Gremlin Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 I, specjalnie dla "ostatniaszansa" Fred w wersji nakolankowej :loveu: [video=youtube_share;Dgz8dKlpDBA]http://youtu.be/Dgz8dKlpDBA [/video] Quote
Ziutka Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 omatkokochana :loveu: jak on słodko siedzi przy tym czesaniu :loveu: :evil_lol: Quote
Gremlin Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 APSA napisał(a):Och, jak tak patrzę na to rozpieszczanie, to Wam zazdroszczę. Czasem tęskni mi się za czasami, kiedy był jeden, no dwa psy i było dla nich więcej czasu. Stado ma swój niezaprzeczalny urok, ale czasu dla każdego zwierzaka z osobna jednak mniej. To trzeba brać bezproblemowe psiaki ;) Np. taki kaukazik - uczymy się dawać łapę... Zorka załapała by już 4 razy, Ronek - 10 razy, Fred.... "łapę? za smaka? pogięło cię?" - i człowiek się zastanawia, czy to pies głupi, czy z człowieka głupka robi :diabloti: Quote
3 x Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 Ziutka napisał(a):Nie chodzi o przekonanie, że w nim nie leży czy coś - tylko wydaje mi się, ze jest za małe no :mad: Mierzyłas to posłanie ? Może zły rozmiar przysłali :roll: olaboga jest wielkie jak jak .. no prawie jak Fred wielkie jest ;) ale zmierzymy dzisiaj Szarotka napisał(a):O Fredzio ma lozko ;) dzięki Ziutce ma :loveu: Ziutka napisał(a):omatkokochana :loveu: jak on słodko siedzi przy tym czesaniu :loveu: :evil_lol: on wogóle jest słodki i do wzięcia :cool3: APSA napisał(a):Och, jak tak patrzę na to rozpieszczanie, to Wam zazdroszczę. Czasem tęskni mi się za czasami, kiedy był jeden, no dwa psy i było dla nich więcej czasu. Stado ma swój niezaprzeczalny urok, ale czasu dla każdego zwierzaka z osobna jednak mniej. ja też Gremlinowi zazdroszę to pierwszy raz gdzie Fredzioch sie tak spoufalił chociaż czasami jak wracamy do mieszkania po pracy to też się spoufala znaczy spojrzy na nas, łeb podniesie itp ;) dzisiaj fredzioch symulując sraczkę jeszcze przed switem wymusił podwójny poranny spacer przy czym na drugin spacerze jakąs godzinę - półtorej po pierwszym po 23 min łażenia raczył zejść z chodnika na trawnik i siknąć ściemę walił z tą sraczka i tyle ale o co mu cho? to nie wiem :hmmmm: Gremlin napisał(a):To trzeba brać bezproblemowe psiaki ;) Np. taki kaukazik - uczymy się dawać łapę... Zorka załapała by już 4 razy, Ronek - 10 razy, Fred.... "łapę? za smaka? pogięło cię?" - i człowiek się zastanawia, czy to pies głupi, czy z człowieka głupka robi :diabloti: ee tam od razu głupi ustalilismy na poczatku że autystyczny i tej terminologii się trzymajmy ;) kurka ale bym se jeszcze postróżowała w łóżku :evil_lol: Quote
3 x Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 APSA napisał(a):Jaki głupi?! Mądry właśnie! Skoro wie, że i tak mu dacie ucho / raciczkę / innego śmierdziela, to po co ma sie wysilać i łapę podnosić? :evil_lol: u nas to tak nie działa my mu wydzielamy i ok dostaje na "pusto" ale w momencie gdy cos chcemy od jakiegoś psa (niekoniecznie od Freda) to jak np nie poda łapy to nie dostanie Quote
3 x Posted November 29, 2012 Author Posted November 29, 2012 APSA napisał(a):Ale wystarczy, że poczeka na przydziałowe i będzie miał. Z tego, co piszecie, to bardzo cierpliwy pies jest, spieszyć sie nie musi ;) oj i żebyś wiedziała, że Fred się nie spieszy oj nie :evil_lol: smaki przydziałowe to on ma bardzo nieregularnie nie ma tak, że dzień w dzień - chociaz tak było ;) a poza tym kurka, no, należą mu się ;) za czyszczenie uszu np wczoraj pięknie dał sobie wyczyscić - znów byłam tą złą :diabloti: ale smaka nie dostał Quote
Ziutka Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 Całusek w noseczek dla leniuszka :loveu: Czy dzisiaj też czyścimy uszy ? Quote
