asika5 Posted June 11, 2009 Posted June 11, 2009 Jack wygląd: wiek ok 2 lat, w kłębie ok 60-70 cm, waga powyżej 30 kg, umaszczenie - black and white, prezentuje się okazale:) charakter jest wesoły, grzeczny, posłuszny, daje łapkę, przyjażnie nastawiony do innych zwierząt toleruje koty:), lubi ludzi, jest typem pieszczocha, dużą frajdę sprawiaja mu długie spacery, historia Jacka Najprawdopodobniej został porzucony w lesie przez swego ,,właściciela" tam został po raz pierwszy zauważony przez moja mamę. W miarę upływu dni i dokarmiania go przeniósł sie z lasu do miejsca gdzie mieszkają moi rodzice i tak do dziś koczuje przy posesji moich rodziców. Została udostępniona mu buda z wejściem z ulicy, ale to rozwiązanie chwilowe. Nie może przecież tak żyć całe swoje życie, jest jeszcze młody. U moich rodziców sa już dwa pieski i kot i na trzeciego nie mogą sobie pozwolić. Ja tez mam psiarnio kociarnie. Podjęłam kilka prób szukania mu domu w lokalnej prasie, ale niestety jak dotąd bez skutecznie. Bardzo mi zależy żeby Jack znalazł odpowiedzialny dom (najlepiej z ogrodem, gdyz nie wiem jak zachowuje sie w domu) i świadomych właścicieli. Jack bardzo potrzebuje mieć swego człowieka i dom który będzie jego miejscem na świecie. Więc jeżeli poruszyła cię historia Jacka i chcesz mu dać dom , którego mu bardzo brakuje odezwij się - Jack czeka!!! kontakt: 606965443 Joanna e-mail: [email protected] moge pomóc w transporcie zdjęcia Jacka (nie lubi być fotografowany co zreszta widać na zdjęciach) Quote
Daga&Maks Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 takie cudo i jeszcze w schronisku :crazyeye: Quote
Daga&Maks Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 wrzuciłam go na ten wątek : http://www.dogomania.pl/forum/f542/adopcje-bordery-podobne-do-borderow-szukaja-domow-113378/ Quote
asika5 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 ma tu swój wątek http://www.bordercollie**********/border-collie-szuka-domu,37/jack-w-typie-border-collie-pilnie-szuka-domu-bialystok,3447.html no i był w naszej lokalnej prasie ale nikt nie zadzwonił Quote
asika5 Posted June 12, 2009 Author Posted June 12, 2009 [quote name='Daga & Maks']wrzuciłam go na ten wątek : http://www.dogomania.pl/forum/f542/adopcje-bordery-podobne-do-borderow-szukaja-domow-113378/ Dzięki w imieniu Jack'go Quote
zachary Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Asika5, Jack wygląda jak pies karelski na niedźwiedzie.Zaglądałam na stronę tych psów i doszłam do wniosku,że Jack ma za krótką sierść jak na border colie, ale to wypisz wymaluj pies ze zdjęcia na karelskich:crazyeye:Zajrzyj. Quote
zachary Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 Asika5, wrzuć Jacka na stronę psów karelskich na niedźwiedzie!!!On ma nawet ogon na końcu biały jak te psy, pysk i umaszczenie też, tam będzie pasował jak ulał!, na border colie nie tak pasuje...sama sprawdź!!! Quote
Daga&Maks Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 rzeczywiście przypomina bardzo karelskiego psa na niedźwiedzie.No i wzrostem też bliżej mu do tej rasy niż do bordera,bo karelskie psy są większe Quote
asika5 Posted June 13, 2009 Author Posted June 13, 2009 Zupełnie nie znam się na rasach. Ja od zawsze preferuje kundelki:eviltong: Sugestie podobieństwa do rasy Boredr Collie otrzymałam od miłośników tej właśnie rasy i po obejrzeniu zdjęć stwierdziłam, że podobieństwo jest. Ale chyba nie o rasę tu chodzi tylko o dom dla Jack'go, który go póki co nie ma. Quote
Daga&Maks Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 no tak najważniejsze jest znalezienie domu to niech zostanie psem w typie rasy Quote
Bakteria Posted July 10, 2009 Posted July 10, 2009 A może wykorzystać to podobieństwo, bo rzeczywiśce jest duże :razz: i uderzyć z jego ogłoszeniami do jakiegoś klubu rasy czy wysłać meile do kilku hodowli ? Quote
asika5 Posted October 24, 2009 Author Posted October 24, 2009 Jack nadal bez domu...a idzie zima:shake::shake::shake: To zdjęcia z naszych spacerów Quote
karina1002 Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 asika5 napisał(a):Jack nadal bez domu...a idzie zima:shake::shake::shake: To zdjęcia z naszych spacerów A gdzie jest ogłaszany obecnie? Quote
asika5 Posted October 31, 2009 Author Posted October 31, 2009 W tej chwili to juz chyba mu się pokończyły ogłoszenia albo się przestarzały. Ostatnio była druga fala ogłoszeń w prasie lokalnej i ponownie porozwieszałam jego ogłoszenia na mieście. Teraz zrobię mu allegro. MOŻE KTOŚ ZROBIĆ BANEREK ??? Quote
Trusia Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Co tu tak cicho?! Domek dla psa potrzebny przecież.! Quote
Weri7 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 hoooooooop do góry . Taki piękny i mądry piesek musi znaleźć domek. Quote
asika5 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 no i domku nie widać :-( Jack tak lgnie do człowieka szkoda psa bo widać że nie lubi samotności Quote
Recommended Posts