jambi Posted June 29, 2012 Posted June 29, 2012 no i chciałam ładnie odpowiedzieć i co? znów będę nie w temacie, więc nie odpowiem :P niech tak Jarek nie znajduje tych niewybuchów zbyt często bo Wam tam specjalna strefe saperską ustanowią i przestrzeń życiową ograniczą co do zdjęć, psy jak psy, ale Iguana wymiata,niezła z niej modelka ;) Quote
malawaszka Posted June 29, 2012 Author Posted June 29, 2012 annika napisał(a):saper myli się tylko raz:kciuki: no... katik napisał(a):Często znajdujecie takie "skarby"? pierwsze znaleźliśmy jak budowaliśmy dom - to na naszej działce była cała góra tego :lol: a drugi raz teraz ale na działce sąsiedniej (na naszej sa też jeszcze ale jakby to powiedzieć :lol: zabezpieczone - pod żelbetonowym szambem :errrr: ) agaga21 napisał(a):hahahah! profesjonaliści:evil_lol: muszę sobie kociołek na pieczątki sprawić :) polecam naprawdę! wilczy zew napisał(a):przecież ja nie pytam o kaliber tylko gdzie były,ile,jak duże? zabrali dwa - duże - jakoś tam się nazywały ale zapamiętałam tylko, że kiedyś mogły strącać jakieś wiezyczki pancerne czy coś :D chyba nie dosc dokładnie zapamiętałam :D jambi napisał(a):no i chciałam ładnie odpowiedzieć i co? znów będę nie w temacie, więc nie odpowiem :P niech tak Jarek nie znajduje tych niewybuchów zbyt często bo Wam tam specjalna strefe saperską ustanowią i przestrzeń życiową ograniczą co do zdjęć, psy jak psy, ale Iguana wymiata,niezła z niej modelka ;) no Iga przeszła z fazy fotowstydka w fazę modeliny :D Quote
jambi Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 ooooo! to jak macie pochowane niewybuchy pod szambem, to może być ciekawie :megagrin: Quote
agaga21 Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 malawaszka napisał(a): polecam naprawdę! a wy ten gar macie cały żeliwny? da się to potem w środku domyć po takich pieczontkach? Quote
malawaszka Posted June 30, 2012 Author Posted June 30, 2012 jambi napisał(a):ooooo! to jak macie pochowane niewybuchy pod szambem, to może być ciekawie :megagrin: no :D agaga21 napisał(a):a wy ten gar macie cały żeliwny? da się to potem w środku domyć po takich pieczontkach? tak - nie ma problemu z myciem, zawsze spód wykładamy liśćmi kapusty Quote
agaga21 Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 malawaszka napisał(a): tak - nie ma problemu z myciem, zawsze spód wykładamy liśćmi kapustya zalewasz to czymś? mam ochote kupić taki kociołek mężowi na urodziny :D :D daj jakiś przepis :) Quote
malawaszka Posted June 30, 2012 Author Posted June 30, 2012 agaga21 napisał(a):a zalewasz to czymś? mam ochote kupić taki kociołek mężowi na urodziny :D :D daj jakiś przepis :) kurde nie umiem przepisu dać - na spód dajemy kilka plasterków boczku, na to liście kapusty i potem na wierzch też nimi przykrywamy, niczym nie zalewamy - a kiełbasy i boczku wytapia się co trzeba, do tego warzywa puszczają soki i to jest całkowicie wystarczające. Potem warstwami warzywa - ziemniaki, kiełbasa, buraki, marchewka, cebula, można cukinię i co tylko się zamarzy :D posolić, popieprzyć wg gustu i smacznego :lol: tylko garnek powinien być nad ogniem, nie w ogniu, i piecze się około 20-30 minut Quote
WATACHA Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 jambi napisał(a):ooooo! to jak macie pochowane niewybuchy pod szambem, to może być ciekawie :megagrin: Moja wyobraźnia się uaktywniła :) Quote
Saththa Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='jambi']ooooo! to jak macie pochowane niewybuchy pod szambem, to może być ciekawie :megagrin: [quote name='WATACHA']Moja wyobraźnia się uaktywniła :) Moja tez :lol: Dośc mocno ;) [quote name='agaga21']a zalewasz to czymś? mam ochote kupić taki kociołek mężowi na urodziny :-D :-D daj jakiś przepis :smile: Hyhy to się nazywa upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :evil_lol: Quote
