Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

podaję konto i dopisek na jaki prosimy wpłacać pieniądze na operację łap Żabki

FUNDACJA OSTATNIA SZANSA
PIWNA 7/5A
00 - 265 WARSZAWA
BANK PEKAO S.A.

68 1240 1066 1111 0010 2468 8007

SWIFT:[FONT=MS Shell Dlg 2] Pekao SA: PKOPPLPW [/FONT]

Tytuł :
"dla Żabki - nick" lub "na operacje Żabki - nick"

od czego zacząć?

jeśli ktoś jeszcze nie słyszał, to zapraszam do zapoznania się z sytuacją "przytuliska" Bożeny Wahl pod Rawą Mazowiecką, tzw. "Ostatniej Szansy"
wolontariusze odwalają kawał dobrej roboty ale jeszcze wiele pracy przed nami wszystkimi...sami zobaczcie
http://www.dogomania.pl/forum/f28/psy-z-ostatniej-szansy-w-sobote-jedziemy-szczepic-kto-pomoze-131337/

w kwietniu założyłam wspólny wątek bullowatych z Ostatniej Szansy
Fundacja "Ostatnia Szansa" psy i koty w okropnych warunkach! • Szukam nowego domu/I'm looking for a new home • http://amstaff-pitbull.eu • Forum miłośników wszystkich bullowatych.

zachwyciłam się czarną Żabką, jednak nikt nie zdecydował się wyciągnąć jej kiedy jeszcze była zdrowa.... choć to zdrowa jest nieco naciągane, bo lekko utykała..... okazało się, ze to sztywny staw kolanowy po dawniejszym urazie...

Poprosiłam CoolCaty o zrobienie nowych fotek bullowatym i sprawdzenie mniej więcej charakterów... niestety w ten weekend ciotki zastały Żabkę w o wiele gorszym stanie

:-(:-(

i teraz cytuję

[quote name='CoolCaty']Miałam dla rufusowej obfocić amstaffy ( i dla siebie też, bo kocham te mordeńki). Pomyslałam, że zacznę od Żabki - czarnej niuni z wybiegu pana Józefa. To co zobaczyłam wbiło mnie w ziemię:
YouTube - Żabka z Boguszyc

Dzięki Modjesce i jej mężowi sunia została zabrana do kliniki z Warszawie. Nie wiem ile będzie mogła tam zostać i co z nią dalej. Będą potrzebne pieniądze, dużo pieniędzy. Zaraz poszukam czegoś na bazarek i powklejam gdzie się da. Proszę o pomoc w imieniu Żabki. Mała zawsze radosna i rozbrykana, leżała wśród szalejących psów na ziemi:

Żabka bardzo potrzebuje wsparcia finansowego, bo operacje są skomplikowane i kosztowne :-(

teraz cytuję cytat ;)

mail od ciotki, która zabrała Żabkę

"..dobrze, że wyjechaliśmy z Żabcią prawie natychmiast bo z lecznicy wyszliśmy już duuużo po jej zamknięciu.
Żabka jest słodkim, grzecznym i przeuroczym stworzeniem. Bardzo grzecznie jechała samochodem i w lecznicy była idealna. Bez protestu pozwoliła się przebadać, zmierzyć temperaturę(jest w normie), pobrać krew i założyć wenflon a w międzyczasie jeszcze załapała się na zdjęcia.
Niestety łapa jest nie tylko złamana ale jeszcze z obu kości odszczypały się kawałki i wszystko się poprzemieszczało. Na nasze szczęście trafiliśmy na naszą ulubioną panią chirurg, która zdecydowała się założyć gips żeby chociaż ustabilizować kości ale zaleciła konsultacje ortopedyczną. Żeby łapa była bardziej sprawna potrzebna będzie duża operacja bo po starym urazie Żabka ma również sztywne kolano.

Na razie psica przyjechała z nami do Zalesia i została zainstalowana w salonie. Spotkanie z moimi psami odbyło się bezboleśnie.
Gipsowanie łapy odbyło się pod narkozą i jeszcze jak widać "na cztery ręce" Niestety złamanie jest starsze niż tydzień bo zaczęło się już zrastać. Okazało się przy tym, że sunia ma zupełnie sztywną tę łapkę w kolanie i uruchomienie jej będzie bardzo trudne i kosztowne, jak również, że druga łapka też nosi ślady starego złamania. .."

fotki już po operacji

z lecznicy

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Widok kulejącej i pokładającej się Żabki wbił nas w ziemię :shake:Widać było, że cierpi okropnie, szczególnie, że słonko przypiekało całkiem niezle a ona czarna ...
Modjeska z Dużym Panem z Brodą nie zastanawiali się długo. Jedyny problem był, która lecznica w sobotę zajmie się Żabka należycie.
Pan Józef zaniósł bidulkę do autka i położył na kocyku. Była spokojna, jakby wiedziała, że teraz będzie już tylko lepiej.
Jest śliczną suczką, zdjęcia nie oddają jej urody.
Melduję się na wątku, allegro cegiełkowe rozsyłam znajomym.
Drugi piękny amstaff w OSz to Rudi, też od pana Józefa. Roześmiany, z pokiereszowaną niesłychanie gębą. Władował się do samochodu Moniki i sprawiał wrażenie, że najchętniej udałby się w długą drogę, jak najdalej od Boguszyc ...

Posted

Ewa i flatki napisał(a):
Widok kulejącej i pokładającej się Żabki wbił nas w ziemię :shake:Widać było, że cierpi okropnie, szczególnie, że słonko przypiekało całkiem niezle a ona czarna ...
Modjeska z Dużym Panem z Brodą nie zastanawiali się długo. Jedyny problem był, która lecznica w sobotę zajmie się Żabka należycie.
Pan Józef zaniósł bidulkę do autka i położył na kocyku. Była spokojna, jakby wiedziała, że teraz będzie już tylko lepiej.
Jest śliczną suczką, zdjęcia nie oddają jej urody.
Melduję się na wątku, allegro cegiełkowe rozsyłam znajomym.
Drugi piękny amstaff w OSz to Rudi, też od pana Józefa. Roześmiany, z pokiereszowaną niesłychanie gębą. Władował się do samochodu Moniki i sprawiał wrażenie, że najchętniej udałby się w długą drogę, jak najdalej od Boguszyc ...

bullowate przeważnie kochają jezdzic autem....pewnie kiedys podrózował ze swoim panem :-(
jak tylko dostanę fotki reszty ttb to założę im oddzielne wątki..

Szczerze mówiąc myślałam, ze Żabka ma zerwane wiązadło krzyżowe... a tu się okazało, że złamanie i że obydwie łapy w kiepskim stanie...

dobrze, ze to silne psy, bo dzięki temu jeszcze może się poruszać

Posted

Kochana rufusowa założyła wątek :loveu:
Żabeńka jest w Zalesiu u Modjeski (nick z forum miau).
W tej chwili potrzebne są przede wszystkim pieniądze na leczenie Żabki, bo możliwe, że będzie musiała miec łapinkę operowaną.
Wspaniale byłoby, gdyby znalazł się dla niej DT, bo Modjeska w zasadzie nie miała żadnego wyjścia i musiała ją zabrac do siebie.
Postaram się ją tu ściągnąć, zeby mogła na bieżąco monitować działania.

Posted

Zaczepiam sie w watku )

Pieniadze mozna zbierac na nowo utworzone subkonto przy koncie OS.
Tylko tytul przelewu trzeba ustalic, zeby odroznic wplate od innych.
Agnieszka prawie codziennie sprawdza stan konta. Wplynela juz kasa na hotelik i troche na boksery:-)

Posted

"Modjeska" napisał(a):
Zalogowałam się na Dogomanii ale to chyba chwile potrwa zanim będę mogła coś sama napisać.
Sytuacja Żabki wygląda następująco. Byliśmy z nią dziś w lecznicy w Konstancinie i jesteśmy umówieni na jutro na zabieg. Pani doktor nie umiała nam powiedzieć które rozwiązanie zostanie ostatecznie zastosowane bo będzie to zależało od tego co zastaną po otwarciu. Obiecała, że przyjrzą się również kolanu i ocenią szansę na jego uruchomienie, jeśli takowa będzie to kolano również załapie się na zabieg. Ogólnie to wszystko będzie zależało od tego co lekarze zobaczą jak zajrzą do środka. Na razie potrzebne są kciuki i kasa. Szacunkowy koszt zabiegu to 700-800,-. Nie mamy kasy żeby założyć ale nie było na co czekać.
A tak na marginesie to trafiliśmy do Lecznicy "Anda":1luvu: . która przygarnęła pod swoje skrzydła Ninę na okres rekonwalescencji po usunięciu gałki ocznej.

