gosikf & dogs Posted July 9, 2009 Posted July 9, 2009 Nareszcie dużo informacji:loveu: Roki to śliczny boksio, ale jeszcze słabiutki bidak. Do paliwa mogę się dorzucić niestety dopiero w przyszłym miesiącu, ale mam nadzieję, że do tego czasu Roki będzie już w nowym domu. Quote
ageralion Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 Info o potrzebnym transporcie dla Rokiego na forum BwP :cool3: Quote
ageralion Posted July 9, 2009 Author Posted July 9, 2009 dogtravel nie jezdzi do dowolania, prawdopodobnie do konca wakacji :shake: Napisalam jesczez do szczepoN, oferuje transport za zwrot kosztow paliwa. Quote
ageralion Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Wlasnie probuje polaczyc transporty. Sa dwie mozliwosci, jeden w poznaniu drugi w szczecinku i jak zwykle czasu jak na lekarstwo... O Poznaniu bede wiedziala wiecej popoludniu. Szczecinek - nie mam transportu ze Szczecina, bo roki powinien byc tam jutro ok 14. Quote
ageralion Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 No to mam wspaniale newsy. Roki jedzie jutro do domku :multi: Szczecinianka zalatwila transport do Szczecinka, koszt to 150zl. Zaloze narazie ze swojej kieszeni, bo trzeba szybko dzialac. Quote
Soema Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Super :) tylko musimy uzbierać te 150zł, żeby Ageralion zwrócić. Chociażby dlatego chciałabym założyć skarpetę boksiową, bo miłośników boksiów mnóstwo, a każdy co jakiś czas grosz wyskrobię... Quote
ageralion Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Soema napisał(a):Super :) tylko musimy uzbierać te 150zł, żeby Ageralion zwrócić. Nie powiem, ze mam 150zl zeby z wlasnej kieszeni wylozyc, mam nadzieje, ze to tylko zalozenie pieniazkow na teraz zaraz :oops: Ciotki wspomozecie? Quote
ageralion Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Ja sie chyba wykoncze na zawal albo mi zoladek padnie... Nie mam pewnosci ze jutro rano mi wydadza Rokiego :placz: Macie teraz ciezkie zadanie tak trzymac kciuki, zeby nawet sie nie zajekneli i psiaka hop do auta nam wrzcili. Quote
gosikf & dogs Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 Dlaczego mieli by nie wydać? Nie rozumiem tego:shake: Przecież wiadomo, że do domu jedzie, poza tym przychodzisz od jakiegos czasu do schroniska, znają cię... Powinno być dobrze! Quote
ageralion Posted July 10, 2009 Author Posted July 10, 2009 Co powinno a co bedzie... Dzisiaj mnie nastraszyla wetka, ze ona nic nie wie o wydaniu itp itd... Zaczynam sie juz podlamywac :shake: Quote
Yana Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 mam nadzieję, że Roki jednak pojedzie do domu, a na koszty zorganizujemy zrzutkę Quote
izabela29 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 ja się dołożę do transportu, poproszę namiary na pw Quote
izabela29 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 intercity jedzie 5,5 godziny pośpiech 8 godzin, ja bym swojego boksia pociągiem nie zabrała, może nie wytrzymać bo to długa podróż poza tym ludzie boją sie bokserów i może być nieprzyjemna sytuacja w pociągu jak będzie dużo ludzi.... ja do wawy dopiero 8 sierpnia jadę autem, wcześniej nie dam rady :( Quote
Soema Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Ageralion pisała, że pociąg odpada.. Nie ma co ryzykować, on jest słaby jeszcze.. poza tym to stres.. Trzymam kciuki :oops: Quote
ageralion Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 I Roki w schronie jeszcze dwa tygodnie ma byc, do pelnego zagojenia ran. Nie mam sily, 4 dni wiszenia na telefonie i stawania na glowie moge sobie wsadzic... Pan Grzegorz niepocieszony, bo juz nawet urlop wzial... Nie chce mi sie o tym gadac, bo nie wiem jak w slowa ubrac... Quote
gochna35 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 no nie ....brak słów :crazyeye: Kobieto na głowie stajesz i swój czas poświęcasz a pies skazany na następne tygodnie samotności w boksie - kiedy czeka na niego dom :angryy: Quote
ageralion Posted July 11, 2009 Author Posted July 11, 2009 Wiem jedno, przez chora klotnie dwoch instytucji, ktore maja miec ten sam cel - pomoc zwierzetom - Roki spedzi kolejne tygodnie w schronisku... :shake: Quote
Canaveral-staff Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Soema napisał(a):Ageralion pisała, że pociąg odpada.. Nie ma co ryzykować, on jest słaby jeszcze.. poza tym to stres.. Trzymam kciuki :oops: no cóż szkoda myslałam że będę mogła pomóc Quote
Soema Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Szok.. nawet nie wiem, jak skomentować to :roll: bardzo mi przykro. Niestety, takie sytuacja podcinają skrzydła, traci na tym psiak... A instytucje.... każdy wie. Quote
izabela29 Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 pamiętajcie ze dokładam się do transportu, chyba że przeciągnie się to dłużej to na początku sierpnia będę jechać autem do wawy Quote
ewab Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 ageralion napisał(a):I Roki w schronie jeszcze dwa tygodnie ma byc, do pelnego zagojenia ran. Nie mam sily, 4 dni wiszenia na telefonie i stawania na glowie moge sobie wsadzic... Pan Grzegorz niepocieszony, bo juz nawet urlop wzial... Nie chce mi sie o tym gadac, bo nie wiem jak w slowa ubrac... Ja nie wiem o co chodzi, ale wiem jedno, tłumaczenie, że pies ma zostać w schronie do pełnego zagojenia ran to wykręt. Prawda ma drugie dno. Ageralion nie bierz tych słów do siebie, wiem, że Twoje intencje są czyste. Quote
Grzech11 Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 Jestem nowym właścicielem Rokiego. Tak przynajmniej mi sie wydaje o ile go kiedyś wydadzą. I przyznam sie,ze nie kompletnie nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi. Podczas wizyty przedadopcyjnej przemiłe Panie z Zarządu fundacji poinformowały mnie,że Rokiego można odebrać w każdej chwili. Pani Marta która współpracuje ze schroniskiem dwoiła sie i troiła aby załatwić wygodny dla psa transport za niską cenę. I kiedy wszystko jest ustalone to schronisko robi i mówi zupełnie co innego. Myslałem,ze schronisko wie,ze Roki ma juz nowy dom i powinni sie cieszyć. A opowiadanie,ze Roki ma najpierw wyzdrowieć to juz bzdura wg mnie. Przecież w domu, otoczony opieką i miłością rekonwalescencja byłaby pewnie szybsza. Chory, cierpiący pies ma szansę na normalny dom a pracownicy schroniska go przytrzymują. Chore........ Dziękuję Pani Marcie za zaangażowanie. Quote
Recommended Posts