agaga21 Posted June 30, 2012 Posted June 30, 2012 [quote name='malawaszka']kurde nie umiem przepisu dać - na spód dajemy kilka plasterków boczku, na to liście kapusty i potem na wierzch też nimi przykrywamy, niczym nie zalewamy - a kiełbasy i boczku wytapia się co trzeba, do tego warzywa puszczają soki i to jest całkowicie wystarczające. Potem warstwami warzywa - ziemniaki, kiełbasa, buraki, marchewka, cebula, można cukinię i co tylko się zamarzy :D posolić, popieprzyć wg gustu i smacznego :lol: tylko garnek powinien być nad ogniem, nie w ogniu, i piecze się około 20-30 minutno i dokładnie o to mi chodziło :) Hyhy to się nazywa upiec dwie pieczenie na jednym ogniu :diabloti: miałam mu kupić kije do ogniska ale sam sobie kupił, wi ęc kociołek będzie do kompletu. on lubi takie rzeczy więc się ucieszy na pewno bardziej niż np z koszuli ;) Quote
Saththa Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 agaga21 napisał(a):no i dokładnie o to mi chodziło :) :diabloti: miałam mu kupić kije do ogniska ale sam sobie kupił, wi ęc kociołek będzie do kompletu. on lubi takie rzeczy więc się ucieszy na pewno bardziej niż np z koszuli ;) to nie miał byc przytyk:) Quote
malawaszka Posted July 1, 2012 Author Posted July 1, 2012 kurde ale byla burza :mdleje: masakra.... grad i wszystko na raz brrrr Quote
malawaszka Posted July 1, 2012 Author Posted July 1, 2012 tak, ale i tak wolałabym żeby nie było takiej burzy :( Luna się zaczęła bać... Quote
agaga21 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Saththa napisał(a):to nie miał byc przytyk:)wcale jako przytyk tego nie odebrałam :) ale już dawno stwierdziłam, że mojemu mężowi nie warto kupować takich tylko dla niego prezentów, bo ich nie używa! kupię mu koszulę/bluzę/koszulkę to zostawi sobie na jakąś okazję a chodzi w starych, bo mu nowej szkoda:mad:. kupiłam mu na gwiazdkę wodę toaletową a on rozpakował ją dopiero pod koniec stycznia:shake: bo jakoś tak wyszło...kiedyś kupiłam mu taki gadżet, który przyczepia się np. do szlufki od spodni a drugi element do przedmiotu, który się często gubi(np telefon czy portfel) bo on ciągle telefon gdzieś zostawiał, to nigdy go nie użył bo zawsze zapominał i już kilka lat to coś leży w szufladzie nigdy nie użyte. książkę-nie ma czasu przeczytać, konsola leży w szufladzie..i tak z większością prezentów było. jak mu kupię coś praktycznego do domu, to będę sama tego używała i może nawet jemu coś czasem w tym ugotuję :cool3::evil_lol: u nas burza postraszyła i przeszła bokiem. Quote
malawaszka Posted July 1, 2012 Author Posted July 1, 2012 kuźwa a u nas była druga... mega błyskawice takie poziome rozgałęzione, wzięłam Birmę do domu, ale masakra Dżordż z Luną dali popis gościnności... ale jakoś przeczekaliśmy burzę, już ją odprowadziłam do kojca bo to nie na moje nerwy takie jazdy... Quote
Saththa Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Ooooo kurde. Mam nadzieje, że juz koniec burz u Ciebie. Quote
malawaszka Posted July 1, 2012 Author Posted July 1, 2012 niestety jutro też mają być burze :shock: i pojutrze i potem też... Quote
agaga21 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 malawaszka napisał(a):niestety jutro też mają być burze :shock: i pojutrze i potem też... to niewesoło...może dżordż i lunka przywykną do odwiedzin? Quote
Saththa Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 malawaszka napisał(a):niestety jutro też mają być burze :shock: i pojutrze i potem też... Kurde może przejda bokiem. Tak jak u mnie. Bardziej sie dusi powietrze niz pada i burzy. Quote
jambi Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 a u nas pogrzmiało, pobłyskało, spadło kilka kropli deszczu i poszło bokiem, a efekt taki, że nadal jest sauna... Quote
malawaszka Posted July 1, 2012 Author Posted July 1, 2012 agaga21 napisał(a):to niewesoło...może dżordż i lunka przywykną do odwiedzin? będą musieli bo inaczej pójdą mieszkać do piwnicy samoluby! zła jestem na nich bardzo Quote
agaga21 Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 malawaszka napisał(a):będą musieli bo inaczej pójdą mieszkać do piwnicy samoluby! zła jestem na nich bardzoale birma chyba nie ucierpiała przez tą ich "gościnność"? Quote
malawaszka Posted July 1, 2012 Author Posted July 1, 2012 agaga21 napisał(a):ale birma chyba nie ucierpiała przez tą ich "gościnność"? nie nie - nie dopuściłam do atakowania, ale musiałam mieć ją w domu na smyczy żeby leżała a nie chodziła po domu bo wtedy byłoby niefajnie Quote
Recommended Posts