3 x Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 Ziutka napisał(a):Całusek w noseczek dla leniuszka :loveu: Czy dzisiaj też czyścimy uszy ? nie wczoraj nie czyścilismy sprawdzimy jeszcze w weekend i nie będziemy go terroryzowac dzwoniła wczoraj pani (60 km od warszawy) Fred do domu ale na czas pracy na dworze Grem. brzmiała sensownie miła zadzwonić po 18stej do mnie (bo ja jestem ta zła :diabloti: no mam lżejszą mowę :evil_lol:) ale nie zadzwoniła może jeszcze zadzwoni Quote
Ziutka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 3 x napisał(a):nie wczoraj nie czyścilismy sprawdzimy jeszcze w weekend i nie będziemy go terroryzowac Ufff, no to chłopak odpoczął z lekka ;) 3 x napisał(a):dzwoniła wczoraj pani (60 km od warszawy) Fred do domu ale na czas pracy na dworze Grem. brzmiała sensownie miła zadzwonić po 18stej do mnie (bo ja jestem ta zła :diabloti: no mam lżejszą mowę :evil_lol:) ale nie zadzwoniła może jeszcze zadzwoni No ciekawe czy zadzwoni :roll: Oddacie go żeby siedział na dworku w czasie pracy ? :cool3: Quote
Gremlin Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Pani nie zadzwoniła, bo... mojego maila wykasowała... Poprosiła jeszcze raz o tel i przysłała zdjęcie psiaka, którego niedawno stracili przez kleszcze Z tego co mówiła, to ze schroniska, procedurę adopcyjną zna. Pani jest z Łochowa (niedaleko Wyszkowa) (Zdjęcie z 29 kwietnia 2012 roku) Quote
3 x Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 Ziutka napisał(a): No ciekawe czy zadzwoni :roll: Oddacie go żeby siedział na dworku w czasie pracy ? :cool3: nie wiem czy oddamy :cool3: będziemy rozmawiać w sumie ja bym chciała żeby był cały czas w domu ale Fred to nie jest pies który nie jest przystosowany do przebywania na dworze taka jest prawda boguszyce, kojec u Biafry, DS gdzie miał być w domu ale chyba nie był w domu non stop, potem hotel wszystko zalezy od człowieka i od warunków jakie chce stworzyć psu zobaczymy czy się odezwie Quote
Ziutka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 3 x napisał(a):nie wiem czy oddamy :cool3: będziemy rozmawiać w sumie ja bym chciała żeby był cały czas w domu ale Fred to nie jest pies który nie jest przystosowany do przebywania na dworze taka jest prawda boguszyce, kojec u Biafry, DS gdzie miał być w domu ale chyba nie był w domu non stop, potem hotel wszystko zalezy od człowieka i od warunków jakie chce stworzyć psu zobaczymy czy się odezwie Otóż to, jestem takiego samego zdania :) To czekamy na rozwój sytuacji w takim razie ;) Quote
3 x Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 Ziutka napisał(a):Otóż to, jestem takiego samego zdania :) To czekamy na rozwój sytuacji w takim razie ;) jak się cos będzie dziac damy znac Fred to nie krótkowłosy pinczer czy inny chuderlak który przy plus 5 stopni musi chodzic w sweterku ;) zobaczymy, fajnie, że jest wogóle odzew z ogłoszeń Quote
3 x Posted November 30, 2012 Author Posted November 30, 2012 APSA napisał(a):A ma górkę, na której Fred mógłby siedzieć i stróżować? ;) u nas na osiedlu ma ;) Quote
Ziutka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 3 x napisał(a): zobaczymy, fajnie, że jest wogóle odzew z ogłoszeń Wiadomo kto robił :diabloti: :evil_lol: :-D Żarcik przeca :eviltong: Ja tam się nie dziwię, Fred jest boski to i ludzie go zauważają :loveu: Quote
Ziutka Posted November 30, 2012 Posted November 30, 2012 Jak tam minął dzień Fredziowi ? Leniuchował ? Pani się odezwała ? Quote
