Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oo masakra Fika mi własnie przyniosła jakiegoś ogromnego gryzonia :mdleje: martwego ofc... przyniosła pod drzwi tarasowe i wrzeszczy :lol: lecę więc w trachu, że coś jej się stało a tam taaaaki prezent :mdleje: Jarek musiał zrobić pogrzeb :roll:

Posted

[quote name='ulana']No toż sobie przyniosła. ;)

To Luna już starsza pani.[/QUOTE]

Z tego co wiem, Lunka ma 12lat.

Z tą lipemią i trzustką to prawda - my mamy i lipemię, i chorą trzustkę i uszkodzoną zastawkę mitralną. Trzymam kciuki, żeby to jednak nie było serducho u Lunki.

Posted

[quote name='malawaszka']oo masakra Fika mi własnie przyniosła jakiegoś ogromnego gryzonia :mdleje: martwego ofc... przyniosła pod drzwi tarasowe i wrzeszczy :lol: lecę więc w trachu, że coś jej się stało a tam taaaaki prezent :mdleje: Jarek musiał zrobić pogrzeb :roll:[/QUOTE]

widać stwierdziła, że kiepsko gotujesz:eviltong:

Posted

[quote name='agaga21']widać stwierdziła, że kiepsko gotujesz:eviltong:[/QUOTE]

żeby nie powiedzieć, że wcale...

Luna ma chore serduszko - zmiany związane z wiekiem, coś tam z lewą zastawką, powiększoną komorą - tachykardia nadkomorowa... rzucam hasła jakie usłyszałam bo nie ogarniam tego... RTg nie zrobiliśmy bo Luna się za mocno podekscytowała i źle oddychała, ma też trochę płynu, dostała furosemid w niewielkiej dawce i inne leki na serducho; za 10 dni RTG klatki i tchawicy bo szmery na tchawicy są i dr podejrzewa, że jest zapadnięta; póki co wspomagamy wątrobę i zobaczymy za jakiś czas po dłuższej głodówce... mam załamkę bo powiedziałam też o Piździ i o jej kaszlu jak to wygląda i dr mowi, że to tez może być serce

Posted

no jakaś plaga... pocieszające, że jakoś strasznie źle z tym serduszkiem nie jest - starość po prostu dopadła ją szybciej niż powinna... pewnie dlatego odmawiała czasem już spacerów... ech te psiaki są mądrzejsze od nas naprawdę, umawiam się też z Piździą na badanie serca bo ona też czasem się zatrzymuje i nie chce iść dalej
a Luna jak to Luna narobiła rabanu w poczekalni... dobrze, że tam się umawiamy na godzinę i nie siedzimy długo bo co był jakiś pies to ta się darła jakby z psami kontaktu nie miała w ogóle :splat: a przecież w psiarni mieszka...

Posted

Ech, ta starość tak przychodzi zupełnie znienacka czasem.
A i nie wiadomo kiedy psiaki się starzeją. Mój skończy zaraz 5 lat i do mnie to nie dociera jakoś.

Sporo chorób, ale i sporo psiaków wokół. A przecież to nie ci szczęściarze rozpieszczani od małego, ale z jakąś historią, niekoniecznie sprzyjającą zdrowiu...

Posted

Z wadą serca psisko może przeżyć na lekach parę lat, albo paść bardzo szybko, zależy od choroby -powodzenia w diagnozie, w kosztach leków pomogę w miarę swoich możliwośći ;)