Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ide popatrzec na te skarpetki, ty kusicielko.....
biafra, ty nie bądź przesądna, tfu, tfu ;-).

a nowłasnie dlatego ptroponowałam połaczenie bacy i dakoty - wątków. bo info o fotce w jednym, a fotka w drugim - tak przykładowo. latac trzeba i się miesza, raz info powtórzone na obydwu, raz nie, po prostu wygodniej byłoby ich mieć w jednym miejscu.
napisze to też na watku siwej i dakoty :evil_lol:

Posted

Przeczytałam na wątku znalezionego kaukaza, że trafi do Biafry ( powtórzę się i tu, Biafra, Jesteś Wielka, a raczej wielkie masz SERCE). Jako, że Fred znalazł nowy dom, a ja deklarowałam comiesięczną kwotę na niego (30zł), więc chciałabym zostawić swoją deklarację z przeznaczeniem ogólnie na kaukazy.

Baca śliczny :loveu:

Posted

uzona napisał(a):
Przeczytałam na wątku znalezionego kaukaza, że trafi do Biafry ( powtórzę się i tu, Biafra, Jesteś Wielka, a raczej wielkie masz SERCE). Jako, że Fred znalazł nowy dom, a ja deklarowałam comiesięczną kwotę na niego (30zł), więc chciałabym zostawić swoją deklarację z przeznaczeniem ogólnie na kaukazy.

Baca śliczny :loveu:

dziękuję :)

nie ukrywam, ze zbieramy sie z Izą żeby napisac do wszystkich darczyńców
bo psy które były na hotelowaniu mają dom - tzn Fred
Dakota od początku była w "kojcu Borysa"
Baca po zapaści do niej dołaczył

wszyscy zdajemy sobie sprawę że utrzymanie kaukazów kosztuje i to niemałe pieniądze
i nie będę czarowac i ściemniać że nie potzreba pieniędzy
będziemy niezmiernie wdzięczni jeśli zechcecie pozostawić swoje deklaracje z przenazeniem ogólni na kaukazy lub może ktoś zechce je przenieść na mega zadłuzone kundelki

chcę tez napisac, że zrozumiemy jeśli ktoś po prostu zrezygnuje ze swojej deklaracji
bo fakty sa takie ze piez z deklaracjami ma dom

:)

a tymczasem zapraszam po skarpetki i chałwy dla Biafrowych zwierzaków :)

edit i po rybę suszoną tez zapraszam ;) klik

Posted

PROSZE MNIE NIE OBRAŻAĆ ;-)

moja deklaracja zostaje do odwołania przeznaczona na to, co akurat w zwierzę nie jest rzeczą jest potrzebne. Przyznaję, być może z przyzywczajenia napiszę, że na bacę ;-).

słuchajcie, formalnie rzecz biorąc boguszaki są pod opieką biafry, w słynnym kojcu, ale nie zamierzamy ich zostawic, no nie? Oczywiście, że różnie bywa, i każdy może byc kiedys zmuszony do wycofania deklaracji.
w sumie piszę w swoim imieniu, a używam słowa "MY". ale chyba niewiele sie mylę ;-).

Niestety, jestem zmuszona aktualnie chodzić po prośbie i prosić was o wzajeność w pomocy - jakąkolwiek!
Podrzucę wam dośc świeżą i bardzo nieprzyjemną sprawę z boguszyc - z prośba oczywiście o kasę, nic nowego.

"sponsor" obiecał 70 euro miesięcznie, maxi - sunia totaltrauma pojechała do dt - a "sponsor" już dwa miesiące wije się i nie przekazuje kaski. akurat "sponsor", którego deklaracje poktrywały 90% kosztów!!!
mamy:
1. zero deklaracji,
2. dług ponad 600zł,
3. powolutku regenerującą sie psychicznie sunię, nad którą wisi powrót do schronu!

i dlatego bardzo, bardzo was proszę - pomóżcie w potrzebi.
założyłam suni watek, o tu:

http://www.dogomania.pl/threads/200404-Boguszycka-Maxi-porzucona-przez-sponsora-(.-Pomóżcie-deklaracją-grozi-jej-schron!!

Posted

P.S Izo , gwoli informacji , ja o boguszyckich kaukazowatych suniach nie pisalam celem ich przeflancowana do... Ciebie :) Bez obawy . Staruszka,która nazwałyśmy Lady jest ogłaszana przez naszą nieocenioną Susi z Niemiec jako Rosina . Szuka dla niej super , super domku na zasłużoną emeruturę. Sunia wymaga szczególnej opieki; stałego przyjmowania leków i specjalistycznej karmy. Susi dosyć rzadko załatwia adopcje naszych boguszków na terenie niemiec , ale jak juz wynajdzie po sprawdzeniu domu to mucha nie siada :) Druga, chyba córka Lady - Lucy to kompletna dzikuska, niedotykalska, chyba żywot spędzi w Boguszycach ech... :( Ewa