3 x Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 (edited) Ziutka napisał(a):Jak tam minął dzień Fredziowi ? Leniuchował ? Pani się odezwała ? jeszcze nie po rozmowie z gremlinem mieli sie rodzinnie zastanowić i dzwonić do mnie osobiście mam mieszane uczucia co do zostawania na dworze wiem, ze Fred by sobie poradził ale on jest takim indywidualistą zamkniętym w sobie że się boję że jak mu się odpuści na dworze to wogóle straci jakakolwiek wieź emocjonalną z człowiekiem z drugiej strony na siłę zmuszac go do siedzenia w mieszakaniu jak może hasać po dworze też bez sensu z trzeciej strony Fred i zmuszać to nie idzie w parze ;) nie bo nie ;) dzisiaj jak wróciłam z pracy Fred okazał mi entuzjazm :) znaczy spojrzał na mnie ;) na posłanku ślicznie się mieści ale potrzebował na nim swojego recznika ;) bez recznika za bardzo na nim nie chcial leżeć teraz leżakuje w przedpokoju pod łazienką na płytkach *) nie wiem czy sie tak nie chłodzi bo ostatnio jakos goraco u nas nie wiem, moze sasiad z góry odkręcił grzejniki ? ;) bo na pewno nie my :D i dobrze ze tam leżakuje bo wczoraj tak nam pokój zaczadził, ze dzisiaj ledwo co do pracy się zwlekliśmy ; pierdziuch jeden :crazyeye: *) o kurna wrócił na posłanie więc kończę bo jam mnie zaczadzi to mogę nie zdązyć klikąć w enter i wysłać posta ;) Edited December 1, 2012 by 3 x Quote
3 x Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 z pozdrowieniami dla Ziutki - spięcy na cudnym posłaniu Fredzioch :) chciałam nagrać jak chrapie ale oczywiście jak tylko sięgnęłam po tel to Fredek stwierdził, ze teraz to on chrapać nie będzie :mad: fajne ma łapki, co? ;) (bo że nochal ma rewelacyjny to wiadomo ;)) [video=youtube;KOwbvpCelp8]http://www.youtube.com/watch?v=KOwbvpCelp8&feature=youtu.be[/video] btw. nikt nie dzwonił grem wyglada na zadowolonego musze sprawdzić czy podał prawidłowy numer tel ;) Quote
Ziutka Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 O łapkach tez już gdzieś pisałam, że ma świetne :) Jak wcinał raciczkę i tak sobie fajnie trzymał, to podziwiałam te lapinki :) Słodki jest, w wielkim cielsku taki mały szczeniak...kocham Freda nooo!!! Nie dziwie się, że Grem się cieszy, że nikt nie dzwonił :diabloti: Quote
3 x Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 Ziutka napisał(a): Słodki jest, w wielkim cielsku taki mały szczeniak...kocham Freda nooo!!! wiesz, do wzięcia jest jakby coś :cool3: Nie dziwie się, że Grem się cieszy, że nikt nie dzwonił :diabloti: ciii, bo wiesz ... imidż i te sprawy ;) Quote
Ziutka Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 3 x napisał(a):wiesz, do wzięcia jest jakby coś :cool3: Ehh...wiem, wiem - ale nie moge teraz cholerka :( Kocham ten jego nochal, łapeczki...no cały jest po prostu boski :loveu: On jest taki hmm, inny :roll: nie da się tego opisać słowami, więc ja się nie dziwię Gremowi, że teges :eviltong: Quote
Gremlin Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Ziutka, specjalna "przesyłka" dla Ciebie ;) (tylko dźwięk dość głośno) [video=youtube_share;qNB4aJhLwcM]http://youtu.be/qNB4aJhLwcM [/video] Quote
Ziutka Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 Dzięki :loveu: :multi: nareszcie udało się nagrać jak chrapie :diabloti: Co żeście mu zrobili, że tym razem się nie obudził ? :razz: Quote
3 x Posted December 2, 2012 Author Posted December 2, 2012 Ziutka napisał(a):Dzięki :loveu: :multi: nareszcie udało się nagrać jak chrapie :diabloti: Co żeście mu zrobili, że tym razem się nie obudził ? :razz: nic a nic nie zrobiliśmy ino nagraliśmy czyli fredzio zasnał na tyle blisko grema ze nie tzreba było do niego sie skradac z tel tak jak ja usiłowałam to nieudolnie zrobić :crazyeye: Quote
Gremlin Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Co można zrobić z kaukazem? Można zrobić to: [video=youtube_share;kPN00P1Y8bQ]http://youtu.be/kPN00P1Y8bQ[/video] Quote
Recommended Posts