3 x Posted July 17, 2014 Author Posted July 17, 2014 [quote name='gusia0106']Ciekawe logistyka - postawić worek na głowie i jednocześnie mieć go w dupie. Chciałabym to zobaczyć :)[/QUOTE] a Kajak tak nie umie? dziwne ;) nasze większość wszystkeigo mają w dupiu :evil_lol: Quote
łamAga Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 To może ta pani pochodziła z jakiegoś kraju gdzie nie lubią psów :diabloti: Quote
Gremlin Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 [quote name='dOgLoV']To może ta pani pochodziła z jakiegoś kraju gdzie nie lubią psów :diabloti:[/QUOTE] Tak... z Polski... Quote
łamAga Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 [quote name='Gremlin']Tak... z Polski...[/QUOTE] Aaaa no to wszystko wyjaśnia :roll: też nie macie gdzie spacerować tylko w miejscach gdzie przechadzają się Polacy :evil_lol: Quote
maciaszek Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 Pewnie pomyślała, że Fredziu i Prodziak to wysłannicy diabła ;). Quote
*Magda* Posted July 17, 2014 Posted July 17, 2014 A Prodziak pewnie nie je, bo mu gorąco :eviltong: Quote
3 x Posted July 18, 2014 Author Posted July 18, 2014 [quote name='dOgLoV']Aaaa no to wszystko wyjaśnia :roll: też nie macie gdzie spacerować tylko w miejscach gdzie przechadzają się Polacy :evil_lol: jakoś tak wyszło niechcący ale ale robimy co możemy i czasem na spacerze spotykamy Gruzinów - niezmiennie od roku zachwyconych Fredziem oczywiście ;) [quote name='maciaszek']Pewnie pomyślała, że Fredziu i Prodziak to wysłannicy diabła ;). aż się boję myśleć co pomyślała o mnie ;) [quote name='magdabroy']A Prodziak pewnie nie je, bo mu gorąco :eviltong: nie nie nie jak jest gorąco to Prodziak je! Prodigy dopomina się o michę chodzi i "dzwoni" miska bo jest gorąco i on CHCE I MUSI jeść ;) w ogóle Prodziak jest no jest jaki jest wczoraj straszniaście mi przez niego ciśnienie skoczyło mało na zawał nie padłam nawiał mi nawet się kurna nie zorientowałam kiedy nie mogę powiedzieć że to był moment ale fakt jest faktem, nawiał mi rano mamy swój porządek rzeczy rano robię się na półbóstwo i idziemy na spacer wracamy ścigam spacerowe spodnie ogarniam psy i się do końca - > do bóstwa całkowitego znaczy się :diabloti: wdziewam spodnie pracowe i wychodzę i właśnie oto nie dalej jak wczoraj ten rytm zaburzyła ucieczka Prodziaka! poszliśmy na spacer jak zawsze wróciliśmy jak zawsze a potem nastąpiła spektakularna ucieczka Prodziaka w pewnym momencie słyszę głosy na korytarzu "A ty co tutaj robisz? w odwiedziny przyszedłeś?" wyglądam z kuchni do przedpokoju zonk nie ma Prodziaka drzwi otwarte a jego nie ma głosy słyszę coraz bliższe jezusicku o mało na zawał nie zeszłam dobrze, że korytarzyk mamy jeszcze dodatkowo zamykany od klatki schodowej choć i tak zanim fakt ten oczywisty do mnie dotarł już oczyma wyobraźni widziałam siebie pędzącą po schodach po Prodziaka na sam dół w samych majtach ! :splat: na szczęście wszystko dobrze się skończyło zdążyłam założyć portki :laugh2_2: zanim poszłam po duszę towarzystwa do sąsiadki "dwa numery wcześniej" ;) a oto i nasz uciekinier :loveu: oraz Fredzio Zgredzio któremu ucieczki nie w głowie w sumie spacer też mu nie w głowie bo ostatnio na spacerze na "chodź" reaguje tak taka sztuczka a mówią, że kaukaza nie nauczy się sztuczek :grins: i cuzamen do kupy ;) Quote
łamAga Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 No to mieliście nie fajna sytuację , nam Qwendi raz tylko z domu w bloku uciekła , jak zamknęliśmy ją w kennelu żeby nie zdemolowała domu , My wracamy otwieramy drzwi a Qwendi co sił w łapach wybiega nam między nogami ( szczeniakiem była ) i buch na dół , cała derma z drzwi zerwana , dziura w narożniku wygryziona , kennel w całości a Qwendi poza nim :evil_lol: oczywiście naplute w koło , gdzieś odgięła kawałek ścianki i się wycisnęła z kenela zostawiając futro i trochę krwi na krawędziach :evil_lol: zdjęcia zacne :loveu: takie dwa michy , spokojne , a Ty piszesz że Prodziu taki niegrzeczny :shake: Quote
