Alicja Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 [FONT=Arial]:razz::razz:czytałam ze zamówiłaś karme wysokobialkową :diabloti::evil_lol::evil_lol::evil_lol: http://img357.imageshack.us/img357/9277/dsc0050vm4.jpg cudo :loveu: nie mam czasu na przerabianie :placz:ledwo co ogarnęłam odpowiedzi ...ale postaram się coś wrzucić :razz: [/FONT] Quote
Vectra Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 o tak , oszczędność zawsze zadem wyłazi ....... już ja coś o tym wiem. Brawa dla sklepu :multi: Quote
Doginka Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Gdzieś przeczytałam, że zaoszczędziłaś na wysokobiałkowej karmie?:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Robale super - mi uciekają jak chcę je focić:angryy: A ten robal najpiękniejszy:crazyeye::loveu::evil_lol::diabloti: http://img384.imageshack.us/img384/996/dsc0015bf4.jpg Quote
Justa Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 a może dlatego, że rozerwany worek był? mnie się jeszcze to nie zdarzyło, a troveta kupuję od roku.. Quote
malawaszka Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 Justa napisał(a):a może dlatego, że rozerwany worek był? no noo to na 100% dlatego i gdzieś zanim zabezpieczyli musiał się jakiś mol z molową zagnieździć :mad: a potem - dobra karma, cieplutko i heja sie rozmnażać :angryy: brrrr Quote
Justa Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Ale faktycznie solidna firma, skoro wymienią Ci woreczek :multi: Quote
malawaszka Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 dokładnie!!! ja byłam w szoku bo jak pisałam maila o tych molach to nawet mi przez myśl nie przeszło, że mogę dostać nowy worek! tylko tak napisałam żeby ich poinformować na przyszłość żeby uważali a tu taka niespodzianka :loveu: Quote
Doginka Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Monika, nie znam tej karmy - mogłabyś zrobić fotkę???? - może moje psi się przerzucą:diabloti: Quote
malawaszka Posted July 3, 2008 Author Posted July 3, 2008 to są diety weterynaryjne, ale teraz Luna je tą samą co Pepa czyli HLD i jest świetnie! włos jej lśni jak nigdy! skończyły się biegunki - więc rewelacja bo ja z nią zawsze miałam problemy i z sierścią i z kupkami, a trovet super toleruje! a Pepa mniej pierdzi :evil_lol: http://www.zoovet.pl/diety.html Quote
Doginka Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Ooo:crazyeye:Dzięki za sznurek do karmy;):loveu: Quote
Jupi Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 http://img379.imageshack.us/img379/729/dsc0068ed4.jpg śliczne:loveu: Quote
Doginka Posted July 3, 2008 Posted July 3, 2008 Jupi napisał(a):http://img379.imageshack.us/img379/729/dsc0068ed4.jpg śliczne:loveu: Zgadzam się w 100%:loveu::loveu::loveu: Quote
Justa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Doginka napisał(a):Monika, nie znam tej karmy - mogłabyś zrobić fotkę???? - może moje psi się przerzucą:diabloti: Na odwrocie jest jednak napisane, żeby nie stosować bez konsultacji z weterynarzem i akurat z tym się zgadzam ;) Po co psu dawać weterynaryjną, skoro zdrów jak ryba? :p Quote
malawaszka Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Justa napisał(a): Po co psu dawać weterynaryjną, skoro zdrów jak ryba? :p u mnie akurat to się sprawdza bo tam są łatwo przyswajalne białka, delikatne składniki i Luna na żadnej innej karmie nie miała takiej sierści i takich ładnych kupek :p Quote
Justa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 malawaszka napisał(a):u mnie akurat to się sprawdza bo tam są łatwo przyswajalne białka, delikatne składniki i Luna na żadnej innej karmie nie miała takiej sierści i takich ładnych kupek :p Nie konsultowałaś tego z wetem? Generalnie te wszystkie diety weterynaryjne są na max 3 miesiące, chyba, że lekarz zaleci inaczej. Quote
