malawaszka Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 [quote name='zerduszko']Duże elementy? :lol: Pokazuj! haha no w sensie duże meble z tej serii - tylko na te mniejsze :D ale zobaczymy jak te się wkomponują i czy jeszcze nam miejsca zostanie na coś bo trochę ten nasz pokój nie jest "przyjazny dla mebli" :lol: no dobra - taką mam radochę z nich że pokażę :D warunek był taki, że musowo jasne bo mamy tu ciemno już wystarczająco, no i kanapa będzie ciemna... z wiadomych względów :D taka komoda szafunia pod tv i ława z ciemnym blatem bo ona będzie stała na jasnych panelach :D konieeecccc :errrr: nie śmiać się!!!! aaaa i jeszcze dwie półeczki do powieszenia na ścianie ale to po prostu dechy :D a któres z tych chciałabym jeszcze dokupić w przyszłości :D albo to Quote
malawaszka Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 wilczy zew napisał(a):5tyg. to te meble z hameryki płyną? a Elbląga zdaje się :lol: Quote
zerduszko Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 A kanapa? Biureczko? Ładne bardzo :) Quote
malawaszka Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 zerduszko napisał(a):A kanapa? Biureczko? Ładne bardzo :) a kto Ci o biureczku mówił???? nie przypominam sobie, żebyśmy zamawiali biureczko jakieś :D a kanapę pokażę dopiero jak przyjdzie bo nie ma zdjęć takiej jak zamówiliśmy Quote
zerduszko Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Nooo to gdzie biureczko pójdzie? :eviltong: Quote
malawaszka Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 zerduszko napisał(a):Nooo to gdzie biureczko pójdzie? :eviltong: póki co niestety moje okropne biureczko będzie psuło cały efekt tu gdzie jest :placz: tzn nie wiem czy Ty widziałaś je jak stało przy tym "oknie do kuchni"? czy już w kącie? teraz stoi w kącie tu gdzie ma być kiedyś kominek, no i tu zostanie... a za sto lat jak zrobimy podłogę na górze to tam będzie gdzieś bo ten mój *******nik trzeba ukryć :D Quote
marako Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Fajne meble, ale ja i tak czekam na wkomponowanie ich we wnętrzu. A rzeczywiście popieram, że "salony" z tarasami, oknami, kominkami, otwarte na jadalnię, czy kuchnię niezależnie od ich wielkości są mało przyjazne meblom, zwłaszcza zabranym ze starego mieszkania... Quote
Tekla64 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 no no no to bedzie sie dzialo doma i bedzie piknie!!!! Quote
Saththa Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Śliczne :) Wcale się nie dziwie ze masz radoche. ale to najwazniejsze!! :) Quote
malawaszka Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 mnie też, mnie też :lol: a padło na nie bo chodząc po meblowych zbierałam te ulotki z mebli które nam się podobały i okazało się, że z tych mebli wzięłam w dwóch sklepach :lol: Quote
Saththa Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 malawaszka napisał(a):mnie też, mnie też :lol: a padło na nie bo chodząc po meblowych zbierałam te ulotki z mebli które nam się podobały i okazało się, że z tych mebli wzięłam w dwóch sklepach :lol: i problem rozwiazany:lol: Quote
zerduszko Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 malawaszka napisał(a):póki co niestety moje okropne biureczko będzie psuło cały efekt tu gdzie jest :placz: tzn nie wiem czy Ty widziałaś je jak stało przy tym "oknie do kuchni"? czy już w kącie? teraz stoi w kącie tu gdzie ma być kiedyś kominek, no i tu zostanie... a za sto lat jak zrobimy podłogę na górze to tam będzie gdzieś bo ten mój *******nik trzeba ukryć :D Za dużo ode mnie wymagasz, ja go głównie pamiętam ze zdjęć :] Quote
agaga21 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 fajnie, ale te 5 tyg to przegięcie. a kanapa już jakaś na oku? Quote
malawaszka Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 agaga21 napisał(a):fajnie, ale te 5 tyg to przegięcie. a kanapa już jakaś na oku? kanapę zamówiliśmy już wczoraj :) też za 5 tygodni będzie :D ech... nie ma to jak IKEA - jedziesz, wybierasz, pakujesz do wozu i wio do domu skręcać - ostatnio kupowaliśmy wszystko tam i takie zdziwko teraz, że tak długo czekać trzeba Quote
agaga21 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 malawaszka napisał(a):kanapę zamówiliśmy już wczoraj :) też za 5 tygodni będzie :D ech... nie ma to jak IKEA - jedziesz, wybierasz, pakujesz do wozu i wio do domu skręcać - ostatnio kupowaliśmy wszystko tam i takie zdziwko teraz, że tak długo czekać trzeba tak, tak...a potem okazuje się w domu, że kanapa z ikei nie ma np jednej dziury wytłoczonej na śrubę, krzesło ma jedną nogę ciut krótszą albo biurko okazuje się być z kartonu zrobione...czasem lepiej poczekać ;) Quote
