70,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Pinkmoon 30,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Odi 50,00 [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Moresik 50,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Razem:200,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Jednorazowe ( przeznaczone na Freda):[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Agusiazet 100 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Jola li 50 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anna 33 30 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anonim od KWL 100 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Ostatniaszansa 40,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Chandler 70,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Z wątku Sary :115,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]3X 20,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Moresik 50,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]100zł od annskr z forum miau ( kontakt CoolCaty)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Coronaaj 60,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [B][I]Bazarek Marudy 65 Zł [/I][/B] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]w sumie: 800,00 !!!!! [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][I]Wpłaty jednorazowe zostaną przeznaczone na utrzymanie przez dwa miesiące Freda w DT a od września mamy stałą deklarację 400,00 od Nanhoo na tego psa. [/I][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Miesięczne deklaracje ( Baca): [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Nanhoo 30 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Coronaaj 45 zł ( przelew za dwa miesiące zrealizowano dnia 05.07)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Mosii 30 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Sonikowa 20 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]SBD 5 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Samoglow 20 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Waldi481 15 zł ( z zastrzeżeniem zmiany sumy)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anonim od KWL 40 zł[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Morisowa 5 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Anna 33 10 zł [/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Agata 51 20,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Ostatniaszansa 20,00 ( przez trzy miesiące)[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Bjuta 10,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][B][I]Ninka 130,00[/I][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Verdana][COLOR=black][I]w sumie: [B]400,00 !!![/B][/I][/COLOR][/FONT] Quote
Biafra Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Krew Brutuska pobrana, jutro będą wyniki. Ogolnie czuje się źle i bardzo kuleje na prawą tylną łapę. Jak dłużej leży i próbuje wstać , łapa sztywnieje i boli. Po chwili spacerowania robi się bardziej ruchoma, ale Brutus nią powłóczy. Na razie dostaje leki przeciwzapalno-przeciwbólowe, zeby nie cierpiał. Niestety wygląda to raczej na jakiś stary uraz albo poważne zwyrodnienie. Fred drapie się jak opętany po całym ciele. Za uszami ma krwiste rany. Po wstawieniu mu miski z jedzeniem od razu calość zakopuje :cool1: Obojętne suche czy gotowane. Następnie wywala jedzenie z miski i usypuje kopiec z trocin i jedzenia . W kojcu ma same kopce. Nigdzie nie można stanąć, bo mozna zostać bez nogi. Brutus i Fred zjadły dzisiaj z ręki wędzony boczek z tabletkami na odrobaczenie. Może apetyt im wróci jak pozbędą sie pasozytów. Baca nie podszedł do ręki ani nie zjadł rzucanego boczku. Dopiero wieczorem jak puszczałam psy, podszedł do drzwi boksu i wąchał mnie na odległość. Może jutro weźmie smakołyk i leki. Odnośnie finansów, to Modjeska nie wzięła ode mnie pieniędzy za paliwo. Ostatnia Szansa zwróci jej za transport psów. Otrzymałam prośbę, zeby te pieniądze dołożyć do Brutusa :multi: Tylko chcialabym, zeby wypowiedziały się jeszcze osoby, które wpłaciły pieniążki czy nie mają nic przeciwko. Quote
Biafra Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Jeszcze po jednym zdjęciu :loveu: BACA [IMG]http://www.konie.sos.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/Baca.jpg[/IMG] BRUTUS [IMG]http://www.konie.sos.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/Brutus.jpg[/IMG] USZY FREDA [IMG]http://www.konie.sos.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/Fred i ucho.jpg[/IMG] MISKI FREDA [IMG]http://www.konie.sos.pl/zdjeciadododania/zwierzeta/Miska Freda.jpg[/IMG] Quote
agata51 Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Biedactwa... Liczę i liczę i wychodzi mi 230zł miesięcznych deklaracji dla Brutusa. ;) Quote
sonikowa Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 [quote name='agata51']Biedactwa... Liczę i liczę i wychodzi mi 230zł miesięcznych deklaracji dla Brutusa. ;)[/quote] masz racje, juz poprawiłam :-) Liczenie jakoś kiepsko mi wczoraj wychodzilo, dwa razy zrobiłam błąd.. Super z tym transportem, Brutusek miałby wtedy opłacone dwa miesiące (stałe deklaracje razy 2 plus jednorazówki plus kasa z transportu)... Co ten biedny Fredzio ma z uszami? To odparzenia? Martwię się Brutuskiem, ale mam nadzieję że się poprawi i że po lekach go nie boli..Ale Baca? Dalej taki apatyczny ...:shake: Quote
Recommended Posts