Gremlin Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 [quote name='dOgLoV']No to mieliście nie fajna sytuację , nam Qwendi raz tylko z domu w bloku uciekła , jak zamknęliśmy ją w kennelu żeby nie zdemolowała domu , My wracamy otwieramy drzwi a Qwendi co sił w łapach wybiega nam między nogami ( szczeniakiem była ) i buch na dół , cała derma z drzwi zerwana , dziura w narożniku wygryziona , kennel w całości a Qwendi poza nim :evil_lol: oczywiście naplute w koło , gdzieś odgięła kawałek ścianki i się wycisnęła z kenela zostawiając futro i trochę krwi na krawędziach :evil_lol: zdjęcia zacne :loveu: takie dwa michy , spokojne , a Ty piszesz że Prodziu taki niegrzeczny :shake:[/QUOTE] No wiesz... on do zdjęć pozuje, co by mu imidżu nikt nie popsuł... (bo na to, co o nim napiszemy wpływu już nie ma :D ) Quote
sleepingbyday Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 [quote name='3 x'] otóż idąc sobie z chłopakami mijała nas mocno starsza kobieta mijając nas przystanęła spojrzała na nas przeżegnała się siarczyście splunęła przy akompaniamencie gromkiego "TFUUU!" i poszła dalej :diabloti:[/QUOTE] nie wierzę nic a nic w tę historyjkę! przy okazji - ilu chłopaków szło z tą starsza panią, jak was mijali ;-)? Quote
Gremlin Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 [quote name='sleepingbyday']nie wierzę nic a nic w tę historyjkę! przy okazji - ilu chłopaków szło z tą starsza panią, jak was mijali ;-)?[/QUOTE] No właśnie... z kim szła Gosia? :mad: Quote
3 x Posted July 18, 2014 Author Posted July 18, 2014 (edited) [quote name='sleepingbyday']nie wierzę nic a nic w tę historyjkę! przy okazji - ilu chłopaków szło z tą starsza panią, jak was mijali ;-)?[/QUOTE] a co jest nagroda w konkursie? [quote name='Gremlin']No właśnie... z kim szła Gosia? :mad:[/QUOTE] ech czytałbys ze zrozumieniem "idąc sobie z chłopakami" znaczy specjalnie dla Ciebie mam pisać idąc sobie z naszymi psami, Fredem i Prodigy (tutaj linki do zdjęć, żeby nie było wątpliwości o którego Freda i Prodigy chodzi) hę? :cool3: Edited July 22, 2014 by 3 x Quote
Gremlin Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 [quote name='3 x']a co jest nagroda w konkursie? ech czytałbys ze zrozumieniem "idąc sobie z chłopakami" znaczy specjalnie dla Ciebie mam pisać idąc sobie z naszymi psami, Fredem i Prodigy (tutaj linki do zdjęć, żeby nie było wątpliwości o którego Freda i Prodigy chodzi) hę? :cool3:[/QUOTE] Jakbyś postawiła przecinek, to nikt by się nie czepiał :diabloti: "otóż idąc sobie z chłopakami mijała nas mocno starsza kobieta" "otóż idąc sobie z chłopakami, mijała nas mocno starsza kobieta" "moja stara piła leży teraz w piwnicy" "moja stara piła, leży teraz w piwnicy" :roflt: Quote
3 x Posted July 18, 2014 Author Posted July 18, 2014 [quote name='Gremlin']Jakbyś postawiła przecinek, to nikt by się nie czepiał :diabloti: "otóż idąc sobie z chłopakami mijała nas mocno starsza kobieta" "otóż idąc sobie z chłopakami, mijała nas mocno starsza kobieta" "moja stara piła leży teraz w piwnicy" "moja stara piła, leży teraz w piwnicy" :roflt:[/QUOTE] ups :oops: chociaz jak tak patrzę na mój post to nie tyle u mnie brakuje przecinka co sbd skiepściła coś przy cytowaniu :eviltong: i tej wersji będę się trzymać :p nagabywana strzelę focha i watek umrze :evil_lol: Quote