Posted

ostatniaszansa napisał(a):
3 x może połączyć Dakotę i Bacę w jeden wątek ? Przeca one już na dożywociu u Biafry. Co do deklaracji nic stałego nie mogę zaoferować,niestety, ale jak jakis grosz będzie -ja nie zapominam. Ewa

własnie tak mysle, tylko że więcej dzieje sie tutaj
ale jak rozliczenia Bacy od sierpnia są już u Dakoty i tam będą prowadzone ogólne kaukazie rozliczenia
bo jak je przerzucimy tutaj to nikt się nei zorientuje o co chodzi
juz nikt a nikt się nie połapie w rolzliczeniach

a wogole w temacie rozliczeń to mamy zaległości - 2 mce, juz prawie trzy
nadrobimy
ale pewnie w lutym dopiero
bo nawet jak dostanę od Izy to nie bede miala kiedy tego przeklepac :oops:
przepraszam

ale jedno wiemy be zszczegółowych rozliczeń - Fred pojechał do domu i zostawił spory spadek Dakocie i Bacy :)

Posted

Bardzo proszę, zajrzyjcie na wątek przerażonego psiego dzieciaka, który ma czas tylko do niedzieli! Jeżeli do tego czasu nie zostanie zabrany ze schroniska, na resztę życia wyląduje na łańcuchu :placz: Ma miejsce w hotelu, ale prawie nie ma deklaracji, a ja nie będę w stanie go zabrać, jeśli nie będzie miał chociaż połowy miesięcznej deklaracji :placz: Wątek Dinga: http://www.dogomania.pl/threads/200414

Posted

Fred w swoim domu???!!! Rany boskie! To najmilszy prezent urodzinowy, jaki w swoim długim życiu dostałam.

Ja kaukazów boję się na zapas, bo właściwie żadnego nie znam. Chociaż nie, jeden tak niedźwiedź stróżuje na wydziale farmacji, który mijam podczas każdego spacerku. Mówi przez płot, co myśli o mnie i moich psach. Ale czasami wydostaje się na zewnątrz (nawet jego opiekun nie wie, jak i którędy) i spotykamy się w środku nocy. Potulny jak baranek, wyżera mi żwaczyki z ręki i nawet daje się pogłaskać. Ale to chyba nie kaukaz, bo rudy jest. Zresztą, odkąd poznałam i odważyłam się pomiziać kilka amstafów (których bałam się jeszcze bardziej niż kaukazów) i okazało się, że nie zjadają człowieka tak od razu, właściwie już nikogo się nie boję.

Bambino, sorry, spóźniłam się, nie poznam miksa kaukaza z jamnikiem. Bogu dzięki - to dopiero musiała być bestia!!!!

Aha, Fredową dwudziestkę przekazuję innemu miśkowi Biafry. Wy zadecydujecie, któremu.

Biafra, mam nadzieję, że zimowe powodzie i podtopy ominęły cię szerokim łukiem. Pozdrawiam.

Posted

Szarotka napisał(a):
Ja znam jedna kaukazke i to bez przedniej lapy. Mam ja moj krakowski sasiad i ona tylko szczeka i to wszystko.

ja znam kilka, Mojo, Baca, Granda, Fred itd ;)

największe zdziwo strzeliliśmy z Gremlinem jak spaliśmy u Biafry pod namiotem a dzień pozniej się dowiedzieliśmy, że Baca to sobie luzem chodzi :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

ja przepraszam, że nie napisalam do wszystkich darczyńców pw, ze Fredzioch ma dom
ale ja po prostu nie mam ostatnio czasu - za duzo pracy w pracy, pieniązki które będa od was spływać będa rozliczane na watku Dakoty i teraz już i Bacy
bo jak dorzucę tutaj kolejne rozliczenia to już nikt włacznie ze mną się nie połapie ;)
tutaj rozliczymy Freda do końca roku i zamkniemy rozliczenia (chyba ;))

dziekuje za pozostawienie deklaracji :)

Posted

sleepingbyday napisał(a):
a nie ma tam u biafry jakiejs leonbergerki lub a la? mam super dom, ręczę głową za niego.

jest pokurczowaty pekińczyk, kilka prawie onków i kilka kundelków wielorasowych ;)
chyba zeby Bacę pod leonbergera podciągnąc
ale i tak Biafra go nie odda ;)

Posted

Iza dzwoniła do Freda
i pewnie się tutaj nie pochwali
bo zajęta Aksonem
ale ja wam powiem
u Fredziocha wszystko ok, i on i panstwo bardzo zadowoleni :)
super że mu się dom trafił
oby tylko wpiłkę z nim nie chccieli grać ;)

i jeszcze prośba:
prosze o głosy w ankiecie Krakvetu na wspolnego kandydata dogo i miau
w tym miesiącu jest to Szczecinek (8 pozycja od góry)
niestety pojawił sie "dziki" kandydat
i lada moment Szczecinek zacznie przegrywac :(
każdy głos jest niezmiernie ważny
jeśli mozecie prosze zagłosujcie na szczecinek
Krakvet - klik

Posted

A ja coś mam :lol:
dostałam dzisiaj .

Pozdrowienia od Freda z podziękowaniami za przemiłego psa :crazyeye:
Nie wiedziałam, że Fred ma taki talent aktorski :roflt:

A tak poważnie to sie cieszę, że chłopak się zaaklimatyzował.
Kilka fotek :loveu: