Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

9 lipca konsultacja ortopedyczna Żabki:multi::multi::multi:
Dziś zarezerwowałam dla Żabki miejsce na 9 lipca u dr Sterny. Żeby nas wpisali jako pełnoprawnych kilientów musimy uiścić do 2 lipca 200,-. :crazyeye: Rozmawiałam już z Janą na ten temat. Na szczęście "ARGOS" na jeszcze kase na koncie boguszyckich zwiarzaków i Jana obiecała rozeznać się w sprawie faktury. Mam nadzieję, że się uda. W razie czego my zapłacimy a potem będzie czas na kombinowanie.

Posted

Wczoraj "ratowaliśmy świat" więc nasze stado było samo na gospodarstwie. Nie odważyłam się jednak zostawić Żabki z reszta psów. Została zamknięta w salonie a sąsiedzi w łaskawości serca ją wysikali w ciągu dnia.
Dziś na pociechę zdjęłam jej kołnierz skoro jesteśmy w domu. Radość z tego powodu jest trudna do opisania. Na szczęście nie rzuciła się od razu z zębami do opatrunku.

Posted

Żabcia już się u nas całkiem dobrze zaaklimatyzowała. W Dużego z Brodą patrzy jak w obrazek, z kotami i resztą psiego stada mija się bez zgrzytów, tylko do furtki nie biega z nimi jazgotać. Najbardziej jest karcona za wyciąganie wkładek z butów i dobieranie się do kociego jedzenia, poza tym jest ok. Oczywiście śpi na kanapie w salonie i jest tam zamykana nie tylko na noc ale również wtedy, kiedy wychodzę, tak na wszelki wypadek.

Posted

:mad: Oczywiście połowę zjada a drugą połowę drze na kawałeczki. W ten sposób straciłam wkładki z dwóch par moich butów. Dobrze, że to lato i chodzę w sandałach. Dobrze poza tym, że Żabcia nie zjada całych butów a tylko same wkładki.

Posted

No bo to bardzo laskawa i madra psina i dba zeby jej ukochani Panstwo nie chodzili boso :p

Dla takiej kochanej, chorej psiny musimy zdobyc pieniadze na lecznie.
Termin super waznego badania sie zbliza. Koszt o ile pamietam, to 200 zł.
Koszt samej konsultacji.

Mamy na koncie 50 zł...

Zabcia prosi o wsparcie..

Posted

200,- to dopiero bilet wstępu na konsultację. :placz:Do tego dojdzie jeszcze na pewno rentgen a potem pewnie zabieg za pieniądze, o których na razie nie chce nawet myśleć.
Na razie Żabci najbardziej brakuje spacerów. Wychodzimy na krótko i nie za daleko a ona by chciała sobie pobiegać.

Posted

Cisza, bo nam głupio - Modjeska z TZem zajęli się suką a nam się nie udaje pieniędzy wyskrobać.
Ja chcę chociaż część książek z daru Joli_Li przeznaczyć na bazarek dla psicy.
Tylko to potrwa trochę :oops:

Posted

Zdjecia i opisy Modjeski :-)

trochę skotłowałam narzutę ale chyba mnie nie wyrzucisz...

pozuje prawie do portretu

kto się pojawi przy kociej furtce..??- kocia furtka jest półpiętra niżej naprzeciwko schodów. Psy, głównie Zuzka, często "dyżurują" tak jak Żabcia na zdjęciu, czy przypadkiem jakiś obcy kot nie wchodzi na ICH teren.

komitet powitalny :-)- komitet powitalny był oczywiście na cześć powrotu Jerzego do domu. Żabcia bardzo za nim tęskniła. Psy tak się kręciły, że trudno mi było zrobić zdjęcie.

Żabcia blokuje swoja osobą wejście do kuchni.- na tych "kuchennych" zdjęciach widać jak sunia radzi sobie ze sztywnym kolanem. Z tyłu stoi Rulon

Posted

Żabka powoli wsiąka w stado. Już połapała się, że najpierw są koty, potem długo, długo nic, potem ludzie a na końcu psy, a na końcu tych psów jest Żabka. Nie stanowi to jednak powodu do wszczynania wojen, po prostu tak jest i już. Przestała tez tak zajadle jak na początku bronić swojej miski bo przecież o stałych porach jest w niej jedzonko. Nawet z miski z wodą mogą już koty swobodnie korzystać. Przyzwyczaiła się też do psiej zupy ala' Modjeska. Jedyną rzeczą, z którą jeszcze musimy powalczyć są kradzieże wkładek z butów i próby włażenia na nasze łóżko. Mam jednak nadzieję, że tu zadziała przykład reszty psiego stada, które czasem na kanapie... tak.. ale na łóżku w sypialni... nigdy, nawet jak jest burza.