inka33 Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 [quote name='3 x'](...) a już kilka dni temu to był hit tylko jeszcze nie do końca wiem jak go zinterpretować więc póki mnie nie uświadomicie będę się nim delektowała i pęczniała z dumy :evil_lol: otóż idąc sobie z chłopakami, mijała nas mocno starsza kobieta mijając nas przystanęła spojrzała na nas przeżegnała się siarczyście splunęła przy akompaniamencie gromkiego "TFUUU!" i poszła dalej :diabloti: Interpretacja: Przeżegnała się, bo chciała podkreślić, że jest chrześcijanką i stosuje się do zasady "Kochaj bliźniego swego, jak siebie samego". Splunęła dla zaakcentowania, że COŚ SIĘ DZIEJE, skoro Twoje dziecko jest czarne. :p [quote name='gusia0106']Ciekawe logistyka - postawić worek na głowie i jednocześnie mieć go w dupie. Chciałabym to zobaczyć :) To chyba by trzeba mieć dupę na głowie... :hmmmm: [quote name='3 x']w ogóle Prodziak jest no jest jaki jest wczoraj straszniaście mi przez niego ciśnienie skoczyło mało na zawał nie padłam nawiał mi nawet się kurna nie zorientowałam kiedy nie mogę powiedzieć że to był moment ale fakt jest faktem, nawiał mi rano mamy swój porządek rzeczy rano robię się na półbóstwo i idziemy na spacer wracamy ścigam spacerowe spodnie ogarniam psy i się do końca - > do bóstwa całkowitego znaczy się :diabloti: wdziewam spodnie pracowe i wychodzę i właśnie oto nie dalej jak wczoraj ten rytm zaburzyła ucieczka Prodziaka! poszliśmy na spacer jak zawsze wróciliśmy jak zawsze a potem nastąpiła spektakularna ucieczka Prodziaka w pewnym momencie słyszę głosy na korytarzu "A ty co tutaj robisz? w odwiedziny przyszedłeś?" wyglądam z kuchni do przedpokoju zonk nie ma Prodziaka drzwi otwarte a jego nie ma głosy słyszę coraz bliższe jezusicku o mało na zawał nie zeszłam dobrze, że korytarzyk mamy jeszcze dodatkowo zamykany od klatki schodowej choć i tak zanim fakt ten oczywisty do mnie dotarł już oczyma wyobraźni widziałam siebie pędzącą po schodach po Prodziaka na sam dół w samych majtach ! :splat: na szczęście wszystko dobrze się skończyło zdążyłam założyć portki :laugh2_2: zanim poszłam po duszę towarzystwa do sąsiadki "dwa numery wcześniej" ;) :D Może nawet nie wiecie, że miła sąsiadka go dokarmia, jak wracacie ze spaceru i dlatego nie chce jeść...? :eviltong: [quote name='sleepingbyday']przy okazji - ilu chłopaków szło z tą starsza panią, jak was mijali ;-)? Też się zastanawiam... ;) [quote name='3 x']ups :oops: chociaz jak tak patrzę na mój post to nie tyle u mnie brakuje przecinka co sbd skiepściła coś przy cytowaniu :eviltong: i tej wersji będę się trzymać :p nagabywana strzelę focha i watek umrze :evil_lol: "Mając pięć lat rodzice kupili mi rower." "Mając pięć lat, rodzice kupili mi rower." I jaka jest różnica między zdaniem z przecinkiem a zdaniem bez przecinka...? :lol: Quote
maciaszek Posted July 18, 2014 Posted July 18, 2014 Oj tam, od razu ucieczka. Poszedł Prodziak w odwiedziny i tyle. A co, nie wolno? Quote
3 x Posted July 21, 2014 Author Posted July 21, 2014 [quote name='maciaszek']Oj tam, od razu ucieczka. Poszedł Prodziak w odwiedziny i tyle. A co, nie wolno? wolno wolno tylko, wolałabym być do ew. pościgu lepiej przygotowana znaczy miec na du*ie coś więcej niż tylko majty z drugiej strony dobrze, że te majty miałam ;) a akurat uciekł do sąsiadki która ich wyjatkowo lubi :) [quote name='inka33'] "Mając pięć lat rodzice kupili mi rower." "Mając pięć lat, rodzice kupili mi rower." I jaka jest różnica między zdaniem z przecinkiem a zdaniem bez przecinka...? :lol: Quote
sleepingbyday Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 nie ma różnicy, przecinek, czy nie. to jest błąd typu: "wacek wszedł na lód i zaczął pękać" (hehe, moje ulubione jeszcze z filipinki mądrości z zeszytów, niektóre pamiętam do dziś, a kiedy to było...). idąc - w tym zdaniu imiesłów odnosi się do starszej pani, a przecież wiemy, że użyty jest w odniesieniu do idącej 3 x (i wiemy, ze to nie wacek zaczął pękać) ot i cała historia. ale widze coraz częsciej ten kłopot z imiesłowem sie pojawia. żeby było ok, mozna powiedzieć, ostatnio jak szłam, kiedy szłam z chłopakami. ale od strony polonistycznej i fachowo to tego nie wyjasnię, jest jakiś polonista na sali? Quote
