malawaszka Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 oo masakra Fika mi własnie przyniosła jakiegoś ogromnego gryzonia :mdleje: martwego ofc... przyniosła pod drzwi tarasowe i wrzeszczy :lol: lecę więc w trachu, że coś jej się stało a tam taaaaki prezent :mdleje: Jarek musiał zrobić pogrzeb :roll: Quote
Saththa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Kochane stworzonko stwierdziła, ze trza Cie dokarmić:loveu: pochwaliłaś Kocinkę?:) Quote
malawaszka Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 oczywiście, że pochwaliłam z trudem powstrzymując odruch wymiotny :D Quote
Saththa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 [quote name='malawaszka']oczywiście, że pochwaliłam z trudem powstrzymując odruch wymiotny :D[/QUOTE] Super :D heheh Quote
ulana Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 [quote name='wilczy zew']Kicia zasłuzyla na obiad :-)[/QUOTE] No toż sobie przyniosła. ;) To Luna już starsza pani. Quote
AniaGucio Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 [quote name='ulana']No toż sobie przyniosła. ;) To Luna już starsza pani.[/QUOTE] Z tego co wiem, Lunka ma 12lat. Z tą lipemią i trzustką to prawda - my mamy i lipemię, i chorą trzustkę i uszkodzoną zastawkę mitralną. Trzymam kciuki, żeby to jednak nie było serducho u Lunki. Quote
agaga21 Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 [quote name='malawaszka']oo masakra Fika mi własnie przyniosła jakiegoś ogromnego gryzonia :mdleje: martwego ofc... przyniosła pod drzwi tarasowe i wrzeszczy :lol: lecę więc w trachu, że coś jej się stało a tam taaaaki prezent :mdleje: Jarek musiał zrobić pogrzeb :roll:[/QUOTE] widać stwierdziła, że kiepsko gotujesz:eviltong: Quote
malawaszka Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 [quote name='agaga21']widać stwierdziła, że kiepsko gotujesz:eviltong:[/QUOTE] żeby nie powiedzieć, że wcale... Luna ma chore serduszko - zmiany związane z wiekiem, coś tam z lewą zastawką, powiększoną komorą - tachykardia nadkomorowa... rzucam hasła jakie usłyszałam bo nie ogarniam tego... RTg nie zrobiliśmy bo Luna się za mocno podekscytowała i źle oddychała, ma też trochę płynu, dostała furosemid w niewielkiej dawce i inne leki na serducho; za 10 dni RTG klatki i tchawicy bo szmery na tchawicy są i dr podejrzewa, że jest zapadnięta; póki co wspomagamy wątrobę i zobaczymy za jakiś czas po dłuższej głodówce... mam załamkę bo powiedziałam też o Piździ i o jej kaszlu jak to wygląda i dr mowi, że to tez może być serce Quote
zerduszko Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Same takie wieści ostatnio :shake: Trzymajcie się! Quote
malawaszka Posted March 18, 2014 Author Posted March 18, 2014 no jakaś plaga... pocieszające, że jakoś strasznie źle z tym serduszkiem nie jest - starość po prostu dopadła ją szybciej niż powinna... pewnie dlatego odmawiała czasem już spacerów... ech te psiaki są mądrzejsze od nas naprawdę, umawiam się też z Piździą na badanie serca bo ona też czasem się zatrzymuje i nie chce iść dalej a Luna jak to Luna narobiła rabanu w poczekalni... dobrze, że tam się umawiamy na godzinę i nie siedzimy długo bo co był jakiś pies to ta się darła jakby z psami kontaktu nie miała w ogóle :splat: a przecież w psiarni mieszka... Quote
wilczy zew Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Mieszka,mieszka ale tamte obce :-) Dobrze,ze wiadomo co jest. Quote
ulana Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Ech, ta starość tak przychodzi zupełnie znienacka czasem. A i nie wiadomo kiedy psiaki się starzeją. Mój skończy zaraz 5 lat i do mnie to nie dociera jakoś. Sporo chorób, ale i sporo psiaków wokół. A przecież to nie ci szczęściarze rozpieszczani od małego, ale z jakąś historią, niekoniecznie sprzyjającą zdrowiu... Quote
Erhan Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Z wadą serca psisko może przeżyć na lekach parę lat, albo paść bardzo szybko, zależy od choroby -powodzenia w diagnozie, w kosztach leków pomogę w miarę swoich możliwośći ;) Quote
WATACHA Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Strasznie dużo psiaków choruje ostatnio :(. Quote
furciaczek Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Ten rok jest po prostu przeokropny:shake: Quote
Margi Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 Faktycznie rok jakoś źle się zaczyna,ale mam nadzieję,że leki zadziałają i będzie w miarę dobrze. Quote
Saththa Posted March 18, 2014 Posted March 18, 2014 będzie lepszy. dopiero się zaczał. i ma byc lepszy i będzie. Kurde! Quote
Recommended Posts