..........................................

Posted

witajcie Cioteczki! :)

Anna i CoolCaty dziękuję, ze tu zajrzałyście i przekazałyście wieści, bo mnie ciężko jako osobie trzeciej podawać konkretne informacje.

Anna_33 z kim można ustalić tytuł przelewu?

Myślę, że trzeba działać szybko skoro kasa jest potrzebna na już.
dopisek "Żabka" lub "dla Żabki" pewnie by wystarczył ale nie wiem z kim to ustalić ;)
Jak juz będzie wiadomo na jakie konto i z jakim dopiskiem, to wkleję te informacje do pierwszego posta.

sama chętnie bym ją wzięła na dt ale niestety nie mam takiej możliwości...

pozostaje liczyć, że się ktos zlituje nad pięknotką...

kto zrobi Żabce aukcję cegiełkową? :modla:

czy ktoś może się zadeklarować z wpłatą na operację?

Posted

FUNDACJA OSTATNIA SZANSA
PIWNA 7/5A
00 - 265 WARSZAWA
BANK PEKAO S.A.

68 1240 1066 1111 0010 2468 8007

SWIFT:[FONT=MS Shell Dlg 2] Pekao SA: PKOPPLPW [/FONT]

Tytuł :" dla Żabki - nick" lub "na operacje Żabki - nick"

Posted

Tylko ktos musi sie podjac moniotorowania zbiorki, wpisywania rozliczen w watku itd.
Agnieszka sprawdza stan konta co kilka dni i wysyla wydruki.
Wazne zeby w dopisku ( tytule przelewu) pisac swoj nick, nie mozemy podawac danych osobowych w necie.

tytulem: "dla zabki - Jola458"

Posted

dziękuję Anna

ja mogę raz dziennie aktualizować wpłaty. Gdyby były jakieś opóźnienia to ze względu na mój urlop ale nie powinny być dłuższe niż dwa-trzy dni.

wysyłam Ci na pw mojego maila, na którego Agnieszka może przesyłać mi takie informacje, ok?

gdyby ktos ew. zapomniał wpisać nicka, można na forum wpisać imię i pierwszą literę nazwiska.

Posted

"Modjeska" napisał(a):
:( Mądrzejsi ode mnie przekonali mnie, że z tą operacją łapy Żabki za nadto sie pospieszyliśmy, że trzeba to na spokojnie skonsultować z autorytetem, rozważyć wszystkie za i przeciw, straty i zyski a przede wszystkim poczekać czy z Żabci nie wylezą jakieś inne dolegliwości. Tego ostatniego rzeczywiście nie braliśmy pod uwagę.
W związku z powyższym odwołałam dzisiejszy zabieg. Niestety nie udalo mi sie zapisać Żabci na konsultację do dr Sterny bo przyjmuje tylko raz w tygodniu 6 pacjentów. Mamy dzwonić w przyszły czwartek żeby zapisać się na wizytę na pierwszy czwartek lipca. :(

"Modjeska" napisał(a):

Blizna na łapie jest po jeszcze starszym urazie. Kości zaczęły już się zrastać na tyle, że nie dały się nastawić do gipsu ale nie są jeszcze tak zrośnięte żeby wchodziło w grę prawdziwe łamanie. Oczywiście cała walka jest o to żeby łapa była sprawniejsza ale niestety bardzo wiele zależy od tego czy uda się uruchomić kolano.
Będę bardzo wdzięczna za wszelka pomoc w dostaniu się Żabci do dr Sterny bo czas goni.

Moze ktos ma jakas rade? Albo wie jak dostac sie do dr Sterny szybciej.
Nie mozemy tak dlugo czekac.
I oczywiscie bardzo bardzo potrzebne sa pieniedze...

Posted

Mogę podpowiedzieć doktora Mederskiego w Grudziądzu - moi znajomi mający psy z ortopedycznymi problemami bardzo go chwalą.Ma za sobą praktykę w USA.
Po operacji zostawia psa u siebie w klinice i monitoruje.
Jeżeli chcecie , to dam namiary.