Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

malawaszka napisał(a):
:klacz: jaki ładny Gimloń :loveu:

Ciesze się, że Ci sie podoba. Wygląda inaczej niz dotąd po fryzjerze. Podoba mi sie, ale musze sie oswoic z takim jego futrem :)
Z włosem na głowie ubyło tez rozumku wewnątrz :cool3: Od wczoraj Gimloń drze sie na spacerach na wszystko, :angryy: skacze zamiast chodzić (pewnie mu zimno). :cool3: Na dodatek ma rozwolnienie. :shake:
Dałam mu samej suchej karmy - nie chce jeść. Skoro wybrał głodówkę, to jego sprawa. Pije normalnie. Moze to tylko foch:cool3:

Posted

Waszka buhahhah nie nie moge :roflt:
Dzikie psy z lasu :lol::roflt:

on widzi słabiej niż ja więc widząc moją spanikowaną minę wierzył mi we wszystko

:lol::lol:

Posted

malawaszka napisał(a):

on widzi słabiej niż ja więc widząc moją spanikowaną minę wierzył mi we wszystko

Dziękuję za uwagę:B-fly:

No faktycznie, wzrok masz o wiele lepszy...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='tangerine74']
Z włosem na głowie ubyło tez rozumku wewnątrz :cool3: Od wczoraj Gimloń drze sie na spacerach na wszystko, :angryy: skacze zamiast chodzić (pewnie mu zimno).

hahaha skąd ja to znam :lol:
a jak zrobiliście to, że jest wytrymowany i ma równo te kudły na grzebiecie?

[quote name='anetta']Waszka buhahhah nie nie moge :roflt:
Dzikie psy z lasu :lol::roflt:
:lol::lol:

[quote name='AlKil']No faktycznie, wzrok masz o wiele lepszy...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:grins:

Last but not least:lol:

Posted

Witaj pogromco strasznych biednych małych ....chłopców polnych:evil_lol::evil_lol::diabloti: - widziałam twoje piękne fotki:multi: i uśmiałam się do łez:evil_lol::evil_lol: z tych groźnych chłopco-psów:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

tangerine74 napisał(a):
Na dodatek ma rozwolnienie. :shake:
Dałam mu samej suchej karmy - nie chce jeść. Skoro wybrał głodówkę, to jego sprawa. Pije normalnie. Moze to tylko foch:cool3:

Ja na kłopoty z żołądkiem raczej suchą karmę bym odstawiła, a dała maluchowi coś łatwostrawnego - ryż z jarzynami, potem może z odrobiną kurczaka.. ;)

Posted

Justa napisał(a):
Ja na kłopoty z żołądkiem raczej suchą karmę bym odstawiła, a dała maluchowi coś łatwostrawnego - ryż z jarzynami, potem może z odrobiną kurczaka.. ;)

Raczej odwrotnie, bo pies łatwiej trawi kurczaka niż jarzyny:razz:

Posted

Doginka napisał(a):
Raczej odwrotnie, bo pies łatwiej trawi kurczaka niż jarzyny:razz:

Hmm może i tak.
Mając psa alergika w domu, mającego dość często kłopoty z trawieniem stosowałam właśnie w wyżej wymienionej przezemnie kolejności i wszystko się uspokajało (oczywiście o ile na te skłądniki się w międzyczasie nie uczuliła :diabloti:)
Niemniej jednak gotowane w tym wypadku lżejsze dla żołądka niż karma ;)

Posted

malawaszka napisał(a):
a jak zrobiliście to, że jest wytrymowany i ma równo te kudły na grzebiecie?

Samo wyszło :cool3: tzn. frycowa go nieźle "obzbierała" z odstających kudełków zwykłym trymerkiem, a reszta przylega. Nie jest idealnie gładko. Z bliska widać, że troszke ich odstaje. Ale jest nieźle. I SZORSTKO :loveu:

M chodzi za Gimloniem i mu opowiada: "mój (sic!) mały sliczny pieseczku, ja tez chcę taką brodę" :lol:

Wczoraj wyjątkowo nie zabrałam Gimlemu nie ruszonej michy z karmą. Po 2 godzinach podszedł i zjadł wszystko. Wieczorem było bezkupkowo, a rano wszystko w normie :p

Justa, ja kupuje karmę o bardzo wysokiej przyswajalności i dobrej strawności. Racja, ze gotowane mięsko byłoby lepsze. Tylko z mięsem u mnie w domu kłopot :razz: Ja nawet nie wiem gdzie na osiedlu sklep mięsny jest...

Posted

tangerine74 napisał(a):
Justa, ja kupuje karmę o bardzo wysokiej przyswajalności i dobrej strawności. Racja, ze gotowane mięsko byłoby lepsze. Tylko z mięsem u mnie w domu kłopot :razz: Ja nawet nie wiem gdzie na osiedlu sklep mięsny jest...

Pies też wege ? :cool3:

Posted

malawaszka napisał(a):
okropne zdjęcie bo pod słońce robione, ale nie o to chodzi - to zdjęcie ma swoją historię :evil_lol: zrobione na tym samym spacerze co poprzednie - czyli z J, burkami i z Oliv - biegaliśmy, skakaliśmy, robiliśmy zdjęcia... nagle :smhair2: usłyszałam coś co mój mózg zarejestrował jako psi skowyt :no-no-no: oczywiście od razu stanęłam i dawaj wypatrywać co, gdzie i po co :x adrenalina mi podskoczyła i musk zaczął płatać figle :errrr: ci chcłopcy ze zdjęcia objawili mi się jako dwa wielkie czarne w dodatku psy pędzące w naszym kierunku z lasu :crazyeye: a ja z dzieckiem i dwoma psami bez smyczy :shocked!: na szczeście okazało się, że J zabrał smycz jedną więc zapięłam Pepę, albo Lunę - nie pamiętam :oops: rozebrałam go z paska i trzymając go zastanawiałam się czy zapiąć drugiego psa czy zostawić do obrony :B-fly: w międzyczasie oczywiście już zmieniłam kierunek na DOM i kazałam J wziąć Oliv na barana :stupid: on widzi słabiej niż ja więc widząc moją spanikowaną minę wierzył mi we wszystko :ylsuper: nagle musk mi sie rozjaśnił i oczy dojrzały że to chłopcy a nie psychopatyczne psy z lasu :shithappens:

Dziękuję za uwagę:B-fly:

:lol: :lol: :lol:
oj... czas chyba do okulisty ;)

malawaszka
Oczywiście miałam mega zaległości :roll:

Zdjęcia boskie :loveu: Latająca Lunetka bombowa :lol:
Oliwka - coraz ładniejsza ;)

Posted

Justa napisał(a):

dołączam do pytania :cool3: :lol:

asher napisał(a):
Waszka, pora do okulisty :roflt: :roflt: :roflt:
A Oliwia jak zareagowała na paniczną ucieczkę przed dzikimi bestiami? :lol::lol::lol:

przestraszyła się trochę, ale frajda z bycia na baranie:evil_lol: przezwyciężyła strach bo nie poryczała się tylko raz powiedziała, że się boi - poza tym to wszystko działo się naprawdę baardzo szybko więc nie zdążyła zakapować co durna ciotka wyprawia :lol:

Katerinas napisał(a):
:lol: :lol: :lol:
oj... czas chyba do okulisty ;)

malawaszka
Oczywiście miałam mega zaległości :roll:

Zdjęcia boskie :loveu: Latająca Lunetka bombowa :lol:
Oliwka - coraz ładniejsza ;)

Oliwka coraz starsza :placz: coraz większa :placz: coraz mniej dzidziusiowa :placz:

A wzrok mam sokoli - tylko było pod słońce :grins:

Posted

Justa napisał(a):

hahaha... :lol:
Pies jest jedyną istotą mięsożerną w naszym domu. Czasem kupuję specjalnie dla niego jakąś pierś indyka/kurczaka. Ale on woli ryby :p A my ryby jadamy. Podstawą jego posiłku zawsze jest karma. Za to dla smaku często dostaje do niej łyżke psiej puszki, troche serka, zółtko, twaróg, rybę, płucko (od tzw. psiabci) itp.
W sumie to powinnam kiedyś sprawdzić psie preferencje: w jedną miseczke twaróg a w druga ryba :lol: Nie mam pojecia co by wybrał :cool3:

Posted

haha ale miałaś przygode;) teraz będę się bać wszytskich małych dzieciaków, a nuż sie okażą zgrają dzikich psów:lol:
u mnie dwa razy spotkałem taką dziką grupkę.. przyjemnie nie było:roll:

Posted

Aaaaaa, też sobie postawiłam - 3578 :lol:.
Przeczytałam bardzo straszną historię :evil_lol: i jak zwykle miło spędziłam czas na Twoim wątku malawaszko. Fotki fajne, dzisiaj skupiłam swoją uwagę na Oliwce - śliczna z niej dziewczynka. A dzieci to tak szybko rosą...:roll:, one rosną, a my się starzejemy...:cool3:

Posted

Chandler napisał(a):
... A dzieci to tak szybko rosą...:roll:, one rosną, a my się starzejemy...:cool3:

To dzieci się starzeją, a my stoimy w miejscu:razz::diabloti:

Posted

Przeczytałam. :evil_lol:

U mnie mniej wesoło bo blisko domu notorycznie dziki się szwendają. Ostatnio musiałam z TZ-tem iść w drugą stronę bo na drodze 30 m od domu stało stado. :cool3:

Posted

Pysia napisał(a):
Mój syn to się zestarzał w expresowym tempie :crazyeye: Stał się dorosły a ja mam tylko rok więcej :evil_lol:

A ile syn ma lat?