3 x Posted July 21, 2014 Author Posted July 21, 2014 [quote name='sleepingbyday']nie ma różnicy, przecinek, czy nie. to jest błąd typu: "wacek wszedł na lód i zaczął pękać" (hehe, moje ulubione jeszcze z filipinki mądrości z zeszytów, niektóre pamiętam do dziś, a kiedy to było...). idąc - w tym zdaniu imiesłów odnosi się do starszej pani, a przecież wiemy, że użyty jest w odniesieniu do idącej 3 x (i wiemy, ze to nie wacek zaczął pękać) ot i cała historia. ale widze coraz częsciej ten kłopot z imiesłowem sie pojawia. żeby było ok, mozna powiedzieć, ostatnio jak szłam, kiedy szłam z chłopakami. ale od strony polonistycznej i fachowo to tego nie wyjasnię, jest jakiś polonista na sali? nie a nawet gdyby to naprwdę nie ma potrzeby, żeby sie w tym temacie uzewnętrzniał ;) hiperpoprawność źródłem konfliktów i tego będę sie trzymać :evil_lol: edit. sbd jak badanie serca Zośki u pani Kasi? zastanawiamy sie czy Fredka nie przebadac a co za tym idzie - ile taka przyjemność kosztuje? Quote
łamAga Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 A kto by się tam przecinkami przejmował :lol: My Qwendi chcemy zrobic badanie serca ale czekamy aż kardiolog bedzie u weta w kaliszu u którego prześwietlenia robimy ;) Quote
*Magda* Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 Poczułam się, jakbym była na lekcji polskiego :roll: Quote
gameta Posted July 21, 2014 Posted July 21, 2014 [quote name='magdabroy']Poczułam się, jakbym była na lekcji polskiego :roll:[/QUOTE] zdecydowanie. "imiesłów" brzmi groźnie :evil_lol: Quote
sleepingbyday Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 a ja zdecydowanie popieram znajomośc języka ojczystego, którego człowiek uczy się bądź co bądź od zycia płodowego jeszcze. hiperpoprawnośc inna sprawa, na necie sam robię dużo literówek itd, przecinki nie zawsze stawiam poprawnie. ale głupio nie znac naprawde dobrze języka ojczystego. ze dwa lata temu ćwiczyłam niemówienie "wŁĄczać". dziwna sprawa, nie ma litery ał/au, "ą" wymawia się "oł", a pół polski mówi źle, ile ja musiałam się namęczyć, zeby to z seibie wyplenić. a skąd się wzięło? cholera wi.... zosia ma endokardiozę, bierze cardalis i juz będzie musiała brac. mam jej monitorowac oddech pod kątem obrzęku płuc i ew wprowadzic furosemid (który rozwali nerki). stadium wczesne, na szczęście, ale z tendencja do powiększania się, zobaczymy, jak wpłynął leki, na razie bierze je 2 tygodnie. oczywiście jestem mega przestraszona... wizyta z echem serca 170, lek na 2 miesiące -100zł. Quote
inka33 Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 [quote name='3 x']https://lh6.googleusercontent.com/-aiA-rvdqHGM/U8y1bTsHmdI/AAAAAAAADo8/l7R30LDHgE8/w619-h415-no/1249649758_by_Koval24.jpg :mdleje: :D :D :D Jak bym się wszędzie wszystkich czepiała o poprawność, to najpierw sama musiałabym być super poprawna... :roll: Zwyczajnie niektóre rzeczy prowokuja mnie do drobnego czepialstwa :eviltong: i padło akurat na Ciebie. :diabloti: Mam nadzieję, że to nie powód do obrazy na mą meczącą osóbkę... :grins: Co z parkiem lub łączką...? :hmmmm: Quote
gameta Posted July 23, 2014 Posted July 23, 2014 a ja jestem uczulona na brak polskich znaków - nie rozumiem, jak można nie widzieć różnicy pomiędzy robieniem łaski a laski... A ponieważ jestem dyslektykiem, sama przymrużam oko na ortograficzne błędy, jedynie "ktury" doprowadza mnie do morderczych instynktów :) Quote
Recommended Posts