Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

heh bo to ponoc paradoks nasz w polsce. Ze Ikea w skandynawii to sklep meblowy dla studentów a u nas w polsce miara luksusu;)

Ja zamawiałam biurka do pracy ostatnio.... 3 tygodnie. ale sie zarzekają ze wsio maja w magazynie. Czekają az sie z jednego regionu więcej uzbiera i swoim transportem przywozą. byli o 22. zamaist do biura do biura przyjechali;) i nawet mnie mili Panowie za wniesienie nie skasowali;)

Posted

ja z kuchni ikeowskiej jestem mega zadowolona, moja siostra też - okucia i prowadnice tam są porządne takie jak stosowane w drogich kuchniach na wymiar, a moja Mama, która ikei nie uznaje :lol: ma meble na wymiar i ... wykonanie pozostawia trochę do życzenia wg mnie i w ogóle - wg mnie przerost formy nad treścią i nie warte swojej ceny... ale chciała to ma; no i w ogóle - myśmy mieli frajdę z montowania mebli w kuchni :lol:

Posted

Wiadomo że nie są to meble nie wiadomo jakiej jakości i solidności, wystarczające na pokolenia ale ja nie mam takich planów ;) i nie muszą wytrzymać 100 lat. No i przy zwierzakach mniej boli jak obgryzą fotel czy komodę za 200 zł ;) niż z drewna tekowego za tysiące hehe

Posted

Z tego co ja liczyłam, to meble z Ikei do kuchni nie wychodziły jakoś tanio specjalnie, no i nic na mojej głowie nie było - tym mnie skusili ;) A Ikeowe rzeczy są nie dla mnie, jestem jak Waszkowa mama :lol:

Posted

w temacie mebli z Ikea, to miałam brać do kuchni u siebie takie, ale jak policzyłam to wyszłoby ze 2 albo i 3 razy drożej niż te co mam robione na zamówienie
ale mam kilka rzeczy z tego cud sklepu i sobie chwalę:) fotel i komode do Ani pokoju tam kupowałam i krzesła do tzw salonu, mam tez troche sprzętów kuchennych i wsio sie sprawdza :lol:

poki co dawaj tyn most bo ciemno sie robi!!!!

też jestem ciekawa :cool3:

Posted

łobuzeria :mad:

Figa uczy nas porządku...

czasem mam wrażenie jakby dopiero teraz zaczynała przeżywać ponownie swój okres szczenięctwa

prawdziwe oblicze Furiata

dawaj to, nie oddam, dawaj, nie oddam - mamooo bo ona nie chce mi oddać :eek2:

Posted

Narzekałaś na foty "domowe", a wychodzą świetnie.
Dzikie oko, jak z Tolkiena. W ogóle fajne te maluchy, a w zasadzie wszystko wokół nich się kręci, w domu legowisko przy legowisku albo drybedzie, a mebli ludzkich jakoś nie widać... Ale za 3 tygodnie...

Posted

bo ludzkie się póki co nie nadają do publikacji :errrr: ale jeszcze tylko 5 :placz: tygodni... ale własnie apropos tych legowiska wszędzie... to pochowam kurde, leżą wszędzie, a psy co? Furiatka stoi pod moim biurkiem - już godzinę tak stoi... Figa leży na gołych panelach z głową na podusi wytarganej z legowiska, Drops na fotelu, Luna u Babci na kanapie, tylko Zgredek używa legowiska... :shock: a ja tu mam kurde legowiskowy obłęd...

Posted

A w nocy to ile śpi w łóżeczku :diabloti: (waszym). Bo sznupy gdzie my tam one. Ja chodzę po domu - a towarzycho za mną. Tu gdzie komputer jest, jest kanapa - leżą. Wstanę, idę na dół stado za mną. Idę do sypialni poczytać - stado za mną ...

Posted

Stada tak chyba mają, że łażą za człowiekiem. Moje stado też tak robi, kładzie się byle gdzie, aby tylko blisko.

A ja z zazdrością patrzę na kulturalne legowiska. Ja z przyczyn ekonomicznych z takich gotowych wypasionych zrezygnowałam już parę lat temu -moje suki rozdrabniały gąbkowe wnętrze dość szybko i musiałam wciąż inwestować w nowe. Od kiedy stosuję kołdry powlekane poszwami szytymi (ręcznie!) z materiałów nabywanych za grosze w wiadomych sklepach, kosztuje mnie to o wiele mniej, a w dodatku suczydła tego nie niszczą! Ideałem byłoby mieć kołdry przystosowane do prania w pralce, ale nie stać mnie na razie. Kiedyś może zakupię. Na razie mam takie podarowywane przez znajomych i czasem po prostu wymieniam na nowe, bo to kołdry starego typu, za ciężkie do prania.

Posted

no ja niestety też mam legowiskowo cyganerię, ale póki co tam być musi bo często muszę prać i zużywają się dość szybko; jak widać w sypialni teraz leży kołderka przykryta kocem bo legowisko w praniu

a ile śpi w łóżku - 2 :lol: Drops i Furiatka... Luna bardzo rzadko przychodzi

[video=youtube_share;Th0njXgajhs]http://youtu.be/Th0njXgajhs[/video]

http://youtu.be/Th0njXgajhs