malawaszka Posted February 17, 2013 Author Posted February 17, 2013 agaga21 napisał(a):tak, tak...a potem okazuje się w domu, że kanapa z ikei nie ma np jednej dziury wytłoczonej na śrubę, krzesło ma jedną nogę ciut krótszą albo biurko okazuje się być z kartonu zrobione...czasem lepiej poczekać ;) haha no takich historii nie mieliśmy :lol: kuchnię sobie mega chwalę z Ikei i moją ukochaną najpiękniejszą białą szafę w sypialni też :lol: ale blat tego co robi za moje biurko owszem - do banki jest bo jak się postawi kubek z gorącą kawą to się wybrzusza :p Quote
weszka Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 Takie zakupy do domu to wielka radocha. Szkoda tylko, że czekać trzeba no ale czas tak leci, że się nie obejrzysz i mebelki wjadą. Bardzo ładne zresztą. Gorzej w sprawach psio-zdrowotnych. Trzymak kciuki żeby cholerstwo poszło! Quote
agaga21 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 malawaszka napisał(a):haha no takich historii nie mieliśmy :lol: kuchnię sobie mega chwalę z Ikei i moją ukochaną najpiękniejszą białą szafę w sypialni też :lol: ale blat tego co robi za moje biurko owszem - do banki jest bo jak się postawi kubek z gorącą kawą to się wybrzusza :p zależy jak się trafi.kiedyś, za czasów studenckich mieszkałam ze znajomymi, którzy całe to mieszkanie urządzili w ikei. właśnie z kanapą i krzesłem był taki problem. biurko widziałam w necie ale to, które tam mieliśmy też było kiepskie. podczas montażu odpadła okleina z frontów szuflad(choć to pewnie była wina znajomego, bo młoteczkiem troszkę sobie pomagał by kołki powbijać we fronty ;) ) a my mieliśmy 2 razy kanapę z ikei, jedna wylądowała na działce a drugą mamy w domu. w tej pierwszej połamały się 2 deski tego elementu, na którym kładzie się materac (taka jakby drabinka) ale to pewnie nasza wina była, bo byliśmy młodzi i szaleni ;) a w drugiej kanapie po prostu odłamała się przyspawana część, takie jakby podparcie pod tą "drabinkę" ale muszę zaznaczyć, że tym razem stało się bez udziału żadnych ekscesów ;) po prostu odpadło. znajomy wywiercił dziurę i teraz jest solidnie-na śrubę. Quote
wilczy zew Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 agaga21 napisał(a):zależy jak się trafi.kiedyś, za czasów studenckich mieszkałam ze znajomymi, którzy całe to mieszkanie urządzili w ikei. właśnie z kanapą i krzesłem był taki problem. biurko widziałam w necie ale to, które tam mieliśmy też było kiepskie. podczas montażu odpadła okleina z frontów szuflad(choć to pewnie była wina znajomego, bo młoteczkiem troszkę sobie pomagał by kołki powbijać we fronty ;) ) a my mieliśmy 2 razy kanapę z ikei, jedna wylądowała na działce a drugą mamy w domu. w tej pierwszej połamały się 2 deski tego elementu, na którym kładzie się materac (taka jakby drabinka) ale to pewnie nasza wina była, bo byliśmy młodzi i szaleni ;) a w drugiej kanapie po prostu odłamała się przyspawana część, takie jakby podparcie pod tą "drabinkę" ale muszę zaznaczyć, że tym razem stało się bez udziału żadnych ekscesów ;) po prostu odpadło. znajomy wywiercił dziurę i teraz jest solidnie-na śrubę. nie można było reklamować?? Quote
agaga21 Posted February 17, 2013 Posted February 17, 2013 wilczy zew napisał(a):nie można było reklamować?? znajomi od tego mieszkania całego z ikei reklamowali!..........co chwilę coś:evil_lol: do kanapy bez otworu na śrubę nawet pan przyjechał i na miejscu dziurę zrobił. mieli to szczęście, że mieszkanie było w poznaniu. my naszych kanap nie chcieliśmy wieźć z wolsztyna do poznania z powrotem, bo trochę daleko ;) więc sobie sami poradziliśmy. Quote
weszka Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Wszystko zależy jak się trafi. Ja miałam kilka lat super wygodną sofę z Ikei (taka jak ma jambi tylko narożną) i świetna była, miałam łóżko, komody. Kuchnia takż jest ikeowska i mebelki w łazience, wszystko trzyma sie już będzie prawie 10 lat. Mam też kupione niedawno nowe łóżko, komody i kanapę z fotelem i też ok. Wszystko tez mi zawsze pasowało do składania bez problemów. Może miałam szczęście ;) choć w tym hehe Quote
zerduszko Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 Moje meble w kuchni, to jest mega bubel, a na wymiar za niezła kasę... aż mnie skręca. Ale szafy na wymiar super mi się sprawdziły, no nie ma reguły :shake: Quote
agaga21 Posted February 18, 2013 Posted February 18, 2013 na pewno nie ma reguły. sofy u nich są świetne i wygodne no ale może się trafić tak jak u nas-to masówka więc nie ma cudów. Quote
Recommended Posts