tangerine74 Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 malawaszka napisał(a)::klacz: jaki ładny Gimloń :loveu: Ciesze się, że Ci sie podoba. Wygląda inaczej niz dotąd po fryzjerze. Podoba mi sie, ale musze sie oswoic z takim jego futrem :) Z włosem na głowie ubyło tez rozumku wewnątrz :cool3: Od wczoraj Gimloń drze sie na spacerach na wszystko, :angryy: skacze zamiast chodzić (pewnie mu zimno). :cool3: Na dodatek ma rozwolnienie. :shake: Dałam mu samej suchej karmy - nie chce jeść. Skoro wybrał głodówkę, to jego sprawa. Pije normalnie. Moze to tylko foch:cool3: Quote
anetta Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Waszka buhahhah nie nie moge :roflt: Dzikie psy z lasu :lol::roflt: on widzi słabiej niż ja więc widząc moją spanikowaną minę wierzył mi we wszystko :lol::lol: Quote
AlKil Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 malawaszka napisał(a): on widzi słabiej niż ja więc widząc moją spanikowaną minę wierzył mi we wszystko Dziękuję za uwagę:B-fly: No faktycznie, wzrok masz o wiele lepszy...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
malawaszka Posted March 19, 2008 Author Posted March 19, 2008 [quote name='tangerine74'] Z włosem na głowie ubyło tez rozumku wewnątrz :cool3: Od wczoraj Gimloń drze sie na spacerach na wszystko, :angryy: skacze zamiast chodzić (pewnie mu zimno). hahaha skąd ja to znam :lol: a jak zrobiliście to, że jest wytrymowany i ma równo te kudły na grzebiecie? [quote name='anetta']Waszka buhahhah nie nie moge :roflt: Dzikie psy z lasu :lol::roflt: :lol::lol: [quote name='AlKil']No faktycznie, wzrok masz o wiele lepszy...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: :grins: Last but not least:lol: Quote
Doginka Posted March 19, 2008 Posted March 19, 2008 Witaj pogromco strasznych biednych małych ....chłopców polnych:evil_lol::evil_lol::diabloti: - widziałam twoje piękne fotki:multi: i uśmiałam się do łez:evil_lol::evil_lol: z tych groźnych chłopco-psów:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Justa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 tangerine74 napisał(a): Na dodatek ma rozwolnienie. :shake: Dałam mu samej suchej karmy - nie chce jeść. Skoro wybrał głodówkę, to jego sprawa. Pije normalnie. Moze to tylko foch:cool3: Ja na kłopoty z żołądkiem raczej suchą karmę bym odstawiła, a dała maluchowi coś łatwostrawnego - ryż z jarzynami, potem może z odrobiną kurczaka.. ;) Quote
Doginka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Justa napisał(a):Ja na kłopoty z żołądkiem raczej suchą karmę bym odstawiła, a dała maluchowi coś łatwostrawnego - ryż z jarzynami, potem może z odrobiną kurczaka.. ;) Raczej odwrotnie, bo pies łatwiej trawi kurczaka niż jarzyny:razz: Quote
Justa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Doginka napisał(a):Raczej odwrotnie, bo pies łatwiej trawi kurczaka niż jarzyny:razz: Hmm może i tak. Mając psa alergika w domu, mającego dość często kłopoty z trawieniem stosowałam właśnie w wyżej wymienionej przezemnie kolejności i wszystko się uspokajało (oczywiście o ile na te skłądniki się w międzyczasie nie uczuliła :diabloti:) Niemniej jednak gotowane w tym wypadku lżejsze dla żołądka niż karma ;) Quote
tangerine74 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 malawaszka napisał(a):a jak zrobiliście to, że jest wytrymowany i ma równo te kudły na grzebiecie? Samo wyszło :cool3: tzn. frycowa go nieźle "obzbierała" z odstających kudełków zwykłym trymerkiem, a reszta przylega. Nie jest idealnie gładko. Z bliska widać, że troszke ich odstaje. Ale jest nieźle. I SZORSTKO :loveu: M chodzi za Gimloniem i mu opowiada: "mój (sic!) mały sliczny pieseczku, ja tez chcę taką brodę" :lol: Wczoraj wyjątkowo nie zabrałam Gimlemu nie ruszonej michy z karmą. Po 2 godzinach podszedł i zjadł wszystko. Wieczorem było bezkupkowo, a rano wszystko w normie :p Justa, ja kupuje karmę o bardzo wysokiej przyswajalności i dobrej strawności. Racja, ze gotowane mięsko byłoby lepsze. Tylko z mięsem u mnie w domu kłopot :razz: Ja nawet nie wiem gdzie na osiedlu sklep mięsny jest... Quote
Justa Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 tangerine74 napisał(a):Justa, ja kupuje karmę o bardzo wysokiej przyswajalności i dobrej strawności. Racja, ze gotowane mięsko byłoby lepsze. Tylko z mięsem u mnie w domu kłopot :razz: Ja nawet nie wiem gdzie na osiedlu sklep mięsny jest... Pies też wege ? :cool3: Quote
asher Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Waszka, pora do okulisty :roflt: :roflt: :roflt: A Oliwia jak zareagowała na paniczną ucieczkę przed dzikimi bestiami? :lol::lol::lol: Quote