malawaszka Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 nie konsultowałam zanim zaczęłam podawać, ale niedawno wetka widziała Lunę i zwróciła uwagę na super sierść i wreszcie przestałą siędrapać i powiedziałam, że problemy się skończyły jak zaczęła dostawać tą karmę i wetka nie zgłaszała sprzeciwów, tylko powiedziała, że widocznie Luna potrzebuje takiej delikatnej karmy - "leczniczość" tej karmy nie polega na tym, że ona zawiera jakieś leki przecież, tylko na tym, że jest łatwo przyswajalna i zawiera delikatne składniki - nie mam obaw przy tej diecie akurat. Wiadomo że nie dawałabym np karmy dla nerkowców przez długi czas bo za mało białka w niej dla zdrowego psa, ale tu jest wsio ok - widać to po psie Quote
Justa Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 malawaszka napisał(a):Wiadomo że nie dawałabym np karmy dla nerkowców przez długi czas bo za mało białka w niej dla zdrowego psa I właśnie o to mi chodziło ;) Quote
Erhan Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 malawaszka napisał(a):... "leczniczość" tej karmy nie polega na tym, że ona zawiera jakieś leki przecież, tylko na tym, że jest łatwo przyswajalna i zawiera delikatne składniki - nie mam obaw przy tej diecie akurat. Wiadomo że nie dawałabym np karmy dla nerkowców przez długi czas bo za mało białka w niej dla zdrowego psa, ale tu jest wsio ok - widać to po psie Jak jest mało białka to można karmą otworzyć i mole zaszczepić, i karma wzbogaci się w eleganckie, delikatne białko:diabloti: Quote
tangerine74 Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 A ja myslę, ze to nie tylko zasługa karmy. Gdy patrze na sierść Gimlaska, to od razu mysle o cudownym wpływie trymowania :loveu: Gimlas też błyszczy sie niesamowicie, no i oczywiście zczarniał mocno. Jeszcze ma 2 siwe plamy, ale są duzo ciemniejsze :p Quote
LeCoyotte Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 tangerine74 napisał(a):A ja myslę, ze to nie tylko zasługa karmy. Gdy patrze na sierść Gimlaska, to od razu mysle o cudownym wpływie trymowania :loveu: Gimlas też błyszczy sie niesamowicie, no i oczywiście zczarniał mocno. Jeszcze ma 2 siwe plamy, ale są duzo ciemniejsze :p a co z miejscami nietrymowanymi? tam to może być zasługa karmy, a w przypadku Samby to pewnie geny, bo jest trochę szpakowata;) Teraz znowu zmieniłem karmę, może to coś da, ale wątpię. Quote
malawaszka Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Erhan napisał(a):Jak jest mało białka to można karmą otworzyć i mole zaszczepić, i karma wzbogaci się w eleganckie, delikatne białko:diabloti: żeby to białko szczepiło się tylko w karmie to proszę bardzo, ale w szafie nie zniese :mad: tangerine74 napisał(a):A ja myslę, ze to nie tylko zasługa karmy. Gdy patrze na sierść Gimlaska, to od razu mysle o cudownym wpływie trymowania :loveu: Gimlas też błyszczy sie niesamowicie, no i oczywiście zczarniał mocno. Jeszcze ma 2 siwe plamy, ale są duzo ciemniejsze :p to też racja, chociaż Luna wcześniej była też trymowana i aż tak nie lśniła :loveu: Quote
Erhan Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 malawaszka napisał(a):... ale w szafie nie zniese :mad: ... Jak się zaszczepią w szafie to może być goło ale wesoło, no i masz powód do pójścia na zakupy po nowe ciuszki, bo "ja nie mam co na siebie włożyć":diabloti: Quote
Doginka Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 Moje sznupy jedzą zwykłego proplana i też są doskonale wybarwione - można porównać na fotkach z wystawy z innymi cz-s:multi::loveu: - moje są super czarne:multi: - to chyba jednak zależy od genów i zdrowotności;) Tylko ta cholernie ruuuda broda u Gordona:shake::placz: Quote
malawaszka Posted July 4, 2008 Author Posted July 4, 2008 Doginka napisał(a):Moje sznupy jedzą zwykłego proplana i też są doskonale wybarwione - można porównać na fotkach z wystawy z innymi cz-s:multi::loveu: - moje są super czarne:multi: - to chyba jednak zależy od genów i zdrowotności;) farbowane :diabloti: Erhan i bez moli "nie mam co na siebie włożyć, NIGDZIE NIE IDĘ!!! :obrazic: " :diabloti: Quote
Doginka Posted July 4, 2008 Posted July 4, 2008 malawaszka napisał(a):farbowane :diabloti: Nieeeeeeeeee!!!!!!!!!:obrazic: Quote
Recommended Posts