Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ponad rok temu koczowały pod dworcem. Mała sunia Pinia, którą adoptowała Dif i Misiek, jasny nieduży na krótkich łapkach pies, który nie odstępował jej na krok. Ciężarną Pinię trzeb było szybko zabrać, Misiek pozostał sam....był znanym, lubianym psem, wszyscy go dokarmiali, żył sam sobie, spał na dworcu, na przystanku, biegał po mieście. Nagle zobaczyłam go w schronisku, dla takiego psa żyjącego na wolności to straszne więzienie. Podobno kogoś ugryzł.... być może, ale jest to pies, który zaznał wiele złego od ludzi i zapewne nie ma zaufania, nie wie czy go pogłaszczesz czy uderzysz, czy kopniesz....W schronisku pewnie nikt go nie adoptuje, utknie i albo przeżyje albo go zagryzą inne psy. Dlatego nie byłam za tym, żeby mimo bezdomności zabrać go do schroniska, był dobrze karmiony, gruby więc przetrwał nawet mrozy, radził sobie świetnie i przede wszystkim miał wolność. Pomóżmy mu odzyskać tę wolność, myślę, że najlepiej gdyby po prostu znalazł dom z podwórkiem, na pewno będzie dobrym stróżem.

Siedzi smutny i bez nas nigdy nie wyjdzie z więzienia...

A tak było ponad rok temu

Zawsze z Pinią

Potem sam

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Red!
Super, że założyłaś Misiowi wątek!
Tak jak piszesz, bez nas nie znajdzie domu! To zwykły kundelek.
Zaraz pospamuję trochę na pw ;)!

ps. tego zdjęcia z Pinezką nie pamiętam..:roll:

Posted

pamietam tego psiaka.
taki fajny jasny z czarna mordka.
i musi byc madry, skoro tyle czasu radzil sobie sam. w miescie.
Red, moze zmien nieco tytul, bo teraz ktos moze wyczytac, ze to on jest u DIF, a biedak gnije w schronie...
moze cos w stylu:
osamotniony wierny przyjaciel zlapany w schronie. Radom.
a w pierwszym poscie historia jego i Pinii.

Posted

Isadorka!
Wielkie dzięki za banerek! Qrcze... na Ciebie zawsze można liczyć :loveu:!
Nie wiem jak Ty to robisz....:roll::evil_lol:

RED-ku! Czy ktoś zrobi dla Miśka ogłoszenia i allegro czy mam "kogoś", np. zbanowaną Cekinkę poprosić??

Posted

Poproszę Gallegro o allegro, może Tula pomoże w ogłoszeniach. Dzisiaj byłam chwilkę w schronisku, obszczekał mnie, był dzisiaj zły, biedaczek.

Posted

red napisał(a):
Poproszę Gallegro o allegro, może Tula pomoże w ogłoszeniach. Dzisiaj byłam chwilkę w schronisku, obszczekał mnie, był dzisiaj zły, biedaczek.

Też dzisiaj byłam zła.....:angryy:
A jakbym siedziała w schronie byłabym zła podwójnie....:angryy::angryy:

:-(

Posted

Dif, nie wiem co o tym myśleć, on na widok człowieka pokazuje wszystkie zęby i to wygląda dość groźnie. Musimy spróbować mu pomóc, ale nie wiem czy nie lepiej byłoby go zaszczepić, wykastrować i wypuścić tam gdzie był. Tylko, że ma tam też swoich wrogów i znów go wsadzą do schroniska....

Posted

Ja mogę psiaka poogłaszać, ale jak zwykle prosiłabym Cię Red o jakiś tekścik do ogłoszeń bo ostatnio nie wyrabiam. No i faktycznie jak Misio zrobił się w schronie agresywny to może być problem gdyby ktoś się zgłosił, trzeba chyba poprosic kogoś z pracowników, żeby go poobserwowali jak sie zachowuje na codzień.

Posted

Koniecznie Red bo w takim stanie o nie nadaje się do adopcji. Z drugiej strony nie wiadomo czy nie zachowuje sie tak bo siedzi w tym boksie, przecież tyle czasu był na wolności i sobie radził, a jak byłby agresywny to nikt by go nie dokarmiał bo ludzie by się bali. Biedny ten psiak..

Posted

Wczoraj zajrzałyśmy do Miśka z Tulą, dochodzi, merda ogonem, potem warczy...czasem przychodzi do schroniska dziewczyna psycholog, poproszę o zainteresowanie się nim...

Posted

Kurczę, jeszcze tydzień temu widziałam go pod dworcem. Już jakiejś mendzie przeszkadzał Misiek?
On był grubiutki, zanosiłam mu jedzenie, to nawet na nie nie spojrzał, ewidentnie był dobrze karmiony przez okoliczne budki z hot dogami i kurczakami.
Red, wypuszczenie go po kastracji z powrotem nie wchodzi w grę, bo już mają na niego oko i ktoś mu może zrobić krzywdę. Musimy poszukać mu domu, to bardzo fajny psiak, tylko trochę skrzywdzony przez głupich ludzi.
Misiek mieszkał pod dworcem od co najmniej 3 lat, to dla niego szok schronisko! :-(
Aniu, ile on może mieć lat?
Myślę, że nie nadaje się do domu z dziećmi, bo czasami gryzie, ale do pilnowania w dobre warunki, luzem po ogrodzonym podwórku, najlepiej w towarzystwie wysterylizowanej suni, jak najbardziej.

Posted

Nie widzę go w bliskich kontaktach z ludźmi, może mieć podwórko, jedzonko, pieszczot raczej nie, bo może być różnie....On w trakcie głaskania potrafi capnąć. Niestety ludzie mu zwichrowali psychikę.

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Chyba nie nadążam...to raz, jeśli chodzi o Miśka to nie mam odwagi go komuś polecić, on jest "nierówny", przyjrzyj się jak reaguje, pogłaskasz go, za chwilę Cię ugryzie, warczy bez powodu, nie wiem czy on się nadaje do adopcji....żal mi go bardzo, bo odebrano mu wolność, żył sobie , nie wadził nikomu, ale najlepiej było go nie ruszać, a być może tak było, że dziecko go chciało pogłaskać i ugryzł, bo tak słyszałam. Nie wiem jak mu pomóc.

• 2 weeks later...
Posted

Dif, nic się nie dzieje, siedzi w boksie, niby dochodzi, merda a potem szczerzy zęby....co z nim można zrobić? Chyba behawiorysta musiałby mu pomóc....Wiem, że myślisz o nim, ja też, dla Ciebie to przecież jak zięć....

Posted

[quote name='red']Dif, nic się nie dzieje, siedzi w boksie, niby dochodzi, merda a potem szczerzy zęby....co z nim można zrobić? Chyba behawiorysta musiałby mu pomóc....Wiem, że myślisz o nim, ja też, dla Ciebie to przecież jak zięć....

No dokładnie!!! JAK ZIĘĆ!!
Przecież to kumpel moje Pinii z Radomskiego Dworca! Zwróconej z adopcji z powodu AGRESJI !!!
No i co?! Pies NORMALNY, na którego trzeba po prostu... uważać!!! I którego trzeba po prostu zrozumieć!!!

Dziewczyny!! Proszę Was!
Nie zmarnujmy tego psa i wszyscy dajmy mu szansę!!!