Katerinas Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 malawaszka napisał(a):okropne zdjęcie bo pod słońce robione, ale nie o to chodzi - to zdjęcie ma swoją historię :evil_lol: zrobione na tym samym spacerze co poprzednie - czyli z J, burkami i z Oliv - biegaliśmy, skakaliśmy, robiliśmy zdjęcia... nagle :smhair2: usłyszałam coś co mój mózg zarejestrował jako psi skowyt :no-no-no: oczywiście od razu stanęłam i dawaj wypatrywać co, gdzie i po co :x adrenalina mi podskoczyła i musk zaczął płatać figle :errrr: ci chcłopcy ze zdjęcia objawili mi się jako dwa wielkie czarne w dodatku psy pędzące w naszym kierunku z lasu :crazyeye: a ja z dzieckiem i dwoma psami bez smyczy :shocked!: na szczeście okazało się, że J zabrał smycz jedną więc zapięłam Pepę, albo Lunę - nie pamiętam :oops: rozebrałam go z paska i trzymając go zastanawiałam się czy zapiąć drugiego psa czy zostawić do obrony :B-fly: w międzyczasie oczywiście już zmieniłam kierunek na DOM i kazałam J wziąć Oliv na barana :stupid: on widzi słabiej niż ja więc widząc moją spanikowaną minę wierzył mi we wszystko :ylsuper: nagle musk mi sie rozjaśnił i oczy dojrzały że to chłopcy a nie psychopatyczne psy z lasu :shithappens: Dziękuję za uwagę:B-fly: :lol: :lol: :lol: oj... czas chyba do okulisty ;) malawaszka Oczywiście miałam mega zaległości :roll: Zdjęcia boskie :loveu: Latająca Lunetka bombowa :lol: Oliwka - coraz ładniejsza ;) Quote
malawaszka Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Justa napisał(a):Pies też wege ? :cool3: dołączam do pytania :cool3: :lol: asher napisał(a):Waszka, pora do okulisty :roflt: :roflt: :roflt: A Oliwia jak zareagowała na paniczną ucieczkę przed dzikimi bestiami? :lol::lol::lol: przestraszyła się trochę, ale frajda z bycia na baranie:evil_lol: przezwyciężyła strach bo nie poryczała się tylko raz powiedziała, że się boi - poza tym to wszystko działo się naprawdę baardzo szybko więc nie zdążyła zakapować co durna ciotka wyprawia :lol: Katerinas napisał(a)::lol: :lol: :lol: oj... czas chyba do okulisty ;) malawaszka Oczywiście miałam mega zaległości :roll: Zdjęcia boskie :loveu: Latająca Lunetka bombowa :lol: Oliwka - coraz ładniejsza ;) Oliwka coraz starsza :placz: coraz większa :placz: coraz mniej dzidziusiowa :placz: A wzrok mam sokoli - tylko było pod słońce :grins: Quote
tangerine74 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Justa napisał(a):Pies też wege ? :cool3: hahaha... :lol: Pies jest jedyną istotą mięsożerną w naszym domu. Czasem kupuję specjalnie dla niego jakąś pierś indyka/kurczaka. Ale on woli ryby :p A my ryby jadamy. Podstawą jego posiłku zawsze jest karma. Za to dla smaku często dostaje do niej łyżke psiej puszki, troche serka, zółtko, twaróg, rybę, płucko (od tzw. psiabci) itp. W sumie to powinnam kiedyś sprawdzić psie preferencje: w jedną miseczke twaróg a w druga ryba :lol: Nie mam pojecia co by wybrał :cool3: Quote
malawaszka Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Zapraszam na bazarek dla missieekowych tymczasowiczów http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9741501#post9741501 Tangerine zrób mu takie test bo sama jestem ciekawa :lol: Quote
Katerinas Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 malawaszka napisał(a):Oliwka coraz starsza :placz: coraz większa :placz: coraz mniej dzidziusiowa :placz: To chyba dobrze, nie? :hmmmm: Toć teraz można już z nia pogadać ;) Quote
aga1215 Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Ale mieliście przeżycia :lying::turn-l::roflt::roflt::roflt: Quote
LeCoyotte Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 haha ale miałaś przygode;) teraz będę się bać wszytskich małych dzieciaków, a nuż sie okażą zgrają dzikich psów:lol: u mnie dwa razy spotkałem taką dziką grupkę.. przyjemnie nie było:roll: Quote
Pysia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 3576........ Ja mam problemy ze wzrokiem :mad::mad::mad: Weszka - chciałaś zime to masz. Ja ubieram choinke na święta :evil_lol: Quote
Chandler Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Aaaaaa, też sobie postawiłam - 3578 :lol:. Przeczytałam bardzo straszną historię :evil_lol: i jak zwykle miło spędziłam czas na Twoim wątku malawaszko. Fotki fajne, dzisiaj skupiłam swoją uwagę na Oliwce - śliczna z niej dziewczynka. A dzieci to tak szybko rosą...:roll:, one rosną, a my się starzejemy...:cool3: Quote
Doginka Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Chandler napisał(a):... A dzieci to tak szybko rosą...:roll:, one rosną, a my się starzejemy...:cool3: To dzieci się starzeją, a my stoimy w miejscu:razz::diabloti: Quote
AnkaG Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Przeczytałam. :evil_lol: U mnie mniej wesoło bo blisko domu notorycznie dziki się szwendają. Ostatnio musiałam z TZ-tem iść w drugą stronę bo na drodze 30 m od domu stało stado. :cool3: Quote
Pysia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Mój syn to się zestarzał w expresowym tempie :crazyeye: Stał się dorosły a ja mam tylko rok więcej :evil_lol: Quote
AnkaG Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Pysia napisał(a):Mój syn to się zestarzał w expresowym tempie :crazyeye: Stał się dorosły a ja mam tylko rok więcej :evil_lol: A ile syn ma lat? Quote
Pysia Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 AnkaG napisał(a):A ile syn ma lat? Nie powiem :shake: Ale on jest stary a ja młoda :diabloti: Quote